Mogao bi mozda do 209-210...ja sam samo rekao da nije bilo do dead enda nego je bilo jos 200-250 metara.
Printable View
Vozio sam i jedan i drugi auto (znaci ide emka bash kako treba, ali ide i GTA i ako je slabiji osjecaj brzine u Alfu), tako da ne kazem dzabe da bi volio da ih vidim dje se probaju....
ne kazem da bi GTA bila brza, ali sigurno bi bilo interesantno, a ne ono "privirit" ne moze ;)
GTA fabricki 6.3 s
M3 fabricki 6.0 s
tako da sve jedno nebi trebala da bude neka razlika , a i moze se reci da je zanemarljiva kao se uzme u obzir da M ima skoro 40ks vishe
ma kad bi bila tkra do 100 ta razlika nije strasna, jer start dosta utice...ali bmw vjerovatno i od 100-200 pravi jos vecu razliku...
emtri iz price nije fabricki, a GTA je loshija od fabricke, imajte i to u vidu, mada, poznavajuci vlasnika Alfe, siguran sam da je raspolozen za bilo kakovu akciju toga tipa....samo nadjite emri ;)
papir trpi svasta ;)
a 1/4 mille je M3 brzi oko 1 sekundu, za te 6 sekundi do 200 nisam trazio podatak, ali opet.... volio bi to da vidim, ako ne sto drugo, makar bi lijepo bilo cut i vidjet ;)
Jel mogu da znam o cemu se ovdje prica?
Ne, kratko i jasno....sto uopste tebe to interesuje?
GTA
0-200 26.7s
Auto Motor und Sport 8/2002
M3
0-200 20.9
isto AMS ali ne znam koji br. :)
kazem nisam trazio podatak, znam za ovaj na 402, i da, i dalje ne vjerujem njemcima kad testiraju, pogotovo ne 'talijane :D
kako ve nije sramota poredit gta sa em3 >? kuku o cemu se odje prica, ............... em3 rules !!!!!! i ne moguy se poredit ni po cemu, plus alfa ce na 200 metara crc
Ma nista, samo onako... http://www.car-caffe.com/forum/image...es/smile21.gif
http://www.car-caffe.com/forum/image...es/smile02.gif
Sparco, treba li ti kakva potvrda?
pazi raspravu koliko ko fata na kombinat lol :)
i jos uspiju ljudi da pri toj brzini procijene koliko im je MILIMETARA ostalo puta i da vide na tablu da ne promase u 1 ili 2 kmh. DA ne bude da prica da je vozio 215 a ustvari je ishao 210 hahah.
Ja sam i sa a4 i sa cliom fatao oko 180 max tamo i imao sam da kocim cini mi se jos milion metara. Onamo se nikad ne zna dje je vjetar nanio onaj sljunak sa strane. Boli me uvo radi tih par km.
sto se tiche m3 vs gta - m3 ce ga ubit naaamrtvo.Moze alfa bolje krenut i sve ali nema sta da radi protiv ///M-a posle dozvoljene brzine (prije sozine) :P Ozb.
Ako se dje organizuje takav test, zovite i mene, dobar sam tu od 0-65 km/h
ja garantujem da brze od oba startam trceci, tu do 10 na sat posle vidimo se ;p zisto je prica zvek, dajte reportujte svaki off protiv alfe i neka se brisu postovi plis, muka me da citam nebuloze ovolike
pametna ova, na biciklo fino...
jel bolje uzet golf 3 ili alfu 147 ? kakve su te alfe , kvari li se to ? ; )
Nista ti to ne valja....
sinoc sam svojim ocima vidio fiata koji nikako nije mogao da upali jer mu kompjuOr nije bio prikopcan, zamisli tiJAH 'talijana zabara bezobraznih....posle sjede co'ek u golfa koji uopste nema nikakav komjuOr i upali iz druge....
Inace, Fiat i Alfa su ti ista kola, lancia je malo drugacija i skupa-skuplja za odrzavanje jer je svaka integrale pa troshi masa....
aha znaci, uzmem golf bez kopmjutera ? ok , fala na odgovor
Molim i drugi put...
Ima moj kumara strashnoga 1.8 na karburator, chipovan 30 konja, troshi 6 litara plina po gradu, a ideeeeeeee....kosa opada!
Ima sve od opreme, osim klime, serva i podizaca, spuscen ima i felne neke strashne.... da bi ga za 4500e kratko...ostavim ti broj na privatne poruke...
ok posalji to bi vidio uzeo, treba mi nesto za po gradu , i koje gume uzet za golfa 3 ? ja sam gleda neke barum 30 40 eura valja li to ?
fiat stilo 1.9jtd...kakvo je auto? moram li stalno da palim kompjuter kad ocu auto da upalim? sto im crkava(ili bolje sto im radi) ?
greskom postovah ovdje...
to ti je za audi club pitanje , preseli ga tamo
sad malo mimo offa , zdogovorih jednu alfu, posle godina mijenjanja obrni okreni ja bez nje ne mogu , e sad ako , a to je cest slucaj u mom zivotu zadnjih godina, nlo ne padne mi na kucu ili glavu, ne uhvati me neka rijetka tropska bolest, ne zgazi me auto, ne okine me srce, ili bog zna koji drugi nepredvidjen slucaj se desi, dolazi doma jedna divna 147 ;)
a ugovorena je vec i tetovaza cuore sportivo na rame sa djetelinom u kojoj je abarth scorpio ;p
bijah danas da je vidim kod majstora, boze lijepa li je ..............
kod kojega majstora je vodis? meni treba neki majstor da mi zamijeni kaiseve/natezace a da nije fandjo jer je zauzet ovih dana...
kod fandja je ;) kolko god neka stoji ;)
a simkeee, eeeeeh da znas kolko sam ja prosto covjek koji voli lijepo, a lijepo manje vise rijetko je kad i korisno, s toga ostaje jedna jedina parola, bolje dva min u alfu nego cio zivot u nesto sto se pokvarit nece
iliti bolje alfa u servis nego njemac ispred kuce, il ne daj boze japanac
Sjecate li se onog udesa u HR kad je poginuo onaj tip sa Phaetonom? Na isto mjesto je poginuo i ovaj sa Alfom.
Sto je ovdje interesantno, ovdje se vidi rotkapa ali se ne vide tragovi cipela:
http://www.24sata.hr/images/alfom-se...600-422146.jpg
a ovdje se vide tragovi cipela ali rotkape nema:
http://www.24sata.hr/images/alfom-se...600-422149.jpg
Nisu valjda poceli da kradu i djelove sa smrskanih auta?
Jel u zid zalijepio, kako izvede ovo na pravinu ovu?
Orginal rotkapa alfina, nema nidje da se kupi,nekome trebala.
Ima da se kupi u svaku prodavnicu AR dijelova...Imash u Ital-Auto ako ti treba.
Na drugu sliku nema ni vrata, da nisu i njih ukrali? :rolleyes:
je li na alfu 147,156 ovakav konektor klime?
aham, elektrichno kvachilo klime...trebalo bi da je samo jedna zhica, cu da ti slikam.
Ide jedna zica ali konektor ima 2 pina:
http://www.adaptiveperformance.com/images/PT209.jpg