Svajcarska je stvarno najbliza savrsenstvu, ali nije to bas tako kao sto nas narod misli.
Drugarica kod koje sam bio placa stan 2000 mjescno (trosoban), 80 eura je mene kostala nedjeljna karta za gradski prevoz... 1kg teletine je 40 eura (tako mi je receno), najjeftiniji cigari su 4.5 eura, povratna vozna karta od Ciriha do Zeneve je 130 eura (2-3 sata voznje).
Previse su ljudi preoptereceni poslom i stalno su pod nekom presijom. Ponekad mi se cini da vise vrijedi ovih nasih 500 eura odje i kachamak u "Vodenicu" nego sve ono sto oni tamo imaju...Ali sto jes jes, kad dodje vrijeme odmora, "svajcarci" uvijek mogu sebi da priuste pecanje na Kamcatki ili neku drugu ekskurziju na kraj svijeta.
Sto se tice papira...Ova prijateljica je tamo zavrsila srednju, zavrsila master na medicinskom fakultetu (klinicka psihologija), bliza rodbina joj ima drzavljanstvo odavno, ali ona jos uvijek nije dobila "A" papire....Toliko o toj 'lakoci' dobijanja papira u Svici.
Za brak je, otprilike, potrebno izdvojiti oko 30.000 CHF, ako idete na tu kartu.