izlecio se bio, ali mu se vratila bolest
Printable View
Gods of the Arena je isplanirana kad je prvi put obolio, da ispuni vrijeme. Whitfield se bio oporavio i čak vratio u formu za S2, ali je opet mu se vratio limfom. Ipak je odlučeno da se ide dalje, s novim glumcem:
http://brusimm.com/wp-content/upload...McIntyre-2.jpg
Odlične vijesti, rating od 1.9 u terminu petkom je sjajan uspjeh, ako tako nastavi, preživjeće serija.
+ nije uopste losa bila epizoda. otkad nisam vidjeo doca browna :)
pocela i portlandia. vrlo simpaticno mi se cini.
Start Spartacusa me odusevio! Nastavili su tamo gdje su stali (mislim na kvalitet)...
A nocas cu sa zadovoljstvom da odgledam Fringe i Community!
Spartacuuuuuuuus, predobra epizoda, odusevljen :D:D
Nisam gledao, nemam vremena nizašta ovih dana.
ja pogledah prvu epizodu i posle nje nisam imao zelju za drugom, ali cu je ipak ispratit', cini mi se da ima jedna dobra riba u seriji :D
Ja odgledah prvu epizodu "Perfect Couples" nije losa s' obzirom da sam mislio da ce biti bzvz :)
Prati li neko Modern Family?
Ti se ne racunas. Ti sve pratis.
nije losa modern family. imaju svojih ups and downs. jedan od rjetkih sitcoma koji mi nije gadan.
bsg na in :respect::respect::respect:
zar nije vec bila na Atlas?
jesu ali samo prvu sezonu ako se ne varam... :)
Dvije su dali sezone BSG, da ja znam.
samo da kazem, portlandia rula :)
hm, na tv without a pity forumu [koji je vjerovatno najkvalitetniji forum uopste koji sam ikad posjetio] su mahom [veoma] pozitivne kritike.
jesu na momente malo previse ocigledne sale, ali generalno vrlo dobro, vrlo goofy i sa super gostima [u ovoj epizodi kyle mclachlan, u prosloj steve buscemi]
super je i potencijalna parola za portland - city where young people go to retire. ili [ovo doduse nije pomenuto u seriji, vec procitah negdje] - city where underachieving is an art :D
Portlandianci su se uglavnom prepali bili da će serija da skrene pažnju na njihov mali hipsterski raj i da će početi doseljavanje i "kvarenje" istog. Jer Portland zaista jeste specifičan i jedan od najpoželjnijih gradova za život u USA.
nego?
i sam ABC ga je opisivao kao sitcom, kao i gomila reviewsa po internetu.
Ako serija nije snimana u studio pred publikom koja se smije po naredbi za mene to nije sitcom. Naravno, ako pretpostavimo da je sitcom najnizi oblik komedije (poslije Djekne). Jos kad vidis da oni furaju neki kvazi-dokumentaristicki stil snimanja i naracije, nema govora o sitcomu.
Ali posto se svaka serija mora ugurat u neki mega-zanr, sitcom je vjerovatno najblizi. Cjepidlacim po malo, ali meni sitcom uvijek nosi negativan predznak, pa zbog toga :)
koliko ti znas sitkoma koji se trenutno snimaju pred publikom?Quote:
A situation comedy may be recorded before a studio audience. Some also feature a laugh track.
sitcom je valjda situation comedy. ne mislim da je to nuzno vezano za publiku koja se u pozadini smije.
ok, nisam znao :D
Ako je neko gledao boardwalk empire, vidim da je zavrsena prva sezona...ima li prica nastavak ili je tu kraj?
ima, i prije nego sto je pocela serija je vec odluceno da ce imati 2. sezonu
Ne kaže li se u studiju? http://foolstown.com/sm/popc1.gif
Lepo si Portlandiu izreklamirao, BGH, totally se bacam na to. :bravo:
:stari poštovalac state of Maine:
Modern family spada pod najsiru definiciju sitcoma, ali je to novi trend pseudo-dokumentarca iliti mockumentary. (nesto tako pokusao je Gorcin Stojanovic na RTS-u)
neki svrstavaju recimo IASIP u post-sitcom, ali to nije previse popularna teorija.
kako sam se iznenadio kad sam nedje vidio da se the big bang theory snima pred publikom :D
da ne citam prosle strane...
the big bang theory
the funniest shit to hit the TV screen in a long time :D
jedno offtopic pitanje
da li je nekom od vas koji gledate Fringe neugodno i da li je pomislio da kada prikažu one slike na pola sekunde(žaba,ruka itd...). Da su to nekakve subiminarane poruke
Ono zezanje sa simbolima je bila neka vrsta takmičenja, svaka slika je jedno slovo, i to je jedan lik provalio odavno, i mislim da je nešto dobio. Nikakve subliminalne poruke, samo zezanje za fanove.