Razlika je iskljucivo u nazivu i reklami!
Hemijski - potpuno identicno.
Printable View
Razlika je iskljucivo u nazivu i reklami!
Hemijski - potpuno identicno.
Potpuno identicno, samo ako ne lazu da su ugradili dodatne filtere koji dodatno preciscavaju to gorivo.
Rezervoar je 55l, golf 4 1.9tdi 74kw
Kada se uvodio aviodizel prijatelj što je bio uključen u taj projekat mi je rekao da se stavlja bypass sa filterima. Kao kroz te filtere je čistiji i navodno bolji dizel. Kada sam pitao što kad se zaprljaju filteri, on veli ništa samo se isključi bypas i opet sve kroz istu cijev dok se filteri ne zamijene.
50 eura = 800 kilometara (po board kompjuteru, opcija Range prije i poslije sipanja)... Motor 1.5 dci (105ks) - mrtvi konj... :)
Što se čini na ovaj forum...
Ja koliko sam cuo u avion i helikopter se sipa kerozin nikako dizel, ne znam odakle im ta povezanost osim sto stariji dizel motori su mogli da se voze na kerozin ukoliko ih zamastis sa dvotaktolom da bi se bosh pumpa imala cime podmazivat'.
Jos mi samo fali da pored VW2 na dizel oko kuce, brodica na dizel sto pasaju pod kucom pa da i avijoni i helikopteri idu na dizel.. O moj dizele, vin dizele...
OnTopic : Juce sitnim slovima u novinama, neki naftni tajkun izjavio da ce nafta drasticno pojeftiniti krajem ove godine. Telefon mi ne bija pri ruci da slikam i ovjekovjecim i okacim ovdje.
Jedino su stavili filtere slicne onima koji se koriste u avioindustriji. Nista drugo. Nafta kao nafta je ostala ista.
I ja takodje sipam litat za euro :)
Sent from my SmartHD using Tapatalk
vjeruj mi da je drugacija.. ja to znam jer svaki dan je gledam :) kakva je prije bila a kakva sad.. nova nafta sa jugopetrola ti je bukvalno bezbojna da sam mislio da su mi nasuli greskom u bidon benzin :)
znaci benzin kroz bidon ima crvenkastu boju, a ona providna tj bezbojna :)
okacicu sliku jedan dan pa ces vidjeti :)
2l бензина = 2€ = 200km градске вожње = скутер 50ccm
Hvala lepo.
P.S. Imam nedje nafru onu staru žuta ka' da se popiša' neko u bocu u poređenju sa današnjom.
Gorivo nije isto kao sto je bilo godinama unazad ali zbog toga sto ne moze u nabavci vjerovatno da se uzme d2 i starija goriva a ne zbog toga sto su ovi nasi nesto doprinjeli tome...
Sent from my GT-N7000
Isto i ja po 65, a trosi mi...Bogme 13-14, ali ideeeeeeeee....
Da, ali danas benzinac koji trosi u prosjeku 7-8 je neki mali gradski auto, sa 70-80 ks, a ja za te pare vozim luksuzni automobil sa ~200 KS.
Kakva su ovo proseravanja rusa sa novim gorivom koji ce se od danas primenjivati u pumpama Lukoila, anyone?
http://www.vijesti.me/vijesti/od-dan...-clanak-140806
Mada merc moga oca E200 Kompresor u zadnje god ni jednom nije presao potrosnju iznad 8.5l
8.5l prosjecna?
Sent from my HUAWEI U8815 using Tapatalk 4 Beta
otvorene vjerovatno
Sve gradske voznje jednom mozda ili 2 puta mjesecno oz nk do pg i to je to. I ne prelazi 8.5 i to nema bord nego otac uvjek sipa pun rezervoar i izracunamo i uvjek varira od 8.3 do 8.5
To ni po fabrickim testiranjima nije moguce. Prosjecna mozda izmedju 8,5 i 9l, ali gradske 8,5l je nemoguce...
200K inace prosjek 13-15.
http://www.cars-data.com/srb/mercede...ic-specs/23960
Nadjoh ovo, meni je gotovo indeticna potrosnja kao sto pise...
mecan e200
Samo neka je zdravo.
Cus auto tezak 2 tone, i 165 konja kompresor, 9 prosjek... Ja taj prosjek jedva imam sa autom 90ks...