Primio sam poruku od T-Mobile da mogu besplatno da zamjenim staru za novu SIM karticu, navodno 'brzu i sigurniju'... I dobio sam na poklon 7 dana gratis u mrezi. Zna li iko kakve su ovo nove kartice?
Printable View
Primio sam poruku od T-Mobile da mogu besplatno da zamjenim staru za novu SIM karticu, navodno 'brzu i sigurniju'... I dobio sam na poklon 7 dana gratis u mrezi. Zna li iko kakve su ovo nove kartice?
pripejd ili postpejd?
to ti je samo radi toga da bi ti uzeli podatkectj da bi znali ime i prezime vlasnika kartice(ukoliko si pripejd)
ja sam otisao u poslovnicu prije nove sam dobio poruku i ona mi je rekla da treba 10e da dam :(
sad je dzabe zamjena kartica :)
a to ti je t com oni naplacuju i kontakt s operaterom :-)
I prepaid i postpaid. Zamjena je besplatna a sama kartica se razlikuje fizicki, onaj chip je mnogo manji nego kod starih SIM kartica. I jos dobijes poklon minute. Ali je interesantno da niko ne zna zasto ih nude, sto su bolje i kvalitetnije od drugih i sto stoji iza toga... Ne znaju ni oni u T-Com.
masoni,kontrola uma,svjetska zavjera protic crnogoraca,oce da prate koliko ima ljubavnica po glavi stanovnika,amerika,rusija,ima li marsovaca u CG,za sve to je T-mobile dobio licencu od Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost,pa ti vidi cija macka crnu vunu prede.
a do kad traje akcija ?
Nijesu naveli vremenski rok za zamjenu.
Nema besplatnog ručka.
Zbog zamjene country koda, sve kartice moraju da se zamijene do nekog roka. Dobicete neke nagrade, tj. mozete da birate minute/poruke/besplatne pozive. Kada dobijete SMS samo ponesite SIM karticu i licnu kartu radi obavezne registracije http://www.ekip.me/download/regulati...nika%20tlk.pdf.
Ne volim ovakva muljanja, ali to je odlika multikorporacija.
Promjena SIM-a se obavlja prije svega radi obavezne registracija korisnika,
samo što se kod nas to poklopilo sa promjenom country code-a.
Vi ste country code predstavili kao osnovni razlog zamjene, a usput na kraju citata,
onako, kao nešto manje bitno naveli i registraciju.
U Hrvatskoj i Srbiji se takođe vrši zamjena SIM-a ove godine. Te zemlje nisu mijenjale pozivni kod.
Međutim, neki njihovi operateri su kao osnovni razlog naveli obaveznu registracija svih korisnika mobilnih mreža.
Dakle, radi se o stvaranju baze podataka prepaid korisnika, koje nalažu propisi EU,
u svrhe sigurnosti i mogućnosti praćenja u slučaju sumnjivih aktivnosti.
Zaključak
Sporedni razlog, nekoliko kvazi poklnčića i novi nenadjebivi SIM, narod/ovce će popušiti s oduševljenjem,
a vi ćete bez muke popuniti bazu podataka.
Ja imam T-Mobile karticu od prije 3-4 godine i ona mi odgovara jer je period između dopuna dug, odnosno nece je ugasiti ako ne dopunim racun 3-4 mjeseca. Kako se nove SIM kartice izdaju uz licnu i vaze 3 mjeseca bez ponovnog dopunjavanja, da li ce i moja stara kartica imati isti "tretman". Da nopomenem da je nisam prijavio.
Ne morate da pravite teorije zavjere od toga :)
Ne znam do kada je rok za zamjenu svih kartica, ali to ce morati i telenor da uradi. mtel ne, jer su od starta dobili novi kod.
Ajde da ne otvaram novi thread, treba mi pomoc: sinoc mi je crkla sim kartica i jutros su mi je zamijenili u poslovnicu njihovu u VOLI na stari. momak koji radi tamo rekao mi je da nije uspio da aktivira karticu zbog neke greske u programu, ali da ce to biti proslijedjeno i odradjeno. stvarno ne bih diza frku zbog dan-dva ali ocekujem par vaznih poziva. zva sam call-centar par puta da ih molim da da mi naprave neku redirekciju dok kartica bude aktivna ili da poguraju stvar nekako, ali nema leba...
ima li neko od zaposlenih u t-mobile da moze da pomogne?
jednom mom clanu porodice je dosla poruka za zamjenu kartice i to u herceg novom!!!!
da dodje u poslovnicu u herceg novi :)))))) i to sam sasvim slucajno vidio juce prekjuce, a kartica je kupljena u pg, uh....
Didi dobro nisu rekli u Savnik da treba ic :)
Spojite temu sa m:tel slučajem da ispratimo ovo kako valja.