Razmatramo i Maroko za jesenje putovanje... cini mi se najlakse Rajanom preko šarloe?
Koji itinerar za tamo? Jedno 8-9 dana max, nemam zivota da duzimo. Marakeš 4 noci? Fez? Izleti jednodnevni?
Printable View
Razmatramo i Maroko za jesenje putovanje... cini mi se najlakse Rajanom preko šarloe?
Koji itinerar za tamo? Jedno 8-9 dana max, nemam zivota da duzimo. Marakeš 4 noci? Fez? Izleti jednodnevni?
ja sam bio do rima kolima i isto slicna predobra tura po toskani ali npr nikad se ne sjetim da vodim evidenciju o trosku (putarine gorivo itd) ne nesto zbog sebe ali ovako kad te neko pita da mozes da objasnis. s obzirom na novonastalu avio relaciju pg-milano mislim da cu sig sa rent-a-car odradit jednu turu juga francuske koju si ti naveo i zapoceo. i misim da ne bi trebalo puno da ispane. naravno uz savjete da se preskoce ovih par gradova.
inace autoput po italiji raznosi a nema sanse da mozes izracunat koliko ce da te ispane.
Posto je trajekt Bar-Bari povratna?
Sada je aktuelan na Etihad promo kod JUNE30, popust do 30% pa vrijedi i to pogledati iz begrada mozete bilo dje. Od 5 do 20juna je uslov da ide prvi let a drugi povratni nije obavezan da bude izmedju tih datuma.
mojsije,
Mene je karta iz Barse za Fes ispala 17e :) a iz Marakesa 25
Fes dva dana, Marakes 2 dana, Essouira 1 dan, onaj plavi grad, ne znam kako se pise, isto 1 dan...desert safari ti je nesto najjace tamo...ostalo hm i nije nesto, posle 3-4 dana dosadi gledati onoliku bijedu
dobra konekcija je sada ova sa Milanom inace moze Sarloa samo sto treba gledati da to nije ljeto a i svakako ne bih preporucio Maroko ljeti...ako treba jos nesto cimaj :)
Ako neko zna neka postavi link treba mi hitno karta u jednom pravcu do berlina ili minhena sto jeftinije naravno od nedelje pa na dalje
poslato sa 7 edge
Ponedeljak do četvrtak za Minhen 160€ sa Adria ili u subotu za 120€
Za ponedeljak:
https://m.avia.kissandfly.de/preload...24SwP%24UcQ9Yw
Danas -10% na svih letova prema Brisel (Ryanair)
Oce li mi ko objasnit ovu doplatu sjedista da izaberes za ryanair. Jel to def da ne mozes onda sjedjeti zajedno ili kasnije ako odradis checkin jedan za drugim mozes dobit sjedista jedno do drugog
Sent from my iPad using Tapatalk
Ja nikad nisam rezervisao sjediste, a uvijek smo bili jedno pored drugog.mislim da je to uglavnom fora da se uzme jos koji euro na cijenu karte
Послато са Redmi Note 3 уз помоћ Тапатока
I meni su bile vazda jedno pored drugog kad sam kupio nekoliko karata od jednom
Pretpostavljam da ima neko ko kupuje karte preko onog scyscanera pa me interesuje jel to sigruno i na kako se to radi posto nemam blage veze o tome..
Skyscanner samo služi za pretragu. Kad nađeš letove koje tražiš, najsigurnije ti je da karte kupiše preko sajta avio-kompanije.
Mene interesuje sledeće, da li je dovoljno 1h 10 minuta za konekciju na Šermetjevu?
EDIT: Koliko je sigurna ova prva opcija? Je li neko kupovao preko ovog MyTripa? Baš je velika ušteda u odnosu na Aeroflot, preko 100 eura (iako ovdje prikazuje drugačije).
https://postimg.cc/image/s4m6qvv5d/
Posto sam na ovoj temi pominjao planirani put kolima po istoku Evrope i izmedju ostalog Bjelorusiji da pitam ako neko zna vezano za vizu.
Zbunjen sam malo jer na sajtu naseg ministarstva pise citiram -Državljani Crne Gore mogu putovati bez vize na osnovu važeće putne isprave.
Medjutim na sajtu Bjeloruskog ministarstva spoljnih poslova nadjem ovo:
Visa-free regime is provided for the citizens of the next countries:
pa za Crnu Goru kaze sledece -
Montenegro (for a term not exceeding 30 days provided that there is a private invitation or tourist voucher);
Posto ja nemam nikakvo pozivno pismo interesuje me u vezi ovog turistickog vaucera-da li bi mi bilo dovoljno da imam rezervisan smjestaj ili moram imati potvrdu neke turisticke agencije ?
Za Srbiju ove uslove ne pominju -Serbia (for a term not exceeding 30 days);dakle nikakvi vauceri niti pozivna pisma tako da za nas nesto traze i malo sam se zabrinuo :(
Dakle ako neko zna da mi rastumaci pojam turistickog vaucera bio bih mu zahvalan.
Koja mi je najjeftinija varijanta do Beograda? Polazak 5. jun, povratak 24. septembar.
Studentska preko MA je 110e. Je li to najjeftinije?
http://www.skyscanner.net/transport/...Prices#results
imaš oko 95e sa airserbia...
Rezervacija sjedista je nesto drugo potpuno. To je da tacno izaberete mjesto na kojem sjedite. Nije toliko bitno na kratkom letu, ali na dugom putovanjima jeste.
Ovo je tipa da izaberete mjesto u prvom redu, do prolaza, tipa kod emergency exit-a jer je sire nego standardno.
Kod letova 5+ sati jako bitna stavka, to do Brisela nevazno
Prije dvije godine mene su vratili sa Bjeloruske granice,jer sam se bas oslanjao na nesrecni sajt naseg ministaratva jer pise da ne treba nista,a Bjelorusi su mi trazili taj vaucer sto pise na njihovom sajtu. Tako da bez njega ne idi.
Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
Uglavnom sam karte kupovao preko Expedie, bar za moje destinacije su bili najpovoljniji. Pogledaj jos i site www.fluege.de
Sto se tice konekcija, na velikim aerodromima, sve sto je ispod sat i 30 min ja izbjegavam. Jednom sam na IST imao konekciju u razmaku od sat i 10 min i prvo je avion u polasku kasnio 10 min, a i na aerodromu su imali neki manji ispad sistema a i gate je bio na drugoj strani aerodroma. Na kraju sam uspio da stignem u minut.
Pa ti iz naseg ministarstva su vece dzukele nego sto sam mislio :)
Posto sam mislio kolima tamo sad vidim i nekakav magnet treba na granici da zaduzis pa kod izlaza ti ocitavaju koliko si kilometara presao-oko 4 centa je naknada po kilometru za putarinu ali zale se putnici na efikasnost rada sistema medjutim kazne se naplacuju po sistemu plati pa se zali.
Dosta ljudi pominju visecasovna cekanja na granicnim prelazima,mnostvo formulara koje treba ispuniti itd itd sad i ovaj vaucer-blizu sam da eliminisem Bjelorusiju iz plana puta:apologetic:
Mozes li mi reci odakle si krenuo da udjes u Bjelorusiju? Iz Rusije Poljske Litvanije ili? Ja sam mislio da iz Viljnusa krenem tamo to je manje od 200 km udaljenosti pa bi mogao da istrpim eventualno blejanje na granici ali me ovaj vaucer pobrka sad skroz :)
Nisam.
Ja sam htio iz Vilniusa, busem je samo 2-3 ure, ali zakasnih do agencije poc.
Mora se preko agencije rezervisati smjestaj i prevoz i dobiti od njih turisticki vaucer.
Ako se ide avionom, onda se moze na aerodromu kad se sleti kupiti taj neki vaucer, ali je masu skuplji koliko cuh.
Najbolje nazvat DKP odelenje u MVPEI i raspitat se, jer mi mijenjamo uslove za njih kad dolaze u CG, a onda i oni oni po sistemu reciprociteta.
Ps. nisam bio, ali svi kazu da je Minsk bomba! Ono sto morate znate je da je to zatvorena zemlja, iako je tamo sve sigurno, ali birokratije, kontrola itd iz doba hladnog rata nece falit.
Hval puno na informacijama-Minsk ce najvjerovatnije otpasti jer pozivno pismo nemam a termin turisticki vaucer ambasada Bjelorusije ovako definise:
- оригинал молбе белоруског субјекта из туристичке делатности оформљен на образцу фирме наводећи пун назив субјекта из туристичке делатности, његову адресу и телефон, потврђен печатом;
dakle rezervacije sa sajtova tipa booking ili expedia ne mogu da posluze svrsi jer se eksplicitno trazi da dokument bude ovjeren pecatom.
Samo nazovi bilo koju agenciju i zavrsices lagano.
Ja zvah ove nase dvije najvece i nisu to radili nikad za Bjelorusiju niti znaju kako.
Dakle opcija je da rezervisem hotel i trazim.od njih da mi posalju originalni predracun tj taj turisticki vaucer ili da izvadim pasos srbijanski.
Послато са SM-A500FU уз помоћ Тапатока
London-Varadero 279e
Zvah ovarj R tours to su Rusi neki u Budvu i ni oni nisu to radili za Bjelorusiju nikad.
Ah komplikacije😀😀😀😀😀😁
A dje da iskopam .bjelorusku turisticku agenciju?
I koja ce mi poslati vaucer u CG!