Koliko vjekova treba da prodje da bi se postao staropodgoricanin?
Printable View
Koliko vjekova treba da prodje da bi se postao staropodgoricanin?
Moja porodica u grad je došla 1878 posle oslobodjenja od Turaka a i do tada zivjeli su u okolnim brdima bratonoškim koji su eto u opstini Podgorica tako da znam ponesto o temi.
Mrznja nije postojala nego naprotiv ljubav i postovanje.
Te stojserske priče bez ikakvog osnova tamo na katunima mozda prolaze.
Apsolutna laž ukratko.
Послато са SM-A536E помоћу Тапатока
nije laz ada nisu se vukcevici podigli u staru varos...
pitaj stare podgoricane .
sto si bandoglav postoje jos stare Podgoričke porodice i svakoj je takvo misljenje barem ja svaku obišao i znam sto pricaju...
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Staropodgoricani ni sebe ne vole,a kamoli gusinjane i ostale sjevernjake. Iako takvi,meni su dragi.
Moji su u podgoricu šljegli prije oko 70 godina,mogu li se nazvati staropodgoricaninom ili sam i dalje gusiNJAC[emoji41]
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ti treba, kako znaš i umiješ, da izguraš još 30 godina, da prekucate tu cifru na 1 vijek i onda možeš da poneseš tu "plemenitu" titulu :D
Evo vi od druge stranice sto se PG tice, i muhamedanaca i pravoslavaca.
http://www.montenegro.org.au/prezimena.pdf
Ovako odokativno, mislim da ko god je zivio prije turaka u Pg, moze se nazvati staropodgoricaninom.
Znaci mora se pratit nekih 600 godina unazad.
Ako je neko śljega u Pg od 1500te pa kasnije, nista se ne racuna.
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
Ne znam šta je sa kompleksom da neko mora biti podgoričanin/staropodgoričanin....
prije je stvar u mentalitetu i pomoganju , nisu optereceni dzamijom i crkvom ko ovo pomodarstvo novo, idu jednu kod drugih posjecuju se i druze...
pomaganje iskreno druzenje...cijenile vrline a sad samo mane...
kod staropodgoricanina se ne izuva on ti rece nisam sine ja od onih ni ja se ne izuvam...
nego ovo je sve zanemarljivo tu smo, da li drzava planira nesto za ove 70 000 stranaca u crnoj gori sto su, sto su kupili placeve kuce , kkakva je nacionalna politika nasa prema njima?
Zamislite 10 rusa u parlament ada ervin bi ispametio
https://volimpodgoricu.me/najcitanij...62h1Y8W6WvRo0Y
Kakvi uslovi za vladu CG, štoe ovo.
Ada sve je to odradjeno sto mlate ovi.... i srebrnica i ukrajina
Ove uslove ne bi ispunili ni neki u es i dcg :joy:
Samo neki?
Pa da neki, jer ih u ta dva subjekta ima onih koji bi prihvatili majke da se odreknu ako im zapad naredi da se fotelja dofate
Što se tiče NATO-a, to već piše u 10 PES-ovih principa
Quote:
6 - Vanjskopolitička orijentacija 44. Vlade biće utemeljena na aktivnom i kredibilnom članstvu Crne Gore u NATO, punoj posvećenosti EU integracijama i ubrzanom procesu pristupanja Crne Gore EU, daljem razvijanju dobrosusjedske saradnje i jačanju uloge naše države u multilateralnim inicijativama i organizacijama;
Da nema neko da predlozi obaveznu podrsku nuklearnom i svemirskom programu Crne Gore
A rezolucije o Aboridžinima, Indijancima, Kozacima?
Ćutimo, aaa?
Sastanak PES i BS ponovo odgođen. Prvo je trebalo da se sastanu u petak, pa danas u 20h.
https://rtcg.me/vijesti/politika/451...a-i-pes-a.html
A konstitutivna sjednica je u cetvrtak?
Od te sjednice teče rok za formiranje vlade (dakle, kraj oktobra), pa, ono, računaju, valjda, ima vremena...
Sent from my Motorola 8400