Jesi li pokusao da promjenis u boot na AHCI mod?
Sent from my SM-N9208 using Tapatalk
Printable View
Jesi li pokusao da promjenis u boot na AHCI mod?
Po defaultu je na AHCI. SSD disk je nov btw, svjeze instaliran OS.
Da napomenem da punjac nije original i da prilikom paljenja daje gresku. Nakon toga ide plavi logo sa loading -om od 3-5 sekundi i nakon toga bi trebao da podigne sistem. Izmjerio sam, tacno 120 sekundi odnosno 2 minuta crna slika stoji. Nigdje nisam mogao naci odgovor za navedeni problem na net-u..
Ja sam sinoc reinstall w7 i stv dize bez greske na ssd. Radi li ti bat da probas bez punjaca? Koji ti je w7? @Pekmen
Kolko je stara masina? Probaj w7 to ti je sat izgubljenog vremena. Moje masine su prestare za w10 tako da nisam ni pokusao da instaliram
Gospodji pomiluj u to ime 😂😂😂😂
poslah na servis u garanciju je... probao sam i to, kakvi, sumnjam da je maticna otisla u aut.
Sent from my Redmi Note 3 using Cafe Del Montenegro mobile app
Probaj preko savevideo.me
Sent from my HTC 10 using Cafe Del Montenegro mobile app
Računar Intel Pentium IV 524 3.06GHZ soc 775
Matična ploča Asus P5GPL-X i915 PL
FDD 3,5"
HDD WD 80GB Sata + HDD 1TB
DDRAM 256MB + DDRAM 1GB
Video kartica Ati Radeon X300 128MB TV out PCIex
Zvučna kartica integrisana na ploči
Mrežni adapter integrisan na ploči
Fax modem Conexant 56K
DVD ROM Samsung
DVD RW Samsung 16x
ATX midi tower 400W
Koliko znam, na ovoj matičnoj ploči ne može biti više od 2GB RAM, pa pošto želim da imam 8GB RAM recite mi šta je najbolje rješenje? Da li da kupujem potpuno novi kompjuter ili da recimo samo uzmem novu matičnu ploču i uz nju 8GB RAM? Ne igram igrice, kompjuter mi služi isključivo za surfovanje internetom, slušanje muzike i gledanje filmova.
Ma samo ubaci maksimalno rama i biće ti odličan, ako igrice ne igraš.
Pogledaj Ram na aliexpress ili ebay, da te ove prodavnice ne deru ovuda.
Uzećeš 1+1 gb stik ddr1 za nekih 15-20€.
http://s.aliexpress.com/y2ma2Ary
Sent from my Redmi Note 3 Snapdragon using Tapatalk
E na ovakav problem jos nisam nailazio...
Instalirao sam Avast antivirus prije 10tak dana, skenirao komp, nije nasao nista...
4-5 dana kasnije u sred rada mi se ugasi monitor( standby, no signal )...
I tako random krenulo da se desava, ugasi se monitor iz cista mira i nece da se upali no moram restart...
Brisi drajvere, instaliraj nove, power podesavanja mijenjaj, svaki put ista stvar...Upalim 3d mark ili igricu opet isto, ugasi se monitor ali komp nastavi da radi
I bio sam se istripovao da je crkla graficka, probah sa integrisanom opet se gasi...bio sam ubijedjen da je crkao monitor onda
I dodjoh na ideju da obrisem Avast i od tad sve radi kao sat?
Na koju foru moze avast da mi remeti graficku/drajvere da bukvalno potpuno ukine signal ka monitoru?
Avast, smeće od Antivirusa.
Avira i Bitdefender su trenutno najbolji.
Avast nije smeće.
Poslato sa sjajne pisaće mašine Edge x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
Ja na win koristim avast i malwarebyte i nikad nisam imao problema sa virusima.
Kako bi se ponašao stariji desktop računar na Win 7 32 bit?
AMD Sempron 1.6ghz
1.5gb ram DDR1
Grafička neka ATI prastara 256mb, nije ni PCI, ni PCIe priključak, nego neki treći.
Ništa igrice, samo Chrome, YouTube, Facebook, MS Office 2007.
Nikako s toliko rama. Ja imam 2gb ddr2 i radi ali ono vidi se da je to minimum rama. Probaj, uostalom.
Sent from my Redmi Note 2 using Cafe Del Montenegro mobile app
Pozdrav drugari!
Kompjuter mi dosta dobro radi, medjutim odjednom mi se desi (koristio ga ili ne) da ne mogu da udjem ni na jedan sajt osim na youtube i na google... Kompjuter mi je vezan kablom - od rutera do kompjutera (mrezne kartice) :/ A internet mi radi na ostalim uredjajima u kuci... Kad krenem da ga restartujem/ugasim da bih ga opet ukljucio, na ''Shutting Down'' stoji beskonacno vremena...moram kompjuter iskljuciti iz struje, ponovo ga ukljuciti, kliknuti ''Start Windows Normally'' i onda bude sve kao da nista bilo nije...Sta da radim da li neko zna?
ukenja sam se nesto u flesku, odradio sam chkdsk u cmd, odradio mi automatski chkdsk lost chain cross linked at cluster XXXXXX, sad me pita convert lost chains to files, sta tacno to podrazumjeva i sta da kucam, yes ili no?