Danas su radili nesto sat vremena,da nema mozda novih kanala :)
Printable View
Danas su radili nesto sat vremena,da nema mozda novih kanala :)
Prije dva dana uvede t-com optiku u moj ulaz i ovi momci koji su to radili ubijediše moju majku, kada ih je pitala šta to rade i kada im je ona rekla da mi imamo m-kabl tv i internet, da za dvije godine m-kabl neće ni postojati i da će svi preći na t-comovu optiku. Eto šta oni misle o m-kablu i koliko im on predstavlja konkurenciju. Ali mislim da nijesu daleko od istine. Evo meni za mjesec dana ističe ugovor koji sam zaključio na 18 mjeseci i neznam šta mi je činiti. Jedino što me zadržava kod njih je to što mogu gledati tv na tri prijemnika po cijeni jedne pretplate. Ali sa druge strane kad vidim da t-com nudi optika internet, brzine 20Mbps/2Mbps za 20 eura, što je tačno 25 puta brži download odnosno 33 puta brži upload od ovog koji trenutno imam kod m-kabla, dovodi me u dilemu, da li preći kod njih s obzirom da već imam fiksni telefon. Ovi iz m-kabla stoje u mjestu evo skoro dvije godine. Dvije godine su i osam mjeseci otkada su uveli internet i od tada nije bilo povećanja internet brzina, osim što su prije godinu i osam mjeseci onima, a medju njima sam i ja, koji su zaključili ugovor na 18 mjeseci povećali brzinu downloada za 1/2 ali ne i uploada. Oni kao da nevide šta se dešava oko njih i koja je ovo godina jer je najveća moguća brzina koju nude 6Mbps/0,5Mbps i to jedino uz ugovor od 18 mjeseci i po nevjerovatnoj cijeni od od 39,19 eura. Ali najsmješnije je to što se u bliskoj budućnosti to neće ni promijeniti. Jer evo pročitah danas da od 01. jula uvode internet u Kotoru i pozivaju se na iste ove postojeće internet pakete. A što se tiče uvođenja digitalne televizije od toga ni traga ni glasa, iako me zamalo ubijediše da će je uvesti već krajem aprila mjeseca. Ja se pitam da li iko od tamo zaposlenih na čelu da direktorom imaju u svojoj kući ovu kablovsku, jer da imaju valjda bi vidjeli kako je više nego loša slika na domaćim kanalima npr. na Prvoj tv, kao i neke druge probleme.
Kako misliš da su radili nešto? Jesu li vido da su brčkali nešto po tv kanalima ili je bila nestala slika sat vremena pa imaš utisak kao da su nešto radili, a u stvari im je nestalo napajanje a oni ništa za to vrijeme nisu radili, ili si ih vidio na terenu negdje. Inače nema novih kanala sad sam pogledao, a mislim da ih neće ni biti više u ovoj analognoj ponudi. Jedino ako nekada uvedu digitalnu televiziju tu će dodati nove kanale.
Pa nestao je i internet i tv na sat-sat ipo,zvao sam ih posle 45min oni rekose da rade nesto :D
Je li i vama losija slika zadnja 2 dana na rts 2 i sport klub?!
Sent from my iPhone 4S using Tapatalk
Pusten IQS.Life kanal
Ne mislim, nego jeste :) C21
a sto ima na taj program?
Nista narocito...
http://iqs.rs
Evo zasto ti se samo Prva TV prikazuje ispravno
Quote:
Prva televizija prilikom emitovanja signalizira se korisnicima posebnim nevidljivim signalom aspekt programa koji automatski podešava televizor ili risiver (set-top box). Da bi vaši kućni uređaji pravilno reagovali na ovu signalizaciju potrebno je da ih podesite na sledeći način:
Quote:
Na televizorima, koji imaju tu mogućnost, u opciji format slike potrebno je da odaberete opciju AUTO ili ORIGINAL. Tada će televizor sam prikazivati ispravan aspekt slike.
Kod mene je sve podešeno kako treba, na automatic odnosno original, ali džaba kada ovi iz m-kabla nama šalju format slike 4:3 za svaki kanal uključujući i ove koji se po defaultu emituju u 16:9 tako da bi oni trebali da izvrše podešavanja u risiveru odnosno set-top box-u i nama šalju original format slike, jer sigurno postoji opcija keep aspect ratio. To što ovi televizori jedino ispravno reaguje na Prvu tv i urade panscan je po mom mišljenju iz razloga što njihov signal ovi iz m-kabla nama šalju direktno sa obične tv antene a tu već nema i nisu potrebna nikakva podešavanja sa njihove strane.
Na C21 je kanal Russia today, tog novog nema.... :icon_cry:
Ovo je u BP
Ima li sta novo na bliskom istoku, uskoro kazu bice dodatni paketi, kako misle to da izvedu :D
Uskoro, uskoro, njihova već godinama poznata priča....najmanje što mogu da urade ako ih uvedu jeste da daju sve dodatne pakete šest mjeseci besplatno na probu svima, kao što su radili svi ostali operateri radi promocije dodatnih paketa....nego se ja plašim da ne podginu cijenu pretplate tog osnovnog paketa digitalne televizije čime bi postali ubjedljivo najskuplji distributer kablovskih kanala kod nas, ionako su i trenutno u rangu bbm-a,extra tv-a i totala što se visine pretplate tiče, a daleko su iza njih po sveukupnom kvalitetu. Moje neko razmišljanje je, gledajući kako to funkcioniše u Srbiji, jeste da postojeća cijena analogne televizije od 9,95 eura treba da iznosi dva eura manje, jer je između ostalog, slika generalno očajna a posebno na domaćim kanalima, što se najbolje vidi na televizorima veće rezolucije i širine ekrana, a da gorepomenuta cijena treba da bude cijena osnovnog paketa digitalne televizije. Takođe, ako neko koristi mix ponudu tj. internet + tv, automatski mora imati povoljnost u vidu niže pretplate. Nadam se da i oni razmišljaju na taj način ako žele da opstanu na tržištu, jer činjenica je da t-com svakim danom ima sve više korisnika a imaće ih i još više, imajući prije svega u vidu brzine interneta koje optika pruža a i cijenu od 20Mbita za 20 eura koja je relativno povoljna.
Son Goku mislim da si najbolji da nas predstavljas za ovaj naredni poduhvat:
Utorkom od 16-17h su razgovori sa direktorom, da ga nazoves i sve mu ovo kazes sto si napisao gore. I da zaprijetis bojkotom forumasa ,i naglasi kao da nas je od 70-100 clanova,a kad malo razmisli da mu je zao da se lako odrekne 1500-2000eur mjesecno mozda se nesto i pocne raditi na bolje
A kako da razgovaram sa direktorom kad on nezna ni kako mu se firma zove. Poslušajte na 2:15.... M-kabAl :D
Poslaću mu jedan opširan mejl tokom ove nedjelje, odgovor i ne očekujem, a ako bi i razgovarao sa njim putem telefona to bi vjerovatno bilo klasično zavlačenje sa njegove i bespotrebno trošenje vremena i energije sa moje strane, pa bi posle toga manje znao nego što sada znam. Inače se u to vrijeme obično vraćam sa posla tako da bi to bilo malo teže izvodljivo.
Preporučio bih svima a to ću i ja uraditi, da kada im pišete na mejl stavite na kraju, nešto kao tipa signature, link koji vodi ko ovom podforumu pa neka malo čitaju i vide šta ljudi pišu i šta misle o njima.
kakav je to novi kablovski operator sto dolazi ?
Gdje dolazi?
Da podijelim sa vama informaciju koju sam dobio prije desetak dana nakon razgovora sa direktorom i tiče se interneta a to je da je za 1. septembar 2012. godine planirana nova internet ponuda koju će karakterisati veće brzine svih paketa i niže cijene pojedinih paketa.
Vidjecemo ,to je za mjesec dana,da vidimo dal laze ;)
Evo danas tri-četiri njihova promotera su bili u naš ulaz, išli od stana do stana i dijelili letke i to one stare u kojima je između ostalog u ponudu uvršten i kanal D koji je izbačen prije barem dva mjeseca i u kojima su totalno pogrešno napisane frekvencije jedno sedam-osam kanala. Nema šta, baš su profesionalni. Ja u to vrijeme nisam bio kod kuće, ali kaže mi majka da su je pitali kako je zadovoljna sa kablovskom i naravno zbog čega nije. Takođe su rekli da će za mjesec dana doći do povećanja internet brzina, što sam ja gore već najavio.
Ugasili su RTS,HRT dok traju prenosi,dusa me boli jer vidim ovi jadovi od RTCG nisu jos ni poceli sa prenosima a mogu zamislit te strucne komentatore...
Ta zatamnjivanja jednostavno moraju da rade htjeli-nehtjeli
skida li ko sto sa torenta danas? Ova brzina me tako nervira, torrent koji je trebao za 5 i po sati da se skine, evo je proslo upravo toliko on je na 42%, a trenutna brzina je 2.2 kB/s ... Poludjecu!
http://www.speedtest.net/result/2090212139.png imam paket od 22e, znaci download treba 3 MBps da bude, a upload 0.3. Bas serinjaju.
Brzina na torentima zavisi od nekih drugih stvari, prije svega od broja raspoloživih seeders-a i njihove upload brzine i broja leechers-a na koje se ona dijeli, u principu što je više seeders-a a manje leechers-a to bolje za tebe... još ako skidaš neku novu igru tu ti tek brzina može biti dosta niska. Možeš provjeriti generalnu brzinu tako što ćeš stopirati taj aktivni torent i izmjeriti brzinu na speedtestu ili vidjeti kako ti se učitava neki klip na youtube ili jednostavno skinuti nešto sa nekog sajta. Ja se nimalo nemogu požaliti na njihov internet što se stabilnosti tiče, iako bi brzine paketa trebalo da budu veće, a koristim ga dvije i po godine ali im zato kablovsku tv kudim na sve strane.
A ne mogu pobjec od Femamana ni na jednu temu,sad je i M kabl uzeo ka mi, da nisi iskarao one ribe sto rade u poslovnicu ili je jos uvjek malo vremena proslo :D
Tema... Kanali,kanali,oce li vise sto mijenjat i ubacat...
HAhaha, polako, ne moze to odma. :p A koristim ga eo 4, 5 mjjeseci, usreceli smo se i ja i ti... :)
Smuvaj neku a onda imas besplatan prevoz do Budve :D A slab je M kabl,vidjecemo ih u septembar sto ce uradit
Pominje se opticki kabal, samo sto ce biti paketi skuplji po 5e...
Samo nek su zdravo onda...
Dobih od danas do kraja avgusta duplo ubzanje interneta kao nagradu za redovno plaćanje računa. Konačno jedna dobra stvar.:applouse:
Placaju i drugi pa nista...
Sve veze, vezice, koncici :)
Ova kablovska je sprdnja, prinudjen sam da je koristim, jer sam podstanar, a i prilikom instalacije, makli su kablove od zajednicke antene za zgradu, tako da ako nemas kablovsku, mozes se slikat. Kanali su smijesni, mozda gledam svega 7-8 od ukupnog broja kanala,HD kanale mozemo da sanjamo, o internetu ne mogu nista rec jer ga ne koristim, mada koliko vidim, nisu bas povoljni sa ovim paketima u odnosu na T-Com. Cesto mi se gubi slika na neke kanale, zamrzne se, a cini mi se da za Explorer nije podesen razmjer slike ok. Posto mi se vidi samo Expl, i razvucena je slika. Cesto su mijenjali kanale, pa poslije odrredjenog vremena, vidim na nekom kanalu "snijeg" ili crnu sliku....podigli su pretplatu, sto je jos jedan minus...samo cekam dan da stavim satelitsku i dreambox da prikljucim i da ih pozdravim :D
Biće da je to... ne postoji drugo objašnjenje.... :-D malo kritika, malo prijetnji raskidom ugovora i po koji predlog i to je dobitna kombinacija... Nego su me sad navukli na ovu veću brzinu, neznam kako ću se vratiti na staru od septembra, ali se nadam da će tada već doći do najavljenog ubrzanja svih paketa.