Originally Posted by
BAR
Ја мислим да сам ти то прије неколико мјесеци толико детаљно објасно, трошкове, тактичке и техничке потребе, да сам чак и писао и кратак сценарио вјежбе, и то сам се чак кратко консултовао са стучним лицем.
Само понављање, као нешто се крије од нас, а ми постављамо питања, изнова и изнова, јер нам се стварност одговора не свиђа.Мало смијешно.
Имао сам прилику и да попричам са пар активиста око тога, онако инкогнито, и све се своди на то како ће НАТО тамо доћи да рока осиромањеним уранијумом.
Онога момента када је Војска затражила такав полигон ја сам знао да ће се покренути некаква блесава прича.Догодине ће вјероватно и онај радар што треба да се инсталира на Зековој глави, бити некакав НАТО емитер за контролу мозгова (чуш мозгова).
По мом мишљењу, обзиром на ограничени период када је Војска тамо, и на смијешно малу употребу убојних средстава, мислим да није ни требало успостављати полигон, него нак некад ЈНА, привремено обезбиједити простор, одрадити што треба, и без неке велике приче.
Но битно је да ће Војска у сваком случају добити простор за вјежбање јединицама ранга батаљона на Сињајевини, и да локално становништво то углавном подржава, што смо имали прилику да видимо прије неки дан.Да се разумијемо не из неке љубави, већ што им је Војска обећала пут и воду.