Treba provjeriti da li pjesak napravi gresku, da li prelazi na zebri ili van, da li prelaze na zebri kad je njima zeleno ili autu, ne mora uvijek vozac bit (iskljucivo) kriv.
Ta fora sa prebucnim autima i motorima me prije neki dan nacerala da razmisljam da li postoji neko ogranicenje u decibelima koje ogranicava odredjena motorna vozila da se krecu bar urbanim djelovima grada. Pored toga se ne meze opstat kad prolazi pored tebe ili kad se vozikaju ljudi blizu zgrade. To je tolika buka da zasluzuje iskljcivo iskljucenje iz saobracaja. Ako legnes da spavas, nema sanse da neces bit probudjen, dzabe ti najbolja izolacija.
Nasa saobracajna policija ne postoji.
Imaju odje likovi blizu mene, jedini smisao zivota im je da kupuju stare Golfove trojke, da im budze motore i auspuhe i da ih testiraju uzduz bulevara Ivana Crnojevica. Preko dana, po noci, od centra grada pa put Maslina, ore gas asfalt maksimalno, u jednom smjeru, pa se okrenu, pa u drugom, i tako 10 puta zaredom, najbrze moguce. Usput se i skine zadnja registracija. I po 100 puta se tako prodje bulevarom, nidje nikad policije, a centar grada.
Ko dosta vremena provodi napolje bilo kao pjesak ili vozac vidjece koliko ljudi prodje kroz crveno. Ima li ovih dana u PG motoriste da nosi kacigu? Nema ga.
Koliko ljudi vozi auto ulicom Slobode van dozvoljenog vremena? Kolko oces i kad oces.
Mi kao drustvo treba da pocnemo od osnovnog bontona, pa da idemo dalje, a ne oce li se kompanija zvat Air Montenegro i kad ce CG u EU..
Mi smo covjece neotesani primitivni nepismeni poluljudi..o cemu mi pricamo..ljudi ciste nos rukavom