“VARVARI” POSLIJE PUŠTANJA IZ PRITVORA KRENULI U INSPEKCIJU PODGORIČKIH KAFANA ODAKLE TJERAJU FUDBALERE BUDUĆNOSTI
Skočko: Deset je sati ajde kući
Podgorica - “Varvari” su ispunili obećanje, čelnici Budućnosti nijesu uzalud upozoravali svoje fudbalere da manje izlaze i da se manje eksponiraju - u ponedjeljak veče, dok su Igor i Goran Burzanović sa porodicom i prijateljima ispijali kafu u lokalu “Soul”, 15-ak “varvara”, na čelu sa jednim od vođa Darkom Ivanovićem-Skočkom, stavili su do znanja kapitenu Budućnosti da “pripazi na vrijeme”. Bilo je 21,30 sati, a “varvari” već duže upozoravaju da je 21 sat granica kada fudbaleri podgoričkog prvoligaša moraju biti u krevetu, da ne smiju da banče po kafanama da bi bar nekada postigli neki gol.
- Sjedio sam sa bratom, ocem i prijeteljem, kada je Ivanović ušao u lokal - priča kapiten “plavih” Igor Burzanović. - Pokazao mi je na sat, rekao mi je da ne pijem i da pazim na vrijeme. Samo sam se nasmijao, inače sam ispijao “dojč” kafu. Rekao mi je da izađem, a kada sam to uradio vidio sam da poveći broj navijača čeka ispred lokala. Ivanović mi je zatim rekao da ja i on nemamo šta da pričamo, da ne želi da razgovara sa pijanim ljudima. Tu sam se iznervirao. Ako u “dojč” kafi ima alkohola, onda sam zaista bio pijan. Rekao sam da nije u redu to što radi, a zatim je pokušao da me zagrli. Vratio sam se u lokal, pokupili smo se i pošli. Inače smo taman mislili da krenemo - kaže kapiten Budućnosti.
Spisak akcija “varvara” ove sezone zaista je poduži - u duelu sa Partizanom na teren su letjele cigle, šipke i blokovi, protiv Crvene zvezde omakli su im se suzavci, nedavno su protiv Borca i Železnika ubacivali baklje i ostale predmete, a pripadnike policije “častili” kamenicama po završetku susreta. Ipak, ograničavanje “građanske slobode” fudbalerima vjerovatno je jedinstven primjer navijačke diktature...
- Na slabije rezultate Budućnosti u velikoj mjeri utiče njihov noćni život. Neka preko dana rade šta god hoće, ali uveče ne smiju da budu u gradu - kaže jedan od vođa “varvara”, ističući da je novi “dedlajn” 22 sata, a ne 21.
Svoju viziju rezultatskih neuspjeha Budućnosti “varvari” su istakli na posljednjoj utakmici protiv Železnika, kada su uz 15-minutni bojkot navijanja istakli transparent “Pivo, vino, rakija vama prija, Soul, Berta, Manija, da li su to vaša igrališta”!
- Da se razumijemo, igrači mogu da izlaze i do 2 sata iza ponoći ukoliko im trener Brano Milačić to omogući. Ali, ne smiju da se potkradaju ako im kaže da u deset sati moraju biti u krevetu. A to masovno rade. Kada se završi sezona, kada se rastanu sa stručnim štabom, slobodni su da rade što god hoće. Ali sada, kada je doveden u pitanje opstanak u ligi, moraju da slušaju svoga trenera - kaže jedan od vođa podgoričkih “ultrasa”.
Sličan ekces dogodio se i prije 15-ak dana kada su “varvari” pokušali da promijene kapitena zbog novodno nezainteresovane igre i neprimjernog ponašanja. Tada ih je, takođe, uvrijedilo to što je Igor Burzanović navodno rekao da njihovo skandiranje u finišu istog duela nije bilo primjereno. Zahtjev za promjenom kapitena čelnici “plavih” tada su decidno odbili, a Burzanović je uskoro sklopio primirje sa navijačima.
- Sa igračima se nećemo fizički obračunavati, prije bih udario svog brata nego fudbalera Budućnosti. Ali neka pravila moraju da se poštuju - zaključio je vođa “varvara”, uz napomenu da se navijači posljednjih dana kreću samo u grupama, s obzirom da prijeti opasnost od policije.