Jutros se dr Begic na pitanje o sudaru gripa i korone bas uuuh . Boje se da ne pocne zarazivanjeni jednim i drugim virusom istovremeno . Pa bolujete i od gripa i od korone sto bi bilo strasno
Printable View
Jutros se dr Begic na pitanje o sudaru gripa i korone bas uuuh . Boje se da ne pocne zarazivanjeni jednim i drugim virusom istovremeno . Pa bolujete i od gripa i od korone sto bi bilo strasno
Zna li se za ulazak iz Bosne da li je jos uvijek ista procedura (negativan seroloski test)?
I da li je potreban neki dokaz da sam bio u Bosni dvije sedmice?
Trenutno vam se javljam iz izolacije. Ja i moja kompletna porodica smo u izolaciji vec 10 dana jer sam ja testiran (zbog poslovnog putovanja) i bio sam pozitivan. Niko od nas nema nikakvih simptoma a moram da naglasim da sam ja dijabeticar vec 30 godina. Ne treba paniciti. Meni obican grip tesko padne i zato svake godine primam vakcinu ali u ovom slucaju nikakvih simptoma. Cim izadjem iz izolacije uradit cu anti-tijela jer imam po malo sumnje na pozitivan test
Sent from my iPhone using Tapatalk
Vidite kako se covjek na sve navikne . Niko vise ovdje ne pise a i inace se mnogo manje pise i prica o koroni . A ona i dalje ubija ali jednostavno smo se navikli . Sad povremeno pogledamo broj oboljelih i umrlih i odmah zaboravimo na to . Nikakve razlike nebi bilo ni da je deset puta opasnija , jednostavno covjek se navikne . Naucnici kazi da je to proces evolucije , drugi ce reci suprotno .
A i ne kažnjava se nrod. Niko masku na otvoreno evo 20 dana ne nosi. Nego dobro, neće mene, jak sam ja. Čuš korona veli.
Svijest naroda 0.
Jel ono i dalje nemoze preko 4 coeka za sto?
Ako je mjera NKT prekrsena oce li gospodar i pratnja bit procesuirani i zasto ne?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...ddfc23bfe3.jpg
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Da nisi toliko ostrašćen možda bi i znao da se za primorske gradove ta zabrana ne odnosi.
Sad sačekaj suprotni tabor da ti izbači sličnu fotku pa doprinesite temi adekvatno.Quote:
37. Privredna društava, druga pravna lica i preduzetnici koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost u ugostiteljskim objektima (restorani, kafane, kafeterije, hotelski restorani i slični ugostiteljski objekti) u Glavnom gradu Podgorici Prijestonici Cetinju i opštinama: Pljevlja, Plužine, Žabljak, Šavnik, Nikšić, Danilovgrad, Tuzi, Kolašin, Mojkovac, Bijelo Polje, Berane, Andrijevica, Petnjica, Plav, Rožaje i Gusinje, obavezni su da svoj rad organizuju, na način da:
- za stolom sjede najviše dva gosta unutar ugostiteljskog objekta, odnosno četiri gosta na terasi/bašti ovog objekta; - onemoguće uslugu samousluživanja, zadržavanja i stajanja ispred šanka; - između stolova obezbijede udaljenost od najmanje 2m, u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore; i - obezbijede redovno održavanje higijene i dezinfekciju zajedničkih prostorija, mobilijara, opreme i sl., u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore.
E moj Mojsije.
A ova mjera im je strašna, u Pg se može zaraziti z astolom a na primorje je poseban vazduh pa tamo ne može. Tamo je drugačiji vazduh pa se ne prenosi. A sramota stvarno.
Bitka za Rozaje moze da krene...https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...41f2836783.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...7f18982d21.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...87dae89b4e.jpg
Totalno je nebitno na kraju dana u kojem se regionu nalazimo, jer te mjere propisuje Nekompetentno Koordinaciono tijelo.
Nemoj se tako slijepo vatat za naredbe.
Dok se narodu zabranjuju okupljanja, PREDSJEDNIK drzave, ili ako oces Otac nacije, svojim primjerom govori da se ljudi mogu okupljati.
Samo zato sto ne postoji mjera, ne znaci da je ispravno. Od vrha drzase se ocekuje da se jos odgovornije ponasaju, nego sto je propisano.
A ti cjepidlaci i vataj se koliko oces za propise tijela koje je davno izgubilo svaki kredibilitet.
@hercules Btw, u hotel Mogren na terasu nam konobar nije dopustio nas 6 da sjedimo za isti sto sinoc, kako rece zbog mjera NKT. Vidji sa gospodom iz Budvanske rivijere, mozda su oni uveli neke ekstra mjere.
U najvećem delu Nemačke minimalna kazna za nenošenje maske biće 50 evra kako bi se sprečilo širenje koronavirusa, rekla je kancelarka Angela Merkel nakon onlajn sastanka sa guvernerima saveznih država.
http://rs.n1info.com/Svet/a633959/U-...a-50-evra.html
Nešto će se morat činjet kod nas,mislim da kad počnu škole i fakulteti,šta će i kako će...
Ne hvatam se ja za nista. Ti si pitao ko ce ga kaznit jer je preko 4oro za isti sto, a ja sam ti odgovorio da ga zbog toga nece niko kaznit jer nista nije prekrsio.
Nisam ulazio u detalje je li ispravno, kakva je validnost odluke Vlade i NKT-a, samo sam ti kulturno, odgovorio na pitanje.
Predsjednik drzave na konkretnom skupu nije preksio nista, i nema sto ko da ga kazni. To sto bi ti volio je izraz tvoje volje, ali ne i cinjenicnog stanja.
Da ti i tebi slicni imalo razmislite prije nego ovako krenete u napade, mozda bi nekad i nesto uspjeli da napravite, ovako samo crtate zicere koji oni samo koriste a fakat dobri su igraci pa ne prastaju.
Ja necu vidjet nista, vidji ti. Ja tamo bio prosli vikend i nas 6oro je za jedan sto sjedjelo. Zasto tebi nisu dozvolili ne znam, niti me zanima. Mozda su te unavidjeli, pa vidji to sa njima.
http://www.gov.me/naslovna/mjere_i_preporuke/
Obavezne su maske na teritoriji cijele drzave, zalud.Quote:
Nošenje zaštitnih maski na otvorenom i zatvorenom obavezno je na cijeloj teritoriji Crne Gore, uključujući i djecu stariju od 7 godina, osim na plažama i u nacionalnim parkovima pod uslovom pridržavanja fizičke distance i ranije propisanih mjera.
Ukrajina zatvorila granice,Mađarska u utorak,mi sa testom ovo ono...
Niko ne pominje da je danas najcrnji dan 5 preminulih.
Danas su izbori.
Pa će se umirati neki drugi put...
Poslato sa ultra moderne pisaće mašine Note X
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
Kako više svakoga boli *****, raspale su se i mjere i NKT, maske ne nosi više niko... :D
Ali zato škole i vrtiće odlaži koliko možeš + ni da Bog više od četvorice napolje u kafanu da za$ede...
https://www.vijesti.me/data/images/2...-193029_ls.jpg
oni lazu za broj testova odavno, ali bez obzira na to evidentno je da epidemija kod njih jenjava, jer broj onih na respiratoru tesko moze da se sakrije a drasticno se smanjio
Svajcarci su pravili neko istrazivanje koje kaze da najvise testova na milion rade Britanci drugi su Danci trece Srbi , na zacelju su Hrvatska i Ukrajina . E sad oni ne dovode u pitanje broj njihovoh testiranja a mi koji vikendom uradimo oko 200 dovodimo . Ali to smo mi
Ovo kad neko kaze 'Svajcarci su radili istrazivanje' je isto kao da kazu 'ja dam ti studira na Oxforf', a zavrsio kurs skole koja se zove Oxford, a isto tako se mogla zvat Bajina Basta...
Dajte ljudi pismeni ste, zivimo u vremenu u kojem je informacija dostupna svima, samo je dovoljno da izbjegnemo manipulacije i eto uspjeha
Sta je pjesnik htio reci ? Bas zato sto je sve dostupno nema potrebe da dijelim linkove . Koga zanima potrazit ce .
Da ne ulazim u nkt nebuloze samo jedna crtica sa jucerasnhe konf za medije . Zamjenik kbc kaze “ ocekujemo smanjivanje broja novozarazenih “ , direkor inst kaze “ ocekujemo porast broja novizarazenih “ . Pritom sjede zajedno .
A da nisam postavio link .
Vidjećemo efekte ovog ponašanja za 15 dana. A tek onda neće biti škole i vrtića.
Ali to smo mi. Pametniji od svakog doktora i epidemiologa.
Hercules vidis to i jeste problem . Ne sto se pravuno pametniji nego sto nema povjerenja .
Kad ides kod svog doktora kome vjerujes bez obzira sto on nije neki profesor svjetskog glasa ti ces sve ispostovato sto ti kaze . I predrage i terapiju i sve . I onda rezultay bude dobar .
Ali ako nemas povjerenja ti ces nesto od th uzeti nesto ces sa neta i to je recept za katastrofu .
Kad je sve ovo krenulo svi smo ( ajd da kazem skoro svi ) vjerovali sto nam nkt kaze . Ali kako jd vrijeme prolazili a najvise zahcaljujuci nekim u najblazu ruku cudnim odlukama povjerenje nestaje . Postaje iritanto sto maltene svaki put skoro direkno kazu da Srbija laze . Mi ne znamo da li Srbija laze isto kao sto ne znamo ni da li laze Amerika ili Rusija . Ne znamo ni nasi podaci jesu li istiniti . Licno ja im vjerujem sa su tacni kao sto nemam razloga da he vjerujem Srbiji da radi deset hiljada testiva dnevno ili Hrvatskoj koja javno kaze da radi mali broj testova .
Nestalo povjerenje i niko vise nista ne postuje od mjera . Naveo sam u oredhodnom postu samo jedan primjer . Zajedno sjede , zajedno donose odluke a kazo potpuno supritne stvari . Pa sad da ki sa vjerujemo dr iz kbc koji kaze da ce biti manji broj ili dr iz inst koji kaze da ce biti veci broj ?
U Hrvatskoj se razmatra da prestanu da objavljuju brojeve zaraženih na dnevnom nivou jer više nema nekog smisla s obzirom da je postalo normalno. Vjerovatno će preći na nedjeljno obavještavanje a dnevno će objavljivati samo broj umrlih. Ionako svakog dana od srčanog i moždanog udara umre mnogo više ljudi pa niko ne zna.
Hrvatska i Slovenija su od pocetka izabrali taj put . Minimalan broj testova samim tim i zvanicno minimalan broj zarazenih i umrlih .
Koliko je to dobro ne znam . Valjda spasavaju ekonomiju , doduse pad im je preko 15 posto pa nije bas uspjelo . A sa zdrastvene strane to je lako . Izvadi se prosjek umrlih i tesko oboljelih na respiratirima u zadnjih pet godina period mart -decembar i to je to .
Ko o čemu Al o svadbi [emoji38]
Aj sa srećom u oba doma
[emoji23]
Iskreno, odavno ne pratim konferencije NKT-a. Vidim broj zaraženih i to je to. Da im je poljuljano povjerenje jeste, vjerovatno ga skoro i nema.
Kad sam rekao posljedice ovog ponašanja mislio sam na nedjelju i ponedjeljak tj na oba dana.
Ja lično poštujem mjere. Ima li nelogičnih i čudnih ima, ali ja svakako izbjegavam okupljanja masovna, diskoteke i takve izlaske. U kafanu obično sa jednom ili 2 osobe sjedim.
Nosim masku napolje, vjerovatno me neko i prepozna na Trg Vektre i oko Capital Plaze.
Naučio sam da se na internet ne informišem o bolestim niti čitam dijagnoze. Imam doktora za to.
I dalje ne kapiram zašto ljudi misle da se bolje čuje kad skine masku ali dobro, to je naš mentalitet.
Nižemo preminule jednog po jednog, statistika, najčešće uz komentar umiru svakako ljudi a to što ih je 159 na milion stanovnika i što je to gore od recimo okoline nema veze.
Sjetiće se poneko, kad neko blizak mu umre, jbg nije ovo bezazleno.
Svakako, država je morala u drugom talasu više da kažnjava narod za nepoštovanje mjera, ali svi vidimo kako se to (ne)sprovodi u praksi. A svijest nemamo :)
Biće jebena situacija u narednom periodu...
https://www.vijesti.me/vijesti/drust...sobe-preminule
Madjarska za svakog zatvorila granice. Da vidimo razvoj situacije u septembru...
Niko te ne može spuštit kao dijete.
Neshvatljivo mi je da se nkt ne oglasava povodom poziva na miting ckana menadzmenta kvc-a koja je i glavna sestra .
Sto znaci da je precutno podrzavaju a sa tim ce dovesti do toga da narod radi suprotno od onog sto kazu . A onda cemo svi biti u velikom problemu da ne kazem u velikim gov....
https://www.ijzcg.me/me/novosti/covi...tembar-u-1700h
146 novih.
897 aktivnih.
Ako iko više prati.
brodomarketar nešto na tweeter pišu da su okupljanja veliki epidemiološki rizik, juče čini mi se. Mada Institut ne NKT.
A u nedjelju skup, koji ni NKT ni IJZ ne pominju, na koji ce bit nekoliko hiljada ljudi.....
Mene licno zanima zdravlje i ekonomija a politika nek ide politicarima . Nazalost nkt je cisto stranacko tijelo i trenutno ima podrsku nula posto . Cak mu ne vjeruju ni clanovi njihove partije . Sve to po strani ali ako nas zadesi neki jaci talas mi smo ga ugasili . Nijedna njihova preporuka se vise ne postoju