Ja se kod ovog Spajića uvijek sjetim one njegove - naučiti programiranje za godinu dana za 2k mjesečnu platu
Printable View
Ja se kod ovog Spajića uvijek sjetim one njegove - naučiti programiranje za godinu dana za 2k mjesečnu platu
Pošto svi potenciraju turizam, fino dati low costovima sve moguće benefite, totalno smanjiti takse i napraviti im uslove kakve niđe nemaju, i eto nam turista više nego možemo podržati (ako bude turizma više), što će nam avio prevoznik uopšte, ako donosi samo trošak?
Pominjete da će nam sad air srbija uzet dio kolača itd, pa kojeg kolača, kada je mne airlines konstantno u minus, i to na stotine miliona?
Ne treba nam taj kolač više, dosta ga je bilo
Koje zalopojke za kompanijom u koju smo svi trebali da uslemo po 400k € po zaposlenom, nevjerovatno koliko je politika isprala mozak ljudima, ovoga danas dulizu u nebesa jer je okruzio avionom, potrosio oko 500e nasih para iz hira, da ne pominjemo koliko je to neprofesionalno, pogotovo ako je bilo stranih putnika.
Potez totalan neprofesionalizam, ko god podrzava taj aminuje i sluzbena kola u privatne stvrhe i pretakanje goriva, i sluzbena putovanja "da nam dupe vidi puta" i jos dosta slicnih stvari na koje smo oguglali
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja vas razumijem da svi potencirate low cost da bi vi mogli negdje povoljno da odete ... Ali taj putnik turista koji dodje u cg za 20e i spava na travi ispred aerodroma i pjeske ide do grada jer nema za taxi kakve benifite dodnosi cg? Za nedelju dana ce ostaviti u cg 20e i sta s tim. Poneta low costa je da mu se daju svi uslovi da dovedu turuste, a da taj gubitak u taksama i svim ostalim dazbinama aerodromu nadoknadi ministarstvo turizma. Kod nas od toga nema nista jer bi dosli u sit da se falimo kako imamo zilion turusta, a od toga koristi nula ni drzava ni aerodrom. Low cost bi trebalo prebaciti na tivat i tamo kome se leti leti tako rade sve ozbiljnije zemlje skoro nigdje low cost ne slijece na glavnom aerodromu.... Treba se bazirati na visoko platezne goste promovisati nase primorje i planine jer vjerujte da rijetko ko je bogat s ovolikim brojem prirodnih ljepota kao mi a mi samo pricamo o tome a niko to da valorizuje...
Sent from my LIO-L29 using Tapatalk
Nesam školovala?https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...318faa9278.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...be3bd992bd.jpg
Sent from my Mi 10T Pro using Tapatalk
Nesi, očigledno. Trošak je trošak, od njega nema povrata. Investiraće 30 miliona, od kojih očekuju višestruki povrat. Bitno je razlikovati investiciju i trošak. Konjević odlično zna razliku ali on je političar i uz to ličnost u skladu sa svojim prezimenom.
Nemoj biti Konjević.
U tome je i poenta što znamo svi da troška mora biti i nije mi jasno što uskaču sami sebi s ovim populističkim izjavama, čuš trošak osnivanja nula čitam jutros...
Vjeruj mi da bi i on volio da vidi uplatnicu od strane MA, koji su mu duzni oko 50 000 eura (ne samo njemu nego i drugim zaposlenima), no u ovu pisljivu drzavu nas boli to srce iznad Crne Gore, da nam je stalo do kradje ne bi nam milo vladao 30 godina i opustosio sve. Kad se ekipa iz vlasti spusta od podgorice do splendida helikopterom na racun gradjana to nas ne pogadja puno, ali kad se pokaze na bilo koji nacin ljubav prema svojoj drzavi e to nas zulja.
Sent from my SM-A505F using Tapatalk
Druže, u ekonomiji se jasno razlikuje trošak i ulaganje. Kad državno ulaganje postane trošak, neko treba u zatvor da ide. Ako svaki odliv novca kategorišeš troškom, to je do tebe. Ali bez novca, obrt se ne može napraviti.
Ministar nije političar, on je jasno obrazložio. Konjević jeste, i zna da narod je neuk i ne razumije, pa peca jeftine poene na ovakve objave. Nemoj da ti Konjević prosipa jeftinu demagogiju. Bez ulaganja - niko ne može stvoriti ništa. Ništa x ništa je ništa. Razlikuj trošak i ulog.
Outcasted je sve lijepo objasnio. Problem je što mnogo ljudi koji su završili ekonomiju ne razlikuju ove stvari, a kamoli ljudi koji nisu iz struke.
Nadam se da Montex ima dobre računovođe i da Bitrate nije zadužen za taj dio [emoji3]
Svi se pozivaju i predlažu da se dovedu low cost kompanije, pa kod nas već saobraća nekoliko takvih kompanija, i njima se takodje obezbjedjuju podsticaji, kako je to ilustrovano na objavi od prije nekoliko postova na poziciji neprijavljenih pomoći (pod pretpostavkom da je objava ovih podataka od strane MANS-a vjerodostojna).
Prema tome, svi mi već izdvajamo dio sredstava za pokrivanje troškova za odvijanje low cost saobraća, i MA nije usamljen slučaj.
Koliko država, na ime tih troškova, i da li uopšte ima mogućnosti da utiče na pitanje koja tržišta će LK pokrivati, kao što je to mogla sa MA, ili je to njima ostavljeno na procjenu, i koji su direktni i indirektni benefiti takve saradnje, pretpostavljam da postoje neke analize koje se time bave.
Ovo zbog toga jer je princip rada low cost poznat već decenijama, da se dio od profita koji se ostvari kroz brend određene destinacije i turističku ponudu odvoji za trošak dovođenja turista i pripadne prevoziocu. LK maksimalno smanjuje troškove i zato je karta jeftinija, što se opet posmatra kroz efekat indirektne potrošnje iz koje se opet dio profita odvaja i dotira prevozniku.
U nekim državama, npr. Mađarskoj ili Makedoniji tržište je dovelo do toga da je Wizz otvorio bazu i da pokriva dosta letova sa gradovima srednje Evrope, što isto može biti određeno iskustvo za razmotriti. Ali i to iziskuje određenje troškove i subvencije da bi se održala konkurentnost samog LK.
Ovo je samo jedno od pitanja na koje će se morati naći odgovori i pripremiti strategija koja će dati dugoročne efekte i održivo rješenje. Ovo zbog toga što je izvjesno da ćemo u bilo kom slučaju izvjesno izdvajati novac za održavanje saobraćaja, i time se zaista moraju početi baviti pravi i ozbiljni stručnjaci, od kojih mislim da ni jedan ne radi u Crnoj Gori.
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
Poenta je bila da premijeru treba dobar PR da mu se ne hvataju "za svaku", a već sam rekao da pojma nemam je li ovo dobra ili loša opcija, to će vrijeme pokazati.
Samo Aerodrome da ne ugase, tj prodaju drugome... a ovih aviprevoznika ima dosta, ko zna mozda neko to privatizuje
zamisli radiš u MA poslednjih pet godina i nemaš dana staža. to je tužno
Tapatalk