edit: greška,budali forum u brauzeru
Printable View
edit: greška,budali forum u brauzeru
Sjećam se kad je neki nas akademik pričao da, kad potopimo Moraču zbog brane, da se će kroz kanjon voziti otvorenih prozora 🙂
Doduše, jedina dionica gdje imam neku nelagodu dok vozim je Dromira. Već si prošao kanjon, ali upravo to je problem jer ide opuštanje i dodaje se gas, a koncetracija vidimo se. Ima i nešto u konfiguraciji tog dijela puta.
A kanjon kao kanjon je prelijep.. Nema priče.
Dromira je zeznuta samo one sto voze ukipljeni i nisu nikad prosli Moracom
Jer se do medjurijecja vozi OK (tu do 80), pa onda naidje suzavanje pogleda i voze 40-50... i kad im pukne sirina na Dromiru upre se gas da se nadoknadi izgubljeno... i uvijek na istih 4-5 krivina su udesi jer su krivine dugacke, nepregledne i posle nekih polupravaca + se neke od njih dodatno "zakrive" sa polovine... neprilagodjena brzina tu uvijek rezultira izlijetanjem... e to sto nekog uvati bankina, a neku upane izmedju 2 bankine ili izleti na livadu i prokrka sve do kanjona 50-60m je posljedica panicne reakcije
Ne znam je li ko postovao ovo istraživanje ali evo dio:
An estimated 212,500 vehicle fires caused 560 civilian deathsi 1,500 civilian injuries; and $1.9 billion in direct property damage in the US during 2018.
In 2018, only fires in one- and two-family homes claimed more lives than vehicle fires. Vehicle fires caused 4.5 times the number of deaths as nonresidential structure fires and 1.6 times the number of apartment fire deaths.
Most of this report focuses on highway vehicle fires. ii The vast majority of vehicle fires and vehicle fire casualties involve highway vehicles (vehicles intended for use on roadways).
https://www.google.com/url?sa=t&sour...c-A4sYo-KV9z7i
Taj put kroz Platije je g####, 1200 žrtava od kad je napravljen a samo na Dromiru 60, bez ako nisu sve to "ukočeni". Padaju stijene, vodopadi...
https://www.politika.rs/sr/clanak/29...e-1-200-zivota
https://youtube.com/shorts/ztQhsrE1NGM?feature=share
Edit: "ukipljeni", izvinjavam se
Upravo na te i mislim. Posebno ko se tog dana probudio u 4h da bi krenuo na malo duži put. I onda se prođe kanjon, stres popusti i krene opuštanje. Promjena vazdušnog pritiska takođe ima svoj uticaj, posebno ako vozač nije odmoran.. Pa se na sve to doda i sama magistrala, koja je dosta varljiva..
U kanjon velika većina ulazi oprezno, neki i sa strahom. Pa se vozi opreznije, što naravno uzrokuje manjim brojem udesa. A onda kad se razmašu čim vide pravinu, tu nastaje prava igranka.
Evo je ucrtan autoput na Google mape.
https://instagram.com/highlander_brushes/
Sa čepom na rampama, ništa slagali nisu, sve Google zna :D
Meni ne prikazuje na maps put.
Sent from my Poco X3 Pro using Tapatalk
bila sam četiri puta za BP, Rožaje, Plav i Petnjicu....prekjuče poslednji put a 14.jula prvi put....nijednom niejsam naišla na gužvu, bukvalno niko na rampi, eventualno vozilo, dva, i u polasku i u povratku...ovo je moje iskustvo....nek gore reče da mu je put skraćen za 20 minuta....moram reći da sam ranije išla PG- BP minimum dva sata, pošto idem u dio BP-a koji je van grada ka srbijanskoj granici, to mi treba i preko dva sata, jer dvadesetak min. izgubim oko BP....sad stignem od stana do odredišta za 1:30 minuta....Juče sam do Plava stigla za ravno 2:15 bez žurbe...meni je ranije do Plava trebalo barem 3 sata a kad se zakucaš iza kamiona na Miosku i više....jedva čekam da ga nastave
Evo i prvi udes na autoput
Kako su uspjeli stručnjaci[emoji33]
Propoznaje da je put zbog protoka vozila (u mnogim automobilima su mobilni telefoni sa uključenom lokacijom), ali ne prepoznaje ga administrativno (autoput ili koja je oznaka istog). Npr. obilaznica oko Čačka je otvorena početkom godine, pa ni nju još uvijek ne prepoznaje kao autoput (administrativno), ali je poslije tri mjeseca prepoznao kao glavni pravac (žutom obojom označen pravac).
Edit: Po Google mapsu, od izlaska sa jadranske magistrale (kružni tok u Podgorici) do ponovnog ulaska na jadransku magistralu (most preko Tare u Kolašinu) ima 52 km, ista dionica ali vozeći se Jadranskom magistralom (kroz Platije, preko Crkvina) ima 63 km. Obzirom na ograničenja brzine to je osim 11 km ušteda i oko 20 min. u vremenu, a plus je što je autoput uvjek bezbjednija opcija od magistrale.
Evo zastoj na autoputu kod tunela vjeternik
Послато са M2002J9G помоћу Тапатока
Razlog? Opet nesto gori?
Edit. Francuz ostao u kvaru[emoji16] evo na pg vremeplov
Procitah nedje da su otvorili dodatne kucice za naplatu
Sent from my iPhone using Tapatalk
https://www.rtcg.me/vijesti/ekonomij...ce-guzve-.html
Ne znam koliko moze vise biti. Ja sam onaj dan vidio 4.
Napravljena je jedna dodatna izlazna na Matesevo sa strane parkinga iza zgrade. Postoje vec dvije regularne a i jedna ulazna moze se koristiti za izlaz malih auta kad je bas velika guzva.
Na Smokovac imaju 3 regularne izlazne i jedna ulazna koja se moze koristiti za prolaz malih auta. Osim te postavlja se jos jedna sa strane parkinga iza zgrade.
Sent from my SM-A715F using Tapatalk
https://youtu.be/joPcsEbGr6E
Bmw osjetio čari princeze Ksenije[emoji33]
Prokuvao ka Podgoričanka na +45[emoji16]
A ne moze BMW da prokuva, pogotovo ovi sa el. vodenom pumpom.
Vjerovatno mu je pukla guma cim mu je gore hauba[emoji6]
Falilo mu tecnosti za brisace [emoji23][emoji23][emoji23]
tacno cete me nacerat da danas za Zabljak odem preko Kolasina...jos sam natovario C3 komplet pozadi, oborio sjedista.... postolje betonsko za suncobran, keramika neka :) ako izadje, ide na auto diler 5000€ :D
e,ali bar na 3k obrtaja da ga popneš,ne k'o cava da uzguslaš
do nk i do na vojnik bez problema se vozi 90-100....
inace sad odoh u off.... ne praktikujem sa njim na otvoreno da idem, ali jbg...cijene goriva ucinjese svoje....
u petak sam usuo 30e u njega....do zabljaka....50km sigurno gore....nazad.... i onda nedelju dana posao kuca grad.... dje je to svaki dan makar jso po 15-20km... a lagunom za 30€ mozda bih mogao da odem i da se vratim :) bez bilo kakvih dodatnih ekskurzija...
Kad smo kod toga, je li ko mjerio potrošnju do Mateševa i nazad?
cek da se javi takumi sa 0,0L potrsenih i proizvedenih 10kw struje :) od matesea do PG :)
Pa realno od Mateseva do PG potrosnja bi mi bila 0,5-1 lit i ful baterija.
Evo osmi je dan kako se naplacuje putarina na autoputu ali ne vidim neke podatke o broju vozila sem prvog dana da je bilo 7.613.
Ja sam sada otišao put gore, nije bilo guzve, 3 rampe na matesevo. Onih 100 metara nisu jos asfaltirali. Na nekim mjestima na otvorenoj trasi na led displeju stavili su 110 ograničenje brzine