X6 - ****** od dizajna, izlgeda kao Pontiac Aztek ali moram priznam da ima bisera ispod haube: 4.4 V8 twin turbo, mogu zamislit medjubrzanja u kick down, od 60 do 120! :twist:
Printable View
Imali su oni vishe "promashaja vijeka" u zadnjih par godina.... sve grdji od grdjeg (uz par OK dizajna)
x 6 je ubjedljivo najružniji BMW.....i da toyota se baš pokazala.....hahahahahah
posto sam polozio vozacki prije par dana sad je na red doslo da se i nesto uzme
sto bi ste mi preporucili za pocetak do 5500eura
sto mislite o A3 1.6 ili neki peugot npr. 206 ili golf IV ako se moze naci za ove pare
He, ovaj dio mi zapade za oko oko koga se cesto prepucavate.
Ipak, nije to bas tako.
Test dinamike (voznja izmedju cunova tzv. slalom i voznja u krug precnika 50 m, kada se mjere pri kojoj brzini vozilo isklizava) se uvjek radi kod sportskih automobila, rijetko kod putnickih automobila. Ipak prije tri godine (mislim da je AUTOCAR radio) radjen je uporedni test dinamike kod kompakta. Rezultati su bili ovakvi (svi su bili opremljeni benzincem od dvije hiljade kubika)
1. mjesto Alfa Romeo 147, na drugom mjestu Audi A3 (koji su bili klasa za sebe, ostali kompakti daleko ispod)
na trecem mjestu se izdvajao iz gomile obicnih kompakta Ford Focus.
Recimo Golf (koji je osnova za Auidi A3, djele platformu) bio je negdje oko desetog mjesta, isto tako i Fiat Stilo (koji djeli platformu sa 147)
Platforma ista, ali te male razlike (koje, budi receno, 95% vozaca u voznji nece ni primjetiti) zapravo cine razliku u cijeni i zato je A3 mora biti skuplji od Golfa. Oprema je tek na drugom mjestu, ipak ima nesto i u tehnici.
Sedmica, trojka, Z4,sestica i X6 su, sto se dizajna tice, cisti promasaji.
ne bih BMW uzimao, bar ne sad za pocetak iako mi je to najmiliji automobil,
ali za najkasnije 2 god. bi trebalo da bude najvjerovatnije jedan BMW 530d u mom vlasnistvu
ovako nesto samo bijeli
http://img228.imageshack.us/img228/6650/bmw5id7.jpg
ovo je valjda nova 5 koja bi trebalo da izadje sredinom 2009
Da. Ali nece izlgedat tako...
Pa niko ih nema ali kazu da ce licit na onaj concept...kako se ono zove...
na ovaj:
http://www.uncrate.com/men/images/20...concept-cs.jpg
BMW Concept CS.
ovaj koncept stvarno izgleda fantasticno, pogotovo ova prednja maska
evo odakle sam ja vidio
http://www.motorauthority.com/news/s...ries-revealed/
Pa postoje neki sajtovi koji kradu te slike ili oni ih rade, to radi i Auto Bild.
I ovi su dobri:
http://www.leftlanenews.com/bmw-5-series-future.html
Cak pisu da sljedeca generacije ce imat 4.4 V8 Twin Turbo sa okruglo 400 konja mada ja mislim da je to premalo.
Toliko bi trebalo da ima naftas :)
kolko moze trosit kroz grad peugot 206 1.6 16v
U 3 sata moze i 20.
Sve zavisi, moze i 12, moze i 10, moze i 15...u neki normalni grad ne smije preko 10.
Kroz PG ti ne prebacha 10 litara?
danas sam se vozio u njega
auto prosto leti ima XS opremu kraj '99 i momak ga cijeni 4500e
da li je bolje uzeti ovu 206 ili A3 1.6 isto '99god dosta opreme za 5500
sto se izgleda tice A3 je mnogo ljepsi ali me zanima vase misljenje u vezi motora, odrzavanja...
te 206-ice imaju masu problema sa elektronikom :)
lazhe kompjuter a oni maniti da povjeruju.
balsa, tvoj je 318i jel? 140tak ks?
I ne prebacha ti 10 ?
Pokvaren ti je kompjuter, ili ako imash onu "kazaljku" ka dosta bmw-ova shto ima.
Razmisli malo...1.9tdi i 2.0 tdi se priblizavaju toj brojci kad se cepaju kroz grad a ne benzinac.
Danas po kishi u 3 sata da ides kroz grad prvom i drugom...sanjash trecu ili cetvrtu.Potrosnja!!!
Al opet, postojo mogucnost da ga ti vozish kao ZHENA (nhf :D) na 2500 do 3000 obrtaja pa ti zato ne troshi.
Ajmo nazad na topik :)
Od kad sam kupio auto svaki rezervar sam ispraznio do kraja i punio do chepa.
Josh mi se nije desilo da mi preko 10.4 L na 100km pokazhe, a ukupno preko 10L mi nije preko dva puta pokazalo.
p.s. Prekjuche sam punio rezervar i potroshnja je 9.6L. 80% je predjeno kroz grad.
Ne gledam ja kazaljke i kompjutere. Fino napunim rezervar do kraja i vidim koliko sam km proshao sa njim. Mogucnost greshke nije ni u 0.1L...
Ispod 2.500 ne shaltam, a niti preko 4.000. Prichamo o gradu. Stvarno ne vidim situaciju koja bi me nacerala da vozim puni gas prvom pa onda na kochnicu. I sve tako. Ako nijesu guzhve, stisnem ga i preko 4.000...
Ja jos ne sretoh BMW benzinca da trosi tako malo sa 80% voznje kroz grad, al eto :)
U PG svki auto trosi nenormalno jer guzve su katastrofa. Recimo od Kristala do centra i od centra do kristala - 49 minuta, 3 km. Sigurno mi je trosio 5 litara, ful time na ler gas.
Fabija mi je trosila 7-8 gradske, i tada nije bilo kao sad. Golf V 1.9 TDI DSG mi je trosio preko 12 u grad, prosjek mu je bio 10 (teska noga ali ipak...)...
Shto radi fabia: "od centra do kristala 49 minuta" , "od starog do hotela i nazad 129 minuta 23 sekunde" :D
Stvarno je nama gore no bilo dje(na pg mislim):em guzhve,em loshe gorivo,ada moraju nam kola troshit' i dizne chepit' :p
Znam ali mislim da ti se to 80% vise odnosi na 80% vremenski nego na 80% kilometraze :)
Fabia, danas sam vidio neshto shto ce, nadam se, te uchiniti malo objektivnijim momkom :)
Bio sam do jednog auto placa i sjednem u 2006 ili 2007 BMW 530D. Vidim full oprema. Sve je tu: navigacija, kozha, komande na volan, boar kompjuter... ali... neshto mi centralna konzola izgleda prazno. Primijetim odma da ima manuelni mjenjach, shto me malo razochara... Gledam bukvalno dva minuta i ne mogu da provalim o chemu se radi. Definitivno mi neshto nije u redu, ali kad ti ni na kraj pameti tako neshto ne pada onda chovjek ne mozhe ni uochiti.
MANUELNA KLIMA!!! BMW 530D, NOVI model, sa MANUELNOM klimom. Krk krk da promijenish temperaturu ili da pojachash izduvavanje!! Alo!!! U autu srednje-visoke klase, i to u 530d su stavili manuelnu klimu. Ja to nijesam vidio od audija 100 iz '92 god. Mislim da to ne postoji u novom audiju A3!
Toliko o tvom famoznom BMW 5 seriji. PIH!!!!!!!
To ti je sve standardna oprema osim koznih sjedista,sta se cudis,lik uzeo malo jaci motor i osnovnu opremu sa koznim sjedistima.