sta ako im se bitno razlikuje ulazni/izlazni da li to znaci da onda ipak treba da plate vise?
sta ako neke usluge koriste i fizicka lica koja naravno sve to placaju i ne mogu da vrate/prebiju
kombinacija milion.
Printable View
pa i ako mu se razlikuje ulazni/izlazni nece mu ga niko otet , ostaje mu u predplati . jednostavno tako sistem funkcionise i to je to . posebno kad se udje u vece promete onda se stvari drugacije posloze u glavu .
A sad sto se tice ovog drugog dijela koji ti forsiras ja sam napisao ranije ako si ti neko ko pruza usluge i samo to , tebi je bolje da si van pdv sistema i to je to
ali ako imas ulaz i izlaz onda nema dileme da je bolje da si u pdv sistemu.
pa da, neko ko ima 'izlaz' zaradu zaposlenog, trosak racunovodje, fiskalizaciju i racun za mobilni broj a da pritom za 12 mjeseci ne prelazi 30000 sa prihodima,
njemu ne treba registracija u pdv sistem.
Da ne bude da nisam rekao
https://i.postimg.cc/rMvQxQXR/Screen...-Instagram.png
eo smo otkazali racunovodje
ozbiljno, kakva se nova pravila primjenjuju nakon nove godine?
I ja kako pomenuh nekome za DOO, reče - čuo sam neka su nova pravila od nove..
Mijenja se zakon o Privrednim društvima. Ima li neko više info o promjenama?
Član 630(1) Privredna društva i preduzetnici koji su do početka primjene ovog zakona registrovani u CRPS dužni su da usklade organizaciju i poslovanje sa ovim zakonom i izvrše registraciju promjena u CRPS, u roku od tri mjeseca od dana početka primjene ovog zakona.
Član 634Danom početka primjene ovog zakona prestaje da važi Zakon o privrednim društvima ("Službeni list CG", br. 65/20, 146/21 i 4/24).
Član 635Ovaj zakon stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Crne Gore", a primjenjivaće se od 1. januara 2026. godine.Broj: 06-1/25-1/11 EPA 613 XXVIIIPodgorica, 31. jul 2025. godine
sto znaci da se postojeci statuti zasnivaju na zakonu koji prestaje da vazi, pa treba predati novu dokumentaciju koja se zasniva na novom zakonu, do 31. marta.
stari statut: U skladu sa Zakonom o privrednim društvima („Službeni list Crne Gore“, br. 065/20)
novi statut: U skladu sa Zakonom o privrednim društvima („Službeni list Crne Gore“, br. 90/2025)
ostalo bi trebalo da je isto :D za obicne doo
Znači ništa se ne mijenja :)
Kako da ne
Kako mislite da DOO funkcioniše bez skupštine društva sa jednim članom
Uhljebistanski zakon, skupštine, odbori direktora, imenovanje diretkora sa potvrdama i ko zna kakve nebuloze za mirko-mala pravna lica koja čine 95% registrovanih
Trebali su lijepo da nakon onih 300 članova(nestvarno) za AD napišu važi i za DOO đe je osnivač država (akcije=udio)
Samo da ovaj put potraje da ne bude za 2 godine ponovo neko "uskladjivanje poslovanja"
I sta? Ponovo da se nose papiri u CRPS? Nista online? Troskovi?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Doneššen je Zakon o registraciji privrednih i drugih subjekata
u njemu piše
Postupak registracije pokreće se podnošenjem registracione prijave nadležnom organu za registraciju elektronskim putem.
Uz registracionu prijavu podnosi se dokumentacija na osnovu koje se vršši registracija, elektronski, u originalu ili ovjerenom prepisu
Izgleda da je papir opcija sada tj od 01.01.2026. makar za ovaj dio "u originalu" šta god on značio
Ajde ođe da pitam.
Znate li gdje se upisuje u registrar poljoprivrednih gazdinstava?
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Evo ti kontakti, ako se ko javi ;)
Odjeljenje za savjetodavne poslove u biljnoj proizvodnji
•Podgorica 069 079 950
•Bar 069 374 173
•Berane 051 235 408
•Bijelo Polje 050 486 699
•Cetinje 069 335 094
•Herceg Novi 069 335 175
•Nikšić 040 201 122
Odjeljenje za savjetodavne poslove u oblasti stočarstva
•Podgorica 020 265 337
•Bar 030 312 965
•Nikšić 040 212 012
•Berane 051 233 301
•Bijelo Polje 050 487 009
•Pljevlja 052 353 505
Ja nađoh da je dolje na Ribnicu. Tamo oca poslah. [emoji846]
Evo sve što treba:
MUP - uvjerenje o prebivalištu
Banka - Potvrda o otvorenom žiro računu (lični)
Katastar - List nepokretnosti originalni (3+2e +2e provizija ako se tamo plaća na šalter banke)
Kopija lične karte nosioca gazdinstva
* Pisalo je da trebaju lične karte svih članova gazdinstva, meni su na biotehničkom samo moju tražili.
Hvala ti puno.
Da li i za vas nije dostupan CRPS?
A ne radi ni servis za eFiskalizaciju.
Bar ne kod mene…
Mozda serveri praznuju [emoji2357]
Prebacaju se na novi portal. CRPS i Taxis ugašeni, 12. startuje novi.
Hvala na brzom odgovoru.
I kako do tada fiskalizovati fakturu?
https://bankar.me/clanci/od-12-janua...taju-sa-radom/
Nisam siguran za fiskalizaciju, računam da će proraditi, jer bi stvarno bilo preglupu da su ugasili bez neke veće kampanje i pripreme.