Imacemo rezervaciju smjestaja, ali ne mislim kupiti kartu prije nego sto ne potvrdimo vize. Osim ako ne znas za neku foru da ne placamo karte dok ne dobijemo vizu?
Printable View
Moj kum je zavrsio vizu bez problema a nije kupovao kartu. Dao sam mu kontakt osobe iz Ayli planet. Agencija je valjda uradila rezervaciju i to je prilozio i dobio je. Mislim da avio kartu jos nije uzimao :)
Drug dobio vizu, kupio karte i vratili ga iz Bostona... Prvo je bio terorista, pa lažov pa nije imao dovoljno para pa na kraju kad su vidjeli da nije terorista, lažov i da ima para, rekli dobar si momak al jbg, loša sreća... Bukvalno bez razloga vraćen... Nisu mu udarili zabranu, "samo" poništili vizu... Mater im bolesnu..
Gledali mu slike u telefon, viber, prtljag sav dva puta i tako...
Sent from my s7 edge using Tapatalk
mozes li pojasniti stefke molim te posto mi nije jasno ?
Mojsije, djevojka je ovdje uredno dobila vizu, išla da kumuje u USA, dovoljno novca, ovdje na fakultet i tamo naleti na kontrolu na neko naše ***** koje je vratilo! Bez ikakvog objašnjenja! Džaba joj bili svi uredni papiri, novac, on je taj koji može odlučiti da li da je pusti.
Nas covek vraca?
Šta ti nije jasno?:)
Vratili ga kad je sletio u boston, tj nisu mi odobrili ulazak u usa... Peti naš državljanin ovog mjeseca koji je vraćen iz Bostona, druge su ispitivali obično pola sata a njega pet sati, bio je čak do zatvora, sa sve lisicama(to je neka procedura) nisu mu dali da obavi poziv i nazove covjeka koji je poslao garantno pismo... Toliko o demokratiji...
kako los 3p familije mi
Prelos, da ima coek kome da se žali... Baciš 800,900e i oni te vrate...
pa on je morao onda drugi let da bukira nazad.. Ne mogu te oni vratit, tj ne snose troskove :D
Ne mozes preci granicu i to... Zato kazem los 3p.
Čemu onda dobijanje vize ako te vrate sa destinacije?
Poslato sa sjajne pisaće mašine Note 5 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
Dobijanje vize nije garant za ulazak u neku drzavu. To u svakoj aplikaciji pise.
Znam, ali sam mislio da je to formalnost.
Prilikom dobijanja vize te provjere....
Poslato sa sjajne pisaće mašine Note 5 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
Nije formalnost. I u Sengen imaju pravo da vrate, pa imali sve hotelske rezervacije, povratne avio karte, osiguranje i novca.
Desava se redovno da cujem ovo. Zato je bolje sve imat spremno i bit kulturan/normalan.
Istina ovo sto Stefke napisa.Prije po godine moj drugar stigao do Cikaga slikao Cikago iz aviona izbacio fotku na fb.Drug mu napisao iz zajebancije "ne znaju koga su pustili na svoju teritoriju".Nedugo nakon toga komentara su ga iscimali i vratil hahahahah
a to je sjajno...letis 7-8 sati, ne puste te u zemlju nego te vrate odma...istim onim kojim si dosao...jos 7-8 sati hahahaha top
evo ako ima neke zemlje dje nasi ljudi idu to je USA...jos nijesam cuo ovako nesto...jeste sigurni da su te osobe 100% ispravne? :)))
Imam i ja jedan primjer. Kolega je prije 3 godine isao na jednu TELCO konferenciju u Cikagu, regularno dobio vizu i sa aerodroma su ga vratili. U pasosu je imao i iransku vizu koje je istekla 2010. godine. U Iranu je bio na odmoru.
a sta te briga...popijes kafu na aerodromu i u tome ti je let nazad...kafa koja kosta 600+ eura :)
svaki put kad trazim neki let i zateknem sebe kako su to pretrage iz tirane,dubrovnika,bg dodje mi da zaplacem. ni ne pokusavas iz svoje države da trazis. jebo nas brisel
Uh brate u mjesec mi se desava ovo 2 puta poludio sam...
Kako bih aktivirao permanent residency morao sam napustiti Australiju. I realno bukiram povratnu kartu za novi zeland. Dolazim da uzmem boarding pass govori mi zena ne mogu ti izdati jer imas povratnu kartu za australiju a nemas vizu da se vratis. Pokazem joj papire da ce da se odobri kad izadjem iz zemlje... Ne jebe. Kaze moras imati iz Novog zelanda kartu za nedje dje ti ne treba viza. Ovo je 20min prije nego se zatvori gate...
Nadjem da nam jedino za Tongu ne treba viza i bukiram kartu 400eur. Izda mi curka boarding pass 5min prije zarvaranja...
Stvar je da se ova zaebala i da nije to trebalo uopste(ovo mi govori granicar u welingtonu) a karta bila non refundable.... Baceno 400eur...
Kad smo se vracali za CG. Kasni nam let u dubai za istanbul 2sata. A posto nije vezani let imamo nekih sat da pokupimo stvari i odemo da check in prtljag.
Previdjeli smo da se mora proci kroz pasosku kontrolu gdje se bukvalno ceka skoro sat. Ali posto smo sa bebom puste nas prve. Ja na CG pasos zena na grcki ne trebaju nam vize, sin na australijski treba viza mora da se kupi. Vracaj se nazad.. Uzmu nam tu 50eur dok smo pokupili prtljag i dosli do kapije. Check in prtljaga prestao u 15:00 mi dosli u 15:04... Air srbia smrdljiva nece niko da izadje u susret...
Bukiraj hotel u Istanbulu, taxi, novi let za CG sjutra... Jos 600eur bacenih...
Malo je reci da sam sagorio...
I samo sam zamisljao sta bih radio da nisam imao pare na karticama. Zarobljeni ja zena i dijete od mjesec dana na aerodromu... Uh uh uh
Ja bih osjedio :D
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
je li moguce da ti se sve to izdesavalo? aooo
sin na australijski? zezas nas malo? :)
Gando, pušti sad sve ostalo, neka je sa srećom! Neka je živ i zdrav malac :)
Ja kad idem bez vezanog leta preko IST redovno zamolim u MEL da mi cekiraju prtljag do CG. To sam radio 4X do sada.
Kad ti cekiraju prtljag ne ides na pasosku kontrolu nego samo uzmes boarding pass.
easy peasy lemon squeezy
prelos trip ovo sa vracanjem i ovo sa kasnjenjem na let . Kad su vezani letovi posebno je zajeb plus sto nikad covjek ne zna moze li doci do nekih promjena. Prosle godine sam ja sa drustvom imao dvije scene prva ako se sjecate kad su svi letovi u Brisel bili na jedan dan blokirani/otkazani jer je bio pao sistem sta li , ug. iskristalise se situacija i nas let je bio u ok vrijeme dok let iz brisela stave 2h ranije sto se nikako nije uklapalo sa nasim , i na srecu smanje 2h na 1h pa stignemo , i druga situacija promasen gate u Lisabon , i ako je bilo proslo 10min od zatvaranja gate-a bijahu korektni i pustise nas, bukvalno je lik krenuo da mice stepenice sa aviona jer su se svi putnici bili u avion ukrcali.
ps. sta im znaci ono kad prolazis kontrolu prtljaga kad te odvoje sa strane i sa nekim uredjajem (mene je izgledom isti kao dreger) prelaze preko dlanova i clanaka i onda neku trakicu iz toga ubacaju u racunar. jel to kontorla na neke supstance, radioaktivnost ? nisam primijetio da svakog sa tim kontrolisu , sta vise to sam prvi put i vidjeo sad u Berlin na aerodrom
prisustvo cestica koje te mogu dovesti u vezu sa eksplozivnim materijama. njesra
pa dosta nasih ljudi je tako odradilo sa njemackom. odma dobije njihovo državljanstvo. makar to dijete progleda
propustiste onaj dio gdje bi gandalf junior svakako po majci dobio drž.
jedino je kod nas oko toga problem, a daju ga kusom i repatom.
samo sto sad mali gando ne moze dobit cg drzavlj. a AU moze dobit po majci kad godj oce ;)
Ali majka Gandalfa juniora ne bi dobila medicinski tretman kakav ima tamo, + je tamo majka Gandalf jr majke vjerovatno, pa joj je valjda pomoć i td.
Tako je Tomi.
Vidi se da imas zenu i dijete :-)
Zdravo mi bili svi i hvala.
Inace dan poslije 28 nedelje trudnoce ne moze da se leti avionom. Traze potvrdu od ljekara pecatiranu da pise koja je nedjelja + Da nije drzavljanka ne bi mogla uci trudna u zemlju da se porodi.
Kad se ispunjavaju papiri pri ulasku u zemlju ima pitanje : Da li ste trudni i imate li namjeru da se porodite u Aus :)
Aus i NZ zemlje sa najjacim granicnim kontrolama na svijetu. To jos gledao nijesam
Inace nasi glodari ne daju drzavljanstvo po automatizmu vec je moje dijete stranac sa privremenim boravkom. Kao da smo luksemvurg jbote...
Moracikuse kako cekiras prtljag ako su odvojene kompanije ? Ovo prvi put cujem? Valjalo bi mi za ubuduce
Moze iz AU. Nikad nijesam pitao iz Evrope.
Samo im pokazes obije karte pri cekiranju i zamolis da odrade oba leta.
Meni uvijek upali.
Kad dodjes u IST uzmes boarding pass prije pasoske kontrole i pravac tranzit.
Zadnji put sam bio tako 2013.
2014 i 15 sam izbjegavao Turke zbog j.benog ISISA
PS Ni mom sinu ne daju CG drzavljansvo. Zalud sam ultra giga mega CGac. Propisi su propisi
Ej Gando, jesi li iskoristio da skoknes do Balija?
Idealna lokacija za porodicu sa djecom.
Kako sam se odmorio tamo to je za sprdnju
Nijesam nikad probao kad imam letove sa 2 kompanije ovo da radim... nijesam ni znao da moze... Ustedjelo bi mi dosta vremena i para :D
Nijesam bio do Balija, ovaj put sam iskoristio da posjetim Viktoriju dobar dio SA i NZ :) pa cemo vidjeti sledeci put. Mada ja nisam tip za plaze. Vise sam akcijanje, planina, pustinja, istorija :D
m
Inace Novi Zeland ne moze biti vise family friendly :) Cijelu su zemlju napravili kao Middle Earth :) Zmaj Smaug svuda, Maori sa ratnickim plesovima, geologija, vulkani, muzeji... Sve, ali sve
Najjaca stvar ako si recimo na sjevernom ostrvu, rental kompanije ti daju auto besplatno da ga vozis sa kraja na kraj ostrva i kazu ti imas 4 dana da stignes :D I dobijes auto dzabe dzabe