Ma ne samo da su krivi. Citav dogadjaj je DIREKTNO POVEZAN sa rjesavanjem pitanja Kosova. DIREKTNO!
Printable View
Bolje ikakva kontrola, nego nikakva ili još gore vjerovanje djetetu u sve što izgovori. Ako pokuša da je zaobiđe eto prvog signala za alarm.
Posle bitke je lako general biti i izbjegavam tu ulogu.
Prosto je nemoguće da kod djeteta nije bilo nekih promjena koje na žalost nisu uočene ili na iste nije reagovano kako treba.
I dan danas roditelji prepoznaju kad mi je bio "težak" dan na posao a ne što drugo.
U tom slučaju se izvinjavam na pogrešno prenešenom - moja greška.
Jer sam ja do danas bio ubijeđen da je njihov tekst i pjesma.
Mijenjalo se nekolko izvođača u samom bendu, a i ostali tekstovi im ne zaostaju previše sa "biranim" riječima.
Nekad sam znala reagovati kad niđe veze ubaci Miloševića,Kosovo i slično gdje stigne sad mi to izgleda kao standard.Prosto bi pomislila da je hakovan da napiše nešto drugo.
Buva da,o tome sam mislila i mene ko što rekoh najviše zabrinjavaju reakcije vršnjaka i nedostatak empatije do te mjere.Ovaj dječak je pitanje promila u procentima u svim društvima,ali ova djeca su oličenje kolektiva.
Prilično neadekvatno opisana razlika između psihopata i sociopata. Uopšte nije tačno da psihopate nisu dobro sami sa sobom. Čini mi se i da sam nekad davno pročitao da se psihopata zvanično ne može ni dijagnostifikovati kao takav prije nego što bude osuđen za krivično djelo koje je počinio zbog ili u skladu sa svojom psihopatijom. Patološko laganje, manipulacija, simulacija emocija, odsustvo savjesti i kontrolisanost kad budu uhvaćeni u laži i kad im nešto nije potaman. Sociopate ne mogu da kontrolišu izlive nezadovoljstva kad se nađu u situaciji u kojoj im ne ide kako treba. Psihopata ima oko 2% populacije. Nesrazmjerno veliki procenat ljudi na visokim pozicijama u društvu budu iz tih 2%. Imao sam posla sa nekoliko takvih ljudi. Stvarno nije čudo da daleko doguraju, jer baš ne prezaju ni od čega.
meksiko:
uz svo dužno poštovanje mislim da mašiš sa dijagnozom.ako ti je lakše sa malim se bave vrlo kompetentni i stručni ljudi trenutno,koji ne dozvoljavaju ni promil uticaja (što je za to društvo skoro nezamislivo,ali ovo je jedan od rijetkih izuzetaka koji potvrđuju pravilo,za razliku od npr skorog slučaja gdje je srednjoškolac u nk ubio djevojku i bacio tijelo u jarak,gdje je kompletan slučaj od vještačenja pa nadalje fingiran i niko ga se više ni ne sjeća).
poenta je da emocije kod ovakvih slučajeva preovladavaju razum,a kao što rekoh ne treba biti previše mudar i bistar i prosto se osloniti na struku bar preliminarno,i suzdržati se od subjektivnih ocjena i dijagnoza.ja sam se po gimnazijama u srbiji nagledao svačeg i prošao svašta zaključno sa štanglama,bombama,dugim i kratkim cijevima i jedna jedina stvar je bar meni kristalno jasna - dijete je rijetko,ako ikad ičemu zaista krivo.
dalje,svako i sa prozaičnim poznavanjem osnovne psihologije i pedagogije iz medija prenesenih izjava klinca može da zaključi da nije potpuno odsustvo emocije,naprotiv.sad,koliko je tim medijima za vjerovati je druga priča,zato ja lično čekam vještačenje struke za koju znam da nije sisala vesla prije ikakvog suda.
Najslađe je zabranjeno voće, "...oni đipaju..." što kaže Cane (48:16):
https://youtu.be/dSGQxWsTSyY
Slazem se.
@Buva+Gacce
Skoro pa totalno pogresno definisanje sociopatskih i psihopatski poremecaja. Sto i nije problem, mnogi prave istu gresku ali je malo smijesno kada neko otkuca toliko dug post pa fula u potpunosti (barem sto se tice definisanja) a jos po vrh svega drugi to vide i pomisle da je 100% tacno.
I emocije mogu da budu bolesne.Emocija je zaljubljenost.Treba ti primjer?
B92: Dončić plaća troškove sahrane ubijenih u masakru http://www.b92.net/sport/nba/vesti.p...nav_id=2328310
Pretpostavljam da se me ni obraces. Na koju moju pisaniju se ovo odnosi tacno? Ne sjecam se da sam pominjao dijagnozu, mrzi me da sad listam unazad da vidim jesam li ili nijesam.
A sto se tice slucaja u NK, kao da se nije nista dogodilo.
A ja se sjecam kad je devedesetih doslo do tuce u podgorickoj gimnaziji, kad je na velikom odmoru bacena bomba u dvoriste. I tada kao i sad....izio vuk magarca, prdnjavilo se dva dana o tome i gotovo. Tako ce i ovo.
imam i suviše pijeteta prema konkretnoj temi da bih ulazio u diskusiju da li sam napravio grešku ili ne, i da li znam nešto o tome ili ne.
Jedino što mogu da vam preporučim je da tačno, odnosno standardizovano značenje termina ''psihopata'' i ''sociopata'', potražite ne pretragom termina na našem jeziku, koji izbace wiki i par psihoterapeutskih blogova, nego na jedinom mjestu na svijetu đe je ta razlika definisana i standardizovana: anglosaksonsko pravo, sudska i medicinska praksa.
Što se nas tiče, oba termina se upotrebljavaju apsolutno kolokvijalno, i sami sobom ama baš ništa ne znače. Jedini termin koji poznaje naša medicinska, a time i sudsko-pravna praksa, su ''Poremećaji ličnosti'', standardizovan je okviru F60. Psihopatija i sociopatija kao standardizovane kategorije ne postoje, koliko god se stručnih i ''stručnih'' tekstova pisalo o tome.
A u anglosaksonskom pravu i medicini, koji ih standardizuju, znače tačno ono što sam i napisao.
Sociopatija se koristi kao sinonim za ''Antisocijalne poremećaje ličnosti'', pri čemu po pravilu isključuje druga mentalna oboljenja, dok psihopatija u ogromnoj većini uključuje druga mentalna oboljenja, i u manjem broju sadrži i osobine sociopatije.
Ni jedno ni drugo se ne mogu oficijelno dijagnostifikovati u dobi prije navršenih 18 godina, već se do tada klasifikuju kao ''Poremećaji u ponašanju'', i većinski ključni pokazatelj po kojem se ''odmah- sa vrata'' razlikuju je ''low reactivity'' kod psihopatije. Odnosno, osoba sa psihopatijom slabo reaguje, ili uopšte ne reaguje na ''okidače'', dok kod sociopate ide reakcija, i to najčešće tipa one kakvu je počinilac u ovom slučaju imao- odložena.
Ako vam je tema toliko interesantna, potrudiću se da nađem adekvatne linkove i proslijedim vam u pm, jer zbilja mislim da ovoj diskusiji ovđe nije mjesto.
Ovo je uzas.
Pucnjava u Mladenovcu. Dvoje stradalih.
Napadač navodno puca iz automata tj AK47. Sva raspoloživa policija poslata u Mladenovac, autoput zatvoren.
https://www.b92.net/info/vesti/index...nav_id=2328348
Izleda da je ovaj klinac bio trigger event.
Ja sam za vracanje smrtne kazne.Da se razumijemo,ne mislim da treba ubiti ovog klinca.Ali tipa,ovog degenerika sto je pucao iz kalasnjikova,pogubiti po kratkom postupku.
Da ga mi hranimo 40 godina,pa da posle izadje i ponovi isto djelo,samo da bi se vratio u zatvor jer je institucionalizovan,pa ne zna za drugaciji zivot(kao u filmu ''bjekstvo iz sosenka'')..
Ovoga degenerika ubiti na hapšenju, naravno, kvota 1.05.
Što se klinca tiče, najhumanije bi bilo da mu sprže mozgić nekim drogicama i vratiti roditeljima da zalivaju biljku.
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
Broj raste, kazu sedmoro mrtvih. Srbija je u kurcu nece se oporavit od ove dva dana nikad.
Uff najezih se jbt… jos ne vjerujem svojim ocima sta procitah
Nije ovo kraj bice ga jos. Mediji i ljudi rade sve suprotno od onoga sto treba. Odma se objavljuju slike imena detalji zivota.
Nemaju granica ohrabruju sve ostale da ugrabe malo paznje za sebe.
U potpunom su kurcu.
10 mrtvih, 15 ranjenih po nekim navodima.
Čitam da psiholozi ovo porede sa Verterovim efektom, gdje je jedan događaj pokrenuo više ostalih sličnih.
Opkolje je ali ih je frka da ima taoce u kuci s njim. Ne mogu ga skinut izgleda odma.
Dje pratite to?
N1 gledam
Telegraf ili b92
Citam da je moguce da nije jedan napadac no vise i da je ovaj Uros vec linvidiran. Ne znam koliko je istina. Ali ne bi me cudilo previse je zrtava za jednu osobu.
Pisu vec da je 10oro mrtvih...
Ovaj lik se javno ložio na Kikija Pidžonovića
Pišu da ipak nema taoce. Šta se onda čeka, što ga ne poravnaju?
Ne mogu da razumijem da je vec drugi sat a da se nije niko javio. Da stane komandir neki nacelnik ispred kamere da zamoli ljude da sjede doma da kaze da se nesto desava da budu smireni itd..
Bukvalno se svudje tako reaguje a odje se prave na neki nacin ludi.
......
01:53 - Sve specijalne jedinice MUP-a su na terenu. SAJ brigada, Žandarmerija, Helikopterske jedinice, pripadnici Policijske uprave Beograd i Smederevo. Pripadnici specijalne jedinice pustili su pse na napadača. To je standardna procedura u delikatnim situacijama. Kako saznajemo, on se krije u šumarku.
Inace mu je otac vojno lice. Zanimljivo
Bitno je da se zaradi koji euro od rasplaih klikova
https://www.center4research.org/copy-cats-kill/
Ovaj kako je krenuo pobjece im preko granice xD