Novi sastav Vlade Crne Gore-diskusija
Quote:
Originally Posted by
Mstislav
Амфилохије ће га критиковати и даље, то је његово мишљење и неће га промијенити.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nije Vule glup. Milo je otišao i ne mora da ovo radi za njega. Oni su setlment sta ko kome duguje u kešu odradili. Nema tu sentimentalnosti. Ovim samo pritiska Amfilohija da bira izmedju CG i Kosova. “Evo ti CG al u priznanje Kosova se ne plekaj. “
Nisam suguran da Amfilohije može da priušti otvoreni sukob sa Vučićem i ostalima koji bi se Vuletu pridruzili kad dodje da Kosovo mora da se prizna
Quote:
Originally Posted by
Gagarin
Ok, dobro dosli u novu normalnost. Vladike crkve, ciji je headquarter Patrijarsija u Srbiji i koja se zove Srpska Pravoslavna Crkva sa Peedsjednikom Srbije pregovaraju o sastavljanju Vlade u Crnoj Gori. Jesam li nesto preskocio?
I to je Ok. Super da znam gdje zivimo.
Federacija je pojam samostalnosti u odnosu na ovakvu situaciju.
Mislim da se ne sastavlja Vlada gore no se trguje Kosovom. Cijena demokratije u CG ce biti priznato Kosovo od strane Srbije gdje Amfilohije nece dizat tenzije zarad politickog mira u CG.
Quote:
Originally Posted by
outline
mislim da je obrnuto. ne smije Vučić da dozvoli da krene u sukob sa Amfilohijem. itekako ima problema u svom dvorištu. 100% sam siguran da nije očekivao onoliki broj ljudi na ulicama Beograda (a znamo koliko su batina popili iako narod ništa radio nije, sukobe sa policijom su izazivali ekipe zadužene za to), Vlada još nije formirana, pregovori u Americi koji su sve bez uspješni. može on pričati da je čitao dokument onaj ali reakcija dok je Trump pričao o selidbi ambasade sve govori.
Naravno pa zato i pregovaraju. Kad Vule prizna Kosovo biće frka i poslednje sto mu treba Amfilohije i litije u BG. Samo kazem ako se Amfilohiju otvore dva fronta, jedan u CG a drugi u Srbiji da li ce imati snage za to. Nisam siguran samo to kazem