Izraelsko-palestinski sukob
To je genocid uvazeni kolega, i trebao bi to jasno napisati. Osim ako nisi na strani USA i Izraela.
Pise izvjesni Omer na fb
Code:
Istorijski podsjetnik:
Kada je nacistička Njemačka napala Veliku Britaniju sa ciljem da je okupira razarajući joj gradove i ubijajući civile, Čerčil je naredio RAF-u da odgovori neselektivnim bombardovanjem njemačkih gradova, kako bi i Njemci, kroz stradanje, osjetili pakao rata. U tim britanskim udarima skoro isključivo su stradali civili u Njemačkoj. U istoriji koju sam ja bar učio, takav britanski potez niko nije osudio, naprotiv, smatran je legitimnim, pozdravljen je.
Kada bih ja sada, na primjer, napisao, da je to bio ekstremistički i teroristički akt Velike Britanije protiv nedužnih njemačkih civila, neki bi mi se podsmijavali, drugi bi rekli “Omeru nije dobro u glavu, ni malo”.
Laku noć.
Izraelsko-palestinski sukob
Dalje…
O ekstremizmu:
Svaki vid borbe protiv okupatora je legimitan. Ekstremizma i ekstremnih grupa u borbi protiv okupatora nema i ne može biti. Okupator se ne može - ili rijetko može pobjediti mirnim putem. To je, da ja znam, jedino uspjela Indija u suprostavljanju okupaciji od strane Britanije. Oružana borba , oružane akcije, diverzije… - su legitimni načini borbe protiv okupatora. Njemci su partizane nazivali banditima, ekstremistima, teroristima - zbog diverzija, zasjeda, sabortaža, iznenadnih napada na njih, ali ne samo partizane već sve one koji su se oružanim akcijama suprostavljali okupaciji nacističke Njemačke.
Palestinci, grupe i frakcije među njima, pojedinci koji se bore protiv izaraelske okupacije, su ekstremisti jedino u menstrijm medijima pod američkom kontrolom ili uticajem, kakav je kod nas “najčitaniji, najgledaniji, jedini nezavisni” koncern, kao i većina medija na Zapadu.
Kako smo svi mi u Evropi decenijama pod uticajem tih i takvih medija, nesvjesno smo prihvatili da su oni koji se bore protiv okupatora ekstremisti.
Ja nijesam. Za mene su to borci za oslobođenje kojima se divim i koje iz svog srca podržavam.