Da li je i koja dozvola potrebna kada bih vozio čamac od 2.5m Intex sa motorom od 2ks, onaj kao od trimera? I kakve su kazne ako bih vozio bez dozvole?
Printable View
Da li je i koja dozvola potrebna kada bih vozio čamac od 2.5m Intex sa motorom od 2ks, onaj kao od trimera? I kakve su kazne ako bih vozio bez dozvole?
OBUKA ZA VODITELJE ČAMCA - Radio Kotor https://radiokotor.info/clanak/drust...e-%C4%8Camca/0
1636708344Pravilnik o Programu i načinu polaganja ispita za voditelja čamca - 2021.pdf https://www.luckekapetanije.me/image...20-%202021.pdf
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
Ako ima drzave nece te juriti nego zaustaviti patrolni camac i adekvatno sancionisati.
Promasio si poentu, a ona je na tome da postoje odredjena pravila u vodenom saobracaju, isto kao sto postoje i na drumu, i treba ih poznavati svako ko ucestvuje u istom.
Nije bitno sto ti ili ja idemo 5kmh, a neko skuterom 100.
Na kraju to polaganje za vodotelja camca je vrlo jednostavno, a da je srece trebalo bi bili rigoroznije po meni.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
U grčkoj ne traže dozvolu za brodove do 30 ks i 5m valjda, a crnogorci traže za hobi čamac sa 2 ks. Uzimanje para klasično
U Cg svako dijete vozi el trotinet po ulici i samo je pitanje kad ce opet poginuti, u grcku je zakonom regulisano, pa savjestan vozac automobila nece odgovarati ako mu presjece put trotinetom.
Ti bi isto po moru a i ovako je dosta bezakonja.
Pici za grcku, nama vrati jednog osrednjeg grka.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
U grčkoj prođeš obuku, potpišeš revers i voziš. A vi sa takvim stavom prema gostima nemojte da se čudite lošim sezonama. Lepo pitam da li je i šta dozvoljeno, a vi se drndate kao da sam ne znam šta rekao. Nisam ja kriv što je grčka jeftinija i gostoljubivija.
Hahaahahhahahaaha.A ovo je sampion.
Sent from my Pixel 9 using Tapatalk
Proslo ljeto u Grckoj smo iznajmili gliser od ne sjecam se 30 ili 50 konja na dan i rekoh ups, zaboravio sam dokument u Cg, ja ga jedini imam u drustvu ali ako bi bili ljubazni da neko od vase ekipe se uvjeri u moje poznavanje upravljanja gliserom pa bih ja na svoju odgovornost platio kaznu u slucaju da nas zaustave... Rece on ne brinite nista, do 30 ili 50 ks to njih ne interesuje. Sto je i meni van pameti jer je taj gliser letio.
U srbiji do 7m i 15kw ne treba dozvola.
A mi smo naravno prepisali zakon od Hrvata lipu im njinu...
A u Italiji za camac manji od 24m i motor ispod 40ks ne treba dozvola dok npr za Grcku ima samo ogranicenje u snazi sve ispod 30ks je bez licence nebitna duzina...
Znaci mi prepisujemo od Hrvata bravo
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Ovo je samo primer aljkave vlasti u crnoj gori bez želje da se aktivno posveti svom turizmu. Grčka nije rekla sedite u čmce i pogonite. Nego su odredili zone gde sme da se vozi, snizili cene sadržaja i razvijaju svoj turizam. Ne verujem da se išta loše dešava zato što ljudi voze čamce. Najgore je kad zakače stenu pa plate propelet i to je to. Nije baš svaki zakon napravljen da štiti bezbednost, neki zakoni su i parazitski, gledaju da se uzmu pare bez da se povede računa o pojedincu i njegovim željama.
Takoče i kvad, u gr kvad za ceo dan je 70 evra, u srbiji pola sata do sat za iste pare. Da su srbi u grčkoj cene bi bile takve da bi samo milijarderi mogli da odsedaju. U crnoj gori ne znam ni da li ima da se rentira kvad, a i ako ima cene su kao u Monte Karlu potpisujem :)
Ne sprdajte se ljudi dozvola za brod do 12m u CG sa sve ljekarskim je oko 80-90€
Završava se sve u 2 dana bukvalno.
Najniza kategorija je upravitelj čamca do 12m
Ja imam dozvolu BiH koja je internacionalna. Isto je i sa CG dozvolom.
https://www.facebook.com/share/r/1KrrbPY1f6/
Lagana je.Sto ce joj dozvola..
Sent from my Pixel 9 using Tapatalk
Pokusavao sam iz vise navrata da dobijem lucku kapetaniju bar, da se raspitam, da mi eventualno proslijede prirucnik za pripremu ispita - medjutim niko se ne javlja no prekidaju.
Imate li vi kakve predloge, gdje da se nadje materijal za ucenje ili ti testovi - pa da se priprema kao vozacki?
Ovo je problem u glavi pojedinaca i taki će da naprave problem kakav god da je zakon. Ja znam da ne znam da vozim avion i ne bih sedao. Ili bih tražio da me neko nauči pa da vozim. A ova sela em što ne zna, em što nema
osećaj.
Ja sam grčkoj prošao kratku obuku i niko ne bi rekao da mi je prvi put. Sam sebe proceniš, ono što ne znaš pitaj i nema problema. I tamo sam
ja gledao ovakve i to su udarali u moj brodić. Pa sam ih odgurivao kao ovaj sa jahte.
Ali to je problem pojedinaca. Ako si razuman čovek naučićeš ono što može da ti ugrozi život bez da ti iko traži dozvolu.
Da li se polaže samo teorijski? Ili se i vozi na vodi?
Samo teorijski, fokus na bezbjednost
Prirucnik Za Voditelja Camca | PDF https://www.scribd.com/document/7640...itelja-Camca-2
Sve sto moras znati imas tu.
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
Imao sam ja neđe nekih 100 pitanja sa odgovorima od kojih te pitaju 3
Al 20 njih se stalno vrti i to pitaju ostalo ništa.