Stata za monfisa danas,nema psihu za velike meceve,neshvatljivo je pao nakon 1. seta.Da ga je dobio(kao sto je zamalo i uradio)misilim da bi bilo veselo federeru.Ovako mislim da fedex definitivno osvaja bez vecih problema
Printable View
Stata za monfisa danas,nema psihu za velike meceve,neshvatljivo je pao nakon 1. seta.Da ga je dobio(kao sto je zamalo i uradio)misilim da bi bilo veselo federeru.Ovako mislim da fedex definitivno osvaja bez vecih problema
Dvadeseto uzastopno grand slam finale :bravo:
Bravo maestro !
Ooooops, polufinale, lapsus :D
Alleeeeeeeeeeeeeeeeez Rogeeeeeeeeeeeeeeeeeer
Vjerovatno je to cuo od komentatora, posto je on danas napravio taj lapsus :) BTW, osim tih nerijetkih lapsusa komentatora, pohvalio bih RTCG2 (iako sam mislio da to nikad necu reci za JaDni servis) za prenos turnira, ja sam bas zadovoljan, kako kvalitetom prenosa, tako i duzinom prenosa tokom dana. Naravno, moze to uvijek bolje, ali za nase uslove je odlicno! Steta sto nema uvece neki pregled da mozemo da vidimo i sta se desavalo u dublovima i sl, ali vec sam informisan da to nije izvodljivo trenutno, nadam se da ce iduce godine biti i to uradjeno :)
Kad smo vec kod toga, blizi se W, a ja se vec jezim od pomisli da cu slusati Sofra kako tokom polufinala bulazni o transferu Kake u Real*:mad: A da ne pominjem njegovo elementarno nepoznavanje tenisa.
I nadal je blizu osvajanju ovog seta koliko i kaka realu :mrgreen:
Neznam meni sofro ne smeta nesto precerano,u svakom slucaju jedva cekam W sa ili bez sofra
Nisam cuo od komentatora, eto izgleda da oce ljude taj lapsus...
Da, fali jedan pregled poput onoga sa Vimbldona. Mada je odlicna i ona emisija na Eurosportu Game, Set and Mats. ;)
Prenosi na RTCG2 su potpuno ok.
Vec sam nedje pohvalio RTCG 2 da DOBRO rade prenose,za razliku od TV kuca u okruzenju,a sto se komentatora tice,mislim da skoro sve prenose radi Velisa,a i nije mi bas kompetentan,moram rec.
Sto se W-a tice,sigurno necu gledat na IN i slusat CRNJAKA,vec ka coek na Sport Klub...
Finale ce bit Federer-Soderling,dobija Fedex,mada bi ja vise volio Soderling,ali bi mi drago bilo i da Federer osvoji s obzirom da je to jedini trofej koji mu nedostaje u karijeri......Najvaznije,neka bude dobar mec,pa svi zadovoljni.;)
Ja mislim da ce biti Federer - Gonzales, ali to je samo moje misljenje. Prije pocetka turnira sam bio ubijedjen da ce Nadal ponovo osvojiti, ali evo sta se desi :) Soderling je povezao dva odlicna meca protiv dva odlicna igraca, ali tesko da moze protiv Gonza, osim ako ovaj ne pukne mentalno. Soderling ne umije da se brani, a Gonzo je izuzetno agresivan. Mozda ode i do 5 setova. Vjerujem da Federer nece imati muke sa Del Potrom, osim ako mu ne naidje neka zuta minuta, sto se nerijetko desava zadnje dvije godine, ali cini mi se da ga je mec sa Haasom "opekao" i da mu je pomogao puno, zato je danas bio jako koncentrisan i briljantan u kljucnim trenucima.
Drago mi je sto sam te nasmijao...na tvoju zalost,pratim tenis redovno,a za Noleta sam se salio da taktzira.
Naravno da ne moze jedan mec da pokaze ko je bolji ali moze da pokaze i dokaze ko je TRENUTNO bolji.
Sto se Federera tice,on masterse ocajno igra,evo pola godine,samo ma Madrid proslavi jer je dobio mrvog Nadala koji je jedva stajao na nogama od meca sa Djokovicem
Stoga,da se zakljuciti,da nisi upravu.
NOLE IS THE BEST .
bravo za fedexa....mislim da bi bolje bilo da mu u finale dodje gonzales nego soderling...al opet sve jedno je....isprasice i jednog i drugog....zajedno:D
ahahah, ma svi se oni dive njemu, Del Potro na pressu izjavio kako bi volio da Federer osvoji :D E to nidje nema, a tek treba da igra sa njim :D
pa da malo pratis vise tenis , tj teniske kuloare znao bi da je to ustvari tako, u svakom mecu HMDP igrao je kao da je opcinjen Fedovom velicinom, ukoliko nesto ne promijeni , a tesko da ce , i sjutra cemo gledati jedan walkover, siguran sam da je Has mec izgubio zbog Fedove velicine, i siguran sam da bi u finalu isto se desilo i sa Soderlingom !!!
Opet pocinjete price o pracenju,dobro ako vam je tako lakse:rolleyes:
Delpo respektuje Federera,uostalom kao i svi drugi igraci,ali ne gubi od njega zbog velikog respekta,nego zato sto igraci kao sto je ON jednostavno ne mogu da ugroze Federera,isto kao sto ne mogu da ga ugroze Rodik,Davidenko,Gonzo itd.,ali to ne znaci da bi mu bilo MILIJE da osvoji Federer nego ON sam,znaci GLUPOSTI;)
Sjutra ce ga Federer pobijediti,vjerovatno dosta lako , kao sto je to bio slucaj i u njihovim ranijim susretima:cool:
Te igrace sto je Federer snasa,tim igracima je najveci problem u GLAVI,jer jednostavno ne vjeruju da mogu da ga pobijede,ali da im je MILIJE da Federer osvaja,a ONI ne,e to su vec price za MALU DJECU...
podrazumijeva se da nije mislio da bi radije da Federer osvoji nego on. Ipak, meni je cijela njegova izjava bila potpuno gubitnicka, nesto tipa: "Meni su u polufinalu male sanse, ali ipak cu dati sve od sebe pa sta bude. Ako ja ne prodjem dalje, volio bih da Federer osvoji turnir." Bilo je nesto u tom smislu. E sa takvim stavom se Fedex i Nadal ne dobijaju, oni to ekspresno rjesavaju. Najbolji primjer je Soderling, on nikoga ne respektuje, jedini od preostalih igraca bi on hladne glave usao u finale sa njim.
Znas kako najgore je kad igrac ne vjeruje da moze da pobijedi,ali respekt mora da postoji,bar bi trebao,jbg koga ces respektovat , ako neces Federera ili Nadala.
Nadal je LISAC stari,on uvijek kaze sanse su nam podjednake(sto se sljake tice)iako zna da nije tako(bar prije nije bilo)i tako mozda malo i ususka Federera.
Soderling MRZI Nadala i to je druga STVAR,ali on je napadac,a s takvim igracima Federer dosta lako izlazi na kraj,njemu mnogo vise odgovaraju takvi igraci nego Murray ili Nadal,koji mnogo manje grijese od njega.
Pa i Djokovic,u zadnje vrijeme mnogo bolje prolazi protiv Federera,jer je strpljiviji,koncentrisaniji,a evo ti najbolji primjer proslogodisnji MC kad je usao u mec da se nadigrava,da svaku loptu napada,lagano je izgubio(predao).
A izjava Delpa,ako to sto je rekao,stvarno i misli tako,onda ON NEMA STA DA TRAZI,a ako je to neka takticka izjava,i sprema neko iznenadjenje,PRIJATNO BI ME IZNENADIO,posto nacin na koji je dosad igrao protiv Federera,NISTA MU DOBRO NIJE DONIO,i definitivno MORA NESTO DA MIJENJA
upravo zbog boldovanog se i prica u teniskim krugovima da HMDP nema sanse da pobijedi Feda, cak je i citava pres konferencija kako ti je OCTAVIAN objasnio isla tim tokom da se Del Potro cini mi se vec predao ...
Respect da ali mislim da je pojedinima Federer i idol sto ih dodatno ometa...
pazite samo ove izjave, njega mladji igraci jednostavno smatraju idolom (vjerovatno zbogf toga sto je toliko arogantan, ne postuje rivale, ne zna da se ponasa...).
“Roger is respected,” Monfils said. “People want Roger to win for the first time here.”
“Everybody wants Roger to win this tournament,” said No. 5-seeded Juan Martin del Potro of Argentina, who eliminated No. 16 Tommy Robredo 6-3, 6-4, 6-2 in the last quarterfinal. “If I can’t win this tournament, I want to see, next Sunday, Roger with the trophy.”
Monfils Fedexu na mrezi, nakon meca: “That was excellent. All the best to you, I hope that this time you win the tournament.’
:dring::dring::dring::dring::dring:aj neka je sa srecom federeru ovaj RG. vrijeme je bilo vise :)
Uh nemoj preuranjeno, nesto se bojim ovoga Soderlinga.
Baš čudno, s obzirom da je najbolji ikada.Quote:
pazite samo ove izjave, njega mladji igraci jednostavno smatraju idolom
Slabo,slabo Del Potro prica engleski,ma boli ga uvo,ni Nadal ne blista,naucice ima kad.
On je vjerovatno mislio sto mu se Monfils obratio na engleski,kad Federer prica francuski,ali je to sa press-a,moguce je da su Monfils i Federer pricali na francuski,ustvari prilicno sam siguran da jesu;)
e ne bih znao kojim jezikom su pricali, ovo je sa engleske stranice, moguce da su oni preveli
Gonzales i Soderling vishe klase pokazashe u prva 3 gema nego cijeli turnir!!!Vrh mech samo shto je publike za sad manje nego obichno
Ovome Soderlingu treba neki drug test odradit expresno:D
jbt pa on igra bolje nego Fedex iz najboljh dana
on ima sve , kako samo riternira to je nemoguce za njegovu visinu !!! sjajno momak igra jedino je pitanje da li moze biti na istom psihickom nivou uvijek ,tj da li ce imati konstantnosti !!!
ZASTRASUJUCE igra Soderling,kakav ritern,kakav forhend on PUCA od samopouzdanja trenutno i ako prodje u finale(a oce izgleda),samo da ne IZGORI u prevelikoj zelji,jer demonstrira najbolji tenis na turniru.
Nadal propusta Kvins http://globalvillagetennisnews.com/2...s.aspx?ref=rss i dodatno gubi bodove.
znaci ako Federer osvoji i odbrani i Hale razlika ce biti bash mala ? koliko bodova je Q 500 jel ?
Na sajtu ATP-a pise da je 250,i ja sam mislio da je 500