do 4 ih nalazim ovuda,cak nadjoh i jedan svoj isto 4 izlaza sto mi je malo ali ako nista drugo racunari mogu na njega a ostalo na ovaj njihov produzni i rijesena stvar.
Printable View
do 4 ih nalazim ovuda,cak nadjoh i jedan svoj isto 4 izlaza sto mi je malo ali ako nista drugo racunari mogu na njega a ostalo na ovaj njihov produzni i rijesena stvar.
Ovako, u pitanju je neki HP 280 G1 MT, I3 4160 procesor. Coek ima neki crkli racunar sa I5 6500 procesorom (po njemu ispravan, ploca je crkla), pita me da li moze da umjesto i3 stavi i5. Pospecifikaciji u ovaj ispravni je Intel® 8 Series (H81 Express) Chipset
ne moze.na taj hp moze samo 1150 soket procesor.
Malo specifično pitanje. Da nema neko slučajno da mi da 8 šarafa za klasične kulere ono od 120mm? Kupio sam u radnji 2 kulera u takozvanom "bulk" formatu što znači da su mi bukvalno došli samo goli kuleri bez pakovanja i šarafa. Sad nemam čime da ih montiram. Pa ako ima neko viška te šarafe lijepo bi bilo :D
Ili naravno ako zna neko đe tako nešto može da se kupi, do duše ja niđe nisam našao
Sent from my SM-A505FN using Tapatalk
jesi gledao http://www.centrometal.me/ ?
Mislim da mozes nabudziti sa 3jkom iz okova plus matice. TO ti je za kuciste ventilacija, a ne od CPU ili GPU, je li tako ?
Ako sve propadne uvijek se mozes posluziti za vezicama (onim plasticnim trakicama sa zubcima i kockicom za zatezanje - "Cable tie".). Isto ih ima u okovu.
Ako se nilo ne javi smislice se nesto hahahaha
Sent from my SM-A505FN using Tapatalk
ima li gdje kod nas da se kupi switch/splitter za stampac?
Mislim da on ovo trazi
https://www.atel-electronics.eu/produkt.php?hash=06282
Ili ovako nesto
https://www.tp-link.com/lk/home-netw...ory/tl-ps310u/
Ne bih ja to nista diro
Drugari, da ne znate nekog majstora koji “popravlja” zvucnike, od 5.1 sistema?
Prokrce na neke tonove, kao da se membrana odlijepila, kad se pritisne blago, sve ok...
U pitanju je Z-5500 Logitech
Sent from my iPhone using Tapatalk
Jesi probao kod Dejana u Zagorič, odličan majstor?
067/512-115
PS, i dalje najbolji 5.1 PC zvučnici, njihovi nasljednici Z906 su downgrade bukvalno. :)
Master MN blok 6 kod saltera poste.
Cijena je bez PDV-a.Attachment 174492
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Sta je korektna zamjena za Wraith Prism kuler za Ryzen 7 2700x?
Ne bih ga ni mijenjao nesto zbog temperatura,(ne prelazi 62-3c) nego mislim da je polako poceo da odlazi lezaj od ventilatora...
Pretpostavljam da nista ne dobijam s onim air coolerima od 20-30e, valja li cemu ovaj AIO?
https://www.multicom.me/racunari-i-o...rgb-86676.html
Dje se moze popravit graficka kartica a da nije Its?
U sustini kuleri od 20-30e su ti ili isti kao AMD stock kuler ili malo bolji u performansama ali generalno znatno tisi.
Ovaj AIO je odlican, realno ce ti na 100% load biti na 50-55c procesor sto je standardno, mada ako ti je bitna i cijena overkill je.
https://www.multicom.me/racunari-i-o...10p-73098.html
Ovo je air kuler, dosta dobar a jeftiniji pa vidi sta ti je bolje. Neces pogrijesiti sta god uzeo
Da li neko možda zna ko je ovlašćeni servis/zastupnik za sledeće:
Noctua (je li Kimtec možda?)
Arctic
LC-Power
be quiet!
Za Cooler Master znam da je Nepo System.
Noctua, Artic i be quiet! radi Also (ex Pin Montenegro), dok LC-Power radi Comtrade (a i Also pomalo)
Đe ima Xbox Series S? Može i polovan, ali fullpack, mint sa garancijom.
Sent from my OnePlus 8 Pro using Tapatalk
Treba mi preporuka za eksterni DVD-RW. Prošle godine kupih neki Gamebird u Kernel, pokvario se posle jednog rezanja.
kupi prvi sa laptopa na koji naletiš i zamijeni,unutra su standardni sata sa laptopa.
ako si baš namjerio traži neki direkt od oema,lg,samsung još jedino prave rezače evemtualno obrati pažnju na port,usb micro B je daleko izdržljiviji od običnog mikro usb-a ako ćeš ga stalno raskačivati,inače nije bitno.
Zna li neko gdje da popravim APC-ov UPS? Ne puni se baterija.
Radi inace normalno, kupio novu bateriju i drzi racunar dok se ne isprazni, ali kad se ispraznila, trt nece UPS da puni...
UPS nije dizajniran da na njemu držiš PC uključen dok se baterije ne isprazne. UPS je dizaniran da napaja strujom ono što je zakačeno na njemu dok se najčešće dizel generator ne upali
UPS-ovi bi trebalo da imaju zaštitu za bateriju da je prazne ispod određene voltaže kako je ne bi trajno ošteštili. Taj tvoj UPS nema sigurnosnu zaštitu za bateriju već prazni bateriju
dok ima soka u njoj nakon čega je baterija neupotrebljiva. Zamijeni baterije i sl. put kad nestane struje odmah ugasi komp
Đe da nađem audio adapter, sa 3.5mm na 2.5mm, jer ga u quantum nema? :D
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Probaj u Kernel
i bolje sto ga nema,sva roba im je teror,najgore smece.za sta ti tacno treba?za neki bolji sistem ili slusalice vrijedi se umjereno ocepiti po pitanju kablova...
Prvi put prije par dana podjoh u Kernel i stvarno su me odusevili ponudom... Nema sta nema. Top.
A Quantum, sto znam, meni su uglavnom pozitivna iskustva, a i nadjes djelove kad ih nigdje drugo nema. Bolje da ga imamo nego da ga nemamo svakako. :)
Kratko i moguce glupo pitanje...
Vjerujem da mi je CD citac crkao i to ko zna kad. To vise niko i ne koristi, jelte pa nisam ni ja.
Znam da sam prosle godine pregledavao neke CD-ove da vidim jesu li i dalje funkcionalni (znam da i oni poslije nekog vremena postaju 'necitljivi') pa sam bacio vecinu mislecu da je do njih ali je po svemu sudeci bilo do samog citaca tako da sam bacio gomilu CD-ova bez ikakve potrebe ali to je sad gotova prica.
Ove godine mi je drug dao da mu narezem neki CD i nje moglo nikako, ni iz 10 pokusaja. Iako sam znao da koristim prazni CD. Puni se ono 'rezanje' do kraja, javi da je sve ok i kad ga stavim kaze da je prazan. Mozda ga on i nareze ali ne moze da ga procita.
Jutros trebam da procitam neki CD koji sam vec citao na drugom kompu i znam da je regularan ali moj komp me pita "sta da radim sa ovim praznim CD-om?".
Pitanje je... da li je ovo sigurno no citaca ili moze bit' neki softverski problem? I ako je 100% hardverski onda mogu i ja to zamjenit' sam, a? Samo da nadjem nedje polovni citac koji vise niko nema?
Moguce da imam i jedan po kuci ali je pitanje i taj da li radi...
Davno davno Combi drive citac rezac/ cd/dvd koji sam ja imao,cini mi se Sony(moguce da grijesim) jer narezivao diskove koje on samo mogao da procita,ni jedan drugi uredjaj.
Znam da sam dugo imao problema,Xp je bio u pitanju tada,sistemski mislim da nije,nego najbolje ako nadjes drugi citac,montiras ga cast posla i znaces odma sta je problem
Sent from my Poco X3 Pro using Tapatalk
Mozda je samo problem u zaprljanom laseru tog citaca/rezaca.
Ako je citac na laptopu, laser cistis za 2 minuta sa stapicem za usi kojem je vrh navlazem sa alkoholom.
Za ciscenje lasera na citacu desktop racunara ti treba krstasti safciger, pomenuti stapic za usi i 10-15 min slobodnog vremena.
sta ima zivota ti da riba laser 2 minuta? :joy:
dvd je mnogo pipaviji,mozes jako,jako,jako nijezno isto izopropilom i cepicem zausi,cd je daleko robusniji i tesko mozes da ga zeznes.
Da nema neko rashodovan laptop HP 250 G6, potrebna mi je maska ekrana u crnoj boji.
Poslato sa BLA-L29 pomoću Tapatoka
Treba mi savjet:
S obzirom na to da bas rijetko imam potrebu za stampacem, eto, kad mi treba, proklinjem sebe sto ga nemam. Ako bih se odlucio za stampac, onda bi to bio stampac u boji, a ako bi bio u boji (a s obzirom na to da bi se rijetko koristio), onda bih se odlucio za laserski u boji.
E sad, koji laserski u boji stampac biste mi preporucili, da ima najbolji odnos cijene i karakteristika?
Bitna stavka mi je i mogucnost punjenja tonera kao i cijena punjenja tonera, odnosno cijena repariranih tonera.
Nemam apsolutno nikakav predlog samo bih da te podrzim u potpunosti kad je ovaj prvi pasus u pitanju.
Ja sam godinama (da ne kazem decenijama) koristio standardne ink printere a isto ih jako rijetko koristio tako da bi na kraju sa jednim punjenjem ostampao tipa 10-20 strana i onda bi morao ketridz da punim ili cak uzimam novi jer bi stari toliko zapekao da ne bi mogao vise da se koristi. Vise puta sam kupovao i nove stampace i nove ketridze (za takve stampace to i nije neka razlika u cijeni, jelte) pa sam jedno vrijeme i isao u kopirnicu da stampam ali nije ni to bilo prakticno + kad mi je trebalo a nije radilo onda bi tek bio u problemu.
Na kraju sam kupio HP LaserJet Pro MFP M130a i pocinuo. Mislim da je proslo bar 3-4 godine a nijednom nisam punio ili mijenjao ketridz.
E sad ovo je crno-bijeli tako da nije ono sto ti trazis ali da nadjes bilo koji slican model a da je u boji... mislim da ne mozes pogrijesit'.
Eto, to je to.
Laserski u boji trazim, jer bi mi kertridzi inkjet stampaca zapekli zbog neaktivnosti.