PDA

View Full Version : Lijek protiv raka? (zajednički thread svih na ovu temu otvorenih na ovom podforumu)cvrchak
09-04-04, 23:43
Obimna studija Nacionalnog insituta za kancer u USA dosla je do zakljucka da cesce ejakulacije - bilo putem seksulanog opstenja, masturbiranja ili nocnih polucija- stiti muskrace od oboljenja raka prostate. Ovo je, takodje, potvrdjeno rezultatima studije iz Australije.

Navalite, najzdravija preventiva vam je preporucena. :wink:

cvrchak
11-04-04, 02:19
Ovo je, izgleda, tabu tema, i pored visokog procenta smrtnosti muskaraca oboljelih od kancera prostate.

funestis
11-04-04, 09:09
Ovo je, izgleda, tabu tema, i pored visokog procenta smrtnosti muskaraca oboljelih od kancera prostate.

Zaboravila si napomenuti da su to podaci iz razvijenih zemalja, U Africi ta bolest je skoro nezabiljezena sto zbog lose medicinske infrastrukture sto zbog Side ili ratova i buna pa niko ne doceka godine u kojima se ta bolest manifestira.

Za Evropu formula je ovakva,

Opadanje nataliteta+Rak prostate=Niko nista ne pritisce

:) :)

[2fast4u]
11-04-04, 12:26
ne ... tema je samo nedovoljno interesantna

Afrodita
18-05-04, 20:23
Malo mi je nelogicno jer je rak zapravo virus..koji je kao i svi virusi pri padu imuniteta prenosiv...

To je neko prico(istrazivao) i za zene ,pa se ispostavilo da sex. aktivnost veze nema sa tim...
Ali sto znam ja...

sh0cker
23-05-04, 03:56
Uhh.. Pocinjem od sjutra :D

G R A D
12-05-05, 19:13
Česi na tragu jedinstvenog lijeka protiv raka

Mirjana RAKELA

Najtiražniji češki dnevnik Mlada Fronta Dnes objavljuje danas da su češki znanstvenici na putu da pronadju jedinstveni lijek protiv raka. Posao je pri kraju i za dvije godine bi trebali biti izvršeni prvi testovi na ljudima. Znanstvenici ipak pomalo strahuju da ovaj lijek ne izazove suviše veliku nadu kod oboljelih.
Češki znanstvenici su pred okončanjem jednog od najvećih medicinskih otkrića u posljednjih nekoliko godina. Riječ je o lijeku protiv nekih tipova zločudnih tumora. Primjerice, mogao bi biti vrlo djelotvoran u lječenju raka grudi. Stručnjaci Mikrobiološkog odjela Akademije znanosti postigli su sa famaceutskom tvrtkom. Zentiva u Pragu dogovor kojim bi ta firma sudjelovala u financiranju završne faze razvoja lijeka. Najprije bi uslijedili testovi na bolesnicima koji bi dobrovoljni pristali na korištenje lijeka, dok bi, prema riječima Vere Kudinove, glasnogovornice tvrtke, lijek mogao biti u redovnoj upotrebi tek izmedju 2012 i 2014.
"Zajedno sa Mikrobiološkim i Makromolekularnim odjelima Akademije znanosti radimo na izumu od 1996. Riječ je o vrsti usmjernog citostatika. Dakle nije to novi lijek, prije je to nova forma citostatika koji su usmjereni samo prema zloćudnim stanicama tumora, pa organizam pacijenta ne bio bio izložen dodatnim neprijatnostima, kakvo je na primjer opadanje kose i slično. Iako se u medijima pojavila vijest koja je izazvala veliku nadu kod pacijenta, lijek je još u istraživačkoj fazi i taj proces još će dugo potrajati. Primjena na oboljelima mogla bi početi tek za dvije godine".

Do sada se liijek testirao samo na životinjama i rezultati su bili vrlo obećavajući. U tim pokusima lijek je uklonio bolesti poput leukemije, raka debelog crijeva ili limfinih žlijezda.

Iako su znanstvenici prilično uvjereni u kvalitetu budućeg lijeka, ipak pomalo strahuju da ne izazove isuviše veliku nadu kod oboljelih. Sami pacijenti kažu kako su spremni na testove, čak i kad bi im to samo na odredjeno vrijeme poboljšalao kvalitetu života. Pravnici takodjer ističu da ukoliko se pacijent dobrovolno odluči na test novog lijeka, to s s pravnga stajališta nije upitno.

http://www.danas.org/article/2005/05/12/90611d30-6ab2-482c-9fc6-2d08c65069cc.html

G R A D
23-06-05, 22:31
Iz Blic-a


Pronađen virus smrtonosan po ćelije raka


Američki istraživači sa Medicinskog fakulteta u Pensilvaniji otkrili su da jedan često prisutan i za ljude neškodljiv virus, poznatiji kao AAV2, može da uništava ćelije raka i tako postane nova metoda u lečenju te smrtonosne bolesti.

Studije su pokazale da žene zaražene u isto vreme virusom AAV2 - koji u proseku napada 80 odsto svetskog stanovništva - i humanim papiloma virusom (HPV) ređe obolevaju od raka grlića materice od žena koje nisu zaražene virusom AAV2. AAV2 je mali virus koji ne može da se razmnožava bez pomoći nekog drugog virusa, dok u prisustvu još nekog virusa ubija ćelije raka, i to ne samo raka grlića materice već i raka dojke, prostate i tumor skvamoznih ćelija. Najvažnije je da taj virus ne deluje štetno na zdrave ćelije, kao što je to slučaj sa mnogim terapijama koje se primenjuju u lečenju kancera.

funestis
03-07-05, 14:51
Ovo je interesantno. Zamisli doktora da te pita hoćeš li da te zarazimo da se izlječiš.

Ali ako finkcioniše zašto da ne, malo ga genetski dotjerati i evo lijeka bar za jednu vrstu raka.

Ali eto treba postaviti pitanje

Dali je dozvoljeno upotrebljavati drugu bolest (iako je skoro bezopasna) da bi se uništila opasna bolest. Nije li moguće da bezopasna bolest mutira čisto prirodnom selekcijom u nešto opasno. Ja bih podržao istraživanja u tom pravcu. Vijerovatno će iz toga izaći nešto korisno.

Medjutim reći da je taj virus bezopasan za ljude je neodgovorno. Vodite računa da se možete zaraziti njime i da on živi i razmnožava se u tijelu (što zdravom što bolesnom nediskriminirano kako se da zaključiti iz članka) znači da on mora uništiti ili bar oslabiti ćeliju u kojoj se razmnožava bilo zdravu ili malignu. Možda su efekti neosijetljivi ali sigurno ima posljedica. Priroda virusa je takva.

:-? :-? :-?

funestis
13-07-05, 17:07
13.07.2005. Kinezi proizveli novi lijek protiv side
Kineska farmaceutska kompanija “FjuzoDzen” proizvela je novi lijek protiv side koji sprijecava virus HIV-a da prodre u celije, objavio je dnevnik “Cajna dejli”.

Lijek, u fazi klinickih ispitivanja, koga je predstavio istrazivac Gao Fu na forumu u Pekingu napravljen je po uzoru na lijek zasnovan na slicnom principu T20 proizveden u SAD.

- Medjutim, u novom lijeku primijenjena je drugacija molekularna shema, a njegova cijena bice mnogo niza od americkog lijeka cija godišnja doza košta 20 hiljada dolara- rekao je Fu.

Kineski lijek bi trebalo da se nadje na trzištu do kraja godine, prenosi francuska novinska agencija AFP.

Kinezi idu naprijed

hercules
15-07-05, 01:58
Ja cuh da lijek koji ce u potpunosti lijecit ljude od side bit dovrsen do 2010.

kuglica
15-07-05, 10:10
Mnogo im je trebalo, od trenutka kad su izmislili Sidu, pa do sada...DnjaSpr...

funestis
27-08-06, 22:03
http://www.biologynews.net/archives/2006/08/25/new_lab_technique_churns_out_fungus_potential_canc er_fighter.html

Rasfonin kemikalija dobivena iz jedne gljive (Talaromyces sp. flavus) koja živi u pećinama Novog Zelanda bi mogla postati novo oružje protiv raka.

Naime otrkriveno je da ova supstanca selektivno ubija kancerogene ćelije ostavljajući zdrave nedirnute.

Problem sa ovom kemikalijom je da je jako teška za sintezu pa su naučnici imali samo vrlo male količine na raspolaganje te tako nisu mogli provesti pravo istraživanje.

Sve do sada.

Japanski naučnici su konačno pronašli način da sintetizuju rasfonin u većim količinama i na taj način omogućili početak opsežnih istraživanja.

Ukratko istraživanja su u punom jeku i prvi rezultati se očekuju za nekih 5 godina.

Više o ovoj temi na gornjem linku

funestis
27-08-06, 22:22
http://totallysynthetic.com/blog/?p=199link je blog sa procesom sinteze rasfonina


Napomena: gornji link je vrlo stručnog karaktera i mogao bi biti interesantan hemičarima.

u blogu postoji i više interesantnih stručnih linkova

Dr_ica
28-08-06, 02:27
na pitanje
da li smo na pragu lijeka protiv raka?
ja, kao veliki optimista, moram ti rec
jesmo, qr.ac!, nazalost...

independent girl
28-08-06, 22:00
Mozda smo na 'pragu' pronalaska mnogih ljekova.. A mozda su neki vec i pronadjeni.. A mozda to nekome smeta pa se za to i ne zna... A mozda mi zivimo u iluziji... AoK..

funestis
04-09-06, 19:34
http://www.biologynews.net/archives/2006/08/29/synthetic_molecule_causes_cancer_cells_to_selfdest ruct.html?utm_id=1000&utm_source=Newsletter&utm_medium=Email&utm_campaign=Newsletter

hmm interesantan članak

Corwin
04-09-06, 23:29
A ja ostavio pušenje!!!! Sad se osjećam izigrano...

Razvicvijet
04-09-06, 23:58
HAHAHA.... bez uvrede

Pa to je glupost... prosto nije moguce, zato sto nije tako prosto. Kancerske celije (ne kancerogene) su varijabilne, nijesu nimalo uniformne ni u genotipskim ni fenotipskim (genetika i osobine najprostije receno) karakteristikama.

U najboljem slucaju, to bi moglo biti korisno za neke vrste tumora...
Nego sumnjam....

Mabus
05-09-06, 13:37
Dr.Duvejk tvrdi da je izliječio oko 180 ljudi od raka i šećera samo pravilnom ishranom. Pogledajte link http://www.sadrvan.com/content/view/353/78/

Hari Krisna
05-09-06, 15:47
HAHAHA.... bez uvrede

Pa to je glupost... prosto nije moguce, zato sto nije tako prosto. Kancerske celije (ne kancerogene) su varijabilne, nijesu nimalo uniformne ni u genotipskim ni fenotipskim (genetika i osobine najprostije receno) karakteristikama.

U najboljem slucaju, to bi moglo biti korisno za neke vrste tumora...
Nego sumnjam....
Divno je kad se nasim foruma pojavi osoba koja o tako teskoj i jos nedovoljno poznatoj stvari sve zna i moze decidno trvrditi da su gluposti. U svakom naucili smo kapitalnu stvar da fenotipski nije isti na primjer bubreg i uvo, pluca i peta....,a opstoj radosti, nas nedovoljno obrazovanih, ne bi bilo kraja kad bi nam jos objasnio(la) koja je razlika izmedju "kancerske" i "kancerogene" celije. Onako sustinski, terminoloski ili genetipski sve jedno :)

Condor
05-09-06, 16:46
Ako pronadju lijek protiv celavosti pronaci ce i lijek protiv raka :)

Corwin
06-09-06, 02:16
Valjda je kancerska ćelija ona koja je već rak, a kancerogena ona koja ima potencijal da se u njega razvije (benigni tumor npr)?
Meni ovo što Razvicvijet napisa ima smisla, btw.

funestis
06-09-06, 19:17
Ako pronadju lijek protiv celavosti pronaci ce i lijek protiv raka :)

odgovor04.09.2006. Nada za ćelavce
Naučnici sa Univerziteta Mančester radeći istraživanja na miševima dobili su bolji uvid koji su to molekularni procesi koji utiču na formiranje folikula dlake. Opsirnije... (http://www.cafemontenegro.com/index.phtml?akcija=vijest&id=20673)

:cool: :cool: :cool:

Condor
06-09-06, 20:53
Hehe, zabooravih da ti reKnem, dobrodosao again funestis.

Procitao sam :)

Iako to istraživanje nije bilo direktno povezano s ćelavošću kod muškaraca, naučnici ističu da će sigurno imati odjeka kod farmaceutskih kompanija.

Još treba otkriti zašto se folikule smanjuju i kosa se prorjeđuje uporedo s godinama.

Ali, kao sto vidis, lijek jos uvijek nije lijek. :)

funestis
06-09-06, 20:59
Al su makar na dobrom putu.


Hehe, zabooravih da ti reKnem, dobrodosao again funestis.

:respect: :respect: :respect:

Condor
07-09-06, 17:37
Da ako ga zavsre prije no sto totalno ocelavim :)

Razvicvijet
08-09-06, 10:39
Divno je kad se nasim foruma pojavi osoba koja o tako teskoj i jos nedovoljno poznatoj stvari sve zna i moze decidno trvrditi da su gluposti. U svakom naucili smo kapitalnu stvar da fenotipski nije isti na primjer bubreg i uvo, pluca i peta....,a opstoj radosti, nas nedovoljno obrazovanih, ne bi bilo kraja kad bi nam jos objasnio(la) koja je razlika izmedju "kancerske" i "kancerogene" celije. Onako sustinski, terminoloski ili genetipski sve jedno :)

Ja o temi ponesto i znam, za razliku od tebe. A tema je, malo je reci kompleksna (tu se slazemo) pa mi je prilicno tesko i da objasnim nekome ko nema predznanje, osobito ako se namece kao sveznajuci. Ne vjerujem da je tvoje znanje o tumorima sire od zabavne strane vijesti ili dana.Uz duzno postovanje.

Kancerska celija je tumorska celija. (''nenormalna'', ima sposobnost da se beskonacno dijeli, izmedju ostalog)
Karcinogena celija je nepostojeci termin, besmislica. Karcinogeni su faktori, supstance koje pretvaraju normalnu celiju u tumorsku (krajnje pojednostavljeno)

Tumori su inace problem od koga se citava zapadna medicina o jadu zabaviila i to prilicno bezuspjesno. Beskrajno su medju sobom razliciti, tako da je nemoguce da se svi lijece istim tretmanom, pa makar to bio i eliksir zivota. Da mogu da se lijece, niko od njih umirao ne bi. I sad mislim da je prilicna uvreda i za oboljele, i za ljekare, i za prave istrazivace saopstiti da se tumori lijece algama, ishranom, vitaminom c, bozen kozmetikom. Te infrmacije objavljuju nazovi naucnici, zeljni paznje, i mediji zeljni gledalaca ili citalaca.

Nego ne znam ni zasto se upustam u ovu raspravu.
Samo sam zelio da ukazem na gresku, a ne da vrijedjam nekoga...

Hari Krisna
15-09-06, 23:36
:) Provjeri ti to znanje malo da ne bi lupeta. Kancersku celiju si bas procitao u nekakvim zabavnicima, ali i to je dobar put do ozbiljnijih knjiga. Ne postoji sokole "tumorska celija" jer nije tumor krtola koju progutas pa postane strano tijelo vec sve su to sopstvene celije "kontaminirane" kancerogenim supstancijama i "natjerane" na dijeljenje. Te "kolonije" nastale diobom zdravih celija mogu biti maligne i benigne.... Ma koliko ti se svidjale ili ne svidjale bradavice, mladezi sve su to tvoje celije i potencijalni objekti napada kancerogena. Znam da ne razumijes ali nije vazno.

Ćipur
09-10-06, 03:15
Maslinovim uljem protiv raka dojkeDvije do tri žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja na dan smanjuju opasnost od raka dojke, ali i od raka debelog crijeva, raka kože, kod Chronove bolesti, ulceroznog kolitisa...


Nedavno istraživanje provedeno u Grčkoj i Španjolskoj pokazalo je da redovito uzimanje ekstra djevičanskoga maslinova ulja smanjuje opasnost od raka dojke, rečeno je u subotu na konferenciji o maslinovu ulju i zdravlju koja se održava u Grožnjanu.

Manja pojavnost raka dojke, čija je učestalost u našoj zemlji vrlo velika, može se pripisati molekuli ugljikovodika - skvalena.
Za prevenciju se uzimaju dvije do tri žlice maslinova ulja na dan.

Pokazalo se da maslinovo ulje smanjuje i opasnost od raka debelog crijeva, te da sprječava rak kože ako se njime maže nakon sunčanja.

Maslinovo ulje dokazalo se i u prevenciji i liječenju kardiovaskularnih bolesti te visokoga krvnog tlaka, a u novije vrijeme njegov je odličan terapijski učinak uočen i kod simptoma bolesti crijeva: Crohnove bolesti, ulceroznog kolitisa i raka debelog crijeva.

Na konferenciji, koju su organizirali zborovi novinara za zdravstvo te za zaštitu okoliša Hrvatskoga novinarskog društva i općina Grožnjan, bilo je riječi i o uporabi maslinova ulja u liječenju bolesti kože i sluznice te u kozmetičkoj industriji, čiji proizvodi na bazi čistoga maslinovog ulja dostižu vrlo visoke cijene.

Na našem tržištu gotovo da i nema kvalitetnih prirodnih proizvoda, a mnogobrojni kozmetički pripravci za koje se u posljednje vrijeme tvrdi da sadržavaju sadržavaju maslinovo ulje daleko su od prave kvalitete ekstra djevičanskoga maslinova ulja, rečeno je na konferenciji.

Unatoč dokazanoj ljekovitosti maslinova ulja, piše portal PLIVAzdravlje njegova je potrošnja u Hrvatskoj vrlo slaba - samo 1,5 litara po stanovniku na godinu.

U Grčkoj se, primjerice, troši 20 litara maslinova ulja na godinu, a u Španjolskoj 16 litara.

Zemlje Europske unije prepoznale su visoku prehrambenu i zdravstvenu vrijednost maslinova ulja pa posljednjih godina ulažu desetke milijuna eura za promidžbu njegova konzumiranja.


Net.hr
08.10.2006.

Razvicvijet
09-10-06, 11:39
:) Provjeri ti to znanje malo da ne bi lupeta. Kancersku celiju si bas procitao u nekakvim zabavnicima, ali i to je dobar put do ozbiljnijih knjiga. Ne postoji sokole "tumorska celija" jer nije tumor krtola koju progutas pa postane strano tijelo vec sve su to sopstvene celije "kontaminirane" kancerogenim supstancijama i "natjerane" na dijeljenje. Te "kolonije" nastale diobom zdravih celija mogu biti maligne i benigne.... Ma koliko ti se svidjale ili ne svidjale bradavice, mladezi sve su to tvoje celije i potencijalni objekti napada kancerogena. Znam da ne razumijes ali nije vazno.

nidje nijesam rekao da je tumor strano tijelo?
inace tumor - tumorska celija
Kontaminirane? hahahahaha odlican izraz
Supstancijama? a ne moze zracenjem?

Neki se tumori uopste ubrzano ne dijele sokole.

Razumijem malo bolje od tebe.
Ucio sam ozbiljne knjige iz toga i polagao ispite.
nego necu da se svadjam.

a ti se zanosi da se lijece asparagusom...

Hari Krisna
09-10-06, 12:28
Nema potrebe da se svadjas nego navedi nam tu ozbiljnu knjigu i autora koji koristi taj izraz. To je bar prosto kad si iz nje ucio i polagao. :)

adhesive
10-10-06, 20:51
Nema lijeka za siru javnost...
I nece ga bit, sve dok se svake kodine obrcu milijarde oko te cijele 'industrije' ljekova i tretmana za rak.

Hari Krisna
10-10-06, 21:37
To je na zalost strasna istina, da mnoge farmaceutske firme malo su zainteresovane za napredak ispitivanja.

adhesive
10-10-06, 21:52
Google keyword:

Raymond Royal Rife

Legitimnost njegovog pronalaska je potvrdjena, nazalost potisnuta i klasifikovana kao neprovjerena experimentalna metoda. Vec pola vijeka unazad.

zvoncica
10-10-06, 22:18
daj boze da pronadju lijek,mada sumnjam da ce se to u dogledno vrijeme dogoditi.Vec vise puta su kao bili na putu tog epohalnog pronalaska pa nista.
Bojim se da dok god ne pronadju uzroke zbog kojih se normalne celije pocinju iz cista mira dijeliti pogresno,nece pronaci ni lijeka toj posasti.

Sve ovo dosad je u domenu pretpostavki ( i faktori rizika i tok bolesti i nacin lijecenja ) svaki pacijent je slucaj za sebe ,a onima kojima je zivot produzen,nazalost, niko ne zna da objasni kako se doslo do tog ucinka.Objasnjenja idu od "vjerovatno je na vrijeme reagovano" do "vjerovatno je vas organizam dobro odreagovao na pravu terapiju" ,i sto je najgore,nikad ne znaju da li ce i kad ce recidivirati.:confused:

Trinity from Zion
10-10-06, 23:14
Sve te vijesti o spasonosnim lijekovima mi idu na zivce... samo bla, bla, bla, a toliko ljudi umire svaki dan od raznih kancerogenih bolesti, a ko zna koliko njih se razboli... neka prestanu sa objavljivanjem takvih vijesti, jer samo uzaludno pacijenti gaju nadu da ce ozdraviti, a od lijeka jos nista.

Razvicvijet
13-10-06, 00:40
Nema potrebe da se svadjas nego navedi nam tu ozbiljnu knjigu i autora koji koristi taj izraz. To je bar prosto kad si iz nje ucio i polagao. :)

Patoloska anatomija od grupe autora
Osnovi Onkologije (direktno se bavi tumorima) od grupe autora

Na vise mjesta. (a ja vise ne idem na ta mjesta :D )
A podaci su manje vise aktuelni 2003, 2004, 2005

A lijeka da ima ljudi ne bi umirali.
I sve vijesti su senzacionalizam novina i autora.
Ebem mu zivot.

Hari Krisna
13-10-06, 07:53
Grupa autora :) Ajde ne lazi bogati nego pronadji nedje knjigu Oprića pa procitaj da ne lupetas.

Razvicvijet
13-10-06, 13:54
opriceva poglavlja brisu
valjda nijesu up to date

pisace ih boricic, mozda vec od sledece godine

Iznenadjujes, iznenadjujes :cool:

funestis
13-10-06, 19:16
evo dva sitea o ovoj bolesti, na njima se mogu naći mnogi podaci o ovoj bolesti (uključujući i gore pomenut rasfonin).

http://www.cancer.org/
http://www.cancer.gov/
http://www.nfcr.org/

a ovo kaže wikipedia

http://en.wikipedia.org/wiki/Cancer

funestis
14-10-06, 11:38
evo još jednog interesantnog pristupa liječenju raka. Naime poznato je da rak testisa ima veliki procenat izlječivosti 75% čak i u fazi metastaze što je naučnike ponukalo da bolje prouče fiziologiju ove bolesti. Pokazalo se da rak nastao u testisima je osijetljiv na visoke temperature, naime sami testisi funkcionišu na nižoj temperaturi od ostalih dijelova tijela pa blaže povećanje temperature može ubiti tkivo testisa (jedan od procesa privremene sterilizacije je upravo primjena temperature koja ubija ćelije koje se kasnije razvijaju u spermatozoide). Ovo važi i za ćelije koje su prošle kancerogenu mutaciju i metastazirale u ostale dijelove tijela koji su s druge strane navišoj temperaturi od testisa. Ova promjena temperature čini testički kancer izizetno osjetljivim na klasične terapije (hemoterapiju i zračenje) jer povećanje temperature ga dovodi do granice uzdržljivosti te se efekat terapije povećava.

Naučnici sada ovaj efekat žele upotrebiti i na ostale vrste raka podižući temperaturu lokalno oko tumora i u tumoru (recimo do 43 stepena C uz pomoć infracrvenog zračenja) te dijelujući na nj klasičnom metodama kasnije kada se tumor dovede u osjetljivo stanje (ono što se kod testikularnog kancera dogadja prirodno).

Ova metoda izgleda obećava.

bliže informacije možete naći na donjem linku

http://www.sciencenews.org/articles/20061014/bob10.asp

takodje ću dodati (na donjem linku) i ovo zanimljivo istraživanje mada bez komentara

http://www.eurekalert.org/pub_releases/2006-10/si-apn101206.php

Razvicvijet
14-10-06, 21:00
khm.
Celije testisa jesu osjetljivije na temperaturu (normalna temp testisa je 35 stepeni) pa se zato i nalaze izvan abdomena
Zato i reaguju na povisenje tempereature.

A ostali?
tesko.
Mada eto, bilo bi lijepo

Ćipur
23-01-07, 03:16
Posljednji update: 22. Jan 2007, 12:27

Molekul dikloroacetata uništava ćelije raka

Molekul dikloroacetata (DCA) može da uzrokuje regresiju više vrsta raka, posebno pluća, dojke i mozga. DCA popravlja oštećenja koja rak uzrokuje na mitohondrijima, djelovima stanica koji hranu pretvaraju u energiju, te da se njegovom primjenom smanjuju zloćudni tumori.
Kanadski naučnici sa Univerziteta Alberta uspjeli su da molekul DCA ispitaju na laboratorijskim životinjama i do sada je terapija dala izvrsne rezultate i u pretkliničkim ispitivanjima. DCA je pokazao da može ubiti skoro sve poznate stanice raka jednostavno okrenuvši "prekidač stanične besmrtnosti".
DCA je do sada korišćen u liječenju rijetkih metaboličnih problema i zna se da je relativno siguran.

http://www.pcnen.com/detail.php?module=2&news_id=21314

Ćipur
05-02-07, 16:55
Slučajno pronašli lijek protiv raka


http://www.index.hr/clanak.aspx?id=338882

LABORATORIJSKA pogreška dovela je znanstvenike do epohalnog otkrića na području borbe protiv raka, javljaju američki mediji.

Znanstvenicu Katherine Schaefer prvotno je ozlovoljila činjenica da je "ubila" stanice raka koje je uzgajala za svoje istraživanje, no onda je postala svjesna činjenice da bi upravo to mogao biti način borbe protiv tumora koji su postali otporni na lijekove.

Schaefer je pokušavala pronaći lijek za suzbijanje upala koje se javljaju kao posljedica Chronove bolesti, a koje uzrokuju jake bolove i dijareju.

Stanice raka je koristila kao modele na kojima je testirala smjesu pod nazivom PPAR-gama modulator, koja nikad ranije nije razmatrana kao mogući lijek.

"Napravila sam pogrešku u izračunu i upotrijebila preveliku količinu, pa su moje stanice raka uginule." - rekla je Schaefer.

Nakon nekoliko dodatnih testiranja, Schaefer i njen tim sa Sveučilišnog medicinskog centra Rochester u New Yorku, ustanovili su da smjesa ubija "gotovo svaku epitelnu stanicu tumora".

Za sada je testiranje izvršeno na miševima pokazalo kako su uspješno izliječeni od karcinoma, bez ikakvih dodatnih nuspojava.

Schaefer je objasnila kako PPAR-gama modulator djeluje na principu "slamanja ovojnice oko karcinoma". Zašto nova smjesa potiče ovojnicu karcinoma na samouništenje, još uvijek nije poznato, pa će se sigurnosna testiranja na miševima nastaviti.

Znanstvenici se nadaju kako će ovo otkriće pomoći u borbi protiv karcinoma debelog crijeva, jetre, jednjaka i kože.

I.M

Ćipur
05-02-07, 17:01
Plavuša pronašla lijek protiv raka, tražeći lijek za neku drugu bolijest!

Valjda je ovo ona, ako dobro sam čeprkao na Google
http://foodsafe.msu.edu/Whittam/images05/Katie.jpg

Ćipur
11-02-07, 15:33
LOŠ PRORAČUN DOVEO DO EPOHALNOG OTKRIĆA U BORBI PROTIV RAKASmjesa koja uništava ćelije karcinoma


Laboratorijska greška dovela je američku naučnicu Ketrin Šefer do epohalnog otkrića na području borbe protiv raka, javljaju američki mediji. Šeferova je isprva pomislila da je "ubila" ćelije raka koje je uzgajala za svoje istraživanje, ali je potom postala svjesna činjenice da bi upravo to mogao biti način borbe protiv tumora koji su postali otporni na ljekove.
Šefer je pokušavala da pronađe lijek za suzbijanje upala koje se javljaju kao posljedica Hronove bolesti, a koje uzrokuju jake bolove i dijareju. Ćelije raka je koristila kao modele na kojima je testirala smjesu pod nazivom PPAR-gama modulator, koja nikad ranije nije razmatrana kao mogući lijek.
"Napravila sam grešku u proračunu i upotrijebila preveliku količinu, pa su moje ćelije raka uginule" - rekla je Šefer.
Nakon nekoliko dodatnih testiranja, Šefer i njen tim sa Univerzitetskog medicinskog centra Ročester u Njujork, ustanovili su da smjesa ubija "gotovo svaku epitelnu ćeliju tumora".
Testiranje izvršeno na miševima pokazalo je da su uspješno izliječeni od karcinoma, bez ikakvih dodatnih nuspojava.
Šefer je objasnila da PPAR-gama modulator djeluje po principu "slamanja omotača oko karcinoma". Zašto nova smjesa potiče omotač karcinoma na samouništenje, još uvijek nije poznato, pa će se sigurnosna testiranja na miševima nastaviti.

Condor
13-02-07, 14:54
Procitao sam ovo i prvi put :)

Nisam pametan.

Ćipur
26-02-07, 01:14
Ljut začin protiv raka


Čili, začin koji hrani svojim sastojcima, daje ljut, papreni ukus, mogao bi uskoro da bude pravi ključ novoj generaciji ljekova za karcinom.

Kapsaicin, aktivna komponenta umaka od čilija, pokazao se zapanjujuće djelotvornim protiv ćelija raznih oblika tumora, uključujući i rak pankreasa koji se najteže liječi.

Doktor Timoti Bejts, jedan od vodećih stručnjaka u timu istraživača sa Univerziteta u Notingemu, tvrdi da je kapsaicin u pravom smislu te riječi, strijela koja pogađa Ahilovu petu tumorskih ćelija, tako što slabi i uništava njihov izvor energije.

Ukoliko dalja istraživanja potvrde rezultate, u bližoj perspektivi, mnogi ljekovi (citostatici) protiv raka, mogli bi da se proizvode po znatno nižim cijenama od one koja je danas neophodna za proizvodnju medikamenata za oboljele od teške bolesti.

Bejtsova ekipa je otkrila najslabiju tačku tumoroznih ćelija, zvane mitohondrije, a koje su odgovorne za proizvodnju supstance koja ćelijama služi kao izvor energije. Kapsaicin se vezuje za bjelančevinu unutar mitohondrije u ćeliji karcinoma i izaziva njeno izumiranje.

"Kapsaicin je toliko moćan sastojak koji cilja samo ćelije zloćudnih tumora, što je ujedno dobar nagovještaj da bi lijek stvoren na njegovim temeljima mogao da djeluje sa minimalnim količinom nuspojava i kontraindikacija po pacijenta oboljelog od bilo kog oblika raka", kaže Bejts.

http://www.pcnen.com/detail.php?module=2&news_id=21936

Ćipur
11-04-07, 00:44
PRIČA IZ ŽIVOTAPetrolejom izliječio rakKostadin Stojanović (1924) već punih 14 godina živi svoj drugi život. Prvi je "skončao" davne 1993. godine, kada su mu saopštili da boluje od neizlječivog raka debelog crijeva, koji je zašao u svoju drugu fazu. Hladno su mu tada saopštili da su mu "dani odbrojani". Bolovi su bili sve neizdržljiviji pa je i sam počeo da misli na najgore. Međutim, riješio je da ipak pokuša da "nadvlada" opaku bolest, i odlučio je da potraži spas u Beogradu.
- Dr Đukić me je prvi put operisao u Urgentnom centru, na Prvoj hirurškoj, 1993. godine. Pošto je sve bolesno odstranjeno, predložena mi je terapija zračenjem i citostaticima, kao kod svih bolesnika koji boluju od malignog karcinoma. Ni sam ne znam zašto, ali nikako nijesam pristajao. Činilo mi se da je to samo nepotrebno mučenje, a ionako sam bio ubijeđen da je skori kraj moja jedina neminovnost. Naravno, suočen sa smrću, počeo sam da "vraćam film", da se prisjećam nimalo lakog života. Sa sedamnaest godina otišao sam u partizane, i kao zarobljenik deportovan u Norvešku, u logor. Od 6.500 zarobljenika kućama se vratilo tek 1.200, a od toga više od 1.000 već je pomrlo. Ja onda pomislim, dobro sam i doživio 69 i neću da se svjesno izlažem tom teškom i neugodnom liječenju. Uostalom, i moja žena je umrla u mukama od raka, pa neka bude kako je suđeno – kaže za naš list Kostadin.
Pomiren sa sudbinom, odlučio je da iz bolnice ode kući i čeka sudnji dan. Nije prošlo mnogo vremena kada su metastaze počele da se šire po njegovom organizmu. Već 16. marta 1994. ponovo se našao pod hirurškim nožem. Neposredno posle operacije u vizitu je došla doktorka, čijeg se imena više ne sjeća, pogledala je njegovu istoriju bolesti i hladnokrvno mu rekla – Vama je ostalo još pet, šest dana života. Ne treba vam nikakva terapija! Kostadin je bio šokiran, ali je shvatio da u nestašici najosnovnijih medicinskih potrepština, uslijed sankcija, valja sačuvati ljekove za onoga ko ima šanse.
Tog momenta, Kostadinu je bilo da mu život "visi o koncu", i pošto je prethodno odlučio da odustajanjem od terapije pomogne svom skončanju, poželio je da se oprosti od svojih najbližih, prijatelja i komšija. Posle nekoliko dana, došao je da se oprosti od njega i prvi komšija, i pružio mu u ruke časopis čijeg se naziva Kostadin danas ne može sjetiti. Čekajući "onaj čas", mirno je listao časopis i, odjednom, ugledao dramatičnu ispovijest jedne njemačke doktorke...
- Žena, i to još doktorka, lijepo kaže da je rak izliječila pijući petrolej, pa, kad je već tako jednostavno spasila svoj život, što ne bih i ja pokušao Petroleja ima skoro u svim prodavnicama, a ima tu i neke simbolike. Em se ne umire od njega, em daje svjetlost – pomislio sam i odlučio piću petrolej i vodiću dnevnik, da vidim hoće li i meni pomoći.
Sa terapijom koju je sam sebi propisao, Kostadin je počeo 5. maja 1994. Tačno 45 dana svakoga jutra ispijao je trećinu sadržaja rakijske čašice petroleja. Prvog dana naježio se od pomisli da ta žestoka tečnost može da sagori njegov i onako "načeti" organizam. Kada je vidio da se nije dogodilo ništa strašno, druga je već lakše klizila niz grlo.
- Detaljne analize, u međuvremenu, pokazale su da u mom organizmu nema više ni traga te opake bolesti. Živio sam sa trećinom crijeva do prije godinu dana kad su opet počeli da me muče "zatvori". Pregledom je ustanovljeno da na istom mjestu s kojeg je u prethodnim operacijama odstranjen tumor imam zadebljanje od pet do šest santimetara. Doktor mi je rekao da ovog puta operacija nije moguća, i dao mi neku tečnost, tek da mi pomogne u čišćenju crijeva.
Iako tvrdi da više ne postoji ni jedan razlog zbog koga bi trebalo da živi, jer ima 83 godine, Stojanović je i ovoga puta zaboravio na propisani lijek i ponovo počeo da pije petrolej. Ovoga puta, kako kaže, ne da odloži neizbježnu smrt, već da olakša muke.
- Od 18. maja pet jutara zaredom ispijao sam po kafenu kašičicu petroleja. Poslije sam, pošto sam "navikao" organizam, sve do 6. juna pio po supenu kašiku spasonosne tečnosti. Do desete kašike petroleja bilo mi je jako loše, i pomislio sam da je to kraj. Ali, evo sad mi je sasvim dobro, samo imam teške probleme sa nogama. Šećer mi uništio cirkulaciju. Istina, pijem i čaj od sibirske gljive kombuha, još od prve operacije kad mi je ovaj prirodni lijek donio jedan ljekar, sin mog prijatelja. Pa dok izdržim...
Kostadin smatra da nema više rašta živjeti, a neće više ni da opterećuje porodicu svog unuka s kojim živi. Istina, raduje se svom praunuku, i on mu daje snagu, ali bilo je, kako kaže, previše muke i dosta trenutaka za vječno pamćenje...V. Lazarević

zvoncica
11-04-07, 01:54
Chula sam da neki nadriljekar iz Bosne u svoj lijek, koji pravi za bolesnike od malignih bolesti,stavlja petrolej i gasheni krech!
Valjda bi chovjek popio sve shto mu neko kaze da ce pomoci u takvoj situaciji i taj bolesnik koji to pije (krech i petrolej) je josh ziv iako su prognoze ljekara u maju proshle godine bile maksimalno 3 mjeseca zivota!
Evo prodje skoro godina,dobro je...ko ce ga znati:rolleyes:

IceAge
11-04-07, 02:22
Chula sam da neki nadriljekar iz Bosne u svoj lijek, koji pravi za bolesnike od malignih bolesti,stavlja petrolej i gasheni krech!
Valjda bi chovjek popio sve shto mu neko kaze da ce pomoci u takvoj situaciji i taj bolesnik koji to pije (krech i petrolej) je josh ziv iako su prognoze ljekara u maju proshle godine bile maksimalno 3 mjeseca zivota!
Evo prodje skoro godina,dobro je...ko ce ga znati:rolleyes:

Nemam pojma, nisam dovoljno strucan da bi mogao da dajem sud o ovome, ako mu pomaze neka pije, ali ipak mislim da je tu autosugestija u pitanju. Kao kod placebo lekova koji se cesto koriste kod malignih obolenja...Pijes secerne pilule,ali mislis da ti daju neki cudesni lek i ozdravis.....(prosto receno naravno)

kvarni
11-04-07, 21:43
Dajte ljudi, medicina nije nista bez grana nauke koja lijeci posledicu, a ne uzrok, pomirite se s tim, zasto ne nadju nesto sto ce potpuno eliminisat i samu pojavu raka, nego samo nesto sto ga vec unistava, a da bi unastava trba rak da postoji, tako je sa svim bolestima, lijece se posledice, ne uzrok, tako da sve dok nauka ne predje tu granicu, nista epohalno nije otkriveno

Corwin
11-04-07, 23:36
Chula sam da neki nadriljekar iz Bosne u svoj lijek, koji pravi za bolesnike od malignih bolesti,stavlja petrolej i gasheni krech!
Valjda bi chovjek popio sve shto mu neko kaze da ce pomoci u takvoj situaciji i taj bolesnik koji to pije (krech i petrolej) je josh ziv iako su prognoze ljekara u maju proshle godine bile maksimalno 3 mjeseca zivota!
Evo prodje skoro godina,dobro je...ko ce ga znati:rolleyes:
Ljekari griješe u prognozama stalno, nije to ništa novo, a rak je naročito nezahvalan za prognoze. Nije taj nesretnik danas živ žbog kreča, već uprkos njemu.

Girl_from_Tomici
12-04-07, 01:37
sve je stvar volje za zivotom :D

zvoncica
12-04-07, 01:48
Ljekari griješe u prognozama stalno, nije to ništa novo, a rak je naročito nezahvalan za prognoze. Nije taj nesretnik danas živ žbog kreča, već uprkos njemu.Ne znam shta da ti kazem! Ja sam neko ko vjeruje iskljuchivo savremenoj medicini mada ne znam kako bih se ponashala u ovakvoj situaciji!
Mozda bih i ja pribjegla ovakvim metodama:rolleyes:

Ja smatram da mnogo, na razvoj bolesti i njeno eventualno sprechavanje(maligne bolesti), utiche psihichka stabilnost bolesnika,jer kako bih inache tumachila da se dva organizma skoro ili potpuno istih dijagnoza razlichito izbore sa malignim oboljenjem.

Poshto imam u porodici (najuzoj) primjer stadijuma bolesti i toka (karakteristichnog) za tu fazu ,poslije 5 operacija i prognoza (na osnovu svih iskustava do sad poznatih u medicini) koje se svode na samo 10 % prezivjelih u prvih 5 godina bolesti a 100% smrtnosti nakon 10 godina,a josh je medju nama,zdrav kako sad stvari stoje,mada imamo josh 2 godine do tog famoznog razdoblja od 10 godina,bez chetvrtog recidiva (metastaze,shto je rijetko ili uopshte nepoznato),imam potpuno pravo da vjerujem da je psiha jedan od glavnih razloga za oporavak.

Suochavanje (potpuno mirno) sa bukvalno smrtnom pesudom i rezonovanje tipa,vidjecemo ko ce koga da ubije,ti mene ili ja tebe, je vishe nego djelotvorno ali neshto sa chim se chovjek prosto rodi i ne moze se nauchiti!

Don_Sharky
14-04-07, 01:46
Chula sam da neki nadriljekar iz Bosne u svoj lijek, koji pravi za bolesnike od malignih bolesti,stavlja petrolej i gasheni krech!
Valjda bi chovjek popio sve shto mu neko kaze da ce pomoci u takvoj situaciji i taj bolesnik koji to pije (krech i petrolej) je josh ziv iako su prognoze ljekara u maju proshle godine bile maksimalno 3 mjeseca zivota!
Evo prodje skoro godina,dobro je...ko ce ga znati:rolleyes:
Kad je prezivio krec prezivjece i rak dabome :)

Solid
05-05-07, 16:37
kvarni nemo za*ebavat, znash li kolko samo ljudi umire od raka. Znachi nashli su lijek protiv raka, josh samo sidu da maknu i to je to. Mada se i ja slazhem da je sve to u glavu chovjeka. I chuo sam da posle operacije raka jedino shto mozhe da ubije chovjeka je post operativni stres, to ako bolesnik savlada prezivio je. Znachi ipak ta bolest je i fizichka i mentalna.

MiLiCa_Hn
16-05-07, 12:44
sve je stvar volje za zivotom :D
dzabe ti wolja ako[daleko bilo] imash rak na mozgu i to u dijelu dje se ne moze operisat...kad bi do wolje bilo swi bi se izlijechiwali od swega i swachega ali...nazalost..to nije bash tako jednostawno...:-?:-?

We-She``
16-05-07, 13:01
sve je stvar volje za zivotom :D

i pravilne ishrane!!!!!!:lol:

Solid
16-05-07, 17:24
dzabe ti wolja ako[daleko bilo] imash rak na mozgu i to u dijelu dje se ne moze operisat...kad bi do wolje bilo swi bi se izlijechiwali od swega i swachega ali...nazalost..to nije bash tako jednostawno...:-?:-?

na srecu to je bash tako, ali ljudi nece da vjeruju u to a ziva je istina da svaki chovjek pomocu volje moze svaku bolest da izlijechi.

Babel Fish
16-05-07, 19:00
Negdje sam na ovom pdf-u postavila text o Brojsovoj metodi koja se sprovodi u cilju ubijanja celija karcinoma.
Imam tu knjigu negdje po kuci,malo sam je prostudirala i duboko vjerujem u taj nacin izlijechenja..
Trenutno nemam vremena za pojasnjenje ,pa pogledajte :
http://forum.cafemontenegro.com/showpost.php?p=520618&postcount=46

chatnick
16-05-07, 21:00
Ljut začin protiv raka
Bejtsova ekipa je otkrila najslabiju tačku tumoroznih ćelija, zvane mitohondrije, a koje su odgovorne za proizvodnju supstance koja ćelijama služi kao izvor energije.


http://www.pcnen.com/detail.php?module=2&news_id=21936

Kakva je osoba ovo napisala, zivota ti? Kolko ovo govori o PCNEN-u...
Mitohondrije odgovorne za stvaranje supstance koja celijama sluzi kao izvor energije? poenta unistenja koje rak nosi je u tome sto kancerogene celije NE koriste mitohondrije, nego glikolizu za proizvodnju energije, nacin na koji normalne celije (koje sve odreda proizvode energiju preko mitohondrija) energiju proizvode iskljucivo u nedostatku kiseonika.

I to nije otkrila ta doktorica, nego Varburg, i to 1931. godine. On je smatrao da je to uzrok raka, dok ga moderna medicina vidi kao posledicu. Najnovija istrazivanja pokazala su da je varburg mozda i bio u pravu, jer jeftini ljekovi za mitohondrijalne bolesti cine da se tumori kod pacova samounistavaju. I ako to nije uzrok, lijecenje atrofiranih mitohondrija bi ipak moglo da znaci i lijecenje raka.

zvoncica
17-05-07, 00:57
Negdje sam na ovom pdf-u postavila text o Brojsovoj metodi koja se sprovodi u cilju ubijanja celija karcinoma.
Imam tu knjigu negdje po kuci,malo sam je prostudirala i duboko vjerujem u taj nacin izlijechenja..
Trenutno nemam vremena za pojasnjenje ,pa pogledajte :
http://forum.cafemontenegro.com/showpost.php?p=520618&postcount=46

prochitala sam knjigu i ne znam da li bih se slozila sa tobom da vjerujem u tu metodu izljechenja!
Shta vishe, s obzirom da imamo u porodici sluchaj bolesti, i da smo, naravno, trazili sve moguce nachine i metode, dokopali smo se i knjiga i ljudi koji zastupaju i promovishu Brojsovu metodu lijechenja, koja se svodi na 40-to dnevno izgladnjivanje, pacijent bukvalno nishta ne jede, pije samo po 2 litra chajeva, odredjenih, dnevno, i ono shto je nas odbilo od toga je shto nam niko od "promotera" nije mogao pokazati zivu osobu koja je koristila tu metodu! Svi su umrli, ovi tvrde, ne od raka ali im ja bash i nijesam vjerovala.

Za one koji ne znaju, Brojsova teorija je da tumor, kao bjelanchevinasta tvorevina, moze da se izlijechi tako shto se u organizam ne smije unositi ni malo (ali bash ni malo) bjelanchevina, pa poshto organizam bez bjelanchevina ne moze da funkcionishe, onda se sam pochne snabdijevati njima odande gdje ih jedino ima- iz tumora...shto znachi da organizam bukvalno pojede tumor i tumora kao nema nakon 40 dana!

Mene je brinulo kako jedan tako oslabljen,( i inache od bolesti, a tek od izgladnjivanja) organizam moze da se izbori sa bilo chim:rolleyes:

U svakom sluchaju, rekla sam da nikad necu savjetovati bolesnika da se podvrgne Brojsovoj totalnoj terapiji, ali sam spremna da ga podrzim i da kuvam chajeve i svu proceduru isposhtujem, a odluka MORA biti samo njegova:)

zvoncica
17-05-07, 01:03
dzabe ti wolja ako[daleko bilo] imash rak na mozgu i to u dijelu dje se ne moze operisat...kad bi do wolje bilo swi bi se izlijechiwali od swega i swachega ali...nazalost..to nije bash tako jednostawno...:-?:-?:) Volja je Milice strashno veliki procenat uspjeha u izljechenju!
Nijedan bolesnik koji se predao i bio u depresiji zbog dijagnoze (koja je takva da stvarno samo rijetki imaju hrabrost da se sa njom suoche) nije prezivio!

Rekoh da u mojoj porodici imam bolesnika chija je dijagnoza -najgori karcinom koji moze da pogodi chovjeka- i to u mladim godinama, sa petogodishnjim prezivljavanjem od nimalo procenata, a on je josh ziv, mogu reci zdrav (tako se ponasha) potpuno svjestan tezine dijagnoze, ali nikad nenasmijan, neraspolozen,i tvrdim da je njegov optimizam i volja uchinila pravo CHUDO! (5 operacija je radjeno u prve 3 godine);)

Babel Fish
17-05-07, 16:54
I mi smo imali slucaj u porodici ,i to nam je bila zadnja slamka za koju smo se uhvatili ,medjutim ,kad je metastaza u pitanju nema te sile ni metode koja moze unistene organe povratiti...
Ne poznajem strukcturu cancera,a koliko sam u knjizi procitala ,po ovoj metodi ,kancer se ponasa ,metaforicki receno,kao Levijatan : jede sve oko sebe ,kad mu ponestane hrane,pocne sebe da prozhdire.(moram priznati,da mi se takav nacin dopao..ali je sve ostalo na tome : mozda i uspije) .
Moja tetka je sprovodila tu kuru ,zaista,smrsala je 30 kilograma,ali nevjerovatno kako se lijepo osjecala ,lijepo se osjecala- koliko je bolest to dopushtala.. ali ,opet,nije joj ni to pomoglo da prezivi..Makar nije umrla u bolovima.
Apsolutno se ssa tobom slazem da je psiholoski faktor najbitniji,volja za zhivotom kao i podrshka porodice ,koja je neophodna.
Zahvaljujuci vama,taj clan tvoje porodice je tu gdje je i zbog toga mi je veoma drago!
@milice,dobro kazes,nije jednostavno samo snagom volje se izlijeciti ili poboljsati zdravstveno stanje,ali vrijedi pokusati i dane ljepsim ucinjeti.I sama znas kako negativne emocije ,raspolozenje,sjekiranje,stres i zdravog chovjeka razbole- toliko je psihosomatskih oboljenja,tako da snaga duha i volja mogu samo da imaju pozitivan efekat.

Ćipur
27-05-07, 18:43
Mjehurići izazivaju čak i rak


http://www.net.hr/zdravlje/page/2007/05/27/0070006.html.

Ćipur
17-04-08, 14:23
Izolovan "glavni gen" raka

Autor: FoNet | 17.04.2008 - 14:01

Tim naučnika u Institutu za medicinska istraživanja u Pertu, Australija, otkrio je gene koji mogu da uspostave normalan rast i razvoj krvnih sudova u kancerogenom tkivu.

Profesor Rut Gans | Foto: telegraph.co.uk (http://www.blic.co.yu/_customfiles/Image/slike/2008/04_april/17/slobodno/rut-gans-v.jpg)

Profesor Rut Gans, koja je predvodila istraživački tim od dvanaest ljudi, kaže da su ona i njene kolege uspeli da izoluju takozvani glavni gen, kojem su dali zdravstveni kod RGS5.
“Uklanjanjem ovog gena iz tkiva praktično počinje proces uništavanja kancerogenog tumora", rekla je ona.
Rak je, u stvari, nekontrolisan rast i razvoj krvnih sudova unutar tumorom zahvaćenog tkiva. Takvo tkivo se hrani iz ovih nenormalnih krvnih sudova, razvija se nekontrolisano i potpuno isključuje imunološki sistem organizma.
"Utvrdili smo da, kada se ukloni glavni gen RGS5, krvni sudovi počinju normalno da rastu, da normalno hrane tkivo, vraća se snaga imunog sistema i kancer se izoluje i polako nestaje", rekla je dr Gans.
Rak je, inače, u Australiji "ubica broj jedan", a gotovo trećina stanovništva je dijagnostikovana sa nekim oblikom kancera.
Poslednje istraživanje Rut Gans i njene ekipe biće objavljeno u ovonedeljnom izdanju međunarodnog naučnog časopisa "Nature".

cvjetak zanovjetak
17-04-08, 14:25
Eh,dako da Bog da se nadje lijek vise...

SpellStealer
17-04-08, 14:57
imamo da dodjemo kao oni iz filma ''I Am Legend'' xD

Ćipur
26-02-09, 01:06
Petogodišnji britanski dječak Alex Barnes kojeg je tumor na mozgu bio osudio na smrt, podvrgnut je revolucionarnoj protonskoj terapiji u klinici na Floridi kojom su uništene sve zloćudne stanice u njegovom organizmu.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/petogodisnji-djecak-protonskom-terapijom-izlijecen-od-tumora-na-mozgu/422912.aspx

Ćipur
26-02-09, 01:08
Petogodišnji britanski dječak Alex Barnes kojeg je tumor na mozgu bio osudio na smrt, podvrgnut je revolucionarnoj protonskoj terapiji u klinici na Floridi kojom su uništene sve zloćudne stanice u njegovom organizmu.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/petogodisnji-djecak-protonskom-terapijom-izlijecen-od-tumora-na-mozgu/422912.aspx

Samael
26-02-09, 01:11
Ljudi bolesni od raka su u stanju da daju sve sto imaju za lijek. Sto ce reci da su to savrsene musterije za beskrupulozne industrije ljekova koje svake godine pronalaze ljekove protiv raka.

Ćipur
26-02-09, 01:43
Ovaj mali je kažu - IZLIJEČEN.

Sh0ne
26-02-09, 17:29
[quote=funestis;445985]

Ukratko istraživanja su u punom jeku i prvi rezultati se očekuju za nekih 5 godina.

/quote]


Ako je prag 5 godina, onda je bas blizu! :O

Kralj_Nikola
26-02-09, 17:42
Svako ko ima para moze biti izlijecen

Ćipur
22-07-09, 01:40
Čitao sam u jedne besplatne novine nedavno, da se vakcina sada prodaje po 4000 eura, i da je efikasna!
Ima li kakav link?

AL no1
22-07-09, 02:00
Zar to ne bi koshtalo PUNO vishe ???

Ćipur
22-07-09, 02:15
Ne, jedna vakcina 4000 eura, i efikasna je. Tako sam čitao u štampanom časopisu, pa neću valjda da skeniram.

Ovaj prvi post iz ove teme star je preko 4 godine, vakcina je već počela da se daje.

AL no1
22-07-09, 02:16
Vidim da je star 4 g,i vidim da je vjerovatno tvoj...chudno mi to,daj Boze da si u pravu !

Ćipur
22-07-09, 02:34
petak, 8. maj 2009 17:35

Revolucija u liječenju: Česi napravili cjepivo protiv rakaČEŠKI liječnici iz praške bolnice Motol tvrde kako su prije godinu dana proizveli cjepivo koje može zaustaviti razvoj nekoliko vrsta tumora, a koji nema popratne učinke kao kemoterapija.

Češki mediji pišu je voditeljica tog projekta Jirina Bartunkova izjavila kako je liječnički tim sada zatražio dozvolu za klinička testiranja ovog revolucionarnog cjepiva. Ona tvrdi kako je to jedinstvena metoda koju razvijaju već deset godina, a to cjepivo može se koristiti u liječenju melanoma, leukemije, raka debelog crijeva i maternice te još nekih oboljenja.

Stanice okružuju tumor i brane njegovo širenje

To cjepivo mora biti posebno izrađeno za svakog pacijenta iz njegovih stanica i tumora. Liječnici proizvedu posebne stanice iz krvnih stanica koje su sposobne za pronaći tumor. Tada se one miješaju sa stanicama tumora i pomoću kemijskih tvari "tjeraju'" prema većoj aktivnosti. Kada pronađu tumor, okružuju ga i brane mu da se dalje širi.

Problem bi jedino moglo predstavljati vrijeme koje je potrebno za izradu cjepiva. Naime, za cjepivo jednog pacijenta potreban je tjedni rad cijelog posebnog laboratorija. "Sposobni smo proizvesti 50 doza godišnje. No, istraživanje je došlo u fazu kada bi se ta proizvodnja mogla i povećati", rekla je Bartunkova te je dodala kako je jedna doza cjepiva dovoljna za godišnje liječenje pacijenta. Ta klinika pregovara i s nekim biotehnološkim tvrtkama koje su pokazale zanimanje za proizvodnju cjepiva.


http://www.index.hr/vijesti/clanak.aspx?id=432960

Ćipur
22-07-09, 02:42
Našao tekst na nekom forumu, od 09. maja 2009.

http://www.doktor.co.yu/forum/viewtopic.php?p=214815


Dr Jiržina Bartunkova, jedan od najpoznatijih svetskih imunologa, objavila da je njen tim pronašao vakcinu koja sprečava širenje raka

Vakcina se pravi posebno za svakog pacijenta i nema nuspojava ... Jiržina Bartunkova, Šef pronalazačkog tima

Ekipa lekara iz najuglednije češke bolnice „Motol" napravila je vakcinu protiv raka! Šef pronalazačkog tima prof. dr Jiržina Bartunkova, jedan od najpriznatijih svetskih imunologa, potvrdila je češkim medijima da njihova vakcina uništava kancerozne ćelije ili ih blokira i učini nesposobnim za pogubno delovanje na telo bolesnika.

Praški lekari i biohemičari pronašli su vakcinu kojom se kancerozno tkivo, uz pomoć krvi obolelog pacijenta, pretvara u bezazlenu masu, koja nema nikakvih izgleda da metastazira. Prema rečima Bartunkove, oni su tragali za načinom da karcinom učine manje ubitačnim ili potpuno bezopasnim, poput dobroćudnog tumora.

- Tim lekom počeli smo da lečimo kolegu obolelog od raka prostate. Bilo je to u trenutku kada mu, i pored najbolje volje, nismo davali nikakve šanse i kada smo mislili da je još jedna bitka za život izgubljena. Taj kolega sada ima za sobom jednogodišnje lečenje našom vakcinom. Rezultati su iznenađujući, rak je potpuno zaustavljen - rekla je Bartunkova.

Nakon ovog i niza drugih, pre svega laboratorijskih dokaza da je pronađena vakcina sa spasonosnim svojstvima i za one čija je bolest ušla u završnu fazu, praškim naučnicima je, prema rečima sagovornice, otvoren put za dalja klinička potvrđivanja koja predviđa zakon.

Bez sporednih efekata!

Danijela Rožkova, šef laboratorije u kojoj je vakcina napravljena, pojašnjava da od pacijenta koji boluje od raka uzimaju zdrave krvne ćelije i deo kanceroznog tkiva i, pomoću hemijskih sredstava, odneguju nove, specifične ćelije koje imaju izuzetnu sposobnost da prepoznaju kancerozno tkivo i krenu u borbu protiv njegovog širenja.

Prof. Bartunkova naglašava da tako osposobljene i aktivirane specifične ćelije brzo pronađu mesto gde se ugnezdilo kancerozno tkivo i okruže ga.

- Nekad ne uspeju potpuno da ga unište, ali zloćudni tumor u takvoj poziciji više nema nikakvih šansi da se dalje razvija u telu pacijenta. Velika prednost ovog lečenja sastoji se i u tome što vakcina nema nikakve sporedne učinke, kao što je to slučaj, na primer, prilikom hemoterapije, koja ima vidljivo negativno dejstvo na organizam. Pacijenti koji budu lečeni uz pomoć novootkrivene vakcine neće u toku terapije gubiti na težini i neće im opadati kosa - kaže Bartunkova. Prema njenim rečima, za svakog pacijenta se pravi posebna vakcina.

Košta 4.000 evra

Bartunkova je istakla da je proizvodnja vakcine zasad veoma spora.

- Postoje teškoće vezane za finansiranje završnice projekta, ali i za relativno mali kapacitet naše specijalističke laboratorije. Zbog toga smo zasad sposobni da produkujemo samo jednu vakcinu nedeljno. Za godinu dana smo sposobni da uradimo 50 vakcina, ali kada tempo ubrzamo do maksimuma, godišnja proizvodnja se može udvostručiti - istakla je Bartunkova. Cena vakcine u sadašnjoj fazi proizvodnje, prema njenim rečima, iznosi preko 100.000 kruna (oko 4.000 evra), ali će ovoj cifri, najverovatnije, biti dodati i neki prateći troškovi.


Ovo je globalna vijest za 3 Maj 2009


Domaci izvori:

http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=64751&sectionId=33


Strane agencije:

http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/czech-lab-producing-new-anti-cancer-vaccine/374640

http://news.xinhuanet.com/english/2009-05/03/content_11303555.htm


Konsultovao sam se i sa rodjakom koja zivi u Pragu i magistrira mikrobiologiju, kaze da vijest moze zaista da bude tacna, jer joj je Dr Jiržina Bartunkova bila profesor, i da je Motol bolnica moderna bolnica, najbolja koju imaju.


Da vidimo kako ce se stvari odvijati, vrijeme ce pokazati koliko su tacni navodi iz ovih medija. Imam majku koja je operisana od raka jajnika, u iducu srijedu treba da primi 2 terapiju TAXOL-a. Ovo mi daje nadu. I svim ostalim zelim da ovo bude istina, to bi bila prekretnica u lijecenju ove opake bolesti.

VanjaTheMan
22-07-09, 11:22
Ovo me podsjetilo na jedan scenario o izlijecenju raka
http://students.cup.edu/hou2669/Iamlegend.jpg

Ćipur
06-01-10, 07:48
Praški naučnici na tragu vakcini protiv raka


Ekipa ljekara iz češke bolnice "Motol" uspjela je da napravi vakcinu, koja, za razliku od dosadašnjih lijekova, prepoznaje ćelije raka, napada ih i uništava ili potpuno sprečava njihovo napredovanje i metastaziranje u tijelu oboljelog.
Nakon višedecenijskih pokušaja da se nađe lijek protiv raka, najteže bolesti našeg doba, praški ljekari i biohemičari krenuli su specifičnim, do sada neprimijenjenim putem prema tom cilju i pronašli vakcinu kojom se kancerozno tkivo, uz pomoć krvi oboljelog pacijenta, pretvara u bezazlenu masu, koja nema nikakvih izgleda da metastazira.
Šef pronalazačkog tima prof. dr Jirina Bartnjukova, jedan od najpriznatijih svjetskih imunologa, je potvrdila da vakcina do koje su došli uništava kancerozne ćelije ili ih, u najmanju ruku, blokira, odnosno zarobi i učini nesposobnim za pogubno djelovanje na tijelo bolesnika.
Praški naučnici u ovom postupku nijesu tragali za lijekom koji liječi rak, što do sada nikom nije pošlo za rukom, već su svoj napor usmjerili u pravcu traganja za načinom kako da karcinom učine manje ubitačnim ili potpuno bezopasnim, poput dobroćudnog tumora.
Prva "eksperiment” ovog naučnog postupka bio je sproveden nad poodmaklim kanceroznim tumorom u tijelu jednog ljekara iz iste fakultetske ustanove.
"Počeli smo da liječicmo kolegu oboljelog od raka prostate. Bilo je to u trenutku kada mu, i pored najbolje volje, nijesmo davali nikakve šanse i kada smo mislili da je još jedna bitka za život izgubljena", rekla je Bartnjukova.
"Taj kolega sada ima za sobom jednogodišnje liječenje našom vakcinom. Rezultati su iznenađujući, rak je potpuno zaustavljen", konstatovala je ona.
Nakon ovog i niza drugih, prije svega, laboratorijskih dokaza da je pronađena vakcina sa spasonosnim svojstvima i za one čija je bolest ušla u "završnu fazu", praškim naučnicima je otvoren put za dalja klinička potvrđivanja, koja predviđa zakon. Ta ispitivanja će, ubijeđeni su, i formalno potvrditi već dokazanu vrijednost ovog senzacionalnog pronalaska.
"Pošli smo od činjenica da karcinom u tijelu čovjeka počinje da raste, a da ga imuni sistem u tijelu napadnutog pacijenta ne zapaža. Smisao našeg liječenja prije svega sastoji se u nastojanju da osposobimo zdrave ćelije ljudskog organizma da što prije prepoznaju prisustvo kancera i da se sa njim nemilosrdno obračunaju", kazala je ona.
Danijela Rožkova, šef supersterilne laboratorije u kojoj je vakcina napravljena, pojašnjava da od pacijenta koji boluje od raka uzimaju zdrave krvne ćelije i dio kanceroznog tkiva i da u laboratorijskim uslovima odnjeguju nove, specifične ćelije koje imaju izuzetnu sposobnost da prepoznaju kancerozno tkivo i odlučno krenu u borbu protiv njegovog širenja.
Prof. Bartnjukova naglašava da tako osposobljene i aktivirane specifične ćelije brzo pronađu mjesto gde se ugnijezdilo kancerozno tkivo i okruže ga. Nekad ne uspiju potpuno da ga unište, ali zloćudni tumor, u takvoj poziciji, više nema nikakvih šansi da se dalje razvija u tijelu pacijenta, kaže ona.

http://www.cafemontenegro.com/index.php?group=29&news=102294

Ćipur
07-01-10, 14:22
Perović i dalje na odjeljenju intezivne njege

07. januar 2010.

http://www.portalanalitika.me/images/biblioteka/okslavko.gif

Zdravstveno stanje Slavka Perovića, bivšeg lidera Liberalnog saveza, bez značajnijih je promjena od operacije. Perović je operisan u praškoj bolnici na Motoli gdje se nalazi na odjeljenju intezivne njege.

Mediji su juče objavili da je Peroviću operisan hematom na mozgu i da nakon operacije ljekari pažljivo prate njegovo stanje, održavajući pacijenta u stanju kontrolisane kome kako organizam ne bi trpio veća opterećena prilikom postoperativnog oporavka.

Podgorički dnevni list Vijesti navodi da je Perović pretpio u ponedjeljak srčani udar pa potom zadobio frakturu lobanje nakon pada i udarca glavom o beton, poslije čega je hospitalizovan u praškoj bolnici.

http://www.portalanalitika.me/politika/vijesti/982-perovi-i-dalje-na-odjeljenju-intezivne-njege-.html

Ćipur
25-02-10, 17:59
Pronađen gen povezan s razvojem raka dojke, crijeva, prostate, jajnika i mjehura


http://www.index.hr/images2/gen-nrg1-rak-genex540.jpg Tekst: N.Š. Foto: Genex

ZNANSTVENICI su pronašli gen koji je povezan s nastankom 50 posto svih rakova dojke, što će znanstvenicima pomoći u razumijevanju širenja zloćudne bolesti te njenog učinkovitijeg liječenja, javljaju britanski mediji.

Znanstvenici s Cambridgea objavili su kako oštećenje gena NRG1 može dovesti do razvoja raka na dojkama, ali i onog na prostati, jajnicima, mjehuru i crijevu. Svi ljudi rađaju se s tim genom koji pomaže sprečavanju rasta tumorskih stanica, no kod nekih se on ošteti i time je otvoren put razvoju raka.
Jedno od najvažnijih otkrića u posljednjih 20 godina

Do povijesnog otkrića došlo je kad su istraživači analizirali neke od uzoraka raka dojke i shvatili da često nedostaje barem dio gena NRG1. On se nalazi na osmom kromosomu, a do sada je jedino bila poznata činjenica da zloćudnim stanicama često nedostaje dio upravo tog kromosoma.

"Vjerujem da je NRG1 jedan od najvažnijih otkrića u zaustavljanju rasta tumora u posljednjih 20 godina i daje nam ključne informacije o novim mehanizmima koji uzrokuju rak dojke", rekao je glavni istraživač doktor Paul Edwards.

Još uvijek nije poznat točan razlog zašto se gen NRG1 oštećuje, ali znanstvenici će provoditi daljnja istraživanja.


http://www.index.hr/vijesti/clanak/pronadjen-gen-povezan-s-razvojem-raka-dojke-crijeva-prostate-jajnika-i-mjehura/453797.aspx

Ćipur
21-03-10, 16:28
EKSKLUZIVNO, Slavko Perović: Svi zajedno, idemo dalje, jer Putu našem kraja nema, sve vas iz srca pozdravljam i kažem veliko ljudsko Hvala!


Izvor: www.slavkonotebook.wordpress.com (http://www.slavkonotebook.wordpress.com)


http://dailynewsmn.files.wordpress.com/2009/12/slavko.jpg?w=150&h=158


Dana četvrtog januara ove godine, u večernjim satima, doživio sam težak pad sa stepeništa na leđa, a od siline udara glava je nastavila svoj put do parketa što je izazavalo veoma teške povrede. Želim odmah na ovom mjestu reći da je gola laž bila dezinformacija plasirana preko “vijesti” javnog televizijskog servisa da je uzrok mojeg pada bio doživljeni, snažni “srčani udar” kojeg uopšte nije bilo. Međutim, Crna je Gora zemlja laži, prevara i obmana, zemlja bestida, besrama, krađa, pljačke, najgorih ljudskih osobina u kojima je laž “nosilac” svega, sveukupne crnogorske propasti, laž upakovana ne samo u takozvano “novinarstvo”. Nadam se da se oni rijetki pravi novinari neće uvrijediti ovim napisanim nego će im ovo postati još jedan podstrek da i dalje pišu istinu i da se za nju bore.
Znam da je ogroman broj ljudi iskreno patio, brinuo i bio opsjednut zlogukim predviđanjima što mi se sve može desiti kao rezultat događaja. Međutim, prolazim više nego odlično bez obzira na borbu koja se sa mnogih strana ulaže u tako željeni rezultat. Suština mojeg javljanja je da se iskreno i toplo zahvalim svima koji su brinuli, koji su se sjekirali, svima koji su iskreno zvali i nazivali, dolazili… Želim da ih obradujem da se stvari, u mom slučaju, kreću dobro i da sve ide pozitivnim tokom i nadam se da će krajnji rezultat biti potpuno pozitivan.
Onim drugim koji su u događaju uživali, bili srećni što se desio, polagali nadu da me brzo čeka grobna ploča i još mnogo toga, želim da poručim: kako mislili, tako im Gospod sve zasluženo vratio, a mi ostali, svi zajedno, idemo dalje, jer Putu našem kraja nema. A Put naš se zove Put Pravde, Poštenja i Istine u zemlji koja se zove Crna Gora. Mi želimo da ona postane Plava Gora koja se svakog dana i svake noći kupa i pliva u moru neizmjerne ljudskoj Dobrote, Hrabrosti, Poštenja i beskrajne Ljubavi.
Sve vas iz srca pozdravljam i kažem veliko ljudsko Hvala!


http://slavkonotebook.wordpress.com/

Ćipur
25-04-10, 02:35
Majčino mlijeko ubija rak

Ljudski protein alfa laktalbumin koji je smrtonosan po ćelije tumora, mogao bi postati uobičajen vid terapije odraslih u roku od pet godina, prenosi Telegraf.

Ispitivanja na ljudima su pokazala da lijek nazvan HAMLET, koji je kombinacija alfa laktalbumina u majčinom mlijeku i oleinske kisjeline koja se nalazi u stomacima beba, može da ubije rak bešike, a laboratorijskim testovima je otkriveno da ova supstanca ubija čak 40 različitih vrsta tumora.
Ključno je to što HAMLET ne ubija zdrave ćelije, što znači da ne uzrokuje mučna sporedna dejstva poput hemoterapije.
Profesor Rodžer Karlson, sa univerziteta u Gotenburgu, rekao je da ovo otkriće doliva ulje na vatru debatama da li je za bebe bolje dojenje ili hranjenje na bočicu.
Karlson je rekao da su testovi pokazali da HAMLET napada "proizvodni centar" ćelija raka.
Ispitivanja na muškarcima oboljelim od raka bešike pokazala su da su tumori smanjeni bez bolnih sporednih dejstava nakon svega pet dana tretmana.
"Pacijenti sa rakom bešike primili su rastvor HAMLET preko katetera. Supstanca je ubila ćelije raka, a veličina tumora se smanjila u roku od pet dana", precizirao je Karlson.
On je, međutim, ukazao da je ovakav tretman ograničen, jer rastvor mora da se ubaci tačno na lokaciju na kojoj su ćelije raka, ili, kako je ukazao naučnik, u venu koja nosi krv direktno do tog mjesta.
"Ljudsko tijelo bi probavilo pilulu ili tečni rastvor, kao normalnu hranu", dodao je Karlson.
On je ocijenio da bi ovakav vide tretmana bio idealan kao dodatak hemoterapijama.
Karlson je takođe rekao da su naučnici slučajno otkrili HAMLET, dok su istraživali prednosti majčinog mlijeka.

http://www.pcnen.com/detail.php?module=2&news_id=45554

Ćipur
03-09-10, 03:48
Psi mogu da "nanjuše" rak (http://www.google.com/url?sa=t&source=web&cd=1&ved=0CBIQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.dw-world.de%2Fdw%2Farticle%2F0%2C%2C5877191%2C00.html&ei=iFOATKvkGp2fOLrQ9IQO&usg=AFQjCNFpumh6-MxFjUf7eY5Bl8YWUcKPZQ)

Osam glavnih pokazatelja raka (http://forum.cafemontenegro.com/detail.php?module=2&news_id=48597)

autodijagnostika
20-05-11, 11:02
Naučnici izliječili rak, ali niko ne obraća pažnju

Kanadski istraživači su pronašli jednostavan lijek za rak, ali velike farmaceutske kompanije nisu zainteresovane, prenosi sajt Hubpages.com.

Istraživači sa Univerziteta Alberta u Edmontu (Kanada) su prošli vikend izliječili rak, a opet je vrlo malo odjeka u medijima. To je vrlo prosta tehnika koja koristi bazične suspstance. Metoda koristi dihloroacetat (DCA) koji se trenutno upotrabljava u tretiranju poremećaja metabolizma. Pa tako nema straha od negativnih posljedica ili od dugotrajnih reakcija. Ovaj lijek ne zahtijeva patent, tako da ga bilo ko može koristiti i jeftin je u poređenju sa skupim lijekovima protiv raka koje proizvode velike farmaceutske kompanije.

Kanadski naučnici su testirali lijek na ljudskim ćelijama, ubija ćelije raka pluća, dojki i mozga, a ostavlja zdrave ćelije. Testiran je i na pacovima zaraženim sa nekoliko vrsta tumora; njihove ćelije se smanje kada su bili hranjeni vodom u koju je stavljan....

Ova droga je široko dostupna, a tehnologija jednostavna za korištenje, pa zašto velike kompanije nisu uključene? Ili zašto mediji nisu zainteresovani za ovo otkriće?

U ljudskom tijelu prirodno se nalazi ćelija koja se bori protiv kancera, mitohondrije, ali da bi bila efikasne trebaju im okidači. Naučnici su mislili da su ove mitohondrije oštećene i zbog toga neefikasne protiv raka. Zato su se oni fokusirali na glikolizu, koja je manje djelotvorna. Proizvođači lijekova su se okrenuli ovoj metodi glikolize kako bi se borili sa tumorima. Sa druge strane DCA se ne oslanja na glikolizu nego na mitohondrije; pokreće ih u smjeru borbe protiv ćelija raka.

Farmaceutske kuće ne ulažu u ovo istraživanje jer DCA metoda se ne može patentirati, a bez patenta oni ne mogu stvarati novac, kao što rade sa svojim AIDS patentima. Kako one ne žele investirati ostaje mogućnost da nezavisne laboratorije počnu sa ulaganjima i daljim istraživanjima kako bi se potvrdilo sve u vezi pronalaženja i proizvodnje ovog lijeka.

http://www.intermezzo.ba/latn/?page=25&kat=23&vijest=48252

SAJBER-QRAJBER
20-05-11, 14:45
Ima možda mjesec dana kako sam pročitao ovu, ili sličnu vijest... I niđe više ne naiđoh na to. Te sam se pitao zašto je tako loše medijski propraćeno.

frnjok
21-05-11, 23:57
http://en.wikipedia.org/wiki/Dichloroacetic_acid#Potential_cancer_applications

frnjok
22-05-11, 00:04
http://www.thedcasite.com/
http://www.newscientist.com/article/mg19526171.600

Doziranje, upotreba:
http://www.thedcasite.com/dca_dosage.html

Winamp
22-05-11, 12:41
Što se radi od farmaceutske mafije ...
Ja sam prije neđe pročitao da je rak običan fungus, i da je jedan italijanski doktor izliječio rak pluća jednom pacijentu sodijum bikarbonatom. Za ovo nisam znao, lijepo lijepo.

Ćipur
22-05-11, 15:37
Ima tema o raku, ne bi bilo loše da se spoji, da je preglednije

Česi na tragu jedinstvenog lijeka protiv raka (http://forum.cafemontenegro.com/showthread.php?9672-%C4%8Cesi-na-tragu-jedinstvenog-lijeka-protiv-raka)

kenneth
27-05-11, 15:54
Ulje od konoplje vrlo uspješno liječi rak, ali je zabranjeno saditi je...

Executor
27-05-11, 16:13
Što se radi od farmaceutske mafije ...

najjaca mafija je farmaceutska..

clapton
27-05-11, 16:28
ovo je dovoljan razlog zasto treba da nas strefi neki ogromni meteor i pobije sve zivo. jedino bi mi bilo zao zivotinja...

Ćipur
02-07-11, 04:27
Naučnici blokirali ćelije raka? (http://www.novosti.rs/vesti/zivot_+.75.html:336394-Naucnici-blokirali-celije-raka)

Ćipur
11-08-11, 22:49
22:27 Američki znanstvenici pronašli revolucionarni lijek protiv leukemije! (http://www.index.hr/vijesti/clanak/americki-znanstvenici-pronasli-revolucionarni-lijek-protiv-leukemije/566026.aspx)

Naučnici pronašni lijek za leukemiju: Bolest nestala za mjesec (http://www.vijesti.me/zivot/naucnici-pronasni-lijek-leukemiju-bolest-nestala-mjesec-clanak-33128)Nađen lek za rak (http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vesti_dana/story/171741/Nađen+lek+za+rak.html)

Najveće medicinsko otkriće: Sveti gral za obolele od raka (http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vesti_dana/story/171792/Najveće+medicinsko+otkriće%3A+Sveti+gral+za+obolel e+od+raka.html)

Ćipur
06-10-11, 00:20
Kubanski lekari: Tačno je, pobedili smo rak pluća! (http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vesti_dana/story/179793/Kubanski+lekari%3A+Ta%C4%8Dno+je%2C+pobedili+smo+r ak+plu%C4%87a%21.html)

alien
08-12-11, 11:27
nista od ovoga?

Ćipur
26-02-12, 04:12
Mlada srpska naučnica na tragu otkrića leka protiv raka (http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/308998/Mlada-srpska-naucnica-na-tragu-otkrica-leka-protiv-raka)

Ćipur
03-06-12, 01:51
Шећер храни болест

http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Secer-hrani-bolest.sr.html

fikusmali
05-06-12, 01:40
ja čitao neđe nekad da su na kubu našli lijek. a rusi su ga 100% nasli prije no njima svejedno...

Ćipur
03-09-12, 21:29
Virus koji ubija rak već dvije godine "na ledu" jer farmaceuti ne mogu na njemu zaraditi?!

Piše: J.C.

http://www.index.hr/images2/virus_ilustracija625.jpg Foto: Ilustracija

IMATE milijun funti (oko 9,5 milijuna kuna) viška i ne znate na što biste ih potrošili? Alexander Masters, novinar britanskog Telegrapha, ima dobar prijedlog: uložite u istraživanje virusa koji ubija rak!

Surfajući po alternativnim izvorima internetske mudrosti, Masters je naletio na informaciju u koju mu je isprva bilo teško povjerovati. Izvjesni dr. Magnus Essand iz Švedske pronašao je potencijalno vrlo uspješan lijek za rak. No, njegovo otkriće već dvije godine stoji na ledu.

Dr. Essand sa Sveučilišne bolnice u Uppsali, naime, ne može prikupiti sredstva koja su mu potrebna da bi nastavio s istraživanjem. Njegov je virus za sada testiran samo na miševima, a rezultati su i više nego ohrabrujući. Virus je doslovno ubio stanice raka, uz minimalne nuspojave za "pacijente"; u najgorem slučaju oboljeli bi od prehlade.

Nema patenta, nema zarade

Da bi Essandov lijek završio na tržištu, mora proći kroz tri pokusne faze. Prve dvije faze Essand može izvršiti sam, ukoliko prikupi potrebna sredstva. Za treću fazu potrebna mu je farmaceutska kompanija koja bi bila spremna uložiti u njegov virus.

To inače ne bi bio problem. No, s obzirom da je Essand, kako Masters piše u Telegraphu, nesebični Šveđanin kojeg ne zanima profit, došlo je do problema. Naime, dr. Essand i njegovi suradnici počeli su u znanstvenim publikacijama objavljivati detalje svog istraživanja prije nego su patentirali svoje otkriće.

Je li moguće da je lijek za rak tako jeftin?

Sada ga više ni ne mogu patentirati. A bez patenta, na njemu je nemoguće zaraditi ogromne svote novca koje su velikim farmaceutskim tvrtkama jedina motivacija za sudjelovanje u istraživanju poput ovoga kojeg Essand predlaže. Iz ne sasvim jasnih razloga, u Essandov rad ne želi uložiti ni švedska vlada.

Telegraphov novinar nije se mogao načuditi kada je čuo da je dr. Essandu za prve dvije faze testiranja potrebna relativno mizerna svota novca. Oko milijun funti. Najviše dva milijuna. "To je bonus kojeg dobivaju bankari. To je manje nego što košta zlatni WC neke rock zvijezde", uspoređuje Masters.

Donirajte milijun funti i virus će biti nazvan po vama

Novinar Telegrapha, motiviran činjenicom da i njegova bliska prijateljica boluje točno od onog tipa raka na kojem je dr. Essand vršio dosadašnje testove, stoga je odlučio prikupiti milijun funti. Ili barem pokušati. Objavio je javni poziv za donacije.

Prema tekstu objavljenom u Telegraphu, novac koji će pomoći dr. Essandu moguće je donirati posjetom internetske stranice www.uu.se/en/support/oncolytic (http://www.uu.se/en/support/oncolytic) ili preko Sveučilišta u Uppsali: The Oncolytic Virus Fund, Box 256, SE-751 05 Uppsala, Švedska. Ukoliko se pojavi velikodušni donor koji je spreman uplatiti milijun funti, Essandov virus bit će nazvan po njemu.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/virus-koji-ubija-rak-vec-dvije-godine-na-ledu-jer-farmaceuti-ne-mogu-na-njemu-zaraditi/635053.aspx

KakoDaNe
12-09-12, 22:25
Virus koji ubija rak već dvije godine "na ledu" jer farmaceuti ne mogu na njemu zaraditi?!

Piše: J.C.

http://www.index.hr/images2/virus_ilustracija625.jpg Foto: Ilustracija

IMATE milijun funti (oko 9,5 milijuna kuna) viška i ne znate na što biste ih potrošili? Alexander Masters, novinar britanskog Telegrapha, ima dobar prijedlog: uložite u istraživanje virusa koji ubija rak!

Surfajući po alternativnim izvorima internetske mudrosti, Masters je naletio na informaciju u koju mu je isprva bilo teško povjerovati. Izvjesni dr. Magnus Essand iz Švedske pronašao je potencijalno vrlo uspješan lijek za rak. No, njegovo otkriće već dvije godine stoji na ledu.

Dr. Essand sa Sveučilišne bolnice u Uppsali, naime, ne može prikupiti sredstva koja su mu potrebna da bi nastavio s istraživanjem. Njegov je virus za sada testiran samo na miševima, a rezultati su i više nego ohrabrujući. Virus je doslovno ubio stanice raka, uz minimalne nuspojave za "pacijente"; u najgorem slučaju oboljeli bi od prehlade.

Nema patenta, nema zarade

Da bi Essandov lijek završio na tržištu, mora proći kroz tri pokusne faze. Prve dvije faze Essand može izvršiti sam, ukoliko prikupi potrebna sredstva. Za treću fazu potrebna mu je farmaceutska kompanija koja bi bila spremna uložiti u njegov virus.

To inače ne bi bio problem. No, s obzirom da je Essand, kako Masters piše u Telegraphu, nesebični Šveđanin kojeg ne zanima profit, došlo je do problema. Naime, dr. Essand i njegovi suradnici počeli su u znanstvenim publikacijama objavljivati detalje svog istraživanja prije nego su patentirali svoje otkriće.

Je li moguće da je lijek za rak tako jeftin?

Sada ga više ni ne mogu patentirati. A bez patenta, na njemu je nemoguće zaraditi ogromne svote novca koje su velikim farmaceutskim tvrtkama jedina motivacija za sudjelovanje u istraživanju poput ovoga kojeg Essand predlaže. Iz ne sasvim jasnih razloga, u Essandov rad ne želi uložiti ni švedska vlada.

Telegraphov novinar nije se mogao načuditi kada je čuo da je dr. Essandu za prve dvije faze testiranja potrebna relativno mizerna svota novca. Oko milijun funti. Najviše dva milijuna. "To je bonus kojeg dobivaju bankari. To je manje nego što košta zlatni WC neke rock zvijezde", uspoređuje Masters.

Donirajte milijun funti i virus će biti nazvan po vama

Novinar Telegrapha, motiviran činjenicom da i njegova bliska prijateljica boluje točno od onog tipa raka na kojem je dr. Essand vršio dosadašnje testove, stoga je odlučio prikupiti milijun funti. Ili barem pokušati. Objavio je javni poziv za donacije.

Prema tekstu objavljenom u Telegraphu, novac koji će pomoći dr. Essandu moguće je donirati posjetom internetske stranice www.uu.se/en/support/oncolytic (http://www.uu.se/en/support/oncolytic) ili preko Sveučilišta u Uppsali: The Oncolytic Virus Fund, Box 256, SE-751 05 Uppsala, Švedska. Ukoliko se pojavi velikodušni donor koji je spreman uplatiti milijun funti, Essandov virus bit će nazvan po njemu.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/virus-koji-ubija-rak-vec-dvije-godine-na-ledu-jer-farmaceuti-ne-mogu-na-njemu-zaraditi/635053.aspx

Neko kao Steve Jobs bi znao za ovo(imao je rak jetre),a imao je vise nego dovoljno novca da se izlijeci,mada zanimljivo.

Ćipur
10-10-12, 00:30
Novi metod lečenja: Ćelije raka se magnetima teraju na samoubistvo

Komentara: 0 (http://www.blic.rs/Vesti/Svet/346897/Novi-metod-lecenja-Celije-raka-se-magnetima-teraju-na-samoubistvo/komentari)

Južnokorejski naučnici sa univerziteta Jonsei u Seulu razvili su metod ubijanja ćelija raka uz pomoć magneta, koji funkcioniše tako što magnetno polje aktivira mehanizam za samouništenje u ćelijama tumora.

http://www.blic.rs/data/images/2012-05-13/243248_operacija-01-foto-nin-zeljko-safar_f.jpg?ver=1349793909

Istraživači ispituju mogućnosti upotrebe magneta u lečenju raka

Isprogramirana smrt ćelije, odnosno apoptoza, predstavlja način na koji se telo oslobađa starih, defektnih ili inficiranih ćelija.

Reagujući na određene signale, ćelije osuđene na smrt počinju da se skupljaju i raspadaju se na svoje sastavne delove, posle čega ih gutaju imuno-ćelije. Kod ćelija raka je, međutim, često slučaj da apoptoza izostaje, te je ćelijama dopušteno da se nekontrolisano dele.

Terapija magnetima podrazumeva stvaranje sićušnih nanočestica gvožđa, pričvršćenih za antitela koja se vezuju za molekule “prijemnike” u ćelijama tumora. Kada se magnetno polje aktivira, ovi molekuli se grupišu zajedno, i automatski aktiviraju “signal smrti”, koji pokreće apoptozu.

Naučnici su zasad ovaj proces uspešno dokazali na ćelijama raka debelog creva u laboratoriji (in vitro), kao i na živim laboratorijskim ribama (in vivo).

Ćelije raka debelog creva su u laboratorijskom eksperimentu bile izložene nanočesticama i smeštene između dva magneta, a dizajnirane su tako da počnu da svetle zelenim sjajem dok se odvija grupisanje molekula koje najavljuje apoptozu. Ovakvim aktiviranjem magneta uništava se više od polovine izloženih ćelija, dok na netretirane ćelije zračenje ne utiče.

U drugom eksperimentu, magnetno indukovana apoptoza je uspešno izazivana kod akvarijumskih ribica zebrica koje su razvile abnoramlno velike repove.

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/346897/Novi-metod-lecenja-Celije-raka-se-magnetima-teraju-na-samoubistvo

Ćipur
05-01-13, 18:36
JAPANSKI NAUČNICI OTKRILI LIJEK KOJI MOŽE POMOĆI U BORBI PROTIV OPAKE BOLESTI

„T-ćelije” pobjeđuju rak

■ Sledeći korak biće testiranje da li ove T-ćelije mogu selektivno da ubiju ćelije tumora, a da ne oštete zdravo tkivo, najavljuju naučnici

Japanski istraživači otkrili su „T-ćelije”, čijim se direktnim ubrizgavanjem može pobijediti rak, javile su juče svjetske agencije. Naučnici tvrde da se „T-ćelije” mogu direktno ubrizgavati u kancer pacijenta, čime bi se trenutno podstakao imuni sistem i pomogao mu da se izbori sa bolešću.
Kako bi ih napravili, naučnici su prvo reprogramirali „T” limfocite specijalizovane za ubijanje određenih tipova raka, u drugi tip ćelija pod nazivom pluripotentne matične ćelije (IPS ćelije). Od njih su zatim razvili potpuno aktivne „T” limfocite specijalizovane za uništavanje ćelija kancera, koji bi u budućnosti mogli da budu standardna terapija, ali je do tada potrebno obaviti još mnogo ispitivanja.
Ranija istraživanja pokazala su da T-ćelije stvorene u laboratoriji uz upotrebu konvencionalnih metoda nijesu dovoljno dobre, jer imaju kratak životni vijek. Kako bi to prevazišli, japanski istraživači predvođeni Hirošijem Kavamotom, reprogramirali su zreli ljudski T limfocit u IPS ćeliju i ispitali kako se ove ćelije razlikuju.
– Sledeći korak biće testiranje da li ove T-ćelije mogu selektivno da ubiju ćelije tumora, a da ne oštete zdravo tkivo. Ako mogu, onda bi se u budućnosti ubrizgavale direktno u organizam pacijenta. To bi moglo da se desi u ne tako dalekoj budućnosti – kaže dr Kavamoto. Otkrića su objavljena u žurnalu „Sel Stem Sel”.
U Crnoj Gori je od 2007. do 2010. godine od raka umrlo oko 2.750 ljudi. Prema poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje, tokom 2009. godine od kancera je umrlo 890 osoba, 2008. 920, a 2007. 943. Kod muškaraca je najzastupljeniji zloćudni tumor pluća i prostate. Žene najčešće umiru od zloćudnog tumora dojke, pluća i debelog crijeva. Samo od raka dojke godišnje u prosjeku umre 70 žena. I.B.

http://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Povodi&clanak=362089&datum=2013-01-05

Zaovičić
05-01-13, 20:56
Prvo nije naslov teme kopententan?Zasto?
Ne moze postojati jedan lijek za tumor jer ih ima vise vrsta koji su razliciti(tumori).
Drugo je sto farmaceutska industrija i medicina koriste zracenje i hemoterapiju za sve tumore.
70%> tumora uzrokuju bakterije,virusi,paraziti,gljivice,nutritivni nedostaci,hemiski otrovi(pusenje,udisanje azbesta,benzeni,teflon....)a <30% nuspojave medikamenata,zracenja,geni.

Za lijecenje raka treba postojati prvo biopsija tkiva koja je pod kancerom,da se utvrdi da li je prisutna bakterija,visrus,parazit,da li osoba pusi,da li radi u rudnike i sl. dje moze doci do udisanja datih materija,znaci profil posla,genske analize pa tek onda pristupiti odgovarajucoj terapiji.Kod nas odmah se pristupa operacija,hemoterapija ili zracenje.
Ne predlazem vam nista,svako sam treba da vidi sto mu je najbolje.

Ćipur
15-01-13, 16:53
Pionir u istraživanju DNK napao istraživače raka

http://www.portalanalitika.me/images/biblioteka2/januar_2013/15_januar/1501votson.jpg

Samo dan nakon što je novo opsežno nacionalno istraživanje pokazalo da Sjedinjene Države vrlo sporo napreduju u borbi protiv raka, jedan od najpoznatijih i najkontroverznijih američkih naučnika objavio je svoju kritiku na račun tzv. 'rata protiv raka'.
Džejms Votson, pionir u istraživanju strukture DNK, u novom broju časopisa “Open Biology” upozorio je da istraživači ove kobne savremene bolesti nemaju pravog opšteg uticaja niti moći potrebne za vođenje rata protiv raka te da američki projekt težak 100 miliona dolara koji bi trebao otkriti promjene u DNK koje uzrokuju devet oblika raka, vjerovatno neće stvoriti ozbiljan napredak u proizvodnji ljekova koje tako očajnički trebamo, prenosi T portal.
Osamdesetčetverogodišnji molekularni biolog smatra da ni od antioksidansa ne treba očekivati spektakularne rezultate, naprotiv.
'Došlo je vrijeme da se ozbiljno upitamo hoće li antioksidansi prije uzrokovati rak nego li ga izliječiti', ističe Votson koji je krajem 1950-ih na Harvardu predavao o toj opasnoj bolesti.
Njegovo otkriće strukture DNK, za koje je 1962. dobio Nobelovu nagradu, omogućilo je istraživanje uticaja gena na bolesti, naročito tumorske.
Stručnjaci su različito dočekali Votsonove kritike, međutim, uglavnom se svi slažu da postojeći pristup istraživanju raka ne daje očekivane rezultate.

http://www.portalanalitika.me/images/biblioteka2/januar_2013/15_januar/1501votson2.jpg

Molekularni biolozi su se nadali da će sekvencionisanjem DNK otkriti specifične gene čije mutacije uzrokuju rak.
Sljedeći korak trebalo je biti dizajniranje ljekova koji će blokirati putove za razvoj tumora koje je mutacija otvorila.
No, s vremenom se pokazalo da tu postoji veliki problem. Naime, kada neki lijek blokira biohemijski put za razvoj raka, maligne stanice nađu drugi koji je obično jednako učinkovit.
Votson smatra da bi jedan od razloga zastoja u razvoju borbe protiv raka mogli biti sami istraživači.
'Najveća prepreka istinskom ratu protiv raka mogla bi biti inherentno konzervativna priroda savremenog istraživačkog establišmenta... Dok god je tako liječenje raka biće 10 do 20 godina ispred nas', naglasio je.
Budući da se na borbu protiv raka godišnje troše milijarde dolara, a očekivanih rezultata još uvijek nema na vidiku, američka administracija je 2008. preuzela hrabar i inovativan korak – odlučila je u da u trku uključi matematičare i fizičare.
Naime, neki stručnjaci smatraju da je u pristupu borbi protiv raka potrebna ozbiljna promjena koncepcije. Ćelije raka izuzetno su složene i heterogene te stoga vrlo komplikovane za istraživanje i liječenje, međutim, one su istovremeno i fizikalni objekti s određenom masom, veličinom, oblikom, elasticitetom, energijom, površinom itd.
One sadrže pumpe, poluge, motore i sličnu opremu, a ima naučnika koji takođe smatraju da bi raku trebali pristupiti kao starenju, odnosno da bi ga trebalo pokušati odgoditi, a ne uništavati, prenosi T portal.

http://www.portalanalitika.me/region-svijet/svijet/87028-pionir-u-istraivanju-dnk-napao-istraivae-raka.html

Free bird
15-01-13, 17:30
Mali doprinos od mene. Zapravo par savjeta.
Prvo i osnovno, promjeniti životne navike! Bez ikakvih izgovora.
Izbaciti iz ishrane:
- crveno meso (dokazano hrani ćelije tumora)
- bijelo brašno, hljeb, tjesteninu
- šećer (bijeli, smeđi, vještačke zamjene za šećer, slatkiše, čokolade, kolače, sokove, apsolutno sve što sadrži šećer - takođe hrani ćelije tumora)
- industrijsko ulje
- prženu hranu
- mliječe proizvode....
Dodavaću kad se sjetim još..

Sve gore navedene proizvode zamjeniti i što više konzumirati:

- ribu, što više i što češće.
- bijelo meso (po mogućnosti domaću kokoš i ćuretinu)
- integralno brašno, integralni hljeb, integralnu tjesteninu
- maslinovo ulje
- za pečenje koristiti ulje od komine masline (jeftinije je od maslinovog, a neuporedivo bolje od industrijskog suncokretovog)
- što više povrća i voća (potražiti organsko, domaće, neprskano)
- LIMUN!!!!!!! jedini prirodni sok koji je dokazano jači od hemioterapije!!!! Piti u što većim količinama (opet potražiti domaći, neprskani)
Savjetuje se svakoj porodici da u dvorištu ili na balkonu posadi limunovo drvo!
- zeleni čaj
- obavezna tjelovježba! ćelije raka brže napreduju kod ljudi koji se slabo kreću!
- pravilno i duboko disanje. ćelije raka se brže šire usled nedostatka kiseonika
- čuvati krv uz cveklu, mrkvu, aroniju, paštrnjak, selen, crno vino
- sjemenke iz košpica kajsije (izvor b17, dokazanog antitumornog dejstva)

Toliko za sada. Pisaću još. Nadam se da će nekome biti od koristi............

Ćipur
19-01-13, 21:57
RAK JE IZLEČIV (http://www.vestinet.rs/pogledi/rak-je-izleciv)

Free bird
19-01-13, 22:48
Skoro sam saznala za voditeljku iz Srbije, Maju Volk. Ona je izdala knjigu o živoj hrani. Radi se o ženi koja je operisana od karcinoma, prošla i hemio i radioterapiju. Danas je, kaže, zdrava žena, poslije dosta godina mučenja.. U člancima koje sam pronašla, ona objašnjava da se zapravo okrenula potpuno veganskoj ishrani, dakle samo voće i povrće i to bez termičke obrade. Pokušavam da dođem do te njene knjige sa receptima ali je u CG još uvijek nema.
Prehrana se svodi na voće, povrće, sjemenke, i hladno cijeđena ulja. To je nešto što se uglavnom već zna, samo što je u pitanju, da se izrazim,pomalo extremna ishrana (za nas koji nismo navikli na nekuvano).. Prenijeću jedan link, sa nekog foruma, ima nešto recepata, a i dio jednog njenog intervjua, đe baš lijepo objašnjava svoj način života. Interesantno je. Vjerujem da se može naći još niz sličnih iskustava.

http://serbianforum.org/kulinarstvo-i-gastronomija/242669-maja-volk-na-trpezi-ziva-hrana.html

funestis
20-01-13, 12:12
Ima nekih kliničkih indikacija da veganska ishrana ima svoje mijesto u liječenju raka, ali samo nekih i to dok se primjenjuje kao dio terapije izgladnjivanja.

Veganska ishrana zdravih osoba s druge strane nije preporučljiva kroz duže periode zbog negativnog uticaja na organizam, tako da je preporučeno da svi vegani budu pod kontrolom profesionalnog dietologa koji može ukazati na momenat kada se pretjeralo i pripisati dodatke ishrani da se kompezira negativni uticaj.

Dietolog je profesionalni doktor medicije specijalista koji se bavi ljudskom ishranom.
Ovaj termin se ne smije miješati sa terminom nutricionista što je nekvalifikovani i samozvani (obično) prevarant bez formalnog obrazovanja.

Free bird
20-01-13, 12:32
Naišla sam i na terapiju izgladnjivanja, ali samo kao pojam. Nešto što traje oko 40-ak dana, ali ne i objašnjenje kako je sprovoditi. Ako neko nađe link valjalo bi ga postaviti.
Inače složiću se sa Funestisom, i objašnjenjem vezanim za vegansku hranu kod zdravih ljudi.

funestis
20-01-13, 13:00
Na ovom linku ima opširno o hrani tokom liječenja (bilo kojom metodom).

http://www.cancer.gov/cancertopics/pdq/supportivecare/nutrition/HealthProfessional/page1/AllPages

Terapija izgladnjivanjem je rijedak oblik terapije zbog čitavog niza kontraindikacija i posljedica. Takođe dokazano je da izgladnjivanje povećava rizik od nekih oblika raka.

S toga ova terapija je rijetka, obično pod strogom kontrolom i u bolničkim uslovima.

Free bird
20-01-13, 13:15
Znači, da se zaboravi. Taj vid bolničkog liječenja kod nas ne postoji. Ni jedan doktor neće reći pacijentu šta da izbaci iz ishrane, onako uopšteno da ga posavjetuje. U našim bolnicama, pacijentima oboljelim od karcinoma se daju mliječni i mesni proizvodi za doručak, ručak i večeru.
Sve se mora saznati putem neta, iz iskustava drugih ljudi koji se bore..

funestis
20-01-13, 13:29
Ova terapija je još u fazi ispitivanja, toliko rijetka i kontroverzna da malo podataka ima o tome čak i na netu.

Ovaj portal dolje je izuzetno dobar resurs na ovu temu.

http://www.cancer.gov/

Sadrži svaku informaciju (bukvalno) o raku od ustaljenih do experimantalnih načina lječenja, ishrana, istraživanja, čak i stipendije za buduće istraživače itd.

Ćipur
30-01-13, 00:31
Nada u novu terapiju: Rak će za 5 godina biti samo hronična bolest

Zahvaljujući revolucionarnoj metodi lečenja, koja će biti dostupna za pet godina, rak će postati bolest sa kojom može da se živi, tvrde britanski stručnjaci, a prenosi britanski "Telegraf".

http://www.blic.rs/data/images/2012-11-19/289711_20110516publicshutterstockdi003043310_f.jpg ?ver=1359469924

Lekari se nadaju da će sekvenciranje genetskog koda tumora od koga boluje pacijent doprineti da određeni tipovi raka prerastu u hroničnu, a ne smrtonosnu bolest, jer će lekari tačno znati koje lekove da primene kako bi bolest držali pod kontrolom.

Nova tehnika bi trebalo da omogući pacijentima u krajnjem stadijumu bolesti, kojima je preostalo još svega nekoliko meseci života, da nastave da žive još deset godina relativno zdravi, tvrde stručnjaci Instituta za istraživanje raka u Londonu.

- Rak često pogađa stare osobe i ako uspemo da ih održimo u životu dovoljno dugo da bi umrli od nečeg drugog, onda to znači da smo pretvorili rak u hroničnu bolest - objašnjava profesor Alan Ašvort, generalni direktor ovog instituta.

Institut namerava da formira DNK bazu podataka kako bi identifikovao grupe gena odgovorne za nastanak raka. U tom cilju pokreće trogodišnji projekat vredan tri miliona funti (3,5 miliona evra), nazvan “Jedinica za profilisanje tumora”.

Genetsko profilisanje tumora već se koristi u izvesnoj meri, ali za sada se traga samo za malobrojnim genima. Žene obolele raka dojke u uznapredovaloj fazi podvrgavaju se DNK analizi kako bi se utvrdilo da li njihovi tumori sadrže određenu varijantu gena HER2, odgovornog za petinu slučajeva bolesti.

One koje ga imaju dobijaju lek “herceptin”, koji, međutim, ne deluje na one koje nemaju taj gen. Jedna pacijentkinja bolnice “Rojal Marsden” u Čelsiju, u okviru koje radi institut za istraživanje raka, zahvaljujući “herceptinu” već deset godina živi za uznapredovalim rakom dojke, ali takvi slučajevi su izuzetak.

- Voleli bismo da takvi slučajevi postanu standard. Aktivnim profilisanjem pacijenata koji dobro reaguju na lek i sekvenciranjem njihovih genoma, možemo da otkrijemo gene koji su za to zaslužni - kaže profesor Ašvort.

http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Vesti/365031/Nada-u-novu-terapiju-Rak-ce-za-5-godina-biti-samo-hronicna-bolest

Draka
30-01-13, 00:38
Uvjek se najezim kad vidim ovakve vijesti.
I samo razmislim koliko bi zivota takav lijek spasio.

Sent from my Samsung Galaxy SIII using Tapatalk 2

Majx
30-01-13, 00:45
Citao sam negdje,ne znam bas tacno da se sjetim da su vec izmislili lijek ali da je jeftiniji od cokolade da se napravi pa farmaceutska mafija ga ne da u javnost...koliko je istina Bog zna jedini ali mislim da ima istine..


Sent from my iPhone 4s white 32GB simfree 5.1.1 Absinthe JB

Draka
30-01-13, 00:50
Prlicno sam siguran da je istina.
Imas po torrentima, warezima, dokumentima..o ljudima koji su takve stvari gotovo i patentirali.
Konkretno se sjecam da je bio jedan clanak o covjeku koji je uspio da izlijeci na nekom iz familije rak, zvao novinare i cuda..

I sjutra nazalost mu je pozar progutao laboratoriju i nazalost mu je stradala cijela porodica zajedno sa njim.

Sent from my Samsung Galaxy SIII using Tapatalk 2

Free bird
31-01-13, 20:45
Citao sam negdje,ne znam bas tacno da se sjetim da su vec izmislili lijek ali da je jeftiniji od cokolade da se napravi pa farmaceutska mafija ga ne da u javnost...koliko je istina Bog zna jedini ali mislim da ima istine..


Sent from my iPhone 4s white 32GB simfree 5.1.1 Absinthe JB

Da, da, piše se o tome, dosta i često. Ali, na citostaticima farmacija jako dobro zarađuje. Ako se ljudi izliječe, ne valja..
Život tako malo vrijedi.

funestis
31-01-13, 20:55
Teško da kompleksna bolest kao rak, koja je uzročena čitavim sijasetom različitih mutacija ljudskog genetskog koda, može imati lijek koji je jeftin, dijelotvoran i neotrovan.

Radi se o urbanoj legendi pomiješanoj sa malo teorije zavijere.

Majx
03-02-13, 11:01
Ne znas ti onda nista..imas studija i istrazivanja o svemu,ko nema u vuGla ima kod Googla :)


Sent from my iPhone 4s white 32GB simfree 5.1.1 Absinthe JB

funestis
03-02-13, 13:30
Ne znas ti onda nista..imas studija i istrazivanja o svemu,ko nema u vuGla ima kod Googla :)


Sent from my iPhone 4s white 32GB simfree 5.1.1 Absinthe JB

Ma daa, ti mi znaš neke studije lol. Stavi linkove da se i mi malo prosvijetlimo sa ti čudotvornim ljekovima.

Majx
03-02-13, 13:55
Ukucaj na google "stvari koje ne biste trebali da znate"


Sent from my iPhone 4s white 32GB simfree 5.1.1 Absinthe JB

funestis
03-02-13, 14:14
Ukucaj na google "stvari koje ne biste trebali da znate"


Sent from my iPhone 4s white 32GB simfree 5.1.1 Absinthe JB

Da, to je definitivno vijerodostojan način pretrage.

https://www.google.com/webhp?source=search_app#hl=en&safe=off&tbo=d&output=search&sclient=psy-ab&q=stvari+koje+ne+biste+trebali+da+znate&oq=stvari+koje+ne+biste+trebali+da+znate&gs_l=hp.12...1777.1777.0.2984.1.1.0.0.0.0.104.104. 0j1.1.0.les%3B..0.0...1c.2.2.hp.r0tax07GlrM&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_cp.r_qf.&bvm=bv.41867550,d.Yms&fp=dd3b863c0d48009b&biw=1280&bih=899

funestis
02-04-13, 13:18
http://www.youtube.com/watch?v=1CidhBra1aI (http://www.youtube.com/watch?v=1CidhBra1aI&list=PLE946CD433279B7FA)

Ćipur
04-04-13, 15:47
Ananas – Izvor zdravlja (http://www.vestinet.rs/zdravlje-2/ananas-izvor-zdravlja)

3. april 2013. 7:36 | Dodaj komentar (http://www.vestinet.rs/zdravlje-2/ananas-izvor-zdravlja#disqus_thread)

http://www.vestinet.rs/wp-content/uploads/2012/08/Ananas-333x500.jpg (http://www.vestinet.rs/wp-content/uploads/2012/08/Ananas.jpg)

Tropsko voće ananas (Ananas comosus) omiljeno je zbog ukusa i prijatnog mirisa, ali malo ko zna koliko je lekovito. Australijski naučnici iz Instituta za medicinska istraživanja u Kvinslendu, u molekulima ovog specifičnog ploda otkrili su moćan antikancerogeni sastojak, što bi moglo da doprinese proizvodnji novog leka protiv ove opake bolesti.

Iz mrvljenih peteljki ananasa, koje se inače koriste za omekšavanje mesa, posvetljavanje piva ili farbanje kose, naučnici su izdvojili dva molekula bromelina. Jedan od njih podstiče imunološki sistem da uništava kancerogene ćelije, dok drugi blokira određeni protein, odgovoran za čak 30% slučajeva pojave svih oblika karcinoma.
Među njima posebna delotvornost ispoljena je na kancerogenim ćelijama dojke, pluća, debelog creva, jajnika i melanoma. Iako su potrebna dalja istraživanja, stručnjaci preporučuju najmanje tri obroka ananasa dnevno, kako bi se postigao eventualni antikancerogeni efekat.
Za bromelin se zna da je veoma efikasan u tretiranju lokalizovanih zapaljenja sa edemima, odnosno da smanjuje upale, otoke i ožiljke. Takođe, deluje pozitivno na jačanje ugroženog kolagena u tkivu zahvaćenom celulitom, poboljšava drenažu tkiva i olakšava varenje proteina.
Bromelin iz ananasa brzo i delotvorno smanjuje i bolove. Mišljenje naučnika je da bromelin razgrađuje proteine u krvi, te na taj način smanjuje upale koje izazivaju bol. Istovremeno, štiti zglobove od slobodnih radikala. Doza od 200 do 400 miligrama dovoljna je da eliminiše postojeći bol.
Ananas se preporučuje i kao pomoć pri mršavljenju, za eliminaciju celulita, protiv bora i otoka.
Kada je reč o hiperpigmentaciji kože uzrokovanoj starenjem, dobri poznavaoci tvrde da bromelin i tu izuzetno efikasno deluje. Ukoliko prodre kroz kožu u dubinu „staračkih pega“, može da ih izbledi ili skroz eliminiše.
Narodni lekari ananas preporučuju i kod upale pluća, bronhitisa, anoreksije, nekih vrsta alergija, gušavosti, grebanja u grlu, ateroskleroze. Zbog zavidnih količina celuloze, treba ga uzimati i kod otežanog varenja.
Dobri poznavaoci tvrde da ovaj egzotični plod štiti organizam od slobodnih radikala, a zbog velike količine šećera ne preporučuje se jedino dijabetičarima.
Ananas sadrži i dosta ugljenih hidrata, a od minerala kalijum, natrijum, kalcijum, magnezijum, fosfor i mangan. Ima i biljnog pigmenta karotina, a među vitaminima izdvajaju se vitamini C, E i vitamini B grupe. Najbolje je jesti ga svežeg, jer tako najpovoljnije deluje na zdravlje. Savršen je i posle večere jer njegovi enzimi pomažu varenje.
Prilikom kupovine treba odabrati ananas svežeg izgleda sa zelenim listovima i neoštećenom korom, bez mekanih i tamnih delova. Kada se uzme u ruke, plod težinom mora da odgovara veličini, a njegov miris treba da je diskretan i sladak, ne neprijatan ili kiselkast. U kućnim uslovima ananas na sobnoj temperaturi može da se čuva do dva, a u frižideru od tri do pet dana.

SVEŽ, U TABLETI, KAO SOK…

U bolje snabdevenim apotekama ananas se može naći i u vidu tableta. Kod lošeg varenja treba uzimati jednu do dve tablete u toku ili nakon obroka. Protiv celulita i za mršavljenje dnevno treba popiti dve tablete pre jela. Preparat se ne preporučuje trudnicama, dojiljama, kao ni deci do dvanaest godina.
Ipak, najbolji je svež, a naročito se preporučuje posle „težeg“ obroka sa mnogo mesa bogatog proteinima.
Ananas je odličan za detoksikaciju i čišćenje organizma kao i razgrađivanje suvišnih masnoća. Da bi se lekovita svojstva u potpunosti iskoristila, ananas treba jesti između obroka, jer se u protivnom njegovi enzimi usmeravaju na varenje hrane. Isceđen sok od ananasa pomaže kod groznica i visoke temperature, jer jača imuni sistem.
Takođe štiti i od visokog krvnog pritiska i začepljenja krvnih sudova, a uklanja i višak vode iz organizma. Istovremeno čuva kosti od osteoporoze i lomova.

http://www.vestinet.rs/zdravlje-2/ananas-izvor-zdravlja

Free bird
04-04-13, 16:11
http://vesnamihajlovicblog.wordpress.com/2012/06/26/koren-maslacka-lek-protiv-raka-neka-se-ne-zaboravi/

Ćipur
23-04-13, 17:10
Nova terapija protiv raka pankreasa (http://www.vestinet.rs/zdravlje-2/nova-terapija-protiv-raka-pankreasa)

Rak prostate ne zahteva hitno lečenje? (http://www.vestinet.rs/zdravlje-2/rak-prostate-ne-zahteva-hitno-lecenje)

Izvor zdravlja je u klicama (http://www.vestinet.rs/zdravlje-2/izvor-zdravlja-je-u-klicama)

NEVEROVATNO: Pas nanjušio rak i spasao život vlasnici (http://www.vestinet.rs/zdravlje-2/neverovatno-pas-nanjusio-rak-i-spasao-zivot-vlasnici)

EKSTRAKT SEMENKI GROŽĐA UNIŠTAVA ĆELIJE RAKA (http://www.vestinet.rs/video-2/ekstrakt-semenki-grozda-unistava-celije-raka)

Ovo niste znali: Feferoni ubijaju ćelije raka (http://www.vestinet.rs/zdravlje-2/ovo-niste-znali-feferoni-ubijaju-celije-raka)

Executor
23-04-13, 18:02
e ako je do feferona onda ne moram strecat :)

Xerxes
05-11-13, 03:20
Novosibirski naučnici i lijek protiv raka...
http://www.vestinet.rs/zdravlje-2/novosibirski-naucnici-napravili-vakcinu-protiv-raka

Pšeničnom travom protiv raka...
http://www.psenicnatrava.com/html/rak_tumor.html
http://www.tvinx.com/sok_od_p%C5%A1eni%C4%8Dne_trave-naj_mo%C4%8Dniji_sok_%C5%A1to_priroda_mo%C5%BEe_da t.news.2071.hr

Koštica od kajsije kao lijek...
http://www.vrnjackabanja.biz/zdravlje/34/jezgra-ko%C5%A1tice-kajsije-i-%C5%A1ljive-u-borbi-protiv-kancera/

Nezaobilazni B17 vitamin u prevenciji i tretiranju raka...
http://lifepressmagazin.com/zdravi-i-sretni/zdravlje-iz-prirode/kostice-i-semenke-sa-vitaminom-b17-100-postotno-zaustavljaju-rak/

http://www.cytopharma.com/logo%20350%20-1.jpg
(http://lifepressmagazin.com/zdravi-i-sretni/zdravlje-iz-prirode/kostice-i-semenke-sa-vitaminom-b17-100-postotno-zaustavljaju-rak/)

Xerxes
30-01-14, 20:38
"...
A pelin, Tamjanika, Taj spokoj, Ta panika
Tek digod U berbi pedesetdevete
..." (http://www.tekstovipjesamalyrics.com/tekst-pjesme/50786-Djordje-Balasevic---Berba-59-tekst-pjesme#)

Prema istraživanjima koja su objavljena u „Life Science“, artemisinin – derivat biljke Sweet wormwood (Artemisia Annua L., doslovan prevod sa engleskog – slatki pelin) korišten u kineskoj medicini – može ubiti 98 posto ćelija raka grudi za manje od 16 sati.
http://izmojekuhinje.com/index.php/component/k2/item/1254-ova-biljka-ubija-98-posto-%C4%87elija-raka-u-samo-16-sati

DzekOfAllTrades
30-01-14, 22:04
http://zoranvujcic.com/2013/10/vitamin-b17-magija-prevaranata-leatril-krvopije-su-medu-nama.html

http://zoranvujcic.com/2013/11/kiselo-bazni-put-ka-zdravom-razumu-ili-zaalkalisi-pa-se-razboli.html

http://zoranvujcic.com/2013/10/amigdalin-reakcije-ljutih-prodavaca-magle.html

http://zoranvujcic.com/2013/09/cudesni-zeolit-cudesno-leci-samo-u-srbiji.html

I ostali mitovi:

http://zoranvujcic.com/category/mitovi
Upozorenje! Čitanje tekstova zasnovanih na naučnim saznanjima može da naškodi vašim zabludama kojima vas hrane kojekakvi stručnjaci! Nemoj poslije da bude da vam nisam rekao.

funestis
30-01-14, 22:16
http://zoranvujcic.com/2013/10/vitamin-b17-magija-prevaranata-leatril-krvopije-su-medu-nama.html

http://zoranvujcic.com/2013/11/kiselo-bazni-put-ka-zdravom-razumu-ili-zaalkalisi-pa-se-razboli.html

http://zoranvujcic.com/2013/10/amigdalin-reakcije-ljutih-prodavaca-magle.html

http://zoranvujcic.com/2013/09/cudesni-zeolit-cudesno-leci-samo-u-srbiji.html

I ostali mitovi:

http://zoranvujcic.com/category/mitovi
Upozorenje! Čitanje tekstova zasnovanih na naučnim saznanjima može da naškodi vašim zabludama kojima vas hrane kojekakvi stručnjaci! Nemoj poslije da bude da vam nisam rekao.


Aj legendarno, ovo sam morao quotovati:


Zato što je hemija mračna veština za mnoge koji su u školi pamtili samo velike odmore.

the_sacrament
30-01-14, 22:25
Čula sma i ja za Maju Volk. Svaka joj čast. Ali ja ne vjerujem da se može izliječiti rak. On nestane, ali se isto vrati posle odredjenog vremena. Moja mama je u imala rak pluća, borila se i primala hemoterapiju, jela je voće, povrće, sve domaće. Krvna slika joj je bila dobra. I nestao je. Ali zato joj je posle god i mjesec dana metastazirao na mozgu i posle toga na jetri i preminula... Treba se naravno boriti... Recimo, moja ujna ima tu vrstu raka ne znam stvarno kako se zove, ali sa njim živi 10 god. Ali, ima dijetalnu hranu, ne smije ovo, ne smije ono...
Ja sam čula da je dobar sok od aronije-sibirska borovnica...

agent
30-01-14, 23:28
Čula sma i ja za Maju Volk. Svaka joj čast. Ali ja ne vjerujem da se može izliječiti rak. On nestane, ali se isto vrati posle odredjenog vremena. Moja mama je u imala rak pluća, borila se i primala hemoterapiju, jela je voće, povrće, sve domaće. Krvna slika joj je bila dobra. I nestao je. Ali zato joj je posle god i mjesec dana metastazirao na mozgu i posle toga na jetri i preminula... Treba se naravno boriti... Recimo, moja ujna ima tu vrstu raka ne znam stvarno kako se zove, ali sa njim živi 10 god. Ali, ima dijetalnu hranu, ne smije ovo, ne smije ono...
Ja sam čula da je dobar sok od aronije-sibirska borovnica...

Moram ti nesto reci i nadam se da nećeš zamjeriti. Prvo, nije uopste humano govoriti da nema lijeka za rak, kako ti rece. Zašto? Pa zato što prvenstveno to nije tačno, lijek postoji za odredjene tipove tumora i to specifičan dok za neke ide opsta terapija koja podrazumeva kombinaciju lijekova i procedura. Koliko će terapija biti efikasna to zavisi od mnogo faktora te stoga niko ne može reći da tumor ima ili nema lijeka. Ali najbitnije od svega, ovo će čitati neka osoba koja želi da veruje da ima, i traži po internetu svasta i zamisli kako se osjeća kada pročita tvoj komentar. Ovo ti govorim kao zdravstveni radnik i osoba koja je izgubila majku u dva mjeseca od tumora pluća.

the_sacrament
30-01-14, 23:55
Moram ti nesto reci i nadam se da nećeš zamjeriti. Prvo, nije uopste humano govoriti da nema lijeka za rak, kako ti rece. Zašto? Pa zato što prvenstveno to nije tačno, lijek postoji za odredjene tipove tumora i to specifičan dok za neke ide opsta terapija koja podrazumeva kombinaciju lijekova i procedura. Koliko će terapija biti efikasna to zavisi od mnogo faktora te stoga niko ne može reći da tumor ima ili nema lijeka. Ali najbitnije od svega, ovo će čitati neka osoba koja želi da veruje da ima, i traži po internetu svasta i zamisli kako se osjeća kada pročita tvoj komentar. Ovo ti govorim kao zdravstveni radnik i osoba koja je izgubila majku u dva mjeseca od tumora pluća.

Znam ja to, ali eto govorim da mojoj majci nije pomoglo... Svakako onkolozi znaju koje terapije pacijenti trebaju primati za odredjene vrste raka i treba konzumirati sve što bi pomoglo da se sačuva zdravlje... Ali ja sam jednostavno ljuta i zbog toga sam ovo napisala...

agent
31-01-14, 00:06
Ja, ti i ostali koji smo izgubili majku odnosno roditelja nismo ljuti jer je to Jedan osjećaj. U nama kljuca enormno mnogo osjecaja sa kojima se mi borimo što zbog nas, to i zbog ljudi oko nas.
Na kraju, povučeni lošim iskustvom, moramo pomoći drugima na ovaj način i ne uskracivati im nadu jer je nada najjace oruzje kada je tumor u pitanju.

Rakun
03-02-14, 03:46
Medjutim reći da je taj virus bezopasan za ljude je neodgovorno. Vodite računa da se možete zaraziti njime i da on živi i razmnožava se u tijelu (što zdravom što bolesnom nediskriminirano kako se da zaključiti iz članka) znači da on mora uništiti ili bar oslabiti ćeliju u kojoj se razmnožava bilo zdravu ili malignu. Možda su efekti neosijetljivi ali sigurno ima posljedica. Priroda virusa je takva.

:-? :-? :-?
Reći da je vakcina bezopasna po ljude je takođe neodgovorno pa se svi vakcinišemo (makar po rođenju)

funestis
03-02-14, 13:02
Reći da je vakcina bezopasna po ljude je takođe neodgovorno pa se svi vakcinišemo (makar po rođenju)


Vakcina je koktel oslabljenih virusa, sama po sebi je mali rizik kojeg prihvatamo. Ti virusi u vakcini su često slomljeni i predstavljaju samo komade proteina ili imaju samo ljusku bez genetskoh materijala. Izazivaju odgovor organizma ali nisu sposobni za razmnožavanje. Pošto nisu sposobni za razmnožavanje ne mogu mutirati (evoluirati) i time stvoriti novu varijantu koja je opasna ili za nju ne postoji vakcina.

Gore pomenuti virus je, s druge strane, u punoj snazi. Njegova uloga nije kao kod vakcina da izaziva imuni odgovor već saam napada ćelije i ubija ih svojim razmnožavanjem. Ovo ima za posljedicu da mutira odnosno evoluira. Pošto se to događa u ljudskom tijelu, veoma je velika vijerovatnoća da mutira na način da lakše napada ljudske (normalne) ćelije i time postane opasan i zarazan za zdrave ljude.

Rakun
05-02-14, 02:35
Vakcina je koktel oslabljenih virusa, sama po sebi je mali rizik kojeg prihvatamo. Ti virusi u vakcini su često slomljeni i predstavljaju samo komade proteina ili imaju samo ljusku bez genetskoh materijala. Izazivaju odgovor organizma ali nisu sposobni za razmnožavanje. Pošto nisu sposobni za razmnožavanje ne mogu mutirati (evoluirati) i time stvoriti novu varijantu koja je opasna ili za nju ne postoji vakcina.
O tome i pričam
Vakcina je kako ti reče "mali" rizik od kojega dijete može dobiti Celebralnu paralizu, Autizam i ko zna koliko drugih bolesti ali je mali rizik. Meni zapravo i nije jasno zbog čega se vakciniše na neke bolesti koje su praktično izumrle (barem u civilizovanom dijelu svijeta) poput Dječije paralize
Ovi ti daju bezopasni virus i to ti je takođe mali rizik

funestis
05-02-14, 02:45
O tome i pričam
Vakcina je kako ti reče "mali" rizik od kojega dijete može dobiti Celebralnu paralizu, Autizam i ko zna koliko drugih bolesti ali je mali rizik. Meni zapravo i nije jasno zbog čega se vakciniše na neke bolesti koje su praktično izumrle (barem u civilizovanom dijelu svijeta) poput Dječije paralize
Ovi ti daju bezopasni virus i to ti je takođe mali rizik


Pročitaj ovaj topik.

U njemu sam opisao proces koji se zove imunitet krda koji objašnjava zašto treba vakcinisati ljude protiv bolesti koje su sada postale rijetke.

I vakcine ne izazivaju autizam niti celebralnu paralizu.

http://forum.cafemontenegro.com/showthread.php?142249-Protivnici-vakcinacije-truju-hrvatsku-javnost

Rakun
05-02-14, 03:44
Pročitaj ovaj topik.

U njemu sam opisao proces koji se zove imunitet krda koji objašnjava zašto treba vakcinisati ljude protiv bolesti koje su sada postale rijetke.

I vakcine ne izazivaju autizam niti celebralnu paralizu.

http://forum.cafemontenegro.com/showthread.php?142249-Protivnici-vakcinacije-truju-hrvatsku-javnost

Eto ga sad.
Ja svojevremeno kod frizera vidio očima klinca koji ima celebralnu paralizu i njegova majka na frizerovo krajnje neumjesno zabadanje nosa reče da je od vakcine.
Ako majka tog klinca laže i ja lažem

fauto
05-02-14, 05:15
Evo i ja da napisem...

Prosle godine vracam se sa puta iz Njemačke autom i zove me kum i zamoli me da svratim u Ljubljanu za neke tablete i pita me koliko para imam kod mene!

Nije nikakav problem kažem mu svratiću dje god treba i kod sebe imam oko 800-900€ neznam ni ja tacno,on mi kaže OK organizovace on sve bicemo na talefonu..

Stizem u Ljubljanu i mi se čujemo na tel i kaže mi da podjem nedje dje ima vesten union da su mi uplaćene pare da podignem 4500€..

Molim reko kume sto 4500e kaze nista me ne pitaj i daje mi broj neke klinike da podjem tamo i da uzmem tablete NEXAVAR ja reko a koliko ima toga a on mi kaze ma to je jedna kutija tableta i onda mi objasni ukratko da mu je ženin brat teško bolesan i nisam nista vise pitao otisao platio tablete 4300€ kutija koja traje od prilike dva mjeseca.......

I da ne dužim donio mu ja to na zalost njegov šura nije ni ispio tu terapiju preminuo je a mene je baš bilo zainteresovalo šta je to što košta toliko para kojih niko neće žaliti u takvim situacijama i ako ih nema pozajmiće ih kako god(prodat kuću,stan,zemlju nebitno)

To su uglavnom tablete koje se koriste u poodmaklim stadijumima karcinoma jetre,bubrega koji nijesu operabilni i zračenje i hemoterapija nemaju efekat one produžavaju zivot par mjeseci uz sto nekih nezeljenih efekata da pacijenti bukvalno prestaju da piju iste jer ne mogu da izdrze i citao sam baš puno i nidje nisam procitao da su nekog izlijecile osim produzile zivot za par mjeseci ...

A ovo sve pišem da li je moguće toliki bezobrazluk u ovom slucaju čuvenog BAYERA da tablete prodaju 4500€ znajuci da u tim stadijumima bolesti nema lijeka(nekim drugim metodama) i da će ljudi uraditi sve da ih kupe a koliko pomažu pitanje je(neću da kažem da ne produže život nekolika mjeseca,nekome da a nekome nažalost ne..) a ne refundiraju se mislim nidje u svijetu(nisam ni pomislio na nas) a reklamiraju ih na sva usta....

funestis
05-02-14, 13:36
Evo i ja da napisem...

Prosle godine vracam se sa puta iz Njemačke autom i zove me kum i zamoli me da svratim u Ljubljanu za neke tablete i pita me koliko para imam kod mene!

Nije nikakav problem kažem mu svratiću dje god treba i kod sebe imam oko 800-900€ neznam ni ja tacno,on mi kaže OK organizovace on sve bicemo na talefonu..

Stizem u Ljubljanu i mi se čujemo na tel i kaže mi da podjem nedje dje ima vesten union da su mi uplaćene pare da podignem 4500€..

Molim reko kume sto 4500e kaze nista me ne pitaj i daje mi broj neke klinike da podjem tamo i da uzmem tablete NEXAVAR ja reko a koliko ima toga a on mi kaze ma to je jedna kutija tableta i onda mi objasni ukratko da mu je ženin brat teško bolesan i nisam nista vise pitao otisao platio tablete 4300€ kutija koja traje od prilike dva mjeseca.......

I da ne dužim donio mu ja to na zalost njegov šura nije ni ispio tu terapiju preminuo je a mene je baš bilo zainteresovalo šta je to što košta toliko para kojih niko neće žaliti u takvim situacijama i ako ih nema pozajmiće ih kako god(prodat kuću,stan,zemlju nebitno)

To su uglavnom tablete koje se koriste u poodmaklim stadijumima karcinoma jetre,bubrega koji nijesu operabilni i zračenje i hemoterapija nemaju efekat one produžavaju zivot par mjeseci uz sto nekih nezeljenih efekata da pacijenti bukvalno prestaju da piju iste jer ne mogu da izdrze i citao sam baš puno i nidje nisam procitao da su nekog izlijecile osim produzile zivot za par mjeseci ...

A ovo sve pišem da li je moguće toliki bezobrazluk u ovom slucaju čuvenog BAYERA da tablete prodaju 4500€ znajuci da u tim stadijumima bolesti nema lijeka(nekim drugim metodama) i da će ljudi uraditi sve da ih kupe a koliko pomažu pitanje je(neću da kažem da ne produže život nekolika mjeseca,nekome da a nekome nažalost ne..) a ne refundiraju se mislim nidje u svijetu(nisam ni pomislio na nas) a reklamiraju ih na sva usta....


Bayer je poznat fo svojoj neetičkoj praksi zbog svog CEO-a Marijn Dekkers-a. I nedavno je doživio javnu bruku zbog svoje izjave koja je data zbog toga jer su Indijci odlučili da ne ebu 2% zakone o zaštiti patenata kada su u pitanju medikamenti.

U svakom slučaju evo videa:


http://www.youtube.com/watch?v=cq3S98_m5Fk

Oljce
05-02-14, 20:53
Mozete li mi reci da li u kospicama sljiva ima B17? Pocela sam da jedem to jezgro ali me zanima i ima li nekoh losih strana jer cini mi se da sam citala da sadrze i cijanid...

Oljce
05-02-14, 21:14
I da, sta sve sluzi za podizanje imuniteta?
Propolis, med, limun, voce, povrce. Jos?

the_sacrament
05-02-14, 21:23
I bijeli luk, paprika, đumbir, kurkuma, riblje ulje, zova, lubenica, kupus, bademi, grejpfrut, pšenične klice, jogurt, spanać, brokoli, cvekla. :) Za ove namirnice znam.

Oljce
05-02-14, 21:30
Hvala ti, dodajem neke stvari. Samo sam zakljucila da ne stizem sve to plus obroci. :D Ali mora se ovaj zeludac siriti. :)

funestis
05-02-14, 21:33
Mozete li mi reci da li u kospicama sljiva ima B17? Pocela sam da jedem to jezgro ali me zanima i ima li nekoh losi strana jer cini mi se da sam citala da sadrze i cijanid...


Sjeme svih voćki iz te porodice sadrže cijanid (šljive, armeline, breskve, bademi (pogotovo gorki bademi koji su otrovni upravo zbog cianida), višne i trešnje (pogotovu divlje) čak jabuke i kruške)

Ovo je svojevrsna zaštita sjemenki jer spriječava životinje koje se hrane plodovima tih biljaka da unište sjemenku i pri tome osnesposobe razmnožavanje.

Međutim s druge strane osim u slučaju gorkih badema količina je vrlo mala tako da veće opasnosti od trovanja nema osim u slučaju konzumacije velike količine sjemenki.

S druge strane gorki bademi mogu biti poprilično opasni i zabilježeni su slučajevi pojave trovanja već kod konzumacije 4 do 5 sjemenki čak i sa smrtnim ishodom.

U svakom slučaju ne preporučuje se konzumacija sjemenki ovih i sličnih voćki jer mogu izazvati trovanje.

S druge strane tajna cijanida leži u aktivnoj komponenti koja se promovira kao čudotvorni lijek odnosno vitamin B17 tvz Amygdalin. Ovaj spoj je u stvari prekusor tog famoznog "vitamina" zvanog Laetrile, a koja ima funkciju da štiti sjemenku od neželjene konzumacije od strane životinja zbog otrovnosti i gorčine.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/cb/Laetrile.svg/250px-Laetrile.svg.png

------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/cc/Cyano_radical.svg/80px-Cyano_radical.svg.png

U ovom prikazu molekule ovog jedinjenja, primjetiti će te na donjem kraju CN radikal koji se odvaja od molekule tokom metabolizma postajući cijanovodoničnom kiselinom.

U stvari ovo nije vitamin, vitamin B17 ne postoji u smislu funkcije kakvu vitamini imaju. Radi se o opasnom jedinjenju koje je izuzetno otrovno i čija je jedina i direktna uloga u prirodi da služi kao otrov.

Radi se agresivnoj odbrani biljaka od životinja i nema niti jednu drugu ulogu.

Vitamin B17 ne postoji i taj naziv pridodat je jedinjenju Laetrile odnosno derivatu Amygdalin-a da bi dao nekakvi kredibilitet nazivu terapije ovim jedinjenjem.

U stvarnosti nema nikakvih indikacija da ovo jedinjenje ima ikakvog uticaja na kancerogene ćelije, u prevodu ne djeluje i samo truje već oslabljeli organizam smanjujući kapacitet krvi da prenosi kiseonik.


Veoma je važno napomenuti da Vitamin B17 ne postoji i radi se o marketinškom potezu da se promovira ova otrovna supstanca.


Linkovi:

http://www.cancerresearchuk.org/cancer-help/about-cancer/treatment/complementary-alternative/therapies/laetrile

http://www.drweil.com/drw/u/QAA400624/Do-You-Need-Vitamin-B17.html

http://www.cancer.org/treatment/treatmentsandsideeffects/complementaryandalternativemedicine/pharmacologicalandbiologicaltreatment/laetrile

http://chemistry.about.com/b/2008/10/02/laetrile-amygdalin-and-vitamin-b17.htm

http://en.wikipedia.org/wiki/Amygdalin

Oljce
05-02-14, 21:37
Dobro :) . Citam i hvala.

fauto
05-02-14, 21:38
Bayer je poznat fo svojoj neetičkoj praksi zbog svog CEO-a Marijn Dekkers-a. I nedavno je doživio javnu bruku zbog svoje izjave koja je data zbog toga jer su Indijci odlučili da ne ebu 2% zakone o zaštiti patenata kada su u pitanju medikamenti.

U svakom slučaju evo videa:


http://www.youtube.com/watch?v=cq3S98_m5Fk

Bravo kolega za snimak ovo je najsramnije nesto sto postoji...
edit: e ovo je kriminal...

emiretf
06-02-14, 00:50
Odlican snimak. Sta nam tek pricaju iza ledja mogu da zamislim. Bravo India

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

lunar
06-02-14, 09:29
Postoje neka istraživanja kojom novom tehnikom genetske modifikacije ili reprogramiranja odbrambenih T ćelija je natjeraju da celije kancera koje sadrže molekul CD19 napadnu ili unište.

evo opširnije iz izvora :
http://www.popsci.com/article/science/your-body-can-kill-cancer-it-just-needs-better-instructions?dom=tw&src=SOC

Oljce
08-02-14, 13:04
Čula sma i ja za Maju Volk. Svaka joj čast. Ali ja ne vjerujem da se može izliječiti rak. On nestane, ali se isto vrati posle odredjenog vremena. Moja mama je u imala rak pluća, borila se i primala hemoterapiju, jela je voće, povrće, sve domaće. Krvna slika joj je bila dobra. I nestao je. Ali zato joj je posle god i mjesec dana metastazirao na mozgu i posle toga na jetri i preminula... Treba se naravno boriti... Recimo, moja ujna ima tu vrstu raka ne znam stvarno kako se zove, ali sa njim živi 10 god. Ali, ima dijetalnu hranu, ne smije ovo, ne smije ono...
Ja sam čula da je dobar sok od aronije-sibirska borovnica...

A sta da se radi ako imas u pocetnom stadijumu? Odmah da odustanemo? Da se covek predavao pred svakim naizgled neresivim problemom gde bi svet bio danas? Rastuzio me tvoj komentar. Treba da se borimo do kraja sve i da "znamo", kvalitetniji je i dostojanstveniji zivot.

Oljce
08-02-14, 13:17
http://www.zanovidan.hr/screening-test/

Oljce
08-02-14, 13:44
http://vimeo.com/81277084

Mona Sax
09-02-14, 00:06
Knjigu Rudolfa Brojsa, "Rak, leukemija i druge prividno neizlecive bolesti' (original: Krebs. Leukämie und andere scheinbar unheilbare Krankheiten mit natürlichen Mitteln heilbar.) je vrijedna za procitati sto se ove teme tice, rak 'jede' sam organizma, poslije cetrdesetdvodnevne dijete sokovima od povrca i cajevima.

Ćipur
10-04-14, 23:16
Petrolej – Lek protiv raka kome je jedina mana to što je jeftin (http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CCgQFjAA&url=http%3A%2F%2Fzelenenovine.wordpress.com%2Fzele na-apoteka%2Fpetrolej-lek-protiv-raka-kome-je-jedina-mana-to-sto-je-jeftin%2F&ei=1QhHU4eLFezb4QSI2oDoCA&usg=AFQjCNG1kifw-VGXk91TaUnvRWAhRbOtsQ)

Prodaju petrolej kao lek protiv raka | Društvo | Novosti.rs (http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0CC8QFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.novosti.rs%2Fvesti%2Fnaslovna %2Fdrustvo%2Faktuelno.290.html%3A449996-Prodaju-petrolej-kao-lek-protiv-raka&ei=1QhHU4eLFezb4QSI2oDoCA&usg=AFQjCNGCBDnYfF8Vzj-rLmRRDRvd-GmOzA)

Čisti ćelije raka - Bilje i Zdravlje | Tekst (http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&ved=0CDUQFjAC&url=http%3A%2F%2Fwww.biljeizdravlje.rs%2Fcode%2Fna vigate.php%3FId%3D331%26editionId%3D148%26articleI d%3D741&ei=1QhHU4eLFezb4QSI2oDoCA&usg=AFQjCNHPHt6brY6UrW0Iq4mF-Iklk1i_-g)

NS Reporter » Živi mrtvaci (http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CCgQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.nsreporter.rs%2Fpod-lupom%2Fzivi-mrtvaci%2F&ei=8glHU-qVOYfiywO94oDACA&usg=AFQjCNHIBl6zXoVa7Dnt1c8nSYVVqMtNDA)

Ćipur
10-04-14, 23:21
"Čarobni lijek": Rick Simpson rak liječi uljem od kanabisa (http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=7&cad=rja&uact=8&ved=0CGcQFjAG&url=http%3A%2F%2Fwww.index.hr%2Fblack%2Fclanak%2Fc arobni-lijek-rick-simpson-rak-lijeci-uljem-od-kanabisa-koje-vlasti-pokusavaju-zabraniti%2F645105.aspx&ei=QwpHU6a6C-TjywOiroLYCA&usg=AFQjCNH7F9ky8nOg_g8vlpq3hsRfmNvnNQ)

Rick Simpson: Uljem od kanabisa izliječio sam tisuće oboljelih (http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=10&cad=rja&uact=8&ved=0CIABEBYwCQ&url=http%3A%2F%2Fwww.dnevno.hr%2Fvijesti%2Fsvijet% 2F69505-rick-simpson-uljem-od-kanabisa-izlijecio-sam-tisuce-oboljelih-od-raka-a-vlasti-ga-zabranjuju.html&ei=QwpHU6a6C-TjywOiroLYCA&usg=AFQjCNH3HoB62RpVvq0fl3LEcVU26lN6CQ)

Ulje konoplje - najbolji (zabranjeni) lijek za sve? (http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CDQQFjAA&url=http%3A%2F%2Falternativa-za-vas.com%2Findex.php%2Fclanak%2Farticle%2Fulje-konoplje&ei=QwpHU6a6C-TjywOiroLYCA&usg=AFQjCNFOEGFXuaKEHQNrn4NiknDHgSzfPA)

'OD KANABISA RADIM LIJEK ZA TUMOR I ZARAĐUJEM (http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0CDwQFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.jutarnji.hr%2F-od-kanabisa-radim-lijek-za-tumor-i-zaradujem-dvostruko--diler-sa-splitskog-podrucja-prodaje-ulje%2F1100079%2F&ei=QwpHU6a6C-TjywOiroLYCA&usg=AFQjCNFP0agAMaxVtNziaXrxQGT1SbbT5g)

Fantastično otkriće: Dokazano je da Marihuana leči rak (http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=5&cad=rja&uact=8&ved=0CFYQFjAE&url=http%3A%2F%2Fwww.dnevno.rs%2Fmagazin%2Flifesty le%2F90418-fantasticno-otkrice-dokazano-je-da-marihuana-leci-rak-i-pomaze-u-otklanjanju-posledica-hemioterapije.html&ei=QwpHU6a6C-TjywOiroLYCA&usg=AFQjCNGv1PVNCBs5jCPjGT18oq4kIwYvAg)

funestis
10-04-14, 23:57
Petrolej – Lek protiv raka kome je jedina mana to što je jeftin (http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CCgQFjAA&url=http%3A%2F%2Fzelenenovine.wordpress.com%2Fzele na-apoteka%2Fpetrolej-lek-protiv-raka-kome-je-jedina-mana-to-sto-je-jeftin%2F&ei=1QhHU4eLFezb4QSI2oDoCA&usg=AFQjCNG1kifw-VGXk91TaUnvRWAhRbOtsQ)

Prodaju petrolej kao lek protiv raka | Društvo | Novosti.rs (http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0CC8QFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.novosti.rs%2Fvesti%2Fnaslovna %2Fdrustvo%2Faktuelno.290.html%3A449996-Prodaju-petrolej-kao-lek-protiv-raka&ei=1QhHU4eLFezb4QSI2oDoCA&usg=AFQjCNGCBDnYfF8Vzj-rLmRRDRvd-GmOzA)

Čisti ćelije raka - Bilje i Zdravlje | Tekst (http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&ved=0CDUQFjAC&url=http%3A%2F%2Fwww.biljeizdravlje.rs%2Fcode%2Fna vigate.php%3FId%3D331%26editionId%3D148%26articleI d%3D741&ei=1QhHU4eLFezb4QSI2oDoCA&usg=AFQjCNHPHt6brY6UrW0Iq4mF-Iklk1i_-g)

NS Reporter » Živi mrtvaci (http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CCgQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.nsreporter.rs%2Fpod-lupom%2Fzivi-mrtvaci%2F&ei=8glHU-qVOYfiywO94oDACA&usg=AFQjCNHIBl6zXoVa7Dnt1c8nSYVVqMtNDA)


Ovo je najobičnija laž i neskrupulozni pokušaj nadruljekara da prodaju zmijsko ulje bolesnicima koji pokušavaju preživjeti i daju posljednje pare u tu svrhu.

Ono što mi zovemo medicinski petrolej je u stvari vrsta pročišćenog kerozina (negdje ga i pogrešno zovu Terpentin a koji je u stvari derivat procesiranja drveta u drveni ugalj i jednako toksičan) koja se nekada koristila u dezinfekciji i kao stredstvo protiv vaški. Međutim njegova primjena se izbacuje iz prakse jer je veoma agresivan i može izazvati hemijske opekotine (pored toga što je i zapaljiv).

Apsolutno nema nikakve medicinske upotrebne vrijednosti osim gore pomenutih koje se izbacuju. Čak što više radi se o jednom od najtoksičnijih derivata nafte koji je sam, dokazano, jaki kancerogen sam po sebi, međutim malo ko doživi da dobije rak od ove agresivne tekućine jer obično prije umru od čistog trovanja i opekotina na želucu crijevima i na plućima, pogotovu radnici koji rade u nezaštićenim postrojenjima za proizvodnju.

Ćipure, molim te ne širi ovakve članke okolo dok dobro ne provijeriš što pojedine hemikalije izazivaju.

Očajni ljudi mogu ovo poslušati i otrovati se ni krivi ni dužni sagorevši svopstvena crijeva.

Ovo su tako strašne gluposti, a ljudi koji ih šire i prodaju na ovakav način trebaju biti u zatvoru za pokušaj ubistva iz koristoljublja.

Ćipur
11-04-14, 00:12
Na obije teme sam u naslovu stavio znak pitanja. Mnogi sajtovi šire tu vijest, pa rekoh da podijelim, evo ti si odgovorio odmah, tako da oboljeli imaju na umu.

Rakun
11-04-14, 02:22
Ovo je najobičnija laž i neskrupulozni pokušaj nadruljekara da prodaju zmijsko ulje bolesnicima koji pokušavaju preživjeti i daju posljednje pare u tu svrhu.

Nije logično. Pošto se kao lijek spominje petrolej, a na njemu niko ne može zaraditi. Što se ne može reći za kanabis koji za razliku od petroleja dokazano usporava širenje ćelija raka

Sent from my Lenovo P780_ROW using Tapatalk

funestis
11-04-14, 03:00
Nije logično. Pošto se kao lijek spominje petrolej, a na njemu niko ne može zaraditi. Što se ne može reći za kanabis koji za razliku od petroleja dokazano usporava širenje ćelija raka

Sent from my Lenovo P780_ROW using Tapatalk

Na petroleju se može zaraditi ako neko prišije na njega etiketu tipa "Medicinski" petrolej i napravi reklamnu kampanju po netu. Onda, kako piše po ovim siteovima, boca se prodaje po 40 eura.

Isto rade i sa famoznim (i jednako otrovnim) "vitaminom B17" koji nema veze sa vitaminima i predstavlja običan biljni otrov na bazi cijanida.

Naravno da se može zaraditi i na vodi iz bazena kada se prodaje sa etiketom zmijskog ulja bolesnim ljudima.

Pogledaj malo po netu ovo sa ovim petrolejom što se radi po jadnom Balkanu i po koliko se eura podvaljuje avionsko gorivo jadnim ljudima

Mufljuz
11-04-14, 10:59
http://www.imdb.com/title/tt0790636/

sve je receno

funestis
15-04-14, 12:22
https://www.youtube.com/watch?v=YEqaMe0Eobs

Sidewinder
15-04-14, 13:58
Citati o prof.dr. Irving Weissman...
Izgleda da je to to.

Sidewinder
15-04-14, 15:43
http://img.tapatalk.com/d/14/04/15/7utymy3y.jpghttp://img.tapatalk.com/d/14/04/15/nequpuje.jpg

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Ćipur
21-04-14, 18:47
OTKRIVENA VAKCINA PROTIV SVIH VRSTA RAKA (http://web-tribune.com/spektar/otkrivena-vakcina-protiv-svih-vrsta-raka)

Objavljeno: 16. april 2014. u 15:00 /

194 (http://web-tribune.com/spektar/otkrivena-vakcina-protiv-svih-vrsta-raka#)

http://web-tribune.com/wp-content/uploads/2014/02/vakcina-600x403.jpg (http://web-tribune.com/wp-content/uploads/2014/02/vakcina.jpg)

Nakon gotovo sedamdeset godina pokušaja pronalaska efikasnog leka protiv raka, nakon skupih i nehumanih grešaka poput hemoterapije i zračenja koje su u bolnu smrt terale na stotine miliona obolelih od raka i leukemije, naučnici sa Medicinskog fakulteta Stanford su otkrili univerzalni lek koji će uništavati sve vrste raka uz pomoć jedinstvene vakcine. 20.03.2014. u časopisu Proceedings of the National Academy of Sciences, objavljen je naučni rad koji bi mogao označiti prekretnicu u borbi protiv najvećih kancerogenih oboljenja, od kojih svake godine umire sve više ljudi.
Prof. dr. Irving Weissman, zaslužan za otkrivanje vakcine protiv svih vrsta raka.
Stanfordski tim, na čelu s profesorom Irvingom Weissmanom je otkrio kako gotovo sve vrste raka koriste protein CD47 s kojim zbunjuju imuni sistem domaćina, naime ovaj protein omogućava tumorima i metastazama da se slobodno šire po telu bez da ih napadaju T limfociti – koji proždiru i rastvaraju sve strane ćelije u našem telu.
Drugim rečima tumori stvaraju originalnu mimikriju, te s hemijskom porukom u obliku CD47 stopiraju želju za normalnim radom T limfocita, nakon toga kancerogene ćelije divljaju i neobuzdano rastu, što na kraju dovodi do iscrpljivanja tela domaćina i njegove smrti.
Neverovatno je da je Weissmanov tim otkrio protein CD47 pre punih deset godina, iako je stvaranje blokatora za CD47 relativno jednostavna stvar, tek ove godine smo dobili studiju u kojoj je predstavljen neverovatan učinak anti-CD47, tačnije materije koja je u opitnim životinjama, uz rad T limfocita, omogućavala uništavanje kancerogenih ćelija u rekordnom roku, i to nakon samo par tretmana s inekcijama u kojima se nalazi ovaj revolucionarni lek.
Prvo je Weissmanov tim smatrao kako je anti-CD47 uspešan u uništavanju samo ćelija leukemije i limfoma, ali uskoro su otkrili kako sve vrste raka imaju isti način zbunjivanja T limfocita.

Osim toga Stanfordski tim je saznao još jednu neverovatnu činjenicu, naime sve zdrave ćelije u ljudskom telu imaju određene količine proteina CD47, one na taj način limfocitima šalju poruku kako pripadaju telu domaćina. Kancerogene ćelije imaju puno više ovog proteina nego zdave ljudske ćelije, ta činjenica je neverovatna, jer su svi oblici raka, limfoma i leukemije uspeli nasamariti naša tela, uveravajući vlastiti imuni sistem kako se radi o normalnim i zdravim ćelijama koje treba braniti i čuvati, a ne proždirati i uništavati.
Weissman je ustanovio kako se nakon samo jedne jedine inekcije s anti-CD47 tumori u laboratorijskim miševima smanjuju, a nakon tretmana svi miševi koje je vakcina protiv kancerogenih oboljenja su ostali zdravi i četiri meseca nakon tretmana, tačnije do objave studije.
Jedini neuspeh ovog istraživanja je slučaj jednog miša u kontrolnoj skupini od deset miševa s limfomom, kome rak nije u potpunosti nestao, kod svih ostalih vrsta raka vakcina je delovala s potpunim uspehom.
Svi miševi su bili inficirani s ljudskim oblicima raka, a Wissmanov tim se potrudio pronaći sve moguće poznate vrste kancerogenih ćelija.
Nakon detaljnih istraživanja Weissman je izjavio sledeće:
Pokazali smo kako je na tumorima, koji čak i nisu nestali nakon primarnih tretmana, imuni sistem nastavio delovati, naime jednom kada smo uklonili hemijsku mimikriju kancerogenih ćelija, T limfociti su brzo naučili kako trebaju uništavati sve što liči na tu vrstu raka, imuni sistem je brzo i efikasno uništavao metastaze, sprečavao je dalji rast tumora, te je nastavio s normalnim radom protiv kancerogenih ćelija iako im više nismo davali dodatne inekcije s anti-CD47.
Ćelije imunog sistema imaju kratak životni vek, naučnici su ostali začuđeni pošto su nakon davanja vakcine protiv raka, nastajale nove ćelije koje su napadale rak. Ta neverovatna mogućnost učenja tijela da nastave reagovati protiv raka nakon davanja vakcine je najveće otkriće Weissmanovog tima. Na takav način imuni sistem stopira ponovno pojavljivanje raka.
Korišćenje anti-CD47 u isto vreme s hemoterapijom bi moglo biti kontraproduktivno, pošto hemoterapijski stres uzrokuje stvaranje još više CD47, dakle imuni sistem bi dobijao još više signala da ostavi kancerogene ćelije na miru.
Weissmanov tim je dobio 20 miliona dolara za kliničko ispitivanje vakcine na ljudima, preliminarna klinička ispitivanja bi se trebala obaviti u Kaliforniji tokom ove godine, nakon toga će uslediti novo istraživanje, od čijih rezultata će zavisiti kada će univerzalna vakcina protiv raka postati dostupna širom sveta i za koju cenu.

(Magazin)

Sidewinder
06-05-14, 23:13
http://m.nwbio.com

funestis
11-05-14, 23:14
Ne radi se lijeku već obrnuto o potencijalnoj opasnosti. Radi se o zaslađivačima poput saharina ili aspertana. Naime iako za sada ne postoje direktne indikacije da ova jedinjenja izazivaju rak kod ljudi, sigurno se zna da izazivaju kod glodara tako da naučnici savjetuju da se izbjegavaju.

Treći zaslađivač pomenut u videu izgleda da je dovoljno siguran prema istraživanjima.

Takođe u videu, negdje na kraju pominje se i novi tip zaslađivača koji je tek u fazi ispitivanja i koji obećava biti najsigurniji.

https://www.youtube.com/watch?v=t32eoUB42rw

funestis
03-01-15, 10:19
http://bigthink.com/ideafeed/bad-luck-to-blame-in-65-percent-of-cancer-cases

Ćipur
17-04-15, 19:46
DA LI JE OVO NAJVEĆE OTKRIĆE U ISTORIJI MEDICINE: Naučnici pronašli način da "ubiju" rak?!
http://www.telegraf.rs/zivot-i-stil/1527882-da-li-je-ovo-najvece-otkrice-u-istoriji-medicine-naucnici-pronasli-nacin-da-ubiju-rak

funestis
27-04-15, 05:10
https://www.youtube.com/watch?v=-taVqL0GAu0

funestis
15-05-15, 07:22
https://www.youtube.com/watch?v=7tzaWOdvGMw

funestis
18-05-15, 08:54
Ovo je jedna nova vjest koja je na putu da postane viralna. Nadam se da nije hoaks jer ovo bi mogao biti veliki napredak u lječenju ove bolesti. Sama spoznaja o tome kako ova vakcina funkcioniše na biohemijskom nivou (ako se ove tvrdnje pokažu istinitima) bi mogla dati uvida u funkcije i ostalih vrsta raka.

Kubanci ponovo dokazuju da imaju najbolje doktore i veoma naprednu medicinu.


https://www.youtube.com/watch?v=BnqQhQ7OzFM

https://www.youtube.com/watch?v=AEmoW_Zy41g

https://www.youtube.com/watch?v=OggIAsc0DtQ

http://www.ny1.com/nys/watertown/news/2015/04/21/roswell-park.html

http://www.medicaldaily.com/roswell-park-cancer-institute-joins-cuba-developing-lung-cancer-vaccine-330508

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3078313/Cuba-offers-breakthrough-lung-cancer-vaccine-relations-normalize-communist-nation.html

funestis
18-05-15, 09:07
Kako vakcina djeluje?

Vakcina se sastoji od proteina kojeg stvaraju oboljele ćelije. Taj protein izaziva imuni odgovor u organizmu u obliku antitjela koja napadaju taj protein i samim tim bolesne ćelije.

Vakcina u stvari uči imuni sistem kako da prepoznaju ćelije raka kroz tu vrstu proteina i uništavajući taj protein ubijaju samu ćeliju.

U stvari radi se o injekciji koja je na pola puta između vakcine i ljeka. Injekcija djeluje poput klasične (iako veoma napredne proteinske) vakcine, uzbuđivanjem imunog sistema i stvaranjem antitjela. Ta antitjela napadaju kancerogene ćelije esencijalno ih uništavajući (na taj način injekcija se ponaša kao lijek jer izaziva smanjivanje bolesti koja je već simptomatska).

Kubanci tvrde da vakcina smanjuje tumore i akutnu bolest pretvara u hroničnu koju je lakše lječiti klasičnim pristupom (radijacijom ili hemoterapijom).

Ameri najavljuju da će čim se kubanski embargo ukune ili sam predsjednik poništi neke djelove embarga (eksekutivnom naredbom), početi opsežnija istraživanja i eksperimenti u USA.

Inače vakcina košta 1$

funestis
03-06-15, 15:39
https://www.youtube.com/watch?v=qXxMffXHBnQ

Ćipur
10-09-15, 03:30
Ovo voće ubija rak za samo nekoliko minuta (VIDEO)

http://blog.eklinika.rs/ovo-voce-ubija-rak-za-samo-nekoliko-minuta-video/

Ćipur
07-10-15, 15:44
http://prirodajelijek.com/naucnik-otkriva-najmocniji-prirodni-lijek-cetiri-kasike-dnevno-rak-se-sam-povlaci/

Rakun
07-10-15, 17:28
Inače Srbija je uvezla kubanske vakcine i komšija doktor mi reče da to nije lijek već da samo produži život . Tako da ću ako ikad dobijem maligni rak zaobići produžavanje života za par mjeseci jer sam prisustvovao tim mukama.
Moj lijek bi sad za sad bio - šaka bensedina i boca viskija

Ćipur
15-10-15, 02:20
Slučajno pronađen lek protiv RAKA? independent.co.uk / M.A. | 14. 10. 2015. - 21:12h | Komentara: 56 (http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Vesti/598274/Slucajno-pronadjen-lek-protiv-RAKA/komentari)

Naučnici su sasvim slučajno otkrili da protein malarije može biti delotvorno oružje protiv raka i time možda neočekivano ostvarili prodor u potrazi za lekom protiv ove bolesti.


http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Vesti/598274/Slucajno-pronadjen-lek-protiv-RAKA?

funestis
28-11-15, 04:32
https://www.youtube.com/watch?v=KEHdZzc6wsI

funestis
29-12-15, 11:45
http://bigthink.com/ideafeed/anti-anti-oxidants?utm_campaign=Echobox&utm_medium=Social&utm_source=Facebook


http://bigthink.com/ideafeed/could-a-virus-save-your-life?utm_campaign=Echobox&utm_medium=Social&utm_source=Facebook

funestis
06-02-16, 22:53
https://www.youtube.com/watch?v=5BAKzzV8Pw4

funestis
31-03-16, 12:50
https://www.youtube.com/watch?v=YEqaMe0Eobs&ebc=ANyPxKpvp_nRdWIljDaSxOtdSInyrAM31WvyGJwjNyx60g othk3oi1uJem2cypGoM2VBaEgQahTAY4-G_Y3jwm_WrMDzH2Ry-Q