Jesi li siguran za ovo ? Da nije ovo samo za TDI mashine ? Cudi me da bi napisali da TDI da nije konkretno za njih namijenjeno ?
Printable View
Ma to je sve marketing.
Nisam bio zadovoljan STPom.
Dali je potrebno kod sveke promjene ulja da se mijenjaju i filter goriva, vazduha i ulja ili moze na svaki drugi interval? pitanje za Fabiju :D
zavisi koje je auto...recimo kod BMW-a se mjenja kompletan motor, ne mjenja se ulje :p
ne znam da li je pravo mjesto za pitati,no dobro...
interesuje me cijena toyote raw4,dizel,ako ga ima oko 2003/04 godiste...
JEdno pitanje ili vise:Sta misite o masinama za poliranje koje se kupuju u okov i slicne radnje kakve su?,da li obavljaju posao dobro jel imao ko iskustva sa njima..
Koji preparat da uzmem za pranje siceva i tepiha u kola?(to mora fabia da zna)?
evo da ja postavim ponovo pitanje , pitao sam prije ali ne dobih konkretan odgovor
ima li Alfa 145 1.6TS filter goriva i ako ima dje je ??? , neko mi je rekao da je njoj filter zajedno sa pumpom od goriva ali ... okolo sam gledao ali ga ne mogah nac nidje ...
Ja imam Iskru za poliranje, vrti se na nekih 1500 rpm (PET PET NULA ide oko 90 na sat na 1500 rpm), to je kao brusilica.
Dobra za rad, ne vibrira i radi bez problema.
Sundjeri su malo skupi ali dobro je to.
Ja sam koristio neki SONAX, pjena, ima cak i cetku na vrhu bocice, cisti ali nije to to.
Mersan za tepije, u kombinaciji sa nekim velikim tvrdim peskirom...nesto najbolje sto sam probao (uz Trila naravno).
Golf 4 dizel novi filter goriva,vazduha ...ali kad ide npr uzbrdo u 3 ili 4 maximum 80kmh moze da ide. stisne se gas do kraja ali nista.
sta je problem?
a jel moze biti da je lamela otisla?
na ravnom putu on ide dosta dobro ali uzbrdo stisne se gas do kraja ali nista neosjeca se da vuce niti nista
Razumijem se u mehaniku ko Marica u kriv *urac, ali vidjeh poznate simptome pa reko da ti skrenem paznju, to ti je najbezbolnije provjerit. :)
Morao bi osjetit i po ravnom da ne vuce kad ga nategnes.
Razlog moze bit mali milion stvari.
Iz iskustva, crijeva (tanka kojih ima dosta, onda od interkulera), maf koji se moze ocistit, turbina koja zvizdi i mora na reparaciju. :)
da nije sdi ?
ok hvala ti a ako jos ima ko da da savjet slobodno :)
ne, tdi je .......
ako obrtaji idu navise onda je lamela..
znaci pola sata umirem od smijeha tvojim postovima a ne mogu ti rep dat, ne da!!! :)
filter goriva se nalazi ispod patosa u predjelu ispod desnog dijela zadnje klupe (ako gledas iz kola), zatvoren u jedno plasticno kuciste velicine ovako ofrlje 30 x 30 centi. drze ga (kuciste) cini mi se 3 sharafa 10ke ili 13ice. uglavnom, moras ili na dizalicu ili na kanal :)
n97? ahahahahah
Cekam pitanje: a sto je MAF?
One okrugle male zaboravi, smijeshne su...One shto izgledaju kao brusilice ce zavrshit posao koliko ti treba amaterski da svoje auto sredish...40-50e je u Kips Womax....Quote:
JEdno pitanje ili vise:Sta misite o masinama za poliranje koje se kupuju u okov i slicne radnje kakve su?,da li obavljaju posao dobro jel imao ko iskustva sa njima..
Koji preparat da uzmem za pranje siceva i tepiha u kola?(to mora fabia da zna)?
Dual Action polirke - "nasumicne orbite" ili kako da pojasnim ne vrte se u centru nego se centar pomjera , jebesh ga, ne mozhe se rijechima :) One su masu masu bolje ali i skuplje (ima napolje Porter Cable 7424XP za ispod 100e i vrh je...)
Dalje, trebaju ti padovi ("sundjeri"), Ako su jache ogrebotine onda ide Cutting pad odgovarajuci, pa onda "meksi" Light cutting pad (to je skidanje ogrebotina od sundjera od pranja, od lisca itd) pa onda za finish ide polishing pad...
Isto tako trebaju ti polir paste, u zavisnosti od stanja laka idu razlicite abrazivnosti...Recimo ako je ok lak ide neki medium abrazivnost pa onda finish poliranje...
Onda ide sloj zashtite, voska.
Sve to dosta koshta...ali finalni rezultati su smijeshno dobri, ogledalo...
Ove all in one paste su ustvari vrlo malo abrazivne tj maltane nishta ne skidaju nego imaju filere koji popunjavaju ogrebotine i imaju voska, one se mogu i rucno koristit ali rezultat nije ni priblizhan a i traje nekoliko pranja dok se fileri ne isperu (duzhina trajanja zavisi od zashtitnog sloja, voska...) ;)
Kod 145 je potopljena predpumpa i ima valjda nekakva dva filtera...da ne lupam sad, provjericu ti sutra u ePer, crnjak mi je sad :)Quote:
ima li Alfa 145 1.6TS filter goriva i ako ima dje je ??? , neko mi je rekao da je njoj filter zajedno sa pumpom od goriva ali ... okolo sam gledao ali ga ne mogah nac nidje ...
Oce drug da mi uzima neka kola pa me zanima valjaju li sto ovi nasi placevi polovnih kola,imate li da pohvalite koji? Posli bi ovih dana da vidimo sto se nudi...
I koliko je isplativo uvoziti neka kola i ko radi to?
Ovdje blizu mene ima plac, 2001 Fabia Combi 1.9 TDI Elegance 5500 eura.
Vlasnik kaze da je servisirana ali nije jer:
Senzor servo pumpe je crkao i servo pumpa ne radi nikako. Kontrolna lampica se ne pali ni kad dajes kontakt, to znaci da je otvorio intrumentablu i makao lampicu;
Klizac natezaca kanalnog kaisa se cuje bas jako, kais je star vise od 5 godina;
Zadnji podizac ne radi;
Regler je u kurcu;
Starter se cuje kao lud;
A lik tamo kaze da je to sve OK, i da volan nema kontrolnu lampicu.....
Pise da je presla 180 000...
Shta si imao ? ne budi smijeshan...;)
http://www.autogeekonline.net/galler...detail-182.jpg
Imao sam onu sto vibrira, 10" dijametar. Koma je.
Ova sto sad imam (brusilica) je plafon.
Najgore je kad ostane pasta u ogrebotine jao kako je to mene nerviralo dok sam rucno prije petljao i poliraoQuote:
Ove all in one paste su ustvari vrlo malo abrazivne tj maltane nishta ne skidaju nego imaju filere koji popunjavaju ogrebotine i imaju voska, one se mogu i rucno koristit ali rezultat nije ni priblizhan a i traje nekoliko pranja dok se fileri ne isperu (duzhina trajanja zavisi od zashtitnog sloja, voska...) :wink:
P.s Znaci 3 vrste sundjera moze li da se koriste sva tri istovremeno,prvo sa jednim zavrsis pa drugim i na kraju finish sa trecim moze li se to izvesti?
Ja koristim 2, grubi i jedan za finish.
Rezultat je sex.
DA polirka masu,masu bolja od rotacione???
to veze nema svezom,upravo je obrnuto,Rotacione polirke su vrh ponude i znatno su efikasnije brze i efektnije.Vrte se na vise obrtaja i postizu bolje rezultate kod automobila sa ostecenom bojom.Upravo rotacione polirke su izbor 99 odsto profesionalaca.Pa ne bi Porter kejbl kostao 100 eura da je bolji od recimo Makite 9227 koja kosta nekih 300 i preko eura u maloprodaji.
Ako si bas zavro da uzimas nesto oko 50 eura onda svakako uzmi Einhel ( centrometal)naspram Womaxa.Za amatersku upotrebu moze da posluzi.