Quote:
Originally Posted by
RoNN|3
Niti je navodna budala pričala svojim ukućanima o ličnim kartama, nego onome sa druge strane žice. Njemu je rekao. Njemu je namijenio te riječi. Pročitaj zakon. Ne znam što bih ti više rekao. Možbit da znaš nešto što ja ne znam.
Ajde da vidimo taj zakon:
KRIVIČNI ZAKONIK CRNE GORE:
Neovlašćeno objavljivanje i prikazivanje tuđeg spisa, portreta i snimka
Član 172
"(1) Ko objavi ili prikaže spis, portret, fotografiju, film ili fonogram ličnog karaktera bez pristanka lica
koje je spis sastavilo ili na koga se spis odnosi, odnosno bez pristanka lica koje je prikazano na portretu,
fotografiji ili filmu ili čiji je glas snimljen na fonogramu ili bez pristanka drugog lica čiji se pristanak po
zakonu traži i time osjetno zadre u lični život tog lica,
kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine."
Neovlašćeno prisluškivanje i snimanje
Član 173
"(1) Ko posebnim uređajima neovlašćeno prisluškuje ili snima razgovor, izjavu ili kakvo saopštenje
koji mu nijesu namijenjeni,
kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.
(2) Kaznom iz stava 1 ovog člana kazniće se i ko omogući nepoznatom licu da se upozna sa
razgovorom, izjavom ili saopštenjem koji su neovlašćeno prisluškivali, odnosno tonski snimani."
Što se tiče lažnog predstavljanja
KRIVIČNI ZAKONIK CRNE GORE:
Neovlašćeno prikupljanje i korišćenje ličnih podataka
Član 176
" (3) Ko neovlašćeno preuzme identitet drugog lica i pod imenom tog lica koristi neko njegovo pravo ili
stekne za sebe ili drugoga korist ili korišćenjem njegovog identiteta zadre u lični život tog lica ili naruši
njegovo lično dostojanstvo ili mu nanese kakvu štetu,
kazniće se zatvorom do jedne godine. "