kuvam pileću supu, a dinstam teletinu kao glavno jelo, uz prilog od pirinča, graška i šargarepe:)
Printable View
kuvam pileću supu, a dinstam teletinu kao glavno jelo, uz prilog od pirinča, graška i šargarepe:)
nijesam znala da se zovu francuske štrudle, ali često to uradim....ako ova đeca oće kolačić brzi, kad se to zapeče prelijem sa tri umućena jaja, šećer (smeđi) i malko brašna, izručim na te vrele jabuke, još 10 min zapečem i prekrijem šlagom kad se skoro ohladi...preko jabuka, prije nego staviš lag, ono kad izvrneš pleh na tanjir dodam malo orahaH i bademaH:D
Ovo mi je sve super samo ja ovu pavlaku ne koristim bez kkad se mora, prekalorična je brate:D
opet kazem to je mladi sir usitnjeni sa vrhnjem , manje masnoce od same pavlake ;) nije pavlaka zasebno ;p
Rizot s gljivicama - uspio!
Sad mogu da legnem i umrem k'o Marko Kraljevic.
Danas sam spremila... "odlazak u restoran".
Glavni sastojak - evrićii
ja danas spremih lososa, aooo kako sam se ubila, pritisak mi pao...uh...
spremam najbolju tortu na svijet!
ferrero, stara..:)
Fenbru.
Nema da fali.
a da neko nekad izbaci kakvi recept a ne slike samo ?
kuvani oriz + malo grashka + tunjevina + kisjela pavlaka + zacini
:P
Kako docekati nesto familije s kojim ste u ok odnosima?:D
Tradicionalni ali i savremeni, mada vise na tradicionalno..
Nemaju vremena za kompletan obrok pa ..
Znam samo da im spremim kao sto obicno spremam, da ni g. Hari ne bi ni gladan pogledao, jos bi se naljutio da ga ne ispostovah.:D
Imate li neki predlog?:(
Hvala Lepo
Kukali ti gosti ako dobiju po pola sargarepe, glavicu celera, ostar noz i novine dje pise da je to zdravlje zivo. Mesa, prsute i skorupa iz mLjesine sa kuvanom krtolom, a ne mora jos supa iz kesice sa kokotom kad im se vec zuri pa neka drugi put dodju samo na supu.
majo kolko je to ljudi ?
Pa dobro.. neko voli i sveze povrce u stanglicama sa sosevima, domace pastete, kavijar kombinacije, losos fete, hladne pasta salate, benedict jaja, itd.. Ne znam ni kad ce ujutro/podne/vece...:(
Znaci cg meza - prsuta, kuvani krompir u foliji preliven skorupom, kupus salata, maslinke, sir, domace vino, ima li jos sta za tu "bombu"?
Bogami kao da im zlo zelim, pa sto jace.. :( Bar ce nasmijani i raspjevani izac?
Ne znam, ne puno, ali jedno prica za 50-toro, a kad je raspolozenje na vrhuncu, pola CG odjekuje...
Hvala Lepo
Svu nabavku sredila.. (nije vala za pretrgnuti).. Sta sa slatkim? Ne treba valjda patispanj?:(
Hvala Lepo
Oblande i priganice domaćice. Sok od drenjina ili od sipka a ako je musko domace loze i gotovo.
Khm.. Ima li to negdje da se kupi gotovo?:D
Hvala Lepo
Odvedi onda goste u samoposlugu neka kupe sta oce, ti platis i rucak gotov :) Poslije ih pozoves kuci ibrik vode i zalijes im onu nes kavu, pustis neku guslarsku pjesmu a poslije po ure pocnes da zijevas i kazes da si navikla malo leci popodne.
hahahaaaaaaaaaa:D Kvarno:D
Ma lakse bih ja to sredila kao obicno sa pozivom u restoran, ali ovaj put hoce kuci kod mene pa...:D
Ne znam praviti te priganice i oblande pa ha... Samo nek mi kaze neko gdje da to kupim i u kojoj radnji djeluju najvise 'domace"...:D
Sve cu ja to aranzirati posle tip top:D
Hvala Lepo
E sad ja ne znam oćes li ti da otrujes rodbinu hemijom ili da ih ugostis, ali u Crnoj Gori docekati stidne goste bez priganica ne valja. Jos im reci da se u kući ne smije zapaliti pa iskljuci grijanje . Imas i onu rezervu verziju.
Spremis dvije vrste cime ih oćes castiti pa pogledas jesu li dosli praznih ruka, pa ako su dosli s g... u naramak onda iznesi i stavi neke slane stapiće i po casu vode da ne kaslju i obavezno po dvije cackalice za nedajboze ako imaju koji supalj zub. Ne boj se da će drugi put doći i briga skinuta s vrata :)
Hahhahaha :D Hvala na svim savjetima. Cijenim.:D
Ako CG meza nije "otrov" za zdravlje onda vala ni te kupljene priganice i oblande nijesu krucijalne po zdravstveni sistem.:D Pitacu ih imaju li zdravstvene uz sebe, i da mi navedu kucnog ljekara, zlu ne trebalo.:D
Rekoh ja da je bolje da im ja pripremim nesto sa svezim povrcem itd.:D A mogla bi im servirati i nesto vitamina u gelu itd..:D
Popravili bi krvnu sliku i lagani bi otisli.:D
Hvala Lepo
Vidju ja da ce oni na kraju dobiti po jedan C vitamin pa da krckaju. Daj im ti prsute ili spremi neke koljenice da se omaste pa se ne brini za zdravlje. Sreća njihova sto nijesu ljeti dosli jos bi ih izvela u park i rekla dje je ljekovita trava, ali dzaba ja śetujem kad je odluka pala da će gosti poslije gosćenja trkom do prve burekdzinice.
Citam onu zadnju stranu Pobjede dje su citulje i nema nista. Znaci rucak prosao bez zrtava
pih, što ne vidjeh ove postove ranije!
Majo, MENU sa pršutom, sirom, maslinkama, krastavčićima itd, si morala da "zaokružiš" domaćom pitom od jabuka i "seljačkim kolačem sa višnjama"...mislim da bi to bio pun pogodak...ali...kasno Marko na Kosovo stiže, ka svi junaci:D:D:D
evo im pravim spanac, pohovano pilece bijelo i pilecu supicu..Ko -oce krtolu, neka je priga...
danas, preciznije-noćas, sam ga pravila da me želja mine:D
Posto Zvoncica voli specijalne ljebove ne znam od heljde (zato su drugi specijalisti pa cak i pite prave) ali ovaj je super i zdrav. Narod kaze i mrtva usta bi ga probala.
Proporcije za malu tepsiju pravougaonu 10x20 cm
- mekinje od ovsa 12 supenih kasika
- varenika 0% pola case
- pakovanje suve germe
- kasikica praska za pecenje
- 4 jajka od kokoske ne od prepelice
- posni sir 250g
- so, susenog luka, kim i sta se oce od tih djakonija
-mekinje samljeti a 2 kasike ostaviti nesamljevene,
-zumance odvojiti od bjelanca i dodati do sira i sve zamijesati sa mekinjama dodacima
- germu razmuti u toplu vareniku i dodati do umucene pjene od bjelaceta
- sve spojiti zabrkati i usuti u tepsiju staviti u rernu i peći 45 min.
- kad se ispece ostaviti u rernu dok se ohladi
Savrsen je ljeb za one koji ljeba ne jedu :)
a što ćemo sa onim žumancima? Da ih umutimo sa šećerom i zasladimo se poslije večere od ljeba bez ljeba???:D:D:D
p.s. ja bih radije pojela komat leba ispod sača...a odličan je i od heljde:D
da ne spamujem, danas sam pravila raštan...bogomi odavno ne bješe ovako dobar, a još sa domaćim lebom (sama pekla) i sa crnim vinom, domaćim, slatkim...UH...no ovi što iju ovaj dijetalni leb nebi živi ovo pojeli danas!:mrgreen:
vidju ja da bi ti taj recept pokvarila odma :D zumance se zabrka sa sirom pa u to sipa ostalo a za taj ljeb ispod sača ne bi ni pLjan poigra (kad ga nema ) :)
viđi, što ti ja zla oću, nemo' ti jes toga ljeba od 4 jaja nako jednom mjesečno...i da ne metneš ta žumanca ništa ti niko ne bi rekao:D
Ja se nešto dumam da su jaja strogo zabranjena u dijetalnoj ishrani, žumanca preciznije?
No što ćeš siroma' moraš se omrsit bar s nečim, te 0 % mlijeko, te posni sir:( :mrgreen:
Ma meni samo zao sto ovaj recept nijesam znao kad Maja one goste docekivala, ali će valjati za buduća docekivanja svima kad stidan gost dolazi. :)
treba osmislit dobar marketing za poparu, i rec ljudima ovo je fondue , preteca, kad su austrougari dosli vidjeli i jeli, jer u ovi krsh nista nije bilo, pokrali recept, ponijeli i smixali posebno sireve i ljeb, i umakali, i prodavali kao svoj proizvod, eto exkluzivan rucak popara