Imam jedno pitanje:
Kad je nec 2 puta za redom, da li se to racuna kao servis greska ?
Printable View
Imam jedno pitanje:
Kad je nec 2 puta za redom, da li se to racuna kao servis greska ?
Da je nec milion puta, prvi je servis. ;) Meni nije jasno bilo oduzima li se poen ako igrac udari reketom u zemlju i vrati loptu, ali je dozvoljeno. Ili ako takne mrezu, ili ako predje reketom preko mreze... To je valjda poen za protivnika...
A ove godine sve su prilike dva najmocnija finala - Federer vs. Nadal, toliko superiorni obojica... A isto tako sestrice razbijachi, niko im ne moze priprdjet. Bice luuudo burazeru. luuudo.
OK hvala, tako sam i mislio, ali uzeli su mi tako nekoliko poena...
ko ti je uzeo :) odmah ih tuzi :)
Svakako je opklada u pitanju, tako da ce i to biti dovoljno
Ovo je nekad bilo tačno. Trenutno je od trave (ove na vimbldonu) jedino sporija šljaka. Sve brze podloge su brže od trave. Podloga na Australian i US Openu su gotovo iste (zbog toga je i bilo polemika ove god. kad je na AO postavljena nova podloga). Inace, da je trava kao nekad na vimbldonu (prije recimo 10 god.), nadal bi u drugom kolu kupovao avionsku kartu za španiju.
Trava na Wimbledon-u je i dalje najbrza podloga. Ako ti brzinu podloge ocjenjujes prema ucinku Nadala, onda preskoci ovu temu, jer ne razumijes tenis bas najbolje. Nadal je mnogo napredovao, to nije do trave. Da je tako kao sto kazes i ostali Spanci bi bolje prolazili, ne bi odmah svi isli kuci
Pratim tenis jos od '96 kad sam poceo i sve ostale sportove. I (nije da se hvalim) ali odlicno se razumijem u vrste podloga (kao i ostalo vezano za tenis). Nadala sam uzeo samo za primjer. Inace , kad pominjes spance oni mnogo bolje igraju posljednjih god na vimbldonu. Evo ove godine ih je bilo3-trojica u osmini, dvojica u cetvrtfinalu. Nadal na betonu ne moze nista noletu i federeru sto znaci da je slabiji na brzim podlogama, a tacno je da je napredovao na travi ali je ona sad mnogo sporija i ponavljam sporija od betonskih podloga. To ce ti potvrditi svi teniski strucnjaci. Pa ove godine se razmisljalo da stave novu travu i ubrzaju podlogu, pa se na kraju ipak odustalo
Istina potvrdjeno je vise puta da je podloga na Wimbldonu usporena za nekih 15-20% u odnosu na par godina unazad tako da je sad tek treci Grand Slam po brzini podloge.
Upravo zbog toga i predviđam da će Nadal isprašiti Federera u 3 seta.
Toliko Federer sa osnovne linije ima laganih udaraca i neuspješnih izlazaka na mrežu( koje ne koriste njegovi rivali) da će ga Nadal POMESTI!
Betonske podloge u Australiji i SAD-u su mnogo brže i tu Novak ima veće šanse jer se poeni brzo završavaju i nema potrebe za dužim prebacivanjem koje iscrpljuju slabije pripremljene igrače kao što je Nole!
Ali ljudi što rade sestre Wilijams...
Servisi kao muškarci.
Obije sestre imaju servis na nivou prva tri tenisera svijeta.
Često su blizu ili malo više od 200 km a sjećamo se dobro da prva trojica znaju da se spuste (i to često) oko 180-190 km).
E zamislite onda kako je nesrećnim protivnicama.
Užas!
Jel moze neko da mi objasni zasto samo na Vimbldonu i Ao ima celendz a, na ostalim nema.....Nole osvaja UO sto posto..
I ovo je za pamcenje http://www.youtube.com/watch?v=gJAYN...eature=related
Na RG ostaje trag...a za US nemam pojma. Ne pratim ga nikad...
Kad je US open ?
US Open - zadnja nedelja avgusta i prva nedelja septembra
Hvala.....
betonske podloge ? zar nisu ao i us open podloe od specijalnih plastichnih vlakana ?
ah namucise se Federer i NAdal dobro hehehe jedva cekam nedjelju !!!!!!
Come on, Tim! :mrgreen:
Po treci put.
Kakav ce to mech da bude... :)
Mislim da Nadal ove godine ima najveće šanse da ga dobije na travi. Vidjećemo...opet nekako me vuče da navijam za Španca :)
ajajaj, jedva cekam sjutra:) ajmo fedooooo!!!!
jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee:respect::r espect::respect:
Srpski teniser Nenad Zimonjić pobednik je Vimbldona u konkurenciji dublova. On je zajedno sa Kanađaninom Danijelom Nestorom savladao devete nosioce Jonasa Bjorkmana i Kevina Alijea rezultatom rezultatom 7:6, 6:7, 6:3, 6:3. U prva dva seta nije bilo brejka, ali su Nestor i Zimonjić u trećem i četvrtom u ranim fazama seta pravili brejkove, a potom kontrolisali situaciju na terenu. Nenadu je ovo prva Gren slem titula u muškom dublu u karijeri.:respect:
Venus dobila sestricu 2-0 u setovima, 2. put uzastopno osvaja wimbldon.
Poceo sex :) na Vimbldonu...