Izrael priprema napad na Iran?
Zadnji presjednik SAD, koji je bio dobar je Kenedi i njega su ubili izraelci jer su ukrali atomsku bombu od njih.
Izraelci su toliko pakosni i licemjerni da je to ludilo teskih razmjera.
Znate li vi za njihovu doktrinu samson koja je skoro procurila a koja glasi da ako im se njima nesto desi ispalice nuklearke na citav svijet tako da ce unistiti cio svijet ako procjene da su oni gotovi.
Mislim da su se malo zajebali sa irancima, oni se 30 godina spremaju za ovo. Kao nacija su mnogo ponosni a i generalno izgleda su u naucnom aspektu mnogo zajebani.
Jedna atomska na Tel@v1v bi sprzila tu drzavu skroz, samo kazem.
Izrael priprema napad na Iran?
Quote:
Originally Posted by
p0smatrac
Istorija je dobra da identifikuje obrasce i cikluse, mentalitet da objasni itd. Ali projektovati istorijske podatke u budućnost, ovo gore što si naveo, sasvim je druga stvar i nije najpametnije. Istorija nije zakon kao fizika, “neočekivano” postoji… (ovo pod uslovom da sam dobro protumačio suštinu tvog posta [emoji846])
Možemo da funkcionišemo u vjerovatnoćama. Iran je možda imao taj uranijum ili kapacitete da ga proizvede. Da li je to dovoljno za napad ja to ne znam. Samo mi je interesantna opcija da Iran to zaista ima i kolko je sve ovo jedna obična trgovina u ljudskim životima ili novcu nebitno je.
Meni je iskreno prihvatljivija opcija da je zli Izrael napao nevini Iran. Al nekako te opcije koje se same nameću i koje ne zahtjevaju razmišljanje… Ne znam.