U srbiju moze evo dva mjeseca,ide se preko amss oni odrade sve prepravke za 70.000 dinara plus ne znam ima li jos sta.u clanku dolje imas link
https://www.polovniautomobili.com/au...zr5uD4Pjpnq6YA
Sent from my SM-F926B using Tapatalk
Printable View
U srbiju moze evo dva mjeseca,ide se preko amss oni odrade sve prepravke za 70.000 dinara plus ne znam ima li jos sta.u clanku dolje imas link
https://www.polovniautomobili.com/au...zr5uD4Pjpnq6YA
Sent from my SM-F926B using Tapatalk
Moze li da se uveze euro 4 2009 kod nas?
Mora biti euro 5.
Jedno pitanje. Koji su troškovi uvoza automobila iz Srbije u Crnu Goru. Da ne objašnjavam zašto, jer je priča dugačka, treba mi samo taj info.
Sve isto kao iz EU da ga uvoziš
Samo naravno nemas exportne tablice nego ga dovezes pa onda posaljes nazad tablice i saobravacajnu na odjavu.
Послато са SM-A605FN помоћу Тапатока
je li se ko upuštao u avanturu uvoza old timera u cg? zna li se koja je procedura i koji su troškovi?
Je li ko uvozio auto u CG a da pritom zivi u Njemacku? Da mi objasni proceduru moze i u PP . Hvala dobri ljudi
Jesam ja među prvima dok je još oldtimer savez bio samo predviđen zakonom i sva procedura bila na relacijama rekla-kazala.
Inače sama procedura uvoza je kao za redovno vozilo, s time što je tada ministarstvo saobraćaja izdavalo potvrdu da za vozilo nije potrebno vršiti homologaciju, mislim da se i sada isto to trazi prije carine.
Druga stvar, vozilo je moralo imati kategorizaciju oldtimera od strane Fiva tijela, sto nas savez sada jeste, ja sam tu potvrdu tada dobio iz matične države vozila i priznali su mi je i min.saobracaja i carina jer mi nismo imali Fiva tijelo.
Najbolje ti je da kontaktiras savez, imas ih i na fb/ig/sajtu, da ti objasne kako je najlakše da odradis proceduru i pripremis se kako ti se vozilo ne bi zadrzavalo na carinskom terminalu dok ti ne pribavis potrebnu dokumentaciju.
Sent from my SM-G996B using Tapatalk
Preko kojih sajtova gledate polovnjake iz Svajcarske?
Sent from my SM-A556B using Tapatalk
autoscout24.ch mada obrati dobro pažnju ako je jeftin tamo znači da ga je korozija dobro dovatila
Ne bih auto iz Svice ni na pola cijene.
Ma cisto vidjet kakve su cijene kod njih,a nisam upoznat koji sajt je najpopularniji za njih
Sent from my SM-A556B using Tapatalk
nije mi jasno zašto se ne postavi online kalkulator po kom se računa osnovica za carinu i pdv, no se gata u pasulj i plećku (ko nema vezu na carini) svaki put i proživljavaju krize braka i identiteta kad se uvozi auto
Ne znam zasto ti treba kalkulator.
Ako nemas E1: NETO CIJENA + 26%
Ako imas E1: NETO CIJENA + 21%
imaju oni interni kalkulator raspitaš se prije uvoza, a moralo je tako jer uvoznici auta otvore svoje firme u inostranstvu i izdaju fakture od 1.000e za auto koje je plaćeno 10.000e
Kaj ne bi Frende porez nekad 6-8% kod ostalih 19-21%...
Za tu razliku napucaju opreme full :)
Mogu ti sibnem linkove od par autokuca ... ;)
Kola samo iz Swiss sve ostalo moze da bude boranija ;)
PS ako ti se seta spusci se u okolini Monaca tu smo uvezli A4 sav je S line i qauttro sve do standarda i fine grafske raje koja trazi opremu za kola :D
Zakaj je ispod sve zavareno od rdje.
Nisi u pravu komsija penzioner ima 124 benzin sa automatom,mint stanje 85godina ni trunke rdje i pored njega 500sl u garazi ,kaze drazi mu 124 jer je mlade dane proveo sa njim podigao djecu i sad je 1/1 vlasnik u Ch i sad u Cg...pored jos dva dzipa novijih marki ovi su garazirani ljubimci.... ;)
Os sliku jedne Mazde CX-7 da vidis na sto to lici?
Mazda cx7 i slicni imaju platformu Ford aka Volvo i ta je meni jasna ... vidi musterija prije god uvezo iz Norveske slicno trula nisam htio da podizem na dizalici i radim trapove jer sve safatalo trulez...
Sta rekosmo, za koja auta se moze nabavit eur1?
Sent from my PGT-N19 using Tapatalk