Ja upravo sam sredih internet. Resetovao ruter i sve je sada ok. Pet minuta posla
Sent from my D5803 using Tapatalk
Printable View
Ja upravo sam sredih internet. Resetovao ruter i sve je sada ok. Pet minuta posla
Ping 22ms
15.56 download, 0,98 upload speed. Kao što je i bilo. Resetovao sam ruter, podesio passworde , ostalo je sve automatski...
Pogledaj da povezes direktno kabal na racunar ili lap top, tako sam i provalio da je ruter morao da se resetuje .
Ok mi je internet ,mislim radi ali daleko od odlicnog. Ima packet lossa i stekaju stranice
Mislio sam da je problem do njih sve dok ne pitah komšiju ima li internet a malo me i juče ohrabrise iz call centra rekavši da je problem do njih i da će biti riješen brzo... I tako napredna podrška je pomogla da se korisnici nečemu nauče :D
Trebalo bi preci na telemach temu sad
A sta treba da se sredi posto sam ja svoj resetovao isto tako i nista
Opet ne radi internet
moj bole, napati se...
Ne vjerujes kolko.....Dzaba sto imam prejaku vezu tamo,kad nece prstom i parom da maknu
Moraš odraditi tzv."čačkalica reset"(eto izuzetak koji dokazuje pravilo da je veći i deblji upotrebljiviji[emoji12] jel' da @goozica?) a što znači bar 3 -4sekunde drži taster(mala rupica pored dugmeta za on-off) i onda bi trebalo da ti odmah proradi net,samo moraš ponovo kpnfigurisat router rad šifri...
Sent from my 6036Y using Tapatalk
Meni je modem odvojen od rutera, tj moj Asus AC 68U nema veze sa mkablom.
Resetovao i jutros, i nista. Problem jeste prijavljen, isteklo im je 24h od onih maksimalnih 48h kako su mi se fini napravili preko telefona....
Da li na tim modemima/ruterima kod Mkabla odnosno Telemach-a korisnik ima svoj user i pass s kojim se vrsi wan/internet konekcija na ruteru ?
Pitam jer ne znam kako to funkcionise kod njih jos uvjek.
192.168.0.1
Kad se pojavi pop-up za user i psw, klikne se na Ok bez unosa bilo kakvih kredencijala.
Nakon toga imate interfejs modema i mogucnost podesavanja.
Ja sam npr tako ugasio njegov defaultni ssid jer mi ga je Asus prijavljivao kao rogue ap i pravio mi smetnje. A poenta ove price je da NIKO iz tehnicke podrske mkabla nije znao kako se gasi njihov ssid (jednom su mi greskom bridge uradili na konekciji...).
Imam i ja asus ruter RT-AC55U. Odradio sam reset i to je bilo to. Ja te pitam da li si pokušao da povežeš direktno kabal sa notebook-om ili u PC da probaš? Ako imaš internet u tom slučaju, onda je čudno da reset rutera ne pomogne. Ako nema interneta ni direktnim povezivanjem na PC ili notebook onda u tom slučaju opet nazovi Telemach ili naprednu podršku na 1800 :D
Ma nema neta pa nema, davno sam probao sve moguce kombinacije.
Napredna podrska do mojega....
gazda ovog kafića je bio uporan sa ovim brojem napredne podrške, slao mailove, došli su mu i napravili net :D
probaj http://www.m-kabl.net/kontakt/ prije će tako doći
Da li sam shvatio kako treba: Istekao mi je ugovor sa Mkablom, vodi se na drugog clana porodice, sad mogu da raskinem taj ugovor, vratim opremu, potpisem novi ugovor sa Telemahom na moje ime i dobijem po povlascenim uslovima pola godine?
Aka je ovo moguce provjereno, kolika je procedura pustanja neta u rad od potpisivanja ugovora u Telemah?
Tako je. Procedura zavisi, ako je kao mkabla onda dva dana.
Odlicno, hvala.
Evo radi,ja izgledam imam neki drugi modem cisco posto vidim da je drugacija adresa za pristup i ne treba podesavati.
Ili vi pricati o wlan routeru?
Ima li ikog vise u mkablu?
https://s11.postimg.cc/53n7zafsj/201...6_14_07_44.jpgimage hosting
Dno dna
Onda druže nema druge nego da čekaš. Budi uporan i zovni ih opet. Imaš nou okolnost da mnogo ljudi ih zove jer ne umiju ni nove kanale da pretraže, stariji ljudi recimo, razne prostoproširene duše koje vole grand, pink i ostalo... Očigledno da će oni najbolje vidjeti u čemu je problem. Ako ti je za utjehu ni mene od juče ujutru niko zvao nije iako sam prijavio problem. Ja ga doduše nemam više ali planiram da pređem na Telemach ubrzo kada budu ima "tehničke mogućnosti" za naselje monte karla u kojem živim a zove se old airport
Sve su to porodjane muke i sredi se nakon par dana. Problem je sto United Group aktivno kupuje sve na exYU trzistu i onda se zanesu, neke stvari se tehnicki dobro ne usaglase i onda dodje do problema koje sada ima MKABL, koje su imali korisnici KDS u Srbiji ili HS-HKB net u BiH.
Ako vas zanima glavni problem je infrastruktura koja je ****** u Telemachu i nemaju je. Migo ne da dozvole da rade nista,telekom i mtel nece nista da im ustupe.
Glavni uzrok problema je spor oko arena i sport kluba. Jer telemach sve to drzi. Mtel je sve razvukao jer je to Aco,na svakakve nacine koji nisu dozvoljeni,kao sto znate sprovodjene kablova po elektricnim stubovima itd..
Telemach se zajebava jer je United grupi cilj da prodaju sve ovo.A mogu dobro je imaju najjaci izbor kanala
Direktor,ja resetovah modem i radi sad internet. Ima spikeova i packet lossa pomalo. Pitanje je oce li trajati ovako do nocas.
Router ne resetujem jer ce mi staviti njihove dns i ona sranja koja ne rade
Ne svatih te ovo oko cilja uited grupe da proda sve ovo. Sta ce da proda kad nema infrastrukturu a svakako ne prodaje kanale.
U Baru skoro cijela Ekipa na terenu sto je isla, presla je u Mtel,mislim da je ostao jedan coek. Moguce da su dobili otkaz,ko zna mada ne vjerujem.
Kad je Niksic na redu ? Neki datum, nesto ? :)
I bar?