Laptop je HP ProBook 430 G3 13", L6D81AV, Oznaka baterije je Hp RO04
Skroz zaboravih Sašu da pitam, a kod njega sam uzeo laptop :)
Može i polovna, samo da može makar 2h izdržati.
Printable View
Jedino da vidis na aukcije na ebay pa onda neki shipping forwarder da ti posalje ovamo. Tipa shipito ili planet express ako je iz usa ili mailbox de ako je iz Njemacke. Ili eventualno da kupis novu na nekim sajtovima tipa mindfactory, ali tu ide recimo 2060 za 500e. E sad, uracunaj tu i carinu, i male su sanse da ce ispasti povoljno.
Ja sa oba, sve ok.
Koristi li neko Chromecast 3? Kakva su iskustva?
Recimo, da li je moguće stream-ovati film sa telefona i reprodukovati ga na TV-u bez "sjeckanja" i zastoja?
zavisno od bitrejta fima,tvog čipseta na fonu ali generalno mrka kapa bez ozbiljne opreme za bolji bitrejt...
Pojavio mi se čudan problem na relaciji laptop - štampač. Štampač je Kyocera. Kada krenem da štampam dokument i na listi štampača izaberem Kyoceru, istog momenta se pojavi onaj plavi ekran sa porukom "Your PC run into a problem and needs to restart". Isto to se dešava kad pokušam da taj printer stavim kao default printer. Sa Epsonom sve ok. Kad pokrenem aplikaciju za skeniranje za Kyoceru, sve normalno radi. Reinstalirao drajvere, sve isto.
Problem izaziva martovski update za Win 10, sve Kyocere su pogođene. Obriši martovski update i to je to.
Sent from my Mi 10T Pro using Tapatalk
Ili izbrisi i ponovo instaliraj driver od stampaca. Cudno, meni je reintsal drivera rijesio problem.
Control panel pa na Programs and Features i kad ti se otvori imas sa desne strane View Installed Updates, klikes na zeljeni update i nakon toga kliknes na Uninstall.
Obrisao update, problem rijesen. Fala vam dobri moji ljudi! :)
Imam problem sa desktop računarom, ovako:
VGA lampica na matičnoj se upali s vremena na vrijeme i nema slike na monitoru (grafička nije integrisana).
Promijenio sam matičnu, procesor i grafičku i posle skoro godinu dana dešava mi se ista stvar.
Posle 100 restarta se upali i radi super... Što može bit problem...?
Dok mi je bila rx580 grafička sve je radilo kako treba, sad je rx550 i ovo se dešava ali nije od prvog dana...
Windows 10 je reinstaliran, bios update-ovan...
Trenutna konfiguracija je:
B450 Aorus Elite
Ryzen 5 2600
Raden Rx 550 grafika
16gb kingston 2200 mhz
600w lc power napajanje
Ovako iz glave, ako trebaju tačne informacije napisaću kad dođem doma...
Otvori, ocisti grafiku.. ocisti pci.. probaj..
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
Nova je grafika, stara mjesec...
onda logicno napajanje.narucis ga onlajn (sad bi i morao svakako) i ako ne rijesi problem vratis ga.
Sredjujem neka kucista zadnjih dana i nesto prekajam, sklapam, uglavnom, za to zadnje kuciste koje treba da kompletiram imam sve osim napajanja koje ima 20-pinski dzek a ploca ima 24-pinski dzek.
Procesor na ploci je e7400 i grafika je starija, gforce 210.
Smijem li se usuditi da plocu tog racunara ostavim da radi sa samo tim dzekom od 20 pinova?
Hvala! Iz Danilovgrada sam... Kupiću napajanje, nego evo sad radi 4-5 dana bez problema... Radio sam neke testove i sve ispada da je ok...
Pokušaću sa napajanjem kad počne češće da zeza :D
Hvala svima!
Moze li pomoc oko izbora izmedju sledeca dva laptopa:
https://www.ekupi.me/me/Ra%C4%8Dunar.../p/EK000373436 ili
https://www.tehnomax.me/racunari-i-p...jjWYaQonbsUwdQ
Za sta ga planiras?
Znate li nekog da otkupljuje nesipravne hard diskove?
Acer Aspire 3 NX.HF9EX.03L
Ne znam koliko ljudi prati ovaj topic ali moram pitat.
Uzeo sam nov PC (Ryzen 5800X, Gigabyte X570 Gaming X, 32GB HyperX, itd)
Nakon 2 dana svi hard diskovi (osim m.2) postaju "unallocated" i ne mogu da se koriste osim da se formatiraju.
Radi se od 2 SDD, i 2 HDD.
Pogledao sam neke opcije na raznim forumima ali nista ne pomaze, vecinom je rjesenje formatiranje.
Cak i da prebacim sve podatke (3TB), formatiram diskove pa vratim podatke nije rjesenje jer ce se vjerovatno opet desiti.
Galvni problem je sto nailazim polako da je problem u Ryzen 5000 seriji i ovoj seriji Gigabyte X570, sto znaci da je system skroz nestabilan za bilo kakav ozbiljniji rad.
Na forumima se sve vise ljudi javlja sa ovom kombinacijom da ima problema sa HDD/SSD.
Da se nije ko srijecao sa slicnim problemom? Da li da vracem maticnu ili postoji neko trajno rjesenje?
Neki update biosa ploce? Drajveri? Da probas win 7 kako ce se ponasati?
Jesi li pokusao da ugasis APM (automatic power management) funkcije, u BIOS-u date maticne ploce. Takodje probaj da ugasis tzv. LPM u parametrima disk kontrolera (Link Power Management), kao i SATA port hot-plug funkcije. Ako to ne pomogne, makni sve RAM module, osim jednog i onda postepeno instaliraj jedan po jedan modul da vidis hoce li se problem opet javiti. Takodje mozes da ugasis i Fast boot tako da sistem moze da testira memoriju duze, i eventualno da pokrenes neki od RAM tester alata boot-ovanjem sa DVD-a, USB flash-a.
Sve moguce sam odradio i nije bilo pomaka. Reinstall Windows, driveri, BIOS podesavanja, test RAM, itd.. jedino nisam uspio naci Hot-plug funkciju tada. Vidim da i dalje prijavljuje diskove kao "removable".
Definitivno je dijelom Itunes sa instalacijom svog "drive-a" nesto poremetio, jer nakon instalacije zatrazio je restart, nakon toga pojavio se standardni drive od itunes u "This PC" ali svi ostali HDD i SSD su nestali. (sem m.2)
Opet sam po treci put bzv probao u konzoli chkdsk "slovo drivea":/f i uspjelo je.
Tako da je za sada sve ok, vidjecemo oce li se opet desiti kao sto vidim na forumima da se ponavlja.
Hvala vam na sugestijama ljudi.
za rajzena su krucijelni cipset/ahci drajveri i rajzen power plan.na golom sistemu pa i 10tci uvijek je bio kljakav,a o ranijim prozorima da ne pricam.
Je li moguce da ljudi prodaju gtx750ti 130eura :joy::joy:
u sta se pretvora ovo
Ima li neko da mi proda 40mm ventilator?
Ali ne smije bit glasan...mozda da je 24v pa da ga spojim na 12v
Ili od starih maticnih, dodje na south bridge
Da li ko od vas ima preklapajucu wireless keyboard? Valja li to ista i ima li se dje kod nas uzet
Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk
po meni po pitanju bežičnih samo bluetooth ima poentu a tu imaš kao najjeftiniju trilium btr1 da nije bacanje para,pa neku od logitech modela (ona sa touchpadom jedino vrijedi dati više od triliuma) i ako baš kucaš/igraš onda se očepiti za redragon draconic od 68e.