Gdje da trazim polovni kompresor klime za lagunu 2006? Ako moze kontakt.
Printable View
Gdje da trazim polovni kompresor klime za lagunu 2006? Ako moze kontakt.
Imas mozda kod Srpka na Smokovac (068000232) ali se bojim da je cijena novog tu negdje.
znajuci cijene polovnih djelova kod nas(raniej iskustvo) ja vise i ne trazim tako nesto kod nas...
polovni automobili, kupujem prodajem i lijepo nadjem sto mi treba
tako sam za 100e kupio kompresor za auto staro 3godine... necu ti reci koliko je bio kod nas, i koliko me kostao servis sa 6mjeseci garancije.
Mene brine ova info, auto staro 3 godine trazi novi kompresor. Je li bio u garanciji?
jok.... bilo je taman nedje od 3-4 godine..
modza je i bila neka glupost sa kompresorom, ali tada se vise isplatilo uzet polovni nego servisirat taj...
ima li neko iskustva ili preporuku za popravku elektricne rucne (scenic 2)
Vrijedi li cemu 2.5 dci , 140kw? :D
kanta
Mini review:
Od 0km do 200 000km i 15 godina sa Dacijom Sanderom Stepway 1.5dci
Svih 200 000km su predjeni 97.5% kroz grad...
Od toga je motor cipovan vec 150k km, i nije se stedio. ( ja se kao mladji trkao sa svim i svacim, bacao pod rucnu, palio gume itd :joy: )
Osim standardnih velikih i malih servisa, kocnica, za 200 000km od kvarova bilo sledece:
Alanser crkao na 150k km 70e
Lezaj lijevog tocka crkao na 190k km 100e (bio sam na put pa sam morao u ovlasceni servis u SRB, inace sa rukama nije preko 50e)
Problem na 190k sa saltanjem brzina, (plasticni odstojnici se pojeli na "biracu" brzina) 50e (realno za 200 000km grada je usaltan u brzinu 5 miliona puta)
Donja stopa motora 2x (otprilike 100k izdrzi), komad je 17-18eura
Gornja hidroulicna stopa motora na 190k 67eura (kad ga nacipujes a usaltas kao da je DSG nije ni cudo)
1 bakarna podloska dizne 2 eura, majstor me castio ruke, ne mogu bit vala vise od 20e
Znaci za 15 godina je bilo oko 300 eura "kvarova"
A znate da sam budzio sve i svasta, da ima povelike tockove, ima distance 2cm itd....da ja nisam kenjao mozda ne bi bilo ni pola ovoga
Kad se kupovala svi su se bojali da ne bude kanta katastrofa, ali na kraju ispade korektan auto...Bolji od vecine francuza i italijana (naravno ne racunam opremu i dizajn)
https://i.postimg.cc/T2BTg9QB/kilometraza.jpg
52000 sam presao za godinu dana.
2.0 dci 110kw, koje ulje najbolje? 5w30 castrol, c2, c3 ,c4?
Odčepi.
Tacnije, na 3:18.
ahahahhahahahahahahahahahahahah
snasao se jbg
https://www.instagram.com/reel/C_jB6...dnYm94cmZxbjVo
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
Renault Grand Senic, 1.5dci, 81kw, 2017 pokazuje ovu grešku na dijagnistici, nema greške na tabli, nema promjena u vožnji.
Mjenjač je Edc, koje ulje ide u njega? Vidim da se mijenja prilično lako, nema filtera, i staje 1.8Lhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...46cf9d5a4a.jpg
Sent from my SM-G996B using Tapatalk
Provjeri ozicenje do senzora pritiska goriva.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Megane patka,prije 2-3 dana posle onih pljuskova napunila se ona kaseta ispod vozačevih vrata vode.Provjerim one odlive ispod brisača(čistim ih jednom u po godine) vidim otiče voda ospod šoferke.Provjerim odlive na dnu prednjih vrata-prohodni.Nisam ima kad dalje tražit,opet usula kiša...poplavila opet kaseta(znači 3-4 dana je bila u vodu.Juče kad granu sunce provjeravam dalje kad na patos iza vozača mokro.Zadnja lijeva vrata blokirao odvod i kad ga očepih izađe 2-3 l vode.
Od juče primijetih da mi ne radi dizanje stakala preko kartice kao i da mogu da upravljam podizanjem stakala i kad auto izgasim,izvadim karticu i otvorim vozačeva vrata što prije,čini mi se nije moglo jer se tada kontakt isključivao.Sve ostalo radi.
E što je pitanje:
1.Može li bit da je poplavila elektronika podizača u zadnja vrata pa brljavi?
2.poplavio i bio dugo u vodu neki el.sklop koji je ispod patosa pa brljavi?
3.?
...?
Ima li neki tip-trick(probao da držim prekidač podizača 10sek u gornjoj tački) da probam da povratim ove dvije funkcije ili da očekujem nove gremline( da još nešto počne da brljavi)?
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
U scenica ispod vozace og sjedista prolazi komplet insralacija... moguce da ti je tu neki problem ako je bio pod vodom...pretpostavljam da je i u megana
Da,ali čudna manifestacija ako je instalacija stradala.Sve radi sa komandi svih podizača.Samo se pojavio taj gremlin da sad stakla možeš podizat na prekidače za stakla i kad je ugašeno auto-nema kartice(kontakta)?!?
Probaj prvo 10 sekundi dolje, pa 10 sekundi u gornji položaj. Možda ga resetuje
Probao sam 10s u gornji položaj.Probaću i u donji...na podizače stakala mislim[emoji23]
Probaću i reset sa akumulatorom.Koju klemu skinuti + ili masu?
Masu
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
https://i.postimg.cc/jK7LFDsZ/1726687567677.jpg
Jubilej slavimo :)
Ne valja reno ništa
vjerujte mi taj motor groma ne cuje samo ako mu se ulje mijenja redovno...tamo posle 2010 nemaju ni probleme s diznama tolike
znaci ja sam djavola istjerivao iz njega 10 godina, cipovao, gurao duplo vise pritiska na turbo, nikad nista, evo i dan danas prede...ulje dobro i puni gas da se ne stedi :)
jer kad se njemu zacadjavi glava, isus je ne moze oprat ni u kadicu, onda nastaju problemi...
parking senzori mi na senika nešto sporo reaguju, tipa sekund kasne, što nekad može napravit zajebanciju. ima li načina da se to reguliše?
Renault Rafal, simpatičan auto, u epizodi ,,Jura se fura" (pohvale za hibridni sistem)
https://youtu.be/RF_ZGu9G85E?si=Y3DeXBBsYnHYvgZ1
Sent from my Motorola 8400
Stigao mi obd konektor sa alija, za 2 minuta posla sam ugasio start stop i zvuk za pojas. Ne radi svaki sa ddt4all, mora bas ovaj cip da ima, ako kome treba evo link moga, ima i jeftinijih da rade posao.
I just found this on AliExpress:
US $11.55 | ELM327 V1.5 Car Code Reader BT WiFi ELM 327 PIC18F25K80 Chip OBDII Diagnostic Tool For iPhone/Android PK ICAR2 OBDSCAN Scanner
https://a.aliexpress.com/_Ez9Euq9
Sent from my phone
Ko radi ključ tj kartice za Renault?
Odjednom se pojavilo keycard not recognised...
TT
+382 67 884 117 Jagoš.
Ima i neki Vidić u Dalmatinsku ali nemam mu broj.
Sumnjam da je do nje,ali isto probaj da zamijeniš bateriju prije pravljenja nove kartice.
Je li padala često kartica ili si je nosio u zadnji džep?
I ja bih probao sa baterijom prvo, to mi najčešće riješi kad te kartice počnu da budale bez najave.
Kakve posledice ima nošenje u zadnji džep? Sjednu na ključ?
Sent from my SM-G996B using Tapatalk
Ako je kartica od renoa,ona je tanka i pomalo savitljiva.Nošenjem u zadnji džep(sijedanjem) se dosta savija. Ja sam moju otvarao kad nije radila i našao jedan kontakt od zavojnice polomljen(ne razlemljen nego polomljen).Jeste sve minijaturno unutra ali se da naći đe je problem.Zašto se ne treba upuštati u diy popravku iste?Zato što je noćna mora otvoriti onaj plastični oklop a vratiti originalni po meni je nemoguće.