Bitcoin i ostale kriptovalute
Sto se radi. Evo ja velim da sad treba izaci iz bitcoina. Bas da vidim koliko ce biti bitcoin do nove godine od ove moje prognoze . [emoji120][emoji1272]
EDIT: aj nek bude tri mjeseca. Ko jos daje prognoze za dva mjeseca [emoji3]
Quote:
Originally Posted by
guest
Osim ako ne bude nekih spektakularnih vijesti koje mogu uticati, BTC će još da raste jer ima sjajan trend rasta na dnevnom nivou u odnosu na dolar.
https://s1.postimg.cc/1lsepwc4cv/Capture1.png
Tako ja to nekako vidim jer je poraslo povjerenje u BTC. Obično se pad dogodi naglo usled vrlo loše vijesti ili u slučaju "negativnog" stagniranj duže vrijeme na all time high. Tada treba otići u zagrljaj alternativama i tražiti dobre projekte koji su pali vrlo nisko. Evo meni prvo pada na pamet OMG
itd.
Pazi Rubini je to fino sumirao, bitcoin se hrani samim sobom. Dolar i ostale valute su zasnovane na nečem “more solid” [emoji3]. Plus, Ovaj rast nije rezultat traznje vec spekulacija. Trece pitanje je kada ce ostali slediti primjer Kine jer bitcoin je zona sive ekonomije i kriminala.
Ne velim ja da ne treba ulagati ali treba znati kada izaći. Moze on biti skroz legitiman kao valuta ali opet imaš "balon". Ako već investirate postavite sebi cilj kada da izadjete tj. kad je dosta. Ovo kratkoročno. Dugoročno investiranje opet zavisi od legitimnosti bitcoina. Što se više bude koristio više biti onih koji će htjeti da ga ukinu. To su centralne banke, a vjeruj mi da će se naći način da se ukine ako pomisle da je prešao mjeru.
Sve u svemu mislim da je kasno za one koji tek sad ulaze. Daj boze da se svima koji odavle oce da ulazu to isplati ali...
Valute su inace jako rizicna investicija na kratak rok a kripto jos i vise.
Quote:
Originally Posted by
Virtu4L
Jedino što su uspjeli jeste to da su zabranili svojim građanima da učestvuju u ICO. Trejding i dalje sasvim normalno funkcioniše jer su glavne berze samo promijenile lokacije i fizički više ne posluju u Kini. Binance je to regulisao dosta ranije i zato su danas ono što jesu, najbrže rastući Kineski exchange koji funkcioniše savršeno.
Kina je u svemu ovome dokazala koliko je nebitna u kripto svijetu. Cijena Bitcoina nam je to sasvim jasno rekla.
Bitno je ono što misli zapad, a zapad kaže, provedite KYC i to je to, jedino što želimo ukinuti je anonimnost. Ono što je još bitnije jeste to da su veliki igrači prihvatili kripto pa danas imamo Microsoft, IBM, VW, Bosch, itd... koji promovišu kripto i blockchain. Kad na to dodamo i kolijevku ekonomije i bankarstva - Švicarsku, dolazimo do jasnog zaključka....
Ne kažem ja ništa o efektima toga već o namjeri. Ako drugi krenu istim stopama siguran sam da će učiti iz primjera Kine. Ako govoriš o bankama onda treba da znaš ko ih reguliše i da se to sa bitcoinom jednim potezom može sve zaustaviti. Za ostale velike igrače ne znam koliko govoriš o podršci kriptovalutama a koliko o podršci blokchainu ?
Samo kažem da postoji realna opasnost i da se ne može ići sa pristupom "nebo je granica". To je neozbiljno i neoprezno kada je investiranje u pitanju. Blockchain mi nije tema već samo investiranje u bitcoin.