-
Što će ti to?
Bolje uzmi bandoga kojem znaš od čega je napravljen nego takvog mješanca.Oni se još svađaju oko toga ko mu je tvorac.Još uvijek ih ukrštaju sa rasnim psima,tako da nema stabilne linije niti su definisani kao rasa.Proće godine prije nego primjerci te pasmine budu prepoznatljivi.Ako oćeš mješanca nađi nekog ko je ukršta pita i napolitanku i imaš odlične čuvare vrlo lijepog izgleda.
-
Švajcarska: Platite porez na kućnog ljubimca ili ćemo ubiti psa
Selo Rekonvilije u Švajcarskoj namerava da primeni drastične mere kako bi naterao vlasnike pasa da plaćaju godišnji porez za svoje kućne ljubimce: platite, ili će platiti vaš pas!
http://www.blic.rs/data/images/2010-...ver=1294731152
Selo Rekonvilije, u kome živi 2.245 ljudi i 280 pasa planira da primeni radikalne mere ukoliko vlasnici pasa ne budu plaćali porez za svoje kućne ljubimce u iznosu od 50 dolara godišnje.
Lokalni zvaničnik Pjer-Alen Nemic kaže da je ova mera deo napora da se naplate stotine hiljada dolara neplaćenog poreza. On dodaje da zakon iz 1904. dozvoljava ubijanje pasa ukoliko vlasnici ne plate propisani porez. Nemic je u ponedeljak izjavio za agenciju “Asošijeted pres” da su organi vlasti nakon objavljivanja plana dobijali poruke u kojima im prete smrću.
“Nije reč o masovnom ubijanju pasa”, istakao je Nemic. “To je samo način da se izvrši pritisak na ljude koji ne žele da sarađuju.”
-
s.o.p. ne uzimaj to je bolestinica jedna od psa, samo gatas kad ce progutat koga ko ti se priblizi , a nisi cak stavise ni faca kad ga imas, osim ako nemas kajlu tarzanku ikone tetovaze i zivis nedje u begissh munze periferija ;pppp hehehehehe
-
Ovi su svajcarci odlicni. :shock:
-
Demokratija,oće da izmuzu štoviše para mogu od naroda.Ne biraju načine.
-
Ovo nisam trebao da stavljam na forumu, mozda neko snimi pa uvedu i kod nas :)
Mada vjerovatno Dutch ne bi placao, pa bi mi ostali morali da placamo za nelegalne potrosace kucnih ljubimaca :)
-
Naravno da ne bih :D
Štaviše,otvorio bih odgajivačnicu na selo i gotovo :D
-
Presmješno! Još se i pozivaju na Zakon iz 1904. godine. Hahhahahahah
Naravno da im ovo neće proći
-
Imam NO star 2 mjeseca i 10 dana primijetio sam u ushi ima gliba masu nesto kao zemlja. Moze li bit da je upala neka?
-
Moze. Ali mislim da nije upala, samo da mu je glibavo uvo. vjerovatno je to, ima neobican miris, braon je i kao vosak. Nista strasno, ako je to. Samo ocistis uvo. ;)
-
Da to je probat cu da ocistim sto mogu ali ima duboku u uvo najvise gliba :) To se bojim da mu diram...
-
Imamo li mi vise shintera u Podgorici? Koji im je broj telefona?
U mom naselju ima sigurno jedno 8-10 lutalica, i stalno su u grupi. Raznose smece, laju, uglavnom prave sprdnju.
-
pozovi azil ima u nekoj temi broj i neka dodju po njih. sinteri su, hvala bogu, ukinuti.
-
Zasto ukinuti? Pa ko fata agresivne pse?
Sto da se cini ljudima koje imaju rasne pse i pustaju ih van nadzora. Izaziva ostale pse (koji su u dvoristu, ili na povocu) itd itd...
-
hm jel se to probudio gen u tvoga psa da je agresivan prema drugima, pa prebacas lutalicama i oces da ih uklonis? ooo kakav si coooooooooooovek heheheheh
-
Ahahah, nije... I dalje je blentav :)
Moras priznat da ti je malo neprijatno kada setas pa 10 pasa krene na tebe i laju/reze :)
-
ne zezaj motku pa sve tsh tsh tsh
-
GaDe, ne postoji sinterska sluzba, ustvari, ne zove se vise tako. Sad je te stvari na sebe preuzela cistoca, odnosno PG Azil. Te stvari sad obavlja radnik azila.
-
Tyky, imas li broj telefona da ih zovnem... Da ne cekamo da nekoga napadnu kao u Bijelo Polje i Pljevlja.
-
na to sam mislila GaD, nije vise sinterska, vec azil to obavlja, ima svoje volontere koji idu u obilazak sa radnicima i oni uzimaju pse i voze ih u azil.
-
Pa da se volonteri izlazu riziku da ih pas ujede? Jos malo pa ce bit i doktor volonter, mada skoro pa da je tako :)
-
Ne ne. Samo radnici dolaze da pokupe pse. Volonteri su samo u okviru azila, i posjecuju porodice koje su se prijavile da uzmu psa.
Ne znam broj, ali ga mozes dobiti preko informacija.
-
nije tiodore pobogu pa dragana stalno ide sa muhom u obilazak. ne izlaze se volonter riziku, ako je pas nezgodne naravi namame ga i hvataljkom ga dohvate, privezu i tako drze na odstojanju.
pozovi informacije mozda imaju br ako u azilu ima fixni.
-
Ne ide ona kad ljudi pozovu da se pas nalazi tu i tu i da dodju po njega, nego ide sa njim kad se obilaze porodice koje hoce da uzmu psa. Znaci ide sa njim U OBILAZAK, a ne u KUPLJENJE. :p
-
ja sam je zvala nedavno i rekla je da ce sa muhom doci po psa. prije je u moj ulaz dolazila isto sa muhom davno da uzme psa koji je usao i 2 dana nije htio da mrdne. tako da, koliko ja znam dolazi. mozda samo kad je ja pozovem hahahahaha