dzabe moze on odstampat i 15 minuta prije ti ne mozes dokazat da to nisi bio ti, bez da vozis sudiju u auto...
Printable View
dzabe moze on odstampat i 15 minuta prije ti ne mozes dokazat da to nisi bio ti, bez da vozis sudiju u auto...
Ali ne moras njemu da priznas, i ako ima obraza priznace da je najebo'.
A dako je izvadim brzo...
A izasao na sok, nisam planirao da izadjem, ali me sretne drustvo i zaglavim s njima...Parkirao sam bio kod Calimera u Njegosevu, 5 metara sam bukvalno vozio i zaustavili su me na ćosak...Kazna ce mi bit 70e i mjesec bez vozacke...
Eh... Hljeba i plazme ;)
Nema tu zabave no kad uhvatiš dionicu starog uskog planinskog puta, dje je dolje provalija 30ak metara, a lijevo stijene... Pa "šamaraš" iz strane u stranu. Nit ima policije, niti (ako se dobro organizuješ) možeš nalećeti na nekoga ;)
E, sad. Kad se neko s tobom vozi, desi se da preblijedi kao krpa, i izađe skoro potpuno oduzetih noga. (kontam da običnom, nazovimo ga normalnom suvozaču - ne prija da kroz vjetrobran čas gleda stijene, čas provaliju)...
BoMe. U CG nije potrebno da te iko uhvati. Sve se zna :cool:
Da uzmeš 600+ kubika i tablicu pod rep <3
pa se ti dokazuj da si naisao minut poslije... ;) Vazi ;)
Meni su kad sam motorom bio pokusali da "spakuju" tudje vrijeme :mad:
ajde ovde da pitam,jeli moguce sad zavrsiti punomocje u sudu ili opstini a da je validno?Neko mi rece da se to sad radi kod notara i da je skupo toliko da se bolje isplati prevesti auto...?
Može u opšrini još uvijek samo treba vlasnik auta da bude prisudan prilikom davanja punomoćja.
Zna li neko šta se dešava sa neplaćenim kaznama?
Nista dodju na kraj da ti plijene stvari doma... Bar mene su tako kad se nakupila fina suma probali, ali smo se pogodili da platim jedan dio ostalo da se izbrise.
ne mozes podici saobracajnu kada registrujes auto...
Trazis uvijek atest radara, oni ga nikad !!! nece imat kod sebe no ce ti vazda rec idi u stanicu milicije pa provjeri !?!?!?!?! WTF
Kad upisujes primjedbu logicno je i da potpises, ali pazite sad imaju neki novi nalozi. Ima da se potpise po sredini strane i na dnu. Na sredini strane je "priznajem prekrsaj i platicu kaznu.." a dolje je "ne priznajem i tuzicu vas" i pazite da vas ne upesa policajac posto pokusavaju da vam uvale "evo potpisite ovdje" ---ovo dje je da priznajete !!!
Kazne stoje u registar 4 godine, ako se do tada ne plate onda se brišu, moze se desit i da ti izreknu zatvorsku kaznu, znaces jer ce ti doci 15 dana unaprijed nalog da se javis na izdrzavanje kazne.
po novome ako si saglasan dobijas nalog sa minimalnom kaznom, ako nisi saglasan trazis prijavu za sudsko odlucivanje , nebitno je potpisao ili ne potisao.
pazi,pa on kad ti napise tu kaznu, ti fino dobijes onaj papir u 3-4 primjerka na koji pise NALOG, a to kad je duplirana kazna + troškovi to je onda od suda presuda, i ti ako si dobio poziv onda ides sa onim nalogom i uplatnicom i kazes da si to vec platio i da si bio saglasan sa kaznom i da nisi trazio ročište, tako da te ne moze policija zeznuti. Jer ako oni uzmu da pisu onu staru prijavu, ti mozes da odbiješ, i trazis nalog, ako on nastavi po svome, zoves 112 i trazis da dodje patrola (na to su obavezni) ili podjes u stanicu kod Načelnik ili komandira.
kod notara ovlascenje kosta 4.1eur
dodje vlasnik auta, ispise to sto treba..potpise i nosi (trebaju podaci onoga ko ce da koristi vozilo)
Punomoćje je jedno, a kupoprodaja drugo... Punomoćje možeš da ovjeriš u opštini, ili kao što čitamo kod nadležnog notara. Ako si u Podgorici, opština prije mosta prema Poreskoj upravi i Starom aerodrumu, prvi ulaz kad gledaš sa raskrsnice sa lijeve strane, a notara nadješ koji ti je najbliži.
Što se kupoprodaje tiče, možeš i sam da napraviš ugovor o kupoprodaji, ili podješ kod ovlašćenih društava koje sklapaju ugovore o kupoprodaji, manje više to svi rade koji prodaju polise osiguranja ili opet notar i zaključiš ugovor.
Meni nikad ništa nije stiglo, imam dvije neplaćene kazne za pojas... Ne vjerujem da mogu doći da me hapse zbog toga, ali vjerujem da će mi naplatiti neku kamatu ili nešto pa ću platiti duplo. A ovo za brissanje nakon četiri godine, da li je to priča ili je negdje zaista tako propisano?
Quote:
Obrazac kupoprodajnog ugovora koji možete odštampati (štampati obostrano - na jednom listu) , popuniti i odneti u opštinu na overu.Da bi ste ga skinuli morate imati Adobe Reader.http://www.registracija-vozila.rs/im...i%20ugovor.png
Primer ovlašćenja za upravljanje tuđim motornim vozilom koje mora biti overeno u sudu ili opštini.Da bi ste ga skinuli morate imati microsoft word.http://www.registracija-vozila.rs/im...im_vozilom.png
Ovjera u opstini ili sudu... notari deru.
notar preko puta suda naplacuje to 3-4 eura, to nije dranje
Zar kod notara nije na procenat od vrijednosti?
ovo je bilo za motor vrijednosti cca 6000 eura, tako da ne vjerujem