zamajac je rikavela na te 1.9dci skoro svaki u cg ga je mijenjao.
Printable View
zamajac je rikavela na te 1.9dci skoro svaki u cg ga je mijenjao.
ne generalizujem, ali na nov auto 2005 godiste uzet je posle 7 godina otisao na manje od 100k, dakle cinjenica je da je kod renoa taj dio osjetljiviji nego na ostala auta. Naravno crkava i na njemce ali cini mi se makar malo kasnije
nemoj generalizovati, ima ih i debelo preko 200k sa fabrickim
Ja imam 3 komada kuci (2 x 2006 (1.d dci) i jedan 2011(1.9dci)) na kucnem ni jednom nije crkao zamajac. Drug je presao preko 300.000 nije crkavao...
slazem se u potpunosti.
Potrošna stvar taman kao motor što je :)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Potrosni materijal su pakne, ulje, filteri, diskovi...
Vama renolasima pod potrosnji materijal vam spada sve sto rikne, i kuzim vas. Utjeha...
kolega, potrosan je on i kako kod renoa tako i kod ostalih - sam sto mu je vijek veliki uz pravilnu upotrebu...
isto vazi i za npr set kvacila - on je potrosan, samo ga neko vozi 100.000k+, a neko ne moze sastavit ni 30.000 s njim. tako i nekima zamajac predura 300.000 bez problema, a neki ga na 70.000 sagore
pogledaj samo u taksi firme po PG na koliko su im goreli plivajuci zbog lose voznje... taksisti su zbog prividne ustede 'svi' vozili na 1200 obrtaja jer kompjuter pokazuje nikakavu potrosnju, a auto ide 'normalno'... ono sto vecina njih ne zna da je zamajac taj koji je trpio visak vibracija sa motora i nije ih prenosio zbog malih obrtaja na ostatak da ih strasni vozaci osjete...
e zbog takvih gorenja zamajaca i njihovih cijena su auta sa plivajucim zamajcem najstrasniji tabu u CG i svi bjeze od njih ko od gubavaca...
Onda je motor potrošan dio auta o.O nekom može milion nekom 1k km ..daj ne sprdajte se..potrošni materijal je ono što se troši autu vremenom i u najidealnijim uslovima ..može se reći da su to kočnice, ulje i filteri
Zamajac ne mora da bude plivajući, kako je to potrošno?
Mislio je vjerovatno saltanje na 1200 dje posle promjene brzine obrtaji padnu na 500...prije neki dan sam se vozio jednim takvim vozacem taksija...
Meni ujak vozi golf 2
400 k km prešao na naše puteve, samo mu ulje i gume stvarno mijenjao baš redovno
Inače mu sipa sve što stigne
Za to 400k km je dao ukupno 100e za ležaj obični (više puta mijenjan isti zbog kvaliteta odje)
Inače kad ga je uzeo, bio je sa 15ak k km na satu i izgledao kao iz fabrike
Sad će najvjerovatnije da ga bači jer je pootrošen
Kod kanturina kao shto je reno,pezo,citroen,golaf,pasat itd crkavaju zamajci,turbine,dizne itd kod auta kvalitetnih kao shto su npr.toyota,honda itd to traje koliko i sama kola,tako da mi je zao vas shto vozite te lame i svako malo ulazete u te bunare bez dna
A mi bi i kamen pokvarili. Nema tog Japanca koga nece nas coek nece pokvarit! Ako nece sam vozac, onda on u kombinaciji sa nasim gorivom, putevima, djelovima, majstorima itd itd....
....pa da ga vojni naucnici prave od titanijuma komplet - mi bi ga pokvarili i kasnije pricali kako nista ne valja....
Pa Balkancu da das da je predsjednik americke/njemacke/luksemburske... centralne banke - uspio bi da ih sve bankrotira....
Ali ipak japanci klasa iznad ostalih
Tojote voze po Afgvanisanu dje nema bez 60km asfalta pa traju
To nije auto. To je kamion (u odnosu na pasata/golfa/renoa....)
Pregledao sam ovaj Leksus, svaki detalj, svaki sklop i svaki dio.
Tu gdje drugi koriste plastiku ovi koriste aluminijum, tu gdje drugi koriste aluminijum ovi koriste celik. Tu gdje drugi koriste sarafe ovi koriste var. Tu gdje drugi koriste zabice ovi koriste sarafe. Tu gdje drugi koriste sloj od 1 mm ovi naprskaju 3-4 mm. Tu gdje drugi koriste Delphi/Bosch ovi koriste Sony/Denso.
Sve je glomazno, jako, tvrdo. Imas osjecaj da ce da traje 100 godina. I to nije daleko od istine.
Naravno..
Ali nemaju svi uslove da voze tako nešto..
Ako imaju uslove za Passat, imaju i za Accord ili Avensis. Ako imaju uslove za Golfa onda imaju i za Civic/Auris. Ako imaju za Polo imaju i za Yaris. Ako imaju za Audije, Benzove i razne krame imaju i za Lexus tako da...
Skuplji su japanci malo i dosta manje ih ima odje kod nas..
Tek sam nedavno vidio i shvatio taj kvalitet, **** ga ljudi su odje navikli na njemce, stvarno nekad su njemci bili macole a sad plastična sranja.
Jeftiniji su, mnogo.
Avensis novi sa kozom 22000 u Efel.
Čim prihvatiš istinu da je majstora za Golf lakše naći nego dobru poslastičarnicu i to u svakom gradu, možda ti bude jasno zašto ljudi vole Golf.
Neće svako i ne može svako da servisira u ovlašćeni servis, nekome je daleko, nekom skupo itd..
Poslato sa super-moćne pisaće mašine Galaxy S4 x2
Ż\_(ツ )_/Ż
Kad kazes Golf, treba da budes precizan o kojem Golfu pricas.
Dobro, ako pricamo o Golfu duji i truji, majstora za njih imas na svakom cosku. A sto je sa V, VI i VII?
A cekaj sad, ljudi kupuju GOLF zbog toga sto ima majstora?
Pa onda neka kupuju japance kojima ne trebaju majstori.
Svakom autu treba servis..
Evo primjer ja za Clia 3, imam u Alijance veliki servis za 450e (garancija 120.000), u Rakočević 340e (garancija 60.000), dok je mali od 80 do 100e, a majstor mi je lokalni odradio veliki i mali servis za 300e sa poručenim original dijelovima iz BG.
Za Lexus nema takvih majstora..
Poslato sa super-moćne pisaće mašine Galaxy S4 x2
Ż\_(ツ )_/Ż
+ kad vidis cijene za lexus smuci ti se
Oboje
oce fabia da neko kupi lexusa i da ga popravlja i garažu 8 sati ka on. sprdas li se druze? da uzme moj otac to i da mu kazes uzeo si strasno auto ali moras ga sam popravljat?
Ti si inace dosta sposoban da pricas o tome jer si cijeli zivot proveo po salonima Lexusa i servisima istih.
Zasto lupas kad nemas pojma? Prvo, cijena novog Lexusa je u prosjeku oko 20% niza od konkurenata, a konkurenti su Mercedes, BMW i Jaguar. Onog volkswagena sa 4 prstena ga ne uporedjuju sa njim, jer znaju da ne igra nikakvu ulogu.
Djelovi su i do 40% jeftiniji, niko nema bolji consumer service i td.
Imas servis Lexusa u Efel, i da nisam majstor tamo bih ga servisirao.
Ali pusti Lexus. Toyota, Honda...?
Fabija, zasto vrijedjas ljude? Imas li neki problem u komunikaciji?
Evo ti moj primjer: Suzuki Swift 1.3, 2007. G. Glava upravljaca je kostala ~750 € BEZ ugradnje. Koliko kosta isti dio za drugi neki auto iste klase (nemojte samo Mercedesa jer nije ista klasa kao Swift)?
Ja se moram slozit da je neka auta mozda bolje skuplje platit ako znas da ce se manje kvarit, ali u CG sve sto nije iz Njemacke ili Francuske ima probleme sa:
1. majstorima
2. djelovima
3. otpadima - ne zato sto je nekom bitan polovan lezaj (mada ima i toga) - nego sto ako ti ga ko cukne (a desava se) - piiip ces idje u cg naci dio - do s kraj albanije pa do slovenije ako dje nadjes da si srecan...
Svi vole njemce jer je to nekad bio optimum odnosa cijena/kvalitet/izdrzljivost za Balkana, razlog sto ima ovoliko francuza je jedino njihova cijena...
Megan i golf stari 5 godina se duplo u cijeni razlikuju (sto uvelike govori o kvalitetu, ali dzaba kad narod nema okleN) :)