Mislila sam da nikad ovu temu ni u snu otvorila ne bi no bojim se da se baš sve više pitam oko njegovog prosuđivanja.
Recimo,ovo baš pogađa.Naročito oko manipulacije.
https://www.youtube.com/watch?v=eUHkEkG_00U&t=633s
Printable View
Mislila sam da nikad ovu temu ni u snu otvorila ne bi no bojim se da se baš sve više pitam oko njegovog prosuđivanja.
Recimo,ovo baš pogađa.Naročito oko manipulacije.
https://www.youtube.com/watch?v=eUHkEkG_00U&t=633s
Kad se radi o ginekolozima(muškim) i psihijatrima(uopšteno) imam predrasude koje je NEMOGUĆE prevazić.
Maaaa... Sve! I da mu je svaka "na mjestu" koju je izreka ne mogu ga uzet za ozbiljno.
Nešto tu ne štima :D
Razumiješ da ti ljudi mogu da prepišu šarene tabletice od kojih nam biva lijepo. Malo poštovanja.
Predrasudama prema bilo čemu i bilo kome isključivo je na gubitku onaj ko ima predrasude.
Težak posao,pogotovo kod nas,ali itekako isplativ,s tim ko udje u to da totalno iskljuchi emocije,shto oni vjerovartno znaju kako da urade.
Kad smo kod emocija imao je Jung zanimljivu ljubavnu priču.Prvo mu je bila (Spielrein) pacijentica,pa studentkinja i na kraju koleginica.
Odavno ga čitam u nekim "krizama" razumijevanja refleksije svijeta na moje unutrašnje biće kao i međuljudske odnose jer ne volim površno zapravo ne umijem površno da isti posmatram.Može biti putokaz ali ništa nije instant recept treba se čovjek sam "pomučiti" za unutrašnji mir.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Jung o Personi,maskama (socijalnim),vezama i prijateljstvima.Ođe zanimljivo i stapanje čovjeka sa (socijalnim) maskama i kad ostane sam sa sobom.Odnosno gubljenje sopstvenog identiteta iliti bolje rečeno sopstva.
https://www.youtube.com/watch?v=vcwa54LzED4&t=239s
Jung je po meni najkompletnija osoba od koje može da se uči.
Preporuka za njih "Sjećanja, snovi, razmišljanja", prije bilo koje druge njegove.
Meni je zanimljivo kako je Čovjeka rastavio na sitne fotone i definisao 4 arhetipa.
https://www.youtube.com/watch?v=V8WuljiJFBI
Ođe mi je u svemu kad sagledam najviše zanimljiva projekcija sopstva na druge.
Zar ti ne bi frojdinica poslednji put kad smo pricali na temu jung fjord? I to nesto skoro bi?
Ima jedna anegdota, mozda sam je pricao, kada smo kao mladjani studenti pili dje je bio Foto Slobo i butik Borselino kafana neznanog imena. U kafani na zidu ona slika Gručo Marksa pa kao kad se zagledas vidis golu zenu i tako to. Šalili se na račun autora dok se konobarica ne umješa i reče to vam je Fjord. Mi onako oduševljeni rekosmo u glas Frojd al ona reče da joj je koleginica iz prve smjene rekla da ie Fjord i ostade do danas Fjord. Junga tada niko nije pominjao jer se samo sexu pricalo a Fjordu je sve po k…. otislo al bukvalno
Bila bi najveća tragedija u mom životu da se čvrsto držim bilo kakvih stavova. :D Dobra anegdota.A i ona gore Jungova ljubavnica je utekla od Frojda Jungu.
Šalu na stranu mene naprotiv isprva naročito zbog psihologije snova zanimao Jung malo je i lucidan,pa se vratih na ovoga.I evo me opet u prostorije Anime/Persone i Sjenke. :)
Osobito Sjenke đe Jung to tako dobro pojasnio.
Pa dobro je to, uglavnom se od fjorda krene i dodje do junga. Onda ces malo da profilišeš druge ne shvatajući da treba sebe da upoznaš a ne druge. Kad shvatiš ako shvatiš Odatle ideš u misticizam drito, onda u vjernike pa se za 10ak godina vidimo na istoku. Al samo ako budeš disciplinovana inače ćemo na jade od tebe biti. Inače od Junga prvo Čovjek i njegovi simboli pa psiholoski tipovi, arhetipivi i koletivno nesvjesno, aion, alhemija, misterijska konjukcija…
Ne čitaj Crvenu knjigu liber novus. Ako baš zelis junga licno da upoznas onda ilustrovana verzija. Nema je kod nas. Gubljenje vremena kako god obrnes jer to nije mapa nego iskustvo jednog čovjeka. bolje napiši svoju.
Nisi shvatio. :)
Ja sam krenula od Junga,kroz Ivana Nastovića pa i Vladete Jerotića i to baš u vrijeme kako ti reče puberteta u godine kad ste vi bili u toj kafani. :joy: Kasnije sam se okrenula Kantu,Frojdu i sl.I iskreno me ne zanima ko može ko ne može opstati ja sam ona sad gore u prvom video đe sam otvorila temu.Ne želim da osuđujem niti čak da mislim o drugima bitno mi je sopstvo naročito ovaj šedou o kojem Jung priča da ga čovjek upozna i prepozna štonobi se reklo ne bježi,nego se suoči sa sopstvenim demonima. :)
Mračna strana je u svima nama.
uglavnom se od fjorda krene i dodje do junga..
Ođe si napravio nesvjesno grešku koja mi se više sviđa :D
Svaki put je dobar fjord-jung, vladeta-jung jung-hrist, jung-shiva itd dok god nailazis na prepreke znaj da si na dobrom putu. Puno sreće sa Animusom btw. Trebaće ti [emoji6]
Pojasni porfavor? :)
Misliš sa majstorem iz Margarite? :D
Pa nije slučajno. :)
Roman Mihaila Bulgakova Majstor i Margarita primjer je onih umjetničkih djela koje je Jung nazvao vizionarskim.
To su umjetnička djela koja kolektivna nesvjesnost stvara uz minimalnu svjesnu intervenciju.Bulgakov je stvorio roman u kojem se stvarno isprepliću kako bi odražavali nezaboravne arhetipske slike Sjenke i Anime. :)
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Upravo tako! Ljudi koji ne poznaju sebe nijesu ni u stanju da izgrade SVOJ stav. A žive u samoobmani misleći da su tuđe misli ZAPRAVO njihove, a najveći apsurd je to što čak ni te tuđe misli ne prihvataju razumom već EMOCIJAMA. Što je "donekle" i logično za osobe koje nemaju IQ već nekiiii E!Q :D
Ko je umro?Ahahahahaha kako si ti ono kad zalutaš u teme koje nisu za tebe drži se dioda na mokku ne kapiraš metaforu.
A ni besmrtnost. :cool:
— Vi niste - Dostojevski — rekla je građanka, koju je Korovjev potpuno zbunio.— A otkud znate, otkud znate — odgovorio je ovaj.— Dostojevski je umro — rekla je građanka, ali nekako ne baš suviše sigurno.— Protestujem! — uzviknuo je Behemot. — Dostojevski je besmrtan!
Ovo je metafora, da ovako kažeš...
Roman Mihaila Bulgakova Majstor i Margarita primjer je onih umjetničkih djela koje sam ja nazvala vizionarskim.
Ovo je laž, kada ovako kažeš
Roman Mihaila Bulgakova Majstor i Margarita primjer je onih umjetničkih djela koje je Jung nazvao vizionarskim.
Jer covjek je umro 1961 tj. 8 godina prije nego je taj roman objavljen. Mada u metaforu se probudio, prelistao knjigu, dao mišljenje i vratio se na počinak.
Odoh sada na druge teme [emoji1787]
Poslato sa pisaće mašine S24 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Znaš li ti što je kolektivno nesvjesno?To znači da ja moram da dijelim frekvencije i sa tobom i to tvojim nesvjesnim.:joy: Koji kopaš kad je ko zakopan.
Ahahahahah pa jeste kroz sopstveni koncept koji živi i nakon njega.
Kladim se da nisi ni pročitao Majstora i Margaritu no pratiš samo ko je kad umro.I tako to.
https://www.youtube.com/watch?v=k933tkgr5eU
Tačno će me ovaj Bugi naćerat da se vratim na Frojda iliti što bi Cezar reka Fjorda.
Enivej.
Persona. :)
https://www.youtube.com/watch?v=amxvetvKfho
Ne postoje TUĐE misli.O tome Jung i govori da Čovjek je dio Čovječanstva.
Ne gordi se,što bi rekao Tin Ujević gordost je inače najveći grijeh u hrišćanstvu. :D
https://www.youtube.com/watch?v=90IHOTEYs0I
Čovjek pokušava da ti objasni da kažeš ili smisliš svoje misli a ne citate.
Poslato sa pisaće mašine S24 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż............