Kolima do Grcke preko Albanije?
Ljudi... Jel ko putovao svojim kolima do Grcke preko Albanije?
Imam viamichellin app za kalkulaciju ruta i sve to ali rekoh da pitam iz prve ruke...
Sad nesto gledam i manje vise do Valone (Vlore) mi je sve jasno i kazu da je taj put ok... Ali onda imam 2 moguca 'racvanja'...
1. Prvo (blize) preko Tepelene i Djirokastera.
2.Drugo (dalje) preko Sarande i to mu dodje magistrala pored mora i kazu da zna da bude zastoja i guzve...
Za ovu prvu rutu kazu da je put bio katastrofa... Zna li neko jel renoviran do 2015 jer je bilo u planu?
U svakom slucaju isao sam skoro preko Skadra ka Tirani (nisam stigao do nje bas) i taj put je vrh, mi tako ravnih nemamo osim onih 10km oko sozine.
Taj put me je ohrabrio da idem preko Albanije.
Ajmo putnici. Dajte savjete :)
Isao bih do ostrva u Jonskom moru. Ovima ispod Krfa...
Ili ipak boljše da idem na Makedoniju kroz Albaniju? Nije sad previse bitno sat/dva manje-vise vec sto mi je najudobnije za put.
Isao sam dva puta za Solun preko Albanije, nemoj se samo zajebat pa uc u Tiranu ka ja. Povede me navigacija tuda, pa posle na vr brda jednoga...po ure se penjes, po ure spustas. Najblizi je put kao to bio ali ides sve max 50km/h a neznatno blizi. Zaginuo sam bio...A mapa nije bila updateovana pa nije bilo ovog auto-puta novog do Draca. Dakle treba na Drac da ides, valjda kolko se $ecam.. Mada ima 5-6 godina kad sam zadnji put bio :)
Sent from my iPhone 6+ using Tapatalk
Oooo. Nisam ocekivao ovakav odziv. Hvala :D
Dakle preko Djirokastera? Odlicno..
@Industry: Cuo sam da je preko Sarande dobar put, dalji, ljepsi za gledat predjele ali da zna da bude uzasna guzva ljeti... Plus da ima neki klanac iza ali to vec nije frka, navikli smo na ove nase jel?
@Blade Runner: Nije losa muzika u auto, snimci super. Obradovah se :)
9h do Lefkade? Pa jeste ga fino garili? Brze mi to zvuci nego sam zamislio. Jos bolje!
Zivjeli.
Edit: E, da... Jeste imali medjunarodne?
Samo zaobidji Tiranu i mene je navigacija kroz grad povela da popizdis, putevi nisu losi makar kad sam ja bio prije dvije godine...
Medjunarodna nije trebala ni za Grcku ni za Albaniju, sad ne znam kako stoje stvari.
Ako su kola na lizing na tvoje ime onda ne treba, ali ako su clana porodice ili nekog prijatelja izvadi u banku, to je svega 3 minuta posla ponesi vozacku i saobracajnu.
I srecan put !
Ista ova kad kazu su odradili nove puteve dolje.
Ponavljam, vozio sam samo ovu sjeverniju magistralu i mi takvu nemamo. Nova, ravna kao staklo.