Kaze sofro - rikjardo. :D :D :D :D :D
u baku idu 360km lagano - tako da ti poredjenje nije neko......
Printable View
Kaze sofro - rikjardo. :D :D :D :D :D
u baku idu 360km lagano - tako da ti poredjenje nije neko......
Staza kao staza nije loša, jeste kratka, ima brzih i sporih krivina, nema mjesta za obilaske i to joj je hendikep, ne volim dozu glamura koji ju prati ali za vozače ima dozu teškoće gdje moraš 80 - ak krugova biti koncentrisan da ne poljubis zaštitni zid. Da ne govorim o prestizu koji donosi pobjeda i da se posebno cijene vozači koji osvoje Monako.
Trka sama po sebi je namrtvo dosadna (ne pamtim kad sam zadnjih godina mogao reći da je bila zanimljiva - uglavnom je tu SC i Vsc ili greška u pitstopu) i tu treba Fia da se zamisli kako da tu trku napravi zanimljivijom, npr da za tu trku stave obavezna možda dva pitstopa, da gume budu kratkotrajne sa kraćim trajanjem a ne ovako da neko na HS ili US odradi tridesetak krugova a na supersoft npr 60-ak (a sve gume za ovu trku imaju sufix "soft")...
Baku je, za divno čudo, davao zanimljive trke (čini mi se da je prva bila dosadna).
https://youtu.be/YsqipJ2lSZs
Većina fanova F1 plaču za ovim vremena, pa čak i ovi koji su to gledali samo na YouTube-u. [emoji6]
Jadan Mansell kad je izašao iz bolida morali su da ga drže, koliko je bio iscrpljen.
Džabe im što su sad bolidi brži za oko 10ak sekundi, kad nije to to.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Opet ovaj tvoj snimak ne moze da se poredi sa realnim vremenom. :)
Jer pravila se mijenjaju. :) sve su formule skoro iste.
kakvu sasiju ima ovaj rbr to nije humano
takodje da nije humano da ti ovdje ne pomaze ni 5 sec bryi bolid
E ova će bit dobra. [emoji23][emoji23]
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
sta dobra vrhunska
Ovo je staza za Mercedes.
ada vidjelo se da mu se makao ...ocigledno je bilo
ono je bilo otuzno gledat, a bas ocigledno...
no, da su ovi iz Ferrarija imali sto u glavu Raikkonen je trebalo da izadje ispred da su ga na vrijeme uveli.
dokaz samo da ne rade nista protiv Raikkonena, jednostavno su nesposobni i glupi...i dalje ne mogu da shvatim da mi kao posmatraci i u neku ruku laici u vecini situacija bolje znamo od njih kojima je to posao.
gledamo ja i burazer i pjenimo da ga uvedu na zamjenu i onda sok kad ga ostavljaju...a jos mu radiom javljaju da ga mogu preteci, samo da nastavi da vozi tako...
dzebe sve i Vettelu i Kimiju dok god se gore nesto ne promijeni!
nisu to tako lake odluke
vrkaju se sejfti karovi, kvarovi, ko ce prvo i td
ne znam kud ces jednostavniju situaciju od one u kojoj su oni bili:
Kimi je bio iza prije nego je Ham otisao na zamjenu mozda sekudnu-dvije (ne sjecam se tacno), ovaj se vrati i zaglavljen iza dok Kimi vrti krugove brze po sekundu i vise... ne moras biti strucnjak da izracunas da je u takvoj situaciji dovoljno par krugova da prebacis svog vozaca ispred.
Danas se te stvari rade tel. pozivom, ranije su išli od garaže do garaže da izvrše pritisak (sjećam se da je Žan Tod to radio dok je bio u Ferariju). Pretpostavljam da je to tad bio normalan način rada na trci a ovo danas je...
Ne postoji dovoljno dobra strategija u Ferariju za Kimija. Pozicija na stazi je imperativ u Monaku, tu nema potrebe da stitis bilo koga, vidjelo se da nema obilazaka. Lično se nisam nervirao oko Kimija, promašaj trenutka za box uz ostani na stazi da zastitis Seba ili usporis nekoga da ga Seb dostigne - za njega postaje sastavni dio njegove "strategije".
pa sve da im je to cilj bio (da zastite Seba) na najbolji nacin bi to uradili da gurnu Kimija ispred Hamiltona...na taj nacin bi direktno pomogli Sebu da smanji zaostatak u sampionatu.
ni jedan od tih "zadataka" nijesu uradili jer su jednostavno nesposobni.
od 10 situacija kad svojom reakcijom mogu da pomognu svojim vozacima na stazi oni u 8 ili 9 slucajeva donesu pogresnu odluku.
znam ja od kad je ferari dolje
payi ovo
merc je zaposlio ljude iz ferkana koji su posle ispricali sve sto se radi u maranelu tj. spijali su
merc je plako fiji da je ferari nelegalan i posle investigacije fia je izjavila da je legalan
posto je ferkan brzi od mecke wolf i drugi su pukli i opet su trazili da se vidi jeli legalan ili nije
fia je sad trazila od alisona i jos jednog da im se objasni zasto oni misle da je ferari nelegalan
sad su u benzu pukli jer svi i padoku znaju kakve su zapravo sline ovi iz merca
e da ono sa okonom u monako
sami su priznali
ne postoj gori tim u f1 od merca
na danasnji dan prije 22 god
https://s22.postimg.cc/e9bqypmnl/D09..._B170359_C.jpg
prva pobjeda u ferari
NAJVECI
a kakva je ovo kampanja sto je ovo...
http://f1-serbia.com/red-bull-sumnja...drs-nelegalan/
retrovizori, baterije, ulje, mape...sad drs...