To stoji ali ovo je fabricki pa racunam da je bolji nego ova nasa mala privreda
Sent from My Asus Zenfone 2 Max
Printable View
istina... mada sam ja na fiata uradio na 90 000km, jer su me isprepadali staro auto (2007g) da moze puci kais itd......
koliko ovlasceni daju garanciju na veliki servis?
alliance 60kkm, office (pezo i citroen) 100kkm, bmw voli? ljetopis? toyota?
Aliance 60000? Ja bih njih tuzio.
jedne djelove daju za auta u garanciji, druge za sirotinju...
Alliance ti kaze da je interval 60k ili 2 godine (nekad su vikali 4) za veliki servis... Na to ti daju garanciju.
Insistiraju da mini servis bude na 20k i mali servis na 20k (po 10k od servisa do servisa).
Na mini ti zamijene ulje i filter ulja
Na mali ti zamijene ulja, filter ulja, filter goriva i filter vazduha motora... Filter vazduha kabine samo po licnoj zelji.
Inace ovaj mini servis je nesto sto su oni sami izmislili ocigledno jer za mog scenika je oficijelni servisni internal 20k za mali servis (ulje i svi filteri), kontrolni pregled preporucen na svakih 10k. Prvi veliki servis na 150k, svaki naredni na 100k.
Za ostale senike iz generacije je interval za mali servis 30k i provjera na 15k.
Licno nikad na nase gorivo ne bih izlagao motor i filtere voznji od 20/30k bez servisa (iako mi je to manje od godinu), ali isto tako svaki put promijenim sve filtere svaki put pa neka je to 60 eura vise od njihove preporuke vajne.
Ja ne sporim to ako je 60000 nek bude al idem logikom ono sto fabrika ugradi da je kvalitrtnije od onog sto se moze kupiti ovdje govorim za prvi veliki servis nakon toga na lupam 160000 nek ide na svakih 60000 ako je to garancija
Sent from My Asus Zenfone 2 Max
kojoj direkciji se pise molba, zahtjev, predlog za postavljanje lezecih policajaca?
Mislim da ide opstini, komunalnoj sluzbi, pa oni od saobracajne policije i direkcije za saobracaj traze procjenu. Mislim da je tako bilo prije koju godinu
Ako je kategorija magistralnog puta onda nemože (izuzetak je Tivat, kod škole, đe stoje u toku školske godine), možeš tražiti, ali odobrenje neće doći.
Sent from my Motorola 8400
Avda Medjedovica i Pera Cetkovica
stavili su nove ovamo kod telemonta...sad su napravili samo sikanu. svi ih zaobilaze...pa sad niko i ne vozi svojom trakom vise...
Zna li neko koji najbolji put stici do Ljubotinja iz pravca Bara?
Pisi Milijana Vako
Na petrovacke strane nedje ima skretanje, ali se sad ne mogu sjetit dje je tacno, cini mi se da je nedje u blizini vijadukta
Mislis preko Brčela pa ka CT da izađe?
Da skrene prema Brčelima, ali onda ne prema CT, to je preko Utrga, a to je dalje, nego prema Rijeci Crnojevića, onda vozi jedan komad poslije Građana i kod jedne crkve lijevo 😋
Imao sam vec dvaput priliku da skrenem desno s bulevara i usporim radi lezeceg, a da me neko sa sve lezecim obilazi...
jedva cekam neku kisu ili da ih pocnu izdavat gume (bar za ove sto nemaju ESP) pa da ulijecu kod Telemonta u onaj zidic :D
Jes da je prepricano - ali ja i dalje tvrdim da lezeci nista ne rjesavaju... ko je pazio otezavas mu zivot, ko nije nece ni dalje
Kapetane, kao što su ti i ostali rekli, najvjerovatnije je izgorelo sjenilo koje se nalazi iza sijalice. Jedini način da se to riješi je da se otvori far i da se sjenilo ponovo hromira.
Ja bih preporučio momka kojeg su reklamirali ovdje (sa fb nalogom, zove se Dejan) da odradi posao. Meni je na Yarisa otvarao farove da bih ubacio projektore, za sada sve funkcioniše kako treba, i zadovoljan sam projektorima.
Dje da trazim branik od rovera 75?
Na autodiler imas jednog na prvoj stranici za djelove koji prodaje Rovere u djelove:
http://www.autodiler.me/auto_oglasi_moto/640213
Sent from my LG-D802 using Cafe Del Montenegro mobile app
Sve je asvaltirano, no je od Balina (skretanje ka Brčelima) uzak put pa lagano.
ima li ko da sredjuje ili polira ako ona moze da se polira instrumental tablu(spicban) koja mi je izgrebana.. pa bi je cijelu sredio...cuo sam za bumper sprey ali nisam siguran da je iko to probao..ima li neko neki savjet ? :) hvala :)
Kontaktiraj Tica.