uzmi bonove sacekaj jos nedjelju do 10 dana i odes do banke povuci proceduru za povracaj novca ako oni odbiju to da urade
Printable View
uzmi bonove sacekaj jos nedjelju do 10 dana i odes do banke povuci proceduru za povracaj novca ako oni odbiju to da urade
To sam kupio preko PayPala a nemam iskustva sa ovom online trgovinom pa ne znam dali treba da kontaktiram PayPal i na koji nacin
oh da prijavi case par dana prije isteka onog njihovog roka za te stvari zna gorostas tacno za kolko dana to treba obaviti, jer oni te tako mogu vrtjeti , kao sto je bilo prakse, nisi citao sve postove, i onda istekne pravo na zalbu i kazu ti ciao lepi,
ok hvala sparco
Ma sacekaj jos vala tih nedelju dana, ako ne dobijes potvrdu da su poslali (broj za pracenje) onda im trazi da ti oni vrate pare (mada to mozes i sad)
ako te budu zavlacili, otvori case na paypal, provalit ces kako, onda ce ti isplatiti, case je na foru prvo ti daju period da sa prodavcem sam izgladis sto treba, bez ucesca paypal-a, ako ni tad nece, onda kliknes da udju ljudi sa pp i oni ce ti izac u susret
Rok na ebay je 45 dana, pa ja uzimam taj i na paypal, ali na paypal je ja mislim duzi (60 dana) ali ipak sto ti ja zla ocu, ti otvori prije 45og dana
Nije mi zurba za taj tablet samo da ga posalju ali nisam znao za ove rokove za zalbu i zahvaljujem se na informaciji
ja juce do poste da vidim slucajno da mi nije stigao kabal koji sam narucio prije 40 (CETRDESET) dana iz USA... kad veli zena tamo 'Evo upravo jutros stiglo'. Ja vidim poveci paket, otvaram - kad mi stiglo nesto totalno drugo (za auto) sto sam narucio prije 10 (DESET) dana iz USA. Do sad najbrzi shipping cini mi se.
I vazda cekam najduze na najmanje posiljke (razumljivo).
A ogromni paketi stizu za 9 do 15 dana, zavisi je li UK/DE/GB.
Poslah poruku ovome za kabal, cekam odgovor...
Ja sto god sam iz Amerike narucivao dolazilo mi je za 5-10 dana. Kako? Ne znam :)
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
i meni, samo ovaj zadnji paket 18 dana, i to jer se kroz ameriku 13 dana vozio, 4 ulice za 4 dana
Uglavnom su bili ti manji paketici, ono vece pismo (sa "baloncicima") ...
Ima u zakonu, ako te konkretno zanima član podji na sajt Uprave Carina, imaju tamo svi dokumenti.
Neki dan sam kupovo na jednom sajtu i poslali su mi mejl da je porudzbina poslata, samo sto su greskom u shiping adresu stavili Macedonia dok su druge informacije bile tacne (adresa,grad,pos.broj). Pokuso sam ih kontaktirati mejlom al nejavljaju se eo vec 5-i dan.
Sta da radim, sta ce bit sa posiljkom hoce li je makedonci prosljedit za Crnu Goru ? Vec sam jednom narucivo sa http://www.surfdome.com i stiglo mi je bilo za nekih 14 dana.
98% da oće :).
Iz Srbije,Hrvatske,Bosne vazda proslijede. Štaviše, iz CG znaju da vrate pošiljku jer je kao nepoznat primalac i adresa al ovi nikad.
Znaci modem u Srbiji preko vip mreze
http://www.speedtest.net/result/1670450048.png
Xaxaxaxaxaxa, tako su i meni :D isti sajt...
Kakvi su to likovi, i to su mi odma vratili pare, a meni to stiglo, makedonci proslijedili regularno... stici ce ti to ne brini, nemoj im traziti pare..
Oni su posteni kukavci, cak i na svoju stetu, ja sam platio jednom tipa 50e, i trazio tracking oni rekli da doplatim jos 5e, ja doplatio, poslali makedoniji ,ja rekao da su pogrijesili, oni ok vratili pare i rekli da imam neki popust nesto na sledecu trgovinu... primio paket naravno, trazio njima da mi posalju racun na paypal da platim (jer ne mozes sam da im posaljes pare, blokirali su), oni poslali samo za 50e, ja posle pisi za jos 5e da im vratim da posalju, oni ne odgovaraju, ja pisi opet, oni ne odgovaraju, te rekoh kako ocete...
Nemas brige sve u svemu, ista situacija bila meni ;)
Pa ok tebi su makar odgovorili meni nishta, zato neznam sta da radim?
Nisam preko paypala kupovo nego preko vise electron. Vjeroatno i oni chekaju da vide shto ce se desit da ne idu u troshak 110 evra. :)
Meni nisu odgovarali na poruke "posaljite mi racun da vam vratim pare" :D
Samo su umjesto montenegro stavili macedonia, stici ce ti to 99%, kucaj broj za pracenje ako imas na makedonsku postu.
Sad su praznici, bozic im je bio, sad ce nova godina... mozda zato ne odgovaraju... Merry Christmas
eto boldovah ono bitno za nas, express posta su oni koji nam od skoro donose posiljke, tako da ce to raditi za bozicne praznike ako budu imali sta da donesu...Quote:
Rad pošta za vrijeme novogodišnjih i božićnih praznika
30.12.2011.
Posljednjeg dana ove godine, 31. decembra, sve pošte, izuzev poslovnice u Delta City-u, radiće u skraćenom radnom režimu – do 11 sati. Pošta u Delti će u subotu raditi do 18 sati.
Za vrijeme novogodišnjih praznika pošte neće raditi, izuzev pošte u Delta City-u koja radi 2. i 3. januara od 10,00 do 22,00 sata.
Za vrijeme božićnih praznika rad će biti organizovan sa minimalnim funkcionisanjem poštanskog saobraćaja.
Dan prije Božića, 6. januara, na teritoriji Podgorice, radiće samo pošte u Delti od 10,00 do 18,00 sati i u MAXI-u na Starom aerodromu od 7,00 do 18,00 sati. Poslovnica u Delti radi i dan nakon Božića, 8. januara, u punom radnom vremenu, od 10,00 do 22, 00 sata.
Službe Telegrama i Express pošte u Podgorici radiće 3. januara i to od 10,00 do 15,00 sati. Korisnicima će ove službe biti na raspolaganju i za božićne praznike, 6., 7. i 8 januara, od 08,00 do 15,00 sati.
U nastavku je kompletan spisak pošta koje će raditi za vrijeme božićnih praznika na cijeloj teritoriji Crne Gore:
Dana 06.01.2012.godine (petak) pošte neće raditi, izuzev pošta:
- 81112 Podgorica (u Delta Sity) u vremenu od 10,00 do 18,00 časova
- 81116 Podgorica u vremenu od 07,00 do 18,00 casova
- 80000 Ekspres posta u vremenu od 08,00 do 15,00 časova
- 85339 Kotor 3 u vremenu od 09,00 do 15,00 časova,
- 84000 Bijelo Polje u vremenu od 08,00 do 14,30 časova,
- 84210 Pljevlja u vremenu od 08,00 do 14,00 časova,
- 84312 Petnjica u vremenu od 08,00 do 14,30 časova,
- 84325 Plav u vremenu od 08,00 do 16,00 časova,
- 84326 Gusinje u vremenu od 08,00 do 14,30 časova,
- 85360 Ulcinj u vremenu od 07,00 do 14,00 časova,
- 85366 Vladimir u vremenu od 08,00 do 14,30 časova,
- 84310 Rožaje u vremenu od 07,00 do 20,00 časova,
- 84311 Skarepača u vremenu od 08,00 do 14,30 časova,
- 84314 Bać u vremenu od 08,00 do 14,30 časova,
- 84220 Žabljak u vremenu od 08,00 do 14,00 časova,
- 85320 Tivat u vremenu od 08,00 do 14,00 časova,
- 85356 Pečurice u vremenu od 08,00 do 14,30 časova,
- 85351 Bar – Gat V u vremenu od 08,00 do 14,30 časova,
- 85348 Meljine u vremenu od 08,00 do 13,00 casova
- 85316 Bečići u vremenu od 08,00 do 13,00 časova
• Dana 07.01.2012.godine (subota) pošte neće raditi, izuzev pošta:
- 80000 Ekspres pošta u vremenu od 08,00 do 15,00 časova
- 85330 Kotor 1 u vremenu od 09,00 do 15,00 časova,
- 84000 Bijelo Polje u vremenu od 08,00 do 14,30 časova,
- 84210 Pljevlja u vremenu od 08,00 do 14,00 časova,
- 84312 Petnjica u vremenu od 08,00 do 14,30 časova,
- 84325 Plav u vremenu od 08,00 do 16,00 časova,
- 84326 Gusinje u vremenu od 08,00 do 14,30 časova,
- 85360 Ulcinj u vremenu od 07,00 do 14,00 časova,
- 85366 Vladimir u vremenu od 08,00 do 14,30 časova,
- 84310 Rožaje u vremenu od 07,00 do 20,00 časova,
- 84311 Skarepača u vremenu od 08,00 do 14,30 časova,
- 84314 Bać u vremenu od 08,00 do 14,30 časova,
- 85320 Tivat u vremenu od 08,00 do 14,00 časova,
- 85356 Pečurice u vremenu od 08,00 do 14,30 časova,
- 85351 Bar – Gat V u vremenu od 08,00 do 14,30 časova,
- 85348 Meljine u vremenu od 08,00 do 13,00 casova
- 85311 Budva 2 –Merkur u vremenu od 08,00 do 13,00 časova
• Dana 08.01.2012.godine (nedelja) pošte neće raditi, izuzev pošta:
- 80000 Ekspres pošta u vremenu od 08,00 do 15,00 časova
- 81112 Podgorica (u Delta Sity) u vremenu od 10,00 do 20,00 časova.
• Glavni telegraf i Ekspres pošta u PLC-u dana 01. i 02. neće raditi, 03., 06., 07. i 08. 01.2012. godine radiće kao nedeljom u vremenu od 08,00 do 15,00 časova.
http://www.completefone.com Zna li neko da li vrse dostavu kod nas i koliko je za neke djelove od 5 eura/
Oce li mi rec neko zasto vise ne mogu da kupujem preko paypala na ebay? Povezana mi je nlb viza na entropay ali ne moze a prije sam kupovao normalno. Moze ll mi neko rec koje su vam adrese na ebay i paypal mozda sam tu nesto cacnuo?
to je isto kao da si pitao, zasto nece da upali auto... pa daj covjece reci u cemu je problem konkretno
Nista napravio sam zaboravih sto je pisalo oglavnom ono standardno kao da nemam novca na racunu... Adresa mi je neka bila MONTENEGRO na ebay pa zamijenih i radi. A brate da ne znas kako cu da potrosim novac koji imam na paypal? Meni sve skida sa entropaya nikako ovo sto imam na paypal ne mogu da potrosim :(
Ljudi ima li ko hitno da mi kaze za ovog prodavca http://www.elecwide.com/ Imam neku ponudu od njih da uzmem nesto ali se bojim da me ne zeznu kao sto vidite nema cijena na sajtu vec mi ih putem mejla posalju. je li prevara ovo?
Otvorio sam prije nedelju dana slučaj protiv prodavca iz Engleske. Naime,ima mjesec i po kako mi je prodao neku knjigu i istu poslao ali ona nije dolazila u moje ruke. On se pravi blesav i ne namjerava da me refundira jer on je kao poslao tu knjigu i njega ništa više ne interesuje. Otvorio sam slučaj al on i dalje istu pjesmu pjeva a meni dosadno da se nadgornjavam sa njim jer jedino pokušava da na mene svali krivicu(vaša pošta je neprofesionalna i neljubazna(ka da ja to ne znam), dao si mi pogrešnu adresu(montenegro i serbia and montenegro) i slične gluposti). Koliko se čeka da ebay to prekrati ili tako može u nedogled? Vidim da će se slučaj automatski zatvoriti 13 februara al zar stvarno treba toliko vremena da se odluči ko je u pravu ili to može brže? Niđe ne vidim opciju escalate case nego samo da mogu odgovorit na njegova blebetanja( a on navodi slučajeve kako su ga drugi probali prevarit itd). Naravno,pošiljka nije praćena iako je klepio 10 funti za nju i u jednom trenu mi je ponudio da mi refundira 40 penija ili da mu ja pošaljem još 15e pa će mi novu knjigu poslat.
Ja ne znam koliko ide ono rok da mozete vas dvoje chatovat tako, dok se ne otvori "escalate case" opcija... mislim da ce ti mozda i na mail stici, nisam siguran...
Kad si otvarao case pisalo ti je, provjeri na mail koji si dobio sta je pisalo
Zna li ko kolika je carina na auto djelove? (nove)
je li zabranjeno naruciti lovacki noz? ima li problema sa carinom?
stizali su i mačevi pojedinima a ne nož :D
oke, fala.
inace nisam znao da ima tako kratak rok za te zalbe i otvaranje case, pa sam cekao i cekao, dok nije doslo do zadnjeg dana. ovaj mi navodno poslao novi paket, a mozda i nije, a sad vise ne mogu ni negativ feedback da ostavim. zato je najbolje poslije 25 dana se javit, i rijesit to u narednih dan-dva
a imam trenutno 4 stvari koje cekam da stignu, dvije vec 2 mjeseca okruglo(navodno poslate ponovo prije 10 dana), a dvije oko 30 dana(za koje otvaram case trenutno). ukupna vrijednost 70e... ne isplati se bas trgovina kad se ovako nesto desi, sve ono sto sam ustedio ranijim trgovinama ode nekom cariniku ili postanskom radniku.
dje mogu pogledati kod itema kad istice rok za case i davanje feedback-a?
kad uđeš u myebay imaš spisak stvari koje čekaš.kad ti se približi rok od 40 dana ispod ti se pojavi:ostavite feedback,ako ne stigne do tog datuma možete pokrenuti case.
to ne znam od kad racunaju 40 dana? dan prodaje, dan placanja ili dan slanja?
i ovaj slucaj da ispricam. vidio sam polovne naocare na ebay.com, pisalo je samo US delivery. Pitao sam prodavca bi li poslao pa da bidujem. Kaze nema problema, samo cu poslati paypal racun pa plati. Upitah ga za osigurnanje i tako to-kaze imas osiguranje i preko paypal-a, ne brini. Naocare su stigle, ali nisu bile "malo koristene" kako je naveo vec citave izgrebane, cak i okvir, rekao bih da ih je zgazio. Poslao sam mu mail da se zalim, ali nisam dobio odgovor, naravno, sto ga briga kad mu ne mogu dati negative feedback... tako da je i to jedna skola-nikad ne kupujte van ebay sajta. Inace je lik imao 100% positive feedback
na ebay imas zastitu bolju, jer ebay ima uvid u listing proizvoda koji prodavac prodaje, i ako ti nesto nije kako pise, ti to prijavis ebayu i dobit ces... a kad platis preko paypala, to je samo racun, mozes se zalit ako ne stigne, ali paypal ne zna kako ti je prodavac opisao naocare, oni samo vide racun, u koji mozda ni ne pise sta ti prodaje
Druga stvar, ako nekom uplacujete pare preko paypal-a, nemojte placati kao GIFT, jer GIFT transakcije nisu refundable
da, ukapirao sam, zato pricam kao primjer da neko drugi ne plati kao ja...
i taj feedback ne govori kakvi su ljudi, vec kako posluju, odnosno nece vam nista uraditi ako ne moraju. vise puta mi se desilo da mi nude novac samo da ih ne prijavim, pa cak i ako su mi refundirali novac(ranije se zbog refundacije blokirala kartica)
Zelio bih da upozorim sve ovdje koji kupuju preko interneta da ukoliko nalete na http://www.myefox.com/ da ga zaobilaze u sirokom luku.Naime 17.12.sam kupio jedan tablet ovdje i do danas mi ga nisu poslali.Kontaktirao sam ih putem live chat vise puta i svaki put su mi navodili neke glupe razloge zbog cega mi ga nisu poslali(tipa opljackan magacin,velika je potraznja pa im je prihvalio itd) ali da ne brinem nista poslace mi ga u najkracem roku.Poslao sam i mail prodavcu i dobio
isti odgovor.Kada mi je sve to postalo sumnjivo sinoc sam izguglao na internet i pronasao gomilu ljudi (mahom iz SAD)koji su apelovali da se ne kupuje na ovaj sajt jer su to prevaranti.Nekima su poslali pokvarene proizvode,nekima potpuno razlicit proizvod a nekima uopste nijesu poslali proizvod.
Sto je najcudnije tablet sam platio preko PayPal i NE MOGU DA VJERUJEM DA OVI PREVARANTI MOGU DA IMAJU LICENCU PAYPAL-A.
Posto nemam iskustva sa ovim molio bih nekog da mi kaze da li mogu odmah pokrenuti povracaj novca preko paypala,na koji nacin tacno to da odradim i kako mi se vraca novac s obzirom da mi je paypal vezan sa entropay virtuelnom karticom.
idi na paypal, i otvori case...
Ako bih otvorio case na paypal postoji li mogucnost da izgubim account jer ovo je ipak ilegalan account koji mi koristimo.