Quote:
CrnaGora jeprotivSanMarinadobilaLukuĐorđevića, zvijezduupovoju, fudbalera koji jeoduševionadebiju, momkaodkojeg se zakoju godinuočekujedabude jedan odglavnih igračanajboljeg državnog tima. Osimnajubjedljivijepobjedeu istoriji (6:0) i činjenice da će „crveni“ najmanje do polovine oktobra biti prvi na tabeli kvalifikacione grupe H, što je izgledalo nerealno nakon startnog remija saPoljacima, palac gore i za mladog Budvanina. Eks prvotimac Mogrena, a sada član prebogatog Zenita, preksinoć je na Olimpijskom stadionuuSeravaleuimaosvoju noć. Samim nastupom postao je drugi najmlađi debitant (nakon Stevana Jovetića), golomu25. minutupostao je najmlađi strijelac, a sa još dvije asistencije pokazao da je definitivno jedanodnajvećihbisera našeg fudbala. Sve to sa samo 18 godina, dva mjeseca i dva dana. - Osjećam se odlično. Dati gol i namjestiti jošdvavelika jestvar za svakog igrača, a pogotovo za mene koji sam tek na početku. Prezadovoljan sam debijem, a još više mi je srce puno kada sam čuo navijače kako skandiraju moje ime. Hvala im na tome. To je osjećaj koji ne može da se poredi sa bilo čim. Ipak, čvrsto stojim na zemlji, svjestan da je ispred mene mnogo rada i truda. Profesionalac sam i već se okrećem novim obavezama - kazao je Đorđević juče za Arenu, koji minut prije nego je ušao u avion za Sankt Petersburg. Mečzanapadače Je li debi bio onakav kakvim si ga zamišljao? - Manje-više jeste. To je bila utakmica za nas napadače, pa sam vjerovao da se i ja mogu upisati ustrijelce. Bili smo razigrani, a eto i ja sam dao doprinos ubjedljivoj pobjedi. Nadam sedasamopravdaoselektorova očekivanja idaćuiubudućedobijatipoziv.Naravno,potrudiću sedagazaslužim- rekaojeĐorđević. Od prije dvije noći najmlađi si strijelac „hrabrih sokola“... - Prija mi taj podatak, ali opet kažem: sve ovo me neće uspavati, jer znam da mogu i treba još da napredujem. To mogu samo ako na terenu, u svakom trenutku, dajemmaksimum. Crna Gora na čelu grupe. Kako tebi to izgleda? - Uvijek je lijepo biti lider. To nam daje mir uoči utakmice sa Ukrajinom koja će imati veliki značaj. Polakodolazenajvažniji mečevi, a mi ćemo biti spremni da i u njima pokažemo koliko vrijedimo. Vjerujem već u oktobru, kada ćemo ići na pobjedu protiv Ukrajine - ističe supertalentovani ofanzivac. UčenjeuZenitu Od danas si na treninguZenita. Kakav će ti biti sada status kada je došao Hulk, brazilski napadač koji je Portu plaćen nevjerovatnih50miliona? - Vidjećemo, već u petak igramo prvenstveni meč protivTereka, aodmah u utorak prvi meč grupne faze Lige šampiona protiv Malage na strani. Sigurno je da će i partijaureprezentaciji imati pozitivnog uticaja. Na meni je da radim najbolje što mogu, a trener Spaleti odlučivaće o mojojminutaži. Spreman sam da iskoristim svakiminutkoji dobijem. Na kraju krajeva, mladi igrač kao što sam ja može mnogo da nauči i dok trenira sa igračima kakve ima Zenit - zaključio jeĐorđević. D.Kažić