Originally Posted by
NikolaPGcity
ako sam pricao vec, a mislim da nisam, neka oprosti ko je vec citao :p
na vranjinu ide pravina ona od 80kmh vozim 90 - 100..
nailazim na 60 iz krivine, kocim prije znaka na 65kmh i dalje vozim, i vidim policiju dolje kod brodica....
nastavljam put, dolje pug 307 parkiran, BG table, i ovaj iskace i zaustavlja me, nailaze auta iz pravca Bara i kaze mi kad prodju vozila, zaustavite se na prosirenju lijevo.
Prodju auta, ja na prosirenje, kaze Dokumenta da vidim, rekoh zasto? - Radarksa kontrola, mislim se u sebi, super evo ih sa namijestanjem, jer sam vozio 65 sigurno jedno 20m prije znaka. kaze sackajte u autu da kolega zavrsi sa strankom. Rekoh ne ne sacekajte vani, sacekajte u kolima opet on meni, rekoh e necu nego kod autu imam pravo da cekam dje ja ocu. i on se drznu i ode u auto. naklatio se na gepek i gledam sta se desava sa beogradjaninom. ode do pezeoa, tamo ga zena ceka pusi cigar kod suvozacevih vrata i on sa njom razmijeni par rijeci, ona dohvati torbu iznervira se, uze novcanik pretura i izvadi 20e, vidis tacno da joj trazi stari jos para ali kad nema nema :D Vrati se kod ove dvojice, a ja ih citavo vrijeme posmatram na 3-4 m od njih, onako naslonjen na gepek na moja kola i smijem se. Ova dvojica unutra, sjede jedan put drugoga i tacno gledam kako ovaj sto je okrenut put mene govori jeste jeste gleda. Ja onda jos glasnije pocnem da se smijem, a ovaj prilazi covjek iz Srbije i daje im 20e tu nesto pricaju, ode u svoje auto i podjose. Zove mene pajkan da dodjem. Pita me dje zurim. Rekoh nidje sto? Napravili ste prekrsaj. JA? DJE? Vozili ste dosta preko ogranicanje, govori mi a kucka sa vozackom i saobracajnom onako od volan.Rekoh koliko je to dosta? Pa dosta opet on. Rekoh vozio sam 5kmh preko dozvoljenog ogranicenja, znaci 65kmh , vi ako zelite za tih 5kmh mi mozete pisati kaznu, nije problem ali i zato ce te mi dati izvod sa radara danas u 16:41 kad ste me zaustavili. Kaze on, e pa bogomi vi ste vozili brze, tacno je da je 60 znak tu ali mi hvatamo mnogo gore dalje, rekoh e to gore dalje je 80km a tamo sam vozio 90, nego da sad ja ne ubadam brzine vi mi pokazite koliko sam vozio. Daje on meni dokumenta i kaze polako sledeci put. Oprastamo ti ovaj put. To me je izbacilo iz takta. Rekoh sam u sebe, ti ces meni da oprastas sto si ti pokusao da me namagarcis. Uzmem ona dokumenta, i onda ja njega pitam. E sad vi meni recite sto ste vi mene zaustavili, on me gleda ne vjeruje. Rekoh slusaj me ovamo, 10 min ste me zaustavili ovdje zbog nepostojeceg prekrsaja, maltretirate me, i sto je najgore od svega mislili ste da me navucete da mi uzmete pare, bas kao ovome covjeku sa ovim pezo-om. Nista oni me samo gledaju. Samo mi je najgore sto vas nisam snimio. Ali dobro, necete tako moci zauvijek. Okrenem se i odem, i koliko ja krecem, ovaj opet izlazi na put i lagano i zaustavlja iz pravca Bara neku mecku, eto koliko ih je pogodilo to sto sam im indirektno rekao kolilki su lopovi. Tad sam se sjetio slucaja onoga covjeka kojem su isto namjestili da za oduzimanje kad se poklao sa njima tamo ... Isto to mjesto