Kakav lik.. :D
Vrh za nju sto ima prostora da se istrci.. :)
Printable View
an, jesi li ovo Leu slikala sa sirokouganim objektivom pa su se krajevi slike izduzili ili ima velike usi sama po sebi?
Igi, zar se ne sjecas da su ovo fotke koje sam radila po tvojim instrukcijama? slab si ucitelj :D - ja jos gori djak.
Vido, jos kad ne bi bila lijena :D
Evo i ova moja magarica
Kako su vam grdna pascad...
Je l moze Igi da prestane da mrzi nasa lijepa pascad jer ima svoje ruzne ribice :D
Ja bih da organizujemo jednu akciju: svi psi na Igijev prag! :hardrock:
Druga fotka je mnogo lijepa.
I Lea da se javi, dok je odmarala danas :)
Vidim da je vazda na beton.. sto joj ne postavis neku stazu ili nesto da uziva.. :)
Ima nekoliko staza, na vise mjesta.
Ali kad je neko manit - manit je. Strasno voli da sjedi na samom pragu (plocice), betonu, trava... I naravno, meni u krilo :D, najvise ujutro cim ustanem iz kreveta ...
I ja sam sa svojim psom imala taj nazovimo ga *problem* jer sto god da sam mu kupila, i kako god da sam namjestila sva mjesta u kuci na kojima se izlezava, on jednostavno ode u 2 dio kuce, i legne na plocice...
Ljeti se ne morate chuditi zasto vole vishe da leze na betonu, plocicama, travi i sl. nego na stazi ili nekom cebetu, i moja Sani isto tako a razlog je zato sto im je vruce a naravno da im je hladnije na plocicama i sl. nego na nekoj stazi
ps. Labradori slabije podnose ljeto nego zimu
(bello, vero) svidja?
Da, svidja..
ljepushkast je
Mogao si malo vecu sliku stavit zaista, odavde se ne vidi ne rasa nego ni da li je pas uopste :D
mi da se javimo :D
1. hranaaaaaaaaaaaa :D
2. koza gazdaricina - uvaljana u blato i travu :S
3. lea spava... poslije jela :D
4. u kolima... otkrili smo kako da udjemo i izadjemo ... i bas nam je zabavno :)
5. i na koncu svega, strasno nam tesko padaju vrucine :kamikaza:
eo dobismo i mi novog chlana porodice
Hector - star nepuna 3 mjeseca
Kompsijinu macku ili zeca...
Eh, kako sam ljubomoran kad vidim ovaj prostor koji imaju hector i lea, a moj seljak (archie) samo nesto malo na terasu.. :trashcom: :D
Po kome ste mu dali ime?
I onda se svi cude sto ja drzim ribice.. Niti laju, niti prljaju, niti traze od mene da se ustajem u 7 da ih setam... Ako im se pliva, neka plivaju! Sirok im akvarijum!
to je plishana ovca (ovchica :)) kojom smo se igrali svi trojica (braca) dok smo bili mali. inace, stara je oko 25 godina :D
Ako je pitanje bilo upuceno meni, Hector mu je "fabrichko" ime :) :)
a ako nije bilo upuceno meni, onda, kad ces u komsiluk da spremas te kolace :D
E da ce mene ovaj moj probudit u 7 jedno jutro kupio bih mu cijelo tele, no me budi svako jutro u 5 ipo, ka da su ga navidali tako, vazda li mu oca ... :D
Tebi je bilo upuceno. u komsilak necju skoro. Kolace ti I ta tvoja nevjesta mozete pojesti kod mene u dom. Pas ti je prelijep.
a skachemo i igramo kolko mozemo po ovoj vrucini ali dzaba. sinoc smo do ponoci donosili loptice i papuche, kopali rupe, raskubali crijevo oko kuce i bash sam mislio da se nece budit prije 10 :) ali trt, u 5 ipo alarm! :)
pokushao sam malo da ga ignorishem, ali kad pochne da se vrti u krug po tepihu i grebe po vratima nemam shto chinjet, zna se koja je muka :D
a znam, no isto kad pogledam, nekako mi je ljpese da me budi on tako no da mi se uneredi po kuci nedje pa da dobije po labrnji posle :D
a evo smo malo podigli ushi. kako je prgav, pravi zverko!:cool: hehe
prelijep je bas bas, ali!!!
1. pokosi mu ovu travu ako je ovo njegovo dvoriste - imaces haos od krpelja i buva, plus raznih ostalih napast. ne kapiram da li on zapravo boravi u kuci ili...
2. ne moze on da tebi diktira tempo nego ti njemu. ne znam koliko je star, ali ako je stene onda ces ga polako i lako dovesti u red... vjerovatno previse spava preko dana. lea je isto imala ispade slicne njemu ali se dovodimo u red. i prestala je da obavlja nuzdu u boxu nego ceka da se pusti ujutro i onda obavi sto ima...
ako imas zivaca, a valjalo bi da imas, ustani oko 7, 7.30 i obrni krug od 10tak minuta sa njima (ovo za pocetak a kasnije vi vise)... da ga polako naviknes na povodac i setnju... bice on veliki pa mu treba odrzavati i kilazu i kondiciju :)
nesto nece ovo cudo sa fotkama a htjela je lea da vam mahne :)
poceli smo i da poziramo :D
pas boravi u kuci, tacnije u kupatilu najvise, valjda zato sto su ladne plocicepa mu prija. 4 puta na dan ide napolje od cega 2 put po 5 minuta jer je vruce, a ujutro i uvece po uru, dvije tri, sve zavisi. imamo dvoriste pa mi nije problem pustit ga napolje da se izjuri. a sto se trave tice, radi se na tome da se stricne :)
dzukac ima skoro 3 mjeseca i gledao sam neki povodac da uzmem, ali mi nesto ne stoji to, ima tanak vrat pa se bojim da ne secne nedje ili se prepadne od necega pa krene da bjezi i da se ne povrijedi. a po nekad mu stavim samo ogrlicu cisto da se navikne i prihvatio je odma bez natezanja.
treba sjutra da ide na vakcinu i treba malo nokte da mu potkreshem jer su nam noge svima u kucu ka da kroz drace gazimo po vas dan :D
e i jos, aj naucite me kako da mu ne dam preko dana da spava. da mu nabavim macku neku a :)